- Otrzymane podziękowania: 189
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Wrzesień 2015
Mamusie Wrzesień 2015
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Co do kolorów wózka - też mi się bardzo podoba to zestawienie:)Kasia888 napisał: Kasandra wiedziałam, że Ci się spodoba
Mech podoba mi się Twój wózek
Mech ja się dowiedziałam w szkole rodzenia, że na początku karuzela od dołu czyli tak jak patrzy maluch powinna być czarno-biała, gdyż w początkowym okresie maluch widzi niewyraźnie inne kolory.
Kasiu, czyli zebry jak najbardziej:D?
Też tak słyszałam, żeby właśnie kolory były takie biało-czarno-czerwone, ew. granat - takie wyraziste, zresztą tak samo te różne maty, etc. polecają, żeby właśnie było dobrze widoczne dla Maluszka;)
Mojej koleżanki synek był bardzo zainteresowany karuzelą, także chyba i ja się skuszę dla naszej:) Pisałam do jednej dziewczyny na olx, bo ma właśnie ładny bujaczek-leżaczek i karuzelę, ale jeszcze mi nic nie odpisała:(
Miałam (i mam) też pomysł, żeby samemu uszyć taką karuzelę - biało-czarne klocki jakby (to się chyba kontrastowa nazywa czy jakoś tak). Widziałam na takim blogu mojej znajomej, że sama robiła i że m.in. to im ratowało życie, bo ich Tosia była strasznieeee płacząca i marudząca (teraz ma roczek i już chyba najgrsze za nimi). Myślałam też o uszyciu czegoś z minky, ale koleżanka mi mówiła, że jej koleżanka szyła i podobno mega trudno się to szyje, dlatego w końcu zamówiłam. No ale biorąc pod uwagę, ile będę mieć czasu, to może coś sobie wymyślę na wypełnienie czasu;))))))) Nawet te zeberki to widzę, że są szyte na zewnątrz...jeszcze to "miśki" czy jakieś "klocki" uszyć to jakoś powoli i więcej ich "zrobić", a potem wybrać najlepsze:P ale pewnie za bardzo nie ma opcji, żeby to coś więcej robiło niż tylko wisiało (w sensie obracanie się czy coś. Muszę zrobić rekonesans w necie;) Albo może chociaż misia-zeberkę uszyję )))))))
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 189
mamacarla.pl/karuzela-kontrastowa-dla-niemowlaka-diy/
- me.ch
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 245
Ja wlasnie po chwili debaty sama ze soba zamowilam filc - szary, blekitny, bialy i pomaranczowy i wlasnie planuje uszyc, do pracy juz nie wracam wiec powinno sie udac zobaczymy tylko jak mi wyjdzie filc juz do mnie jedzie wiec klamka zapadla
Ja myslalam o slonikach z chmurkami i serduszkami
Z tym ze wlasnie mysle ze zawiesze ja troche pozniej nad lozeczko, moze po kilku miesiacach jak juz Kornel bardziej kumaty bedzie
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 313
Byłam z siostrą na kawie i śniadaniu z okazji jej urodzin, teraz oczywiście padłam - a miałam jeszcze do lekarza jechać.. Ehh brakuje mi sił, nie mogę więcej niż jednej sprawy załatwić w ciągu dnia . Mam wrazenie, że brzuch nie jest jeszcze jakiś olbrzymi a ja mimo wszystko taka bezsilna jakaś...
Dziewczynki Wy już takie zaawansowane - karuzele, maty edukacyjne, no kurcze ja nadal na etapie ubranek i kosmetyków .
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Asia - tak kupiłam pajero tego beżowego, który wstawiałam, a maxi cosi jeszcze nie wybrałam koloru, pewnie pod wózek .
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 278
Kassandra baletki śliczne ale torebka jedyna w swoim rodzaju nie widziałam jeszcze takiej też chcę taką u mnie rozmiar buta jeszcze nie zwiększył się ale to bardzo dobrze bo normalnie mam 39 to miałabym 40/41 łoooo masakra byłaby !! oo hacjenda supoerowa z basenem wewnątrz
Gloria no niezłe te dziewczyny Twoje no raczej ja dużo jeżdżę bo na zakupy coś załatwić itp... więc taka baza urządzałaby mnie bo tylko zrobię klik i już tak to z pasami będę musiała użerać się za każdym razem. Będę sprawdzać na allegro i w olx używane
Kasia moja też mało rusza się oj nie ma to jak plotki na wsi
Mech kolorystycznie ślicznie!! taki żywy ten wózek a co do karuzeli to pewnie jakąś kupię w sierpniu
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kasandra - mi tez się rozmiar buta zwiększył! A poza tym ciężko kupić balerinki bo stopy jakieś grube i mało w które się mieszczę.. o takich jak Twoje moge pomarzyć, wszystkie ktore miałam w domu poszly do szafy..
Dziewczyny wiecie co, ja mam tak że jak rano mi się Agata nie rusza to już z niepokojem wyczekuję.. w końcu się zaczyna ruszać to... coraz częściej mnie to boli! Macie tak? Normalnie czuję, jak mi z prawej albo lewej (ona leży chyba tak w szerz..) coś mocno uderza, wątrobe czy inną cholerę Raz z tej raz z tej aż AŁAAAAAA nie jest to ból mocny, ale troche zaboli
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Jejku taka wymęczona jestem po Krk takie korki i w ogóle koszmar
Ale juz w domku i odpoczywam
Załącznik nie został znaleziony
A powyżej moje zdobycze upolowane i kota jednak widać ale kręcił się za bardzo
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 249
Mój T. też średni do wyjść, ale za to on cały czas pracuje.. nawet w domu. No ale stara się znaleźć dla mnie trochę czasu, więc ja się staram za bardzo nie marudzić
Kasandra super Brzuś <3
Mi się chwilowo podoba, że nie muszę nic robić Ale to tylko dlatego, że nie mam na nic siły i po wejściu na pierwsze piętro zadyszka
Meszku dzięki, uspokoiłaś mnie Teraz już mi strach przeszedł, ale w nocy jak się budzę, to zawsze jakoś tak irracjonalnie myślę
Mój Bartuś też dziś śpiocha.. mógłby poszaleć.. No nic, brat mi przywiózł ciacho, to pewnie poszaleje jak je zjemy Nota bene ciacho po które musiał jechać kawał drogi, bo jakiś czas temu jadłam je w kawiarni i chciałam konkretnie to z tego konkretnego miejsca (zdjęcie w załączeniu, Pesqu nie zaglądaj, bo Cię nie chce drażnić :*)
Anisia jak to wina luteiny? Że leci wodnista wydzielina? Napisz coś więcej na ten temat
Kurcze to już kawał chłopa ! <3 Ciekawe ile mój waży…
Meszku jaka cudna ! Daj link do strony !
Ja kupuję od razu, moja przyjaciółka mówi, że mała była zachwycona od początku, a i mi się bardzo podobają, więc na początku będzie bardziej dla mnie
Ooooo Kasia ja też chcę
Ale nie wiem kiedy teraz będę w Ikei..
Pesqu mnie Mama nie widziała 3 tygodnie i pierwsze słowa jak weszła to „aaaa jaka jesteś gruuubaaa!!!!” –w sensie zachwytu nad brzusiem A mi się zdaje, że on cały czas taki sam, więc Twój też na pewno jest już spory i ma prawo utrudniać
Pesqu to i tak masz pewnie więcej rzeczy niż ja, bo masz ciuszki wszystkie A ja na ratyyy ehhh Ale jak się będę jutro dobrze czuła, to pojadę z Mamą zamówić wózek Obejrzę go sobie jeszcze raz i zamówię Więc trzymajcie kciuki abym się czuła wyśmienicie ! Wtedy za miesiąc by dotarł
Mi się rozmiar jako tako nie zwiększył, ale jak dłużej pochodzę np. w tenisówkach, to mnie strasznie stopy bolą.. Więc chodzę głównie w baletkach takich „szmacianych”, a po domu w japonkach, bo kapcie też mnie drażnią –nie wiem czemu..
Młody też potrafi mocno przywalić Ale to dobrze, w końcu będzie światowej sławy bokserem
Albo geniuszem matematycznym, albo potentatem, albo po prostu władcą świata haha
A na poważnie to najważniejsze aby był szczęśliwy i to mu spróbuję zapewnić
Asiek jakie koteeeełłł !!! hahah a wózek mmmm śliczny
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kurde wózek jak wózek mam nadzieję ze posłuży troszkę
Zazanna to jaki w końcu będziesz zamawiać??
- basiek149
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 170
ja dzisiaj coś ledwo żyje, boli mnie podbrzusze i musiałam sięgnąć po nospe.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Asia śliczny wózek, moje kolorki a te łapy kotka wystające z fotelika świetne
Zaz ja też masz taką białą wydzieliną po luteinie.ale to tylko i wyłącznie po luteinie jak ona i się rozpuszcza a później jest już git. ale tez na początku panikowałam co to jest i konsultowałam z siostrą czy ona też tak ma.
Nie pamiętam co tam jeszcze naskrobałyście więc później się odezwę najwyżej jak się lepiej poczuję. wraca do wyra pod kołdrę.
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A my zdecydowalismy sie na ten:
Mam nadzieje, ze bedziemy zadowolone!
Basiek ja biore 3 x dziennie nospe forte na bole podbrzusza + magnez... Ale nie zauwazylam zeby bylo lepiej - czasem mam dni bez bóli, czasem boli pol dnia.. W piatek wizyta mam nadzieje, ze to fizjologiczny ból (jak mowili..) a nie cos tam sie skraca :/
- me.ch
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
a karuzelki ogladalam tu:
www.etsy.com/uk/search?q=baby%20mobile&ref=auto1
Mnie sie chyba rozmiar buta nie powiekszyl jako tako, a na lot zawsze jakos tak "ciasniejsze" lekko buty jak upaly wiec mysle ze poza ta norme narazie nie wyszlam... ale i tak najchetniej bym tylko w klapkach albo na boso chodzila
Kupilam tez taki maly piorniczek zeby miec jako mini apteczke do wozka/torby dzidziusiowej z jakimis niezbednymi rzeczami w razie czego. Szukalam juz gotowej apteczki ale albo strasznie drogie albo brzydkie i nieporeczne byly, wiec postanowilam ze sobie sama poskladam taki zestaw z tego co juz mam w domnu i zapakuje w slonika
tak swoja droga to napis jest z bledem, ale za grosiki a pojemnosc mial akurat wiec jakos mnie to nie ruszylo
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 249
Zamówię sobie tak aby odbiór był na początku sierpnia
Besiek zdecydowanie próbował pogodzić
Meszku super słonik A co planujesz w nim nosić dokładnie? Bo może pozgapiam
Mój maluszek ma dziś w nosie mamusię i nawet ciachem wzgardził i nie pokopał
- me.ch
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- kropelki przeciwbolowe/przeciwgoraczkowe z dozownikiem - myslalam o czyms z paracetamolem/ibuprofenem - mam nadzieje ze sie nie przydadza, ale jakby sie miala jakas goraczka przydarzyc czy cos to wole miec
- kropelki na kolki (szwagierka polecala sab simplex, ale jeszcze nie postanowilam dokladnie)
- malutkie plasterki,
- bandaz,
- gaziki do dezynfekcji
- gaze sterylna
- wode utleniona
- sol fizjologiczna
- cos na odparzenia (sudocrem moze?, zobacze co bedzie dzialac najlepiej, poki co kupilam bepanthen i sudocrem w mniejszych pojemniczkach zeby sprawdzic na poczatek) - wlasnie wyczytalam ze ktos polecal masc nagietkowa tez, moze sie skusze i dokupie
- cos na ugryzienia jakby jakas mucha paskuda przylazla - nie mam jeszcze typu na konkretny produkt, ale pewnie sa jakies dla noworodkow
- termometr
- nozyczki male
- patyczki do uszu jakby cos trzeba bylo oczyscic (nie uszy) ;D
- penseta
Nie wiem czy cos jeszcze przegapilam, ale praktycznie wlasnie stworzylam ta liste wiec kochane jesli myslicie ze cos jest absolutnie zbedne albo ze czegos waznego nie mam - piszcie!! Moze polecacie jakies konkretne leki/produkty?
Ogolnie planuje zeby bylo to do uzytku w domu jak i na wyjscia lub podroz, oczywiscie z wiekiem Kornelka bedziemy modyfikowac, to tak na poczatek myslalam zeby miec w razie "W"; mysle ze dobrze bedzie miec dzidziusiowy zestaw osobno od naszej doroslej apteczki zeby byl latwy dostep i nikt przypadkiem nie pomyli nic...
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa