BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 6 miesiąc temu #989767 przez me.ch
Zaz, ja zamawiam z ebay.co.uk więc nie wiem czy pomogę, ale dodam, że to tetra jest, jakoś na flanelki się nie skusilam jeszcze.
Może jakieś doświadczone mamy poradzą czy warto? Moja szwagierka (jedyne źródło informacji z naszego pokolenia) mówiła że w ogóle nie używała..

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 6 miesiąc temu #989768 przez basiek149
jejciu jejciu Dziewczynki spokojnie :D nie no sama jestem dziś takaaa :woohoo: mega się cieszę z tych paczek, wszystko jest suuuuper :D
co do kocyka to zdecydowanie polecam ten większy rozmiar, ze spokojem się upchnie do wózka, i tą grubość.

9 lata 6 miesiąc temu #989770 przez basiek149
co do pościeli to miałam wątpliwości przy zamawianiu ale naprawdę nie żałuję. fakt, że większy efekt będzie jak pościel będzie w łóżeczku, torba przybornik na swoim miejscu ale nawet tak mi się podoba :) na zdjęciu są 3 poduszki ale ogólnie w zestawie mam ich 6 tylko już nie wyciągałam do zdjęcia. a wszytsko fajnie popakowane było w takie większe worki strunowe więc fajnie bo się nic nie zakurzy :)

9 lata 6 miesiąc temu #989772 przez me.ch
Hah, rozumiem Pesq:) ale powiem szczerze że się boję że będę taka zupełnie najpierwsza np za tydzień i to przeraża.... Bo ja wierzę że w dzisiejszych czasach - Franio naszym żywym pięknym dowodem na to - to już wszystko jest do zrobienia, ale tak bardzo bym chciała od razu wziąć go na ręce i do domu. A boję się że jak za wcześnie wyjdzie to ten plan nie zadziała....

Ja popieram i mój mąż też (nie ma go tu, ale mamy podobna sytuację u znajomych więc wiem napewno) - jak można się nie jarac własnym dzieckiem????? Mój P już się jara na szczęście :)

A te maty pod prześcieradło ja zamówiłam że smyka te drogie, bo właśnie też szwagierka polecala że są oddychające i ogólnie dobre, wzięłam dwie. Zaraz znajdę link to wkleje!

9 lata 6 miesiąc temu #989773 przez basiek149
aj zdjęć nie wrzuciłam...

9 lata 6 miesiąc temu #989776 przez me.ch
To ten co ja zamówiłam:

www.smyk.com/motherhood-podklad-wodoodpo...0,swiat-niemowlaka-p

Idę Basi zdjęcia oglądać:))))
Podziękowania: pesq

9 lata 6 miesiąc temu #989778 przez basiek149
kurcze........... chyba zepsułam mężowi aparat...a to jest jego taki dobry aparat... aj no...
działał i nie działa... a nie wiem czy to bateria padła bo jak na złość nie mogę znaleźć do niego ładowarki a co gorsza nawet nie wiem jak ona wygląda...i czego ja w sumie szukam... :blink: :pinch:

9 lata 6 miesiąc temu #989779 przez me.ch
Basiek, jestem zakochana w Twoich zakupach! <3<3<3

Totalnie w moim stylu :)
kolory i wzory so przepiekne i posciel i kocyk:) juz sie nie moge doczekac az wstawisz foteczki w calym przystrojeniu jak urzadzicie Kubusiowe miejsce :):):)

9 lata 6 miesiąc temu #989780 przez pesq
Mech! dzieki za link :)

Basia - aaaah cudowne zakupy :) .

Wiecie, w ogole apropo tych ochraniaczy - każda zrobi oczywiscie jak chce, ale wczoraj koleżanka u ktorej byłam miała nie dość że ochraniacze to też robi "wałeczki" z koca pod boczki żeby mała sie nie przewracała na bioderko, z którym ma problem i mówiła, że jakoś sobie nie wyobraża inaczej.. Ja nadal nie wiem czy zakladac ten ochraniacz czy nie :P. A i bardzo polecała laktator z canpola! Mówiła, że to jej najlepszy przyjaciel teraz ;)

9 lata 6 miesiąc temu #989782 przez basiek149
znalazłam ładowarkę. teraz tylko się modlę, żeby to był wina baterii, że on przestał chodzić a nie co innego.

me.ch to tak samo jak mi twój kącik Kornelka podpasował :) bardzo delikatny, wszystko na swoim miejscu, idealnie :)

9 lata 6 miesiąc temu #989783 przez jurada
Dziewczynki ja juz po wizycie! Lekarz nakazał brać żelazo bo hemoglobina mi spadla... Usg miedzy 31a32tyg mam zrobić...
I uwaga jestem taka z siebie dumna bo przez miesiąc przytylam
1kg
!!!! Huraaaaa!!!
A po lekarzu jak zwykle zajrzałam do ostatnio odkrytego przeze mnie lumpeksu i oczywiście nie wyszłam z pustymi rękami...
W przyszly poniedziałek zamówię aptekę i chyba juz wszystko bede miała... Musze zamówić tez przybornik na łóżeczko i musimy kupic wózek ale to w sierpniu... Reszta jak juz malutka bedzie...
Koszule tez sobie kupiłam na Bakalarskiej takze na razie koniec.

9 lata 6 miesiąc temu #989785 przez Zazanna
Ja już też nie wiem co z ochraniaczem,............ zwłaszcza, że nie mogę znaleźć takiego co by mi się podobał... :P

Pesq na pewno będzie pycha :) Uwielbiam mozzarellę ! :)
To ten kolega faktycznie dziwny… no i przykro, że tak nie pomaga żonie –biedna musi być jak ma tak wszystko na swojej głowie.. Ja bym nie wytrzymała.. :(
Gratulacje 28 tygodnia !!! Gonię Cię ;)

Meszku tetra ? Taka ładna ? :D

Basiek śliiiicznyyy kocyyyk :D I pościel w paseczki bardzo mi się podoba :)
Kochana odłóż aparat na miejsce tak jak leżał, a wieczorem poproś męża o zdjęcie brzuszka aby Ci zrobił i niech sam zauważy, że baterie padły i bohaterskim czynem podłączy ;)

Wyregulowałam sobie brwi i zrobiłam wąsy :P I teraz jestem piękna na kolejny miesiąc B)

9 lata 6 miesiąc temu #989786 przez Zazanna
Juradka jakie żelazo dostałaś?
I pokaż łupy :D

Dzwoniłam do T. czy przyszła moja paczka, ale się ze mną droczył i w końcu nie wiem czy przyszła czy nie, bo on ma takie poczucie humoru, ze do te pory zdarza mi się nie wiedzieć, czy mówi poważnie, czy nie wgrrrr..... Jak mi wróci bez paczki to się policzymy :evil:

9 lata 6 miesiąc temu #989787 przez basiek149

Kochana odłóż aparat na miejsce tak jak leżał, a wieczorem poproś męża o zdjęcie brzuszka aby Ci zrobił i niech sam zauważy, że baterie padły i bohaterskim czynem podłączy ;)

uśmiałam się Zaz :D
wszystko ładnie pięknie gdyby nie to, że ostatnie zdjęcia jakie są w tym aparacie to robione przeze mnie więc na bank by się zorientował :D

9 lata 6 miesiąc temu #989788 przez Zazanna
O cholera o tym nie pomyślałam :P Kiepski ze mnie ściemniacz :laugh:
Dlatego jak coś rozwalam to się od razu przyznaję :P

Też Wam tak gorąco? Masakra dla mnie..

Poukładałabym i poprała moje zdobycze i w ogóle, ale nie mam gdzie ich poukładać :(

A powiedzcie, pierwsze pranie robicie w pralce, czy w ręku? Jak lepiej ? Bo jak w ręku to mogłabym już teraz, bo malutko mam tych ciuszków, a jak w pralce to bez sensu, bo mamy ogromną.. Szczerze mówiąc to ja nie wiem jak ja będę zbierać to pranie ? Pralka mi się nie zepsuje jak tam będzie mało rzeczy ?
Czy po prostu dorzucać czysty ręcznik albo ja wiem.. prześcieradło, czy coś? Ktoś ma jakieś doświadczenie?
Bo ja szczerze mówiąc nasze rzeczy piorę 2-3 razy w tygodniu, raz białe i dwa razy kolor, bo w tej pralce się tyle mieści :/ To nawet jak będę miała wszystkie ciuszki jakie będą w domu do uprania to nawet pół pralki nie uzbieram -.-'
Ale sobie problem wymyśliłam :D

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia