BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 6 miesiąc temu #989351 przez glooria
Kasandra ogłasza strajk na jagodzianki :whistle: :lol:

A tak po za tym witam
zaczynam zabiegany tydzień i oodobno upalny

Zaraz odwoze milene do szkoly i fryzjer dla mnie i emilki
ale ten z dyplomem tym razem :lol:

A jutro walka z urzedami i biurokracja
musimy ruszyc z wynajeciem nowej chaty ehhhhh
wolalabym przed porodem ale .... nic na siłę

Co do baz to faktycznie drogie ale zycie umilaja zwlaszcza jak sie czesto jeździ samochodem i przeklada fotelik
u mnie to niestety norma bedzie

Jezeli sporadycznie jezdzicie do lekarza kosciola do rodziny to to jest zbedny wydatek
no chyba ze planujecie kupno drugiego fotelika pod baze to wtedy lepiej juz teraz kupic i uzywac z fotelikiem kubelkowym i tym drugim

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 6 miesiąc temu #989352 przez Kasia888
Cześć dziewczyny! :cheer:
Wooow ile naskrobałyście przez ten weekend to szok :woohoo:

wczoraj wieczorem wróciłam z działki, nadrobiłam już te strony, ale odpisywać nie miałam siły, więc dzisiaj piszę ;)
Przede wszystkim na działeczce sobie odpoczęłam, mama mi dogadzała z jedzonkiem, gotowała a ja odpoczywałam, leżakowałam ;)
oczywiście przez te dwa dni najadłam się paniki, bo Jasiek np. wczoraj w ogóle się nie ruszał ani w nocy :( , ani rano ani po śniadaniu dopiero koło 14 mi się rozbrykał w brzuchu i ja mama do mnie przyszła to zdziwiona co się stało i czemu płacze, a ja na to, że "mały się rusza" :silly:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
także rozumiem waszą chęć większego spędzania czasu z drugą połówką.

Mech cieszę się, że wróciłaś do domu i wszystko pod kontrolą ;)
Kasandra gratuluje obrony, super :cheer:
Zazanka widzę, że zakupy zaczęłaś pełną parą: ubranka prześliczne, Bartuś będzie modnym bobaskiem :woohoo:
Asiek super, że już kupujesz wózek i nosidełko ja jeszcze się za to nie zabrałam, koniecznie wrzuć zdjęcia wózka, bo ja już też powinnam zacząć ogarniać ten temat.
Mech też wrzuć zdjęcie wózeczka ;)
Zazanka oszczędzaj się za dużo wczoraj zrobiłaś w domku, musimy tych naszych facetów bardziej wykorzystywać. Mój jak
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

9 lata 6 miesiąc temu #989354 przez Kasia888
Co do dotykania brzusza

9 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 6 miesiąc temu #989355 przez kasandra9
A oto hacjenda Gagatki na zakończenie jej 28tyg:)

9 lata 6 miesiąc temu #989362 przez kasandra9
Mocz odstawiony do laboratorium;) O rety, mam wolne!!!!!!!!! Jak dziwnie, nie mam zjazdów za tydzień, za dwa???!!!! Ten tydzień trochę zaplanowany, no ale co będzie dalej:)?? Oczywiście już patrzyłam, co by tu można zacząć, hahaha :D

9 lata 6 miesiąc temu #989363 przez me.ch
Podejście nr dwa do porannego wpisu.
Pierwszy zezarlo :) Aaaaaaaaaaaaaa... Juz tradycyjnie chyba....

Kasandra, super torebka i buty, uwielbiam :) no i pasują do siebie tak ładnie :)
Już widzę jak Agatka będzie wystrojona :)

Zazanna, z tymi wodami to jest tak ze one są jak woda właśnie, i przynajmniej w moim przypadku chyba nie można ich pomylić z wydzielina, prędzej z siku może, ale też niekoniecznie... Nic się nie martw na zapas, jakby to były wody napewno będziesz wiedziała. Tymczasem , pewnie Ci się to nie przytrafi tak czy siak, wiec lepiej rób zakupy zamiast się martwić :):):)

Na pocieszenie dla mnie, podobno to się zdarza i jest do opanowania - w szpitalu powiedzieli nam że były już dziewczyny u których zaczęło się to dużo wcześniej, a które spokojnie dotrwaly do 35 tyg i wszystko jest ok z nimi i maluszkami :) ważne żeby pilnować żeby nie było infekcji, płyn owodniowy jest wciąż w produkcji więc powinno być ok.

Za to Kornelek z rana zdążył mamę postraszyc i coś się nie chciał obudzić i przywitać, na szczęście potem trochę poskakal i juz jestem spokojna, nie chciałam panikoiwac bo wiem że czasem on też po prostu śpi, ale teraz to już jestem przewrazliwiona... Jemy jabłuszko teraz, potem będzie czas na śniadanko i kawkę:)

Kasandra, nic się nie martw, przez chwilę nie będziesz wiedziała gdzie ręce włożyć ale zaraz pewnie zaczniesz szykować zewnętrzne elementy hacjendy Agatki łóżeczko itp i będziesz się bała czy Ci czasu wystarczy ;)

9 lata 6 miesiąc temu #989364 przez anisia27

A tak po za tym moj synek juz ma 1100 :D

9 lata 6 miesiąc temu #989365 przez kasandra9
Meszku, to w końcu Grandera kupiliście:)? Jaki kolorek?
Chyba na deser córka dostanie truskawki, bez cukru!!!!!:)

Zaraz przepakowuję torebusię;))) o 11 ruszam do Wawy:) Chyba się jeszcze położę przed, żeby w kinie nie zasnąć jak coś:P

9 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 6 miesiąc temu #989366 przez Kasia888
Pochwalę się moim nowym Jasiowym nabytkiem obrazkami do pokoju. Kasandra jest i zeberkka :woohoo:
Załączniki:

9 lata 6 miesiąc temu #989371 przez kasandra9
Kasiiiiiiiiiiiiiiiiiiiuuuuuuuuuuuuuuu, <3 :) odetnij i mi wyślij:P

9 lata 6 miesiąc temu #989372 przez me.ch
Kasia, słodkie zwierzaczki :)

Kasandra, tak ostatecznie po przejrzeniu wszystkiego co tylko polecane na rynku, trzech godzinach debaty wróciło do grandera ;) poszliśmy w turkus, pasuje nam do wystroju hehe - nie będziemy go wprawdzie w sypialni trzymać ale co tam;)
Ja jestem nastawiona na szaro-bialo-turkusowe wszystko jeśli chodzi o Kornelka ;)

Wózek będzie z nami dopiero za jakiś czas bo najpierw jedzie do moich rodziców a oni go posla do nas kurierem, ale wstawiam fotkę z neta:)

Załącznik nie został znaleziony

9 lata 6 miesiąc temu #989375 przez me.ch
Kasandra, zaczelam szukac karuzeli nad lozko i znalazlam Twoja;)

Załącznik nie został znaleziony

9 lata 6 miesiąc temu #989377 przez me.ch
Kupujecie karuzele dziewczyny? bo ja chcialam, ale chyba dopiero na potem, bo slyszalam zeby na samym poczatku nie dawac..... wiecie cos o tym?

9 lata 6 miesiąc temu #989378 przez Kasia888
Kasandra wiedziałam, że Ci się spodoba ;)
Mech podoba mi się Twój wózek ;)
Mech ja się dowiedziałam w szkole rodzenia, że na początku karuzela od dołu czyli tak jak patrzy maluch powinna być czarno-biała, gdyż w początkowym okresie maluch widzi niewyraźnie inne kolory.

9 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 6 miesiąc temu #989382 przez Kasia888
Aa i załapałam się wreszcie na te ręczniki w Ikei. Zazanka był ten niebieski co Ci się podobał :P zdjęcie trochę niewyraźne.
Załączniki:

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia