BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 6 miesiąc temu #989677 przez asiulek_dolls
Basiek, Zaz mam wrażenie że obie z wrażenia nie będziecie mogły spać i pewnie minutę po północy będziecie już kuriera wypatrywać :laugh:
jutro proszę o obowiązkowe foto kocykowego zoo i kocykowych potworków :)

Basiek oj tak tylko z zewnątrz tak spokojnie to wygląda a w środku szał kolorów hahaha mam wrażenie że na białym te kolory są jeszcze bardziej wyraziste, myślałam tylko że pomieszczę ich w jednej szafie, no ale sie przeliczyłam i trzeba było spełnić zachcianke na drugą ;) tak właściwie to stoją w dwóch rogach pokoju ale przy jednej ścianie i między nimi zostało 1,5m czyli tyle że zmieściłaby się i trzecia i każdy miałby swoją no ale narazie odpuszczę póki co te nam wystarczą, jak chłopaki będą mieli swoje pokoje na górze to wtedy kupię jeszcze jedną i tam się je wyniesie

no i tak w ogóle to zastanawiam sie jak to jest że jak zaglądam tu kilka razy w ciągu dnia to jest cisza a jak tylko mam jeden dzień zabiegany (no a czasami kilka dni) to sie odgrzebać z postów nie mogę :blink: :huh:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 6 miesiąc temu #989679 przez basiek149
asiulek_dolls to nie tak :D ja cokolwiek bym zamawiała na allegro to zawsze na to z niecierpliwością czekam :)
ale foteczki jutro będą napewno ;)

9 lata 6 miesiąc temu #989680 przez glooria
A mech sie meldowala po wizycie. ?

9 lata 6 miesiąc temu #989682 przez me.ch
Już się meldujemy!

Ktg w porządku, krew pobrali, jakiś wymaz dodatkowo też, Wyniki jak będa źle to do mnie zadzwonia a jak dobre to nie, wtedy mam się zgłosić w piątek do kontroli znowu.
Tymczasem w czwartek mam mój "regularny appointment" z położna Więc zapowiada się co chwila wizyta

A my też na obiad zrobiliśmy beszamel Z kurczakiem do makaronu z tym ze u nas wersja ze szpinakiem, tak mnie ta rozmowa poranna natchnela i nie puściła;) pyszności:)

9 lata 6 miesiąc temu #989686 przez asiekasiek
Asiulek szafa cudna :D i gdzie Ty masz w niej bałagan... ja nie widzę:)

Pesq o widzę, że ja muszę zacząć wszystko też prać i składać:D

Gloria co sobie będziesz żałować w końcu odpoczynek należy Ci się :)

Basia jutro prawie przyjdą dwie paczki :D a trzeba było zrobić majtką zdjęcie :P
Asiulek im będą się śniły po nocach te kocyki :)

Ja byłam u lekarza mała waży 1,330kg jejku a pamietam jak dwa miesiące temu pisałam, że 40dag... :) i dobrze rozwija się :D kurcze noi przytyłyłam w miesiąc kolejne 4kg!!! Jejku to chyba słodycze mnie gubią czy jak...??!! bo w sumie jem normalne posiłki jak przed ciążą ale słodyczy nawpycham się :whistle:

i byłam zawieźć zwolenienie do pracy...ehhhh chłopaki się śmiali ze mnie że napuchłam coś :whistle: w sumie tam większość chłopaków jest i aż zateskniłam za nimi bo fajnie z nimi miało się zmiany :laugh: i nawet jeden co zawsze mało mówi wypytał się o dziecko ile waży kiedy poród jak na imie itp... a zawsze taki niemowa był, no podobno był taki bo zmiany z nim nie miałam... ehhh a jak poszłam do papierów na górę to już tak w pracy fajnie nie było :dry:

9 lata 6 miesiąc temu #989687 przez asiekasiek
Mech wyniki będą na pewno dobre :D

9 lata 6 miesiąc temu #989690 przez basiek149
Asia ale fajnie, że ta twoja królewna już taka duża :) i że wszystko w porządku :) a kiedy teraz masz kolejną wizytę?

Me.ch wyniki muszą być dobre. musicie się jeszcze trzymać w dwupaku z Kornelkiem :)

9 lata 6 miesiąc temu #989691 przez asiekasiek
ja następna wizytę mam 28 lipca. teraz wyjeżdża na szkolenie na trzy tygodnie ale powiedział ze jakby coś działo się to dzwonić do niego i jechać do ambulatorium tam gdzie jest w szpitalu. właśnie spoko on jest bo zawsze odbierze oddzwoni. współczuję rodzinie:( aha a dalej mam te bóle właśnie przez ten jajnik właśnie coraz bardziej odczuwam ból napięcie z boku no ale mam dalej zażywać no spe... po porodzie jajnik powinien odkleic się od macicy.

9 lata 6 miesiąc temu #989712 przez asiulek_dolls
Dzień dobry :)

me.ch super ze na kontroli wszystko dobrze, oby tak dalej i jak najdłużej :)

asiek ale Laurka juz duża :woohoo: :-) aż się zastanawiam jak tam moje Lobuzy... ciekawe czy mi 9.07 na wizycie chłopaków lekarka zmierzy :huh:

9 lata 6 miesiąc temu #989718 przez Zazanna
Dzień dobry :)

Asiulek śliczna szafa i bardzo fajnie pomyślana w środku :)

Ja też się nie mogę doczekać każdej paczki :D Np. dziś przyszła piżama i półśpioszki :) –piżama ok, nawet ładnie w niej wyglądam :P Fajna, bo ma ten pas od spodni w ogóle nie uciskający, a ja strasznie nie lubię gumek i „ucisków”, bo mi to przeszkadza, a jej prawie nie czuję :) I guziczki się łatwo rozpina :) Zdecydowanie będę się w niej czuła lepiej niż w koszuli :)
A półśpiochy super –to te tanie, materiał jest jak najbardziej ok i są ładnie uszyte, nigdzie nitki nie sterczą, kolor jest ładny i jednolity :) Jedyne co to oczywiście „śmierdzą” nowością, ale i tak trzeba poprać i tak ;) A ogólnie jestem z nich bardzo zadowolona :) W załączeniu fotki :)

Meszku super, że wszystko dobrze ! :) A jak robisz ze szpinakiem? :D

Asiek jaka duża pannica już !!! Aaaaaaaaaaaaa nie wytrzymam do poniedziałku :D
Jak to dobrze, że mi T. zawozi papiery do pracy… :)

9 lata 6 miesiąc temu #989727 przez Kasia888
Hej dziewczynki :)

Dziś oficjalnie zaczynam swoje "całkiem wolne",
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Wieczorem strasznie źle się czułam, Jasiek się nie ruszył i zaczęłam podobnie jak ostatnio Sabinka bezsensownie jeść, aby go pobudzić: a to jogurt a to nutelle. I skończyło się to wymiotami i zgagą w środku nocy :dry: i jeszcze mojego męża o 3 w nocy wysłałam po tabletki na zgagę, bo te jak na złość mi się skończyły (szczęście, że mamy koło siebie aptekę całodobową ;) )

Mech cieszę się, że wszystko dobrze i cały czas trzymam kciuki, żebyś dotrwała przynajmniej do 36 tygodnia.
Asiek woow jaka duża już Twoja Laura supeer ;) też jestem ciekawa ile waży mój Jasio niestety na ostatniej wizycie się nie dowiedziałam, ale dowiem się za tydzień na usg :woohoo: i już mąż zrobił sobie wolne i pójdzie ze mną także się cieszę :silly: masz rację miałam mały brzuszek, ale przez ostatnie tygodnie mi tak wysokoczył, że już nikt nie ma wątpliwości, że jestem w ciąży :woohoo:
Zazanka widzę, że dalej szalejesz z zakupami, rzeczy śliczne ;) Pesq uwielbiam sos beszamelowy, zjadłabym lasagne ale to strasznie dużo roboty i coś czuję, że mi się nie będzie chciało spędzić 3h w kuchni :P
Asiulek Dolls super szafa, jak już mówiłam jestem fanką rzeczy z ikei ;)

9 lata 6 miesiąc temu #989728 przez basiek149
Dzień dobry, dzień dobry :)
my już też na nogach. czekamy na kuriera :D
wczoraj jak przyjechała paczka kurierska ale z poczty polskiej to facet był pod bramą chwilę po 9.00. tylko wczoraj przed domem był mąż więc on ją odebrał, fakt - trochę zdziwiony bo nie mówiłam mu, że coś zamawiałam :D a dzisiaj pojechał z rana do Poznania i muszę sama czatować i za kurierem z kocykiem i za panem z poczty.

Zaz fajne te półśpiochy. to dobrze, że mówisz, że wszystko z nimi w porządku bo cena naprawdę na nie była atrakcyjna i ciężko się nie skusić. a ja bardzo lubię takie jednolite kolorki więc bardzo by mi odpowiadały. a to chyba nawet polski producent tych półśpioszków i tej twojej pidżamki był więc jeszcze lepiej :)

9 lata 6 miesiąc temu #989729 przez kasandra9
Witam, i ja się melduję:) Wczoraj już sił opadłam, bo jednak pojechaliśmy odstawić Alfę do Ciechanowa do napraw;) Także kolejny problem będzie z głowy.:)
I jadłam tamtejsze jagodzianki, najlepsze na świecie!!!!!!!:) W ogóle 21:15 już leżeliśmy w łóżku, także dziś wyspana jestem :D Juz się pranie kończy, ja zjadłam trochę na śniadanie, ale lodówka pusta, pieczywo stare i bleeeeee wszystko, więc tylko symbolicznie. Zaraz wieszam na balkonie wsio i się stroję, a następnie lecę na zakupy, tylko oczywiście...co ja bym jadła, co ugotować, co kupić;( nie wiem, Piotrek też nie wie:( Wczoraj te racuchy super wyszły i się najedliśmy przed wyjazdem straszliwie:) A dziś już nie wiem:( rozmraża mi się schab, ale nie wiem, co z niego zrobię, na pewno nie schabowe:/ może ktoś coś podpowie????????

Mój kocyk minky też dziś powinien dotrzeć, bo wczoraj wysłany kurierem:) Nie zdążyłam jeszcze tylko nadrobić wszystkiego, co tam naskrobałyście, potem to zrobię, ale na pewno wszystko ładne:))) Asiu, Laura to już kobita! Ciekawe, ile moja waży, ale biorąc pod uwagę mój rozmiar bębenka, to na pewno podobnie;)
Dziś 15:20 wizyta, mają to nowe usg, zapytam, czy chociaż na chwilkę nie podejrzy Agatki <proszę>:))))

9 lata 6 miesiąc temu #989736 przez asiulek_dolls
Basiek/Zazanka przyznajcie się od której nie spicie i czekacie na kuriera :laugh:

9 lata 6 miesiąc temu #989740 przez Zazanna
Asiulek ja zamawiam na T. do pracy, bo kurier zawsze przyjeżdża jak pójdę na spacer z psem albo do sklepu :P Więc jak dziś przyjdzie, to ja będę miała dopiero wieczorkiem :)
A piżamka i śpiochy przyszły wczoraj, a T. mi dopiero dziś dał -małpa :P

To dziś mamy dzień minky :laugh:

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia