BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 6 miesiąc temu #988955 przez sabina
w takim razie koryguje i przepraszam dziekuje Sylwia :*

pesq koniaka moze jakiegos?

zre wlasnie kanapke z tunczykiem i ........kukurydza....:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 6 miesiąc temu #988956 przez Zazanna
Sylwia ale ci fajnie, że on tak dba o takie rzeczy :)

U nas ja bym sobie ten odkurzacz poszła i kupiła tego dnia co się zepsuł ..ALE ;) Mój T. jakbym sobie sama kupiła, to by chodził i zrzędził, że złe, że za drogo, że mogłam to przemyśleć, że dlaczego nie zapytałam, że to mężczyzna jest od takich spraw itd. Więc jak się psuje to mu mówię, a w nim się budzi „Samiec Alfa” : „Że JA nie naprawię ???” –no i miesiąc później ja się wściekam i wtedy sprzęt pojawia się w domu :P
Natomiast zdarza się, że kupuje on rzeczy, których ja bym nie kupiła, bo uważam to za zbędny wydatek i mogę się obejść bez nawet jeśli bym chciała ;) Np. grill domowy –mi było szkoda, a on kiedyś trafił na taki fajny w dobrej cenie i kupił ;) Więc narzekać też nie mogę ;)

Już mi podłoga schnie ufff :) WSZYSTKO wymyłam :) Pralka się ślizga na kafelkach więc odsunęłam, poszło lżej niż stolik w kuchni heh ;)
Tylko kratki pod sufitem nie umyłam, bo się boję wchodzić na drabinę aby nie spaść :)

Pesqu super wiadomości !!! :woohoo: Mam nadzieję, że się troszkę uspokoiłaś :) :kiss:
A mną się nie martw, wszystko robię powolutku i co chwilę przerwy :) Podczas sprzątania zdążyłam wypić dwie herbatki itd. ;)

Moje zamówienie zostało wysłane już ! Ale pewnie w poniedziałek dostarczą dopiero ehh :P Fajnie by było jakby dziś…No ale się nie nastawiam :)

Aaa i zapomniałam, T. mi dziś zawiózł mocz do badania i zobaczymy jak te leukocyty nieszczęsne.. :P Dziś pobrałam próbkę WZOROWO, więc wynik nie może być zafałszowany :)

9 lata 6 miesiąc temu #988957 przez Zazanna
Sabina przeczytałam KOPNIAKA hahahahha i się zastanawiam "o coo choodzii?? " :P
Też nie mam pomysłu na prezent :( Alkohol i czekoladki zawsze w modzie ;)

9 lata 6 miesiąc temu #988958 przez Zazanna

9 lata 6 miesiąc temu #988960 przez Kasia888
Zazanka nie przeforsuj się.
W ogóle dzisiaj dzień porzadków :P też się zabrałam: pozmywałam w kuchni, wytarłam kurze, wstawiłam pranie i już się zmęczyłam :laugh:
Gloria właśnie nie chcę, więc uznam, że rzeczywistość będzie odwrotna ;)
Agatagama dobrze, że wyniki masz w normie.
Pesq widzisz mówiłam, że będzie dobrze :) to teraz będziesz miała spokojny weekend, ale znając życie i tak sobie coś znajdziemy, żeby się martwić :huh:
Anisia koniecznie się przebadaj, tak jak mówiłam 4 to kiepski wynik...

9 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 6 miesiąc temu #988964 przez Sylwia-89

sabina napisał: w takim razie koryguje i przepraszam dziekuje Sylwia :*

Sabinka nie masz za co przepraszać :) Nie gniewam się :)

Pesq super, że wyniki nie są najgorsze, więc teraz oddech i odpoczywaj po tych stresach ;)

Czy któraś z Was bierze żelazo? Ja wczoraj dostałam nakaz zażywania, bo wyniki morfologii mi lecą. Najlepsze jest to, że przeczytałam na opakowaniu, że nie powinno się mieszać tych tabletek z kawą, herbatą, jajkami, nabiałem itd. itd. :blink: czyli właściwie nic nie powinnam jeść, bo żelazo się nie wchłonie...

Ja właśnie zrobiłam zamówienie na allegro na ubranka dla małej i w trakcie jakiś błąd wyskoczył... Jak ja to lubię... Musiałam wysyłać obszernego maila żeby naprostować...ehhh...W ogole jakiegoś pecha dzisiaj mam. Boli mnie ta ręka.. Wstałam na śniadanie i w ciągu 15 minut przytrzasnęłam palec, ugryzłam się w policzek od wewnątrz przy gryzienie (nie wiem w jaki sposób, ale zgonię na aparat ortodontyczny), poza tym cały czas spadał mi pomidor z kanapek tak, że połowa na podłodze się znalazła i tyle z jedzenia było...

9 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 6 miesiąc temu #988965 przez glooria
Ja tez ostatnio dla tescia i taty alkohol kupilam
nie chcialo mi sie gdybac i poszlam na łatwiznę

Mezus usypia emilke i sam odleciał B)

Ja wstawilam ryż i zaraz robie sałatkę z kurczakiem i zurawima
mniam mniam :woohoo:

Mech czekamy na wiesci
pesq super ze wizyta udana i wyniki w normie
I teraz jedtes spokojniejsza

Sylwia jest jakiś czas podany kiedy powinno sie brac zelazo przed lub po posiłku

9 lata 6 miesiąc temu #988970 przez Sylwia-89
No właśnie znalazłam, że godzinę przed i dwie po nie powinno się jeść tego, co utrudnia wchłanianie. Tylko jak to zrobić jak ciągle coś wciągam :D

9 lata 6 miesiąc temu #988971 przez Lidziun
pesq nie wiem co masz kupic moze jakies dobre winko albo likier, widzisz takie trudne dalas nam zadanie ze teraz nikt nic nie pisze :lol:

9 lata 6 miesiąc temu #988974 przez me.ch
Hejo,

My nadal dwa w jednym - może nas dziś do domu wypuszcza ale zobaczymy, na obchodzie dopiero powiedzą:)

Wyniki wydają się ok, nie za wiele mogą zrobić poza podawaniem nam antybiotyku i kontrola, wiec możliwe że nas puszcza i każą przychodzić co dwa trzy dni na check.

Jeszcze pediatra ma przyjść pogadać o tym co jakby jednak Kornel się wcześniej urodził, ale jednak z dwa dni do nas idzie więc zobaczymy jak pójdzie:) nie wychodzę dopóki z nami nie pogadaja bo wolę być przygotowana..

A tymczasem, muszę wybrać nowy wózek, bo moje dotychczasowe typy wszystko polskie firmy których tu na żywo nie obejrzę - a skoro zostajemy w uk to trzeba będzie kupić bryka tutaj;)

Kochane, polecacie jakieś firmy - nie polskie?

A jakieś konkretne typy na dobry wózek w uk? Gloria? Sabina? Scarlett?

Będę wdzięczna za pomoc bo coś czuję że wylądowałam z tym w liściach... A tutka chciałam, bo i ładny i w ogóle , ale jak na żywo nie mogę zobaczyć to nie wiem.....

9 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 6 miesiąc temu #988976 przez sabina
zaz :D:D:D z historii z kopniakiem....to wiecie co to kopa???gdybyscie nei wiedzialy to takie ciasto c owocami bita smietana biszkoptem ulozone w kopiec kreta :)i kiedys moja przyjaciolka przyjechala do mnie pilysmy kawke a moja mama z tekstem do niej "aga chcesz kopa?" :D biedna nie wiedziala o co chodzi :D

mech w szpitalu???ale dlaczego??co sie dzieje???

sylwia ja biore zelazo slyszalam ze powinno sie go zazywac pol godziny przed posilkiem po prostu bo ogolnie zarcie utrudnia wchlanianie :)

glooria salatka z zurawina brzmi ekstrawagancko :)

mech co do wozka podoba mi sie z mothercare o taki www.mothercare.com/Mothercare-Orb-Pram-a...4183,default,pd.html
lub cosatto www.mothercare.com/Cosatto-Giggle-2-Trav...7038,default,pd.html
ale my kupimy dopiero we wrzesniu cokolwiek nie mamy miejsca zeby magazynowac wszystko :(

9 lata 6 miesiąc temu #988977 przez Zazanna
Sylwia ja będę brać teraz :) Tzn. po wizycie :) Bo powiedział, że jak się utrzyma tendencja spadkowa to będę musiała zacząć uzupełniać, ale najpierw próbowaliśmy dietą.. No ale się nie udało, bo znowu mi spadło z tego co sprawdziłam na wczorajszym wyniku :)
Bidaku Ty, ajj masz dziś dzień.. połóż się, odpocznij i nie przejmuj latającym pomidorem :)

Gloria daj przepis na sałatkę –nie znam takiej :D Żurawina ze słoiczka, czy zwykła? Bo mam zwykłą :P Też chcę taką sałatkę :D

Meszku dobrze, że dwupaczek ! :) Z wózkami nie pomogę niestety.. :( Daj znać koniecznie po obchodzie co i jak...
A powiedz tak z ciekawości -jak tam jedzenie szpitalne u Ciebie ? :D Tak samo pyszne jak polskie? B)
Ja sobie wymyśliłam, że już jak pójdę rodzić to powiem aby mi nie przynosili jedzenia, to od razu będę chudnąć na tym szpitalnym haha :P
Bo jak byłam w 15 tc, to powiem szczerze... porcje jak dla dziecka.. dojadałam po każdym posiłku, a jak na mnie jadłam naprawdę bardzo mało.. :P

A teraz odpoczywam, poszłam na łatwiznę i zrobiłam sobie pyzy z mięsem (z mrożonki) z kiełbaską i cebulką smażoną -mniam :) Miałam robić obiad, ale jeszcze się nie kąpałam, nie byłam na zakupach itd. i ten obiad to będzie za jakieś 4 godziny, bo jeszcze chcę odkurzyć jak już wywlekłam najdłuższy przedłużacz w domu (nie lubię zmieniać gniazdka jak odkurzam) i bym umarła z głodu do tej pory :P

A wczoraj oglądałam kobietę kota i usnęłam łeeee -pierwszy raz widziałam i mi się podobało :P Gusta mi w ciąży powariowały :P T. spał a ja nie mogłam, bo pół dnia przespałam, więc oglądałam ;)

9 lata 6 miesiąc temu #988979 przez me.ch
(babybrain) zapomniałam napisać...

Pesq, super ze wyniki ok, mam nadzieję że Cię to trochę uspokoiło i teraz możesz w spokoju glowkowax nad prezentem dla teścia:)

Ja też polecam flaszkę, albo może jakieś fajne coś, typu zestaw do kawy (jakąś fajną kawa ziarnista, plus mały młynek i np kubek?) albo cokolwiek innego lubi, herbata albo coś? Ja lubię składać takie prezenty sama bo często gęsto ludzie sami nie wiedzą że tego chcieli;))))

9 lata 6 miesiąc temu #988980 przez Sylwia-89
Zazanka, pani w aptece powiedziała żeby to żelazo brać razem z witaminą C żeby lepsze wchłanianie było ;)
Podziękowania: Zazanna

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia