BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 9 miesiąc temu #991091 przez AgusiaKRK
Me.ch, trzymam kciuki za Kornelka, dobrze by było, żeby jeszcze kilka tygodni wytrwal, super że tak ładnie rośnie!

Franio był w szpitalu 6 tygodni. Na koniec trzymali go dlatego, że nie chciał jeść, bo reszta warunków była spełniona: dobrze oddychal i utrzymywał temperaturę, miał ponad dwa kilo. Tylko był niejadkiem i nie wypuszczali go, żeby mu w domu nie spadła waga i żebym nie osiwiala przy karmieniu :-) Na szczęście teraz już ma apetyt.
Podziękowania: me.ch

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 9 miesiąc temu #991099 przez kasandra9
Meszku, trzymam kciuki!!!! Niech Kornelek posiedzi jeszcze troszkę!!! Daj koniecznie znać!!!

9 lata 9 miesiąc temu #991102 przez Kasia888
Zapisałam się do dentysty, także zaraz wychodzę.
Wolę dmuchać na zimne.

9 lata 9 miesiąc temu #991103 przez glooria
Mech pewnie skueruja cie na kolejne usg no chyba ze ktg cos zlego wykaże
bedzie dobrze tu wszystkie trzymamy kciuki

Ps a jeszcze ci sie sacza wody ? Bo mi chlupnely i taz mowily ze bez wod moge jeszcze i z miesiac chodzic no ale na drugi dzien juz sie zle działo
ale to dla mnie bylo jakieś abstrakcyjne bo wszedzie mowia ze max 48
no ale z milenka w pl tez mowili ze moze i troszke poleze a moze tylko tak zeby uspokoić

9 lata 9 miesiąc temu #991107 przez jurada
Zaz mnie boli. Ale nie non stop ale bywa tak ze aż podskakuje z bolu :) to Bartuś ułożony pośladkowo... Moja sis tak rodziła i urodziła :D

9 lata 9 miesiąc temu #991114 przez pesq
Jeju Gloria mi sie tak chce chrupiących nuggetsow! Na poczatku ciazy wpierdzielalam stripsy z kfc :woohoo: :woohoo: Ale nei moge paniery, wiadomo.

Na wadze 78,4 a jutro diabetolog.. ostatnio bylo ok 78,7 czyli wlasciwie tak samo - krzyczala ze mam przytyc do nastepnej wizyty kilogram. Jasne.. przytyj na tym czarnym chlebie.. a w ogole ostatnio tez powiedziala ze mam ograniczyc tłuszcze - rozumiecie? Jak tyć jedzac warzywa + brazowe kasze i ryze+ chude mieso i nabial + czarny chleb + pic 4 litry wody - to wszystko w min 8 posilkach (chleba tez mozna ograniczone ilosci zeby nie bylo) - no jak ? Wczesniej kombinowalam z tluszczami ale kazala ograniczyc. No ale na 13 to najem sie warzyw ii napije duuuuużo przed wizytą żeby chociaż 79 było bo bedzie opierdzielać. Nie ma co robic chyba..

9 lata 9 miesiąc temu #991118 przez kasandra9
Kurde, głodna nie jestem...czym by się tu zapchać, ale nie jakieś mega kaloryczneee? Zjadłam 2 nektarynki, ale córka chce więcej!

9 lata 9 miesiąc temu #991119 przez asiekasiek
U mnie kompot ugotowany a leczo dogotowywuje się ;)

Zazanna no właśnie nic nie leci :unsure: mocno ściskam i nic :dry: no cóż czekam dalej, ale za to brodawki zwiększyły się, są wielkie!! no cóż, wiem że moja siostra miała problem z pokarmem i moja mama też nie miała pokarmu i dokarmiała nas mlekiem to na tamte czasy był wyczyn żeby dostać mleko :unsure: więc może taka moja uroda... ja też nie czułam tak jak Pesq kiedy przewalała się za to teraz wali mnie po żebrach i innych chyba narządach bo czasem aż zaboli jak da mamie kuksańca. A z przewalaniem się na drugi bok to koszmar :whistle:

Mech trzymaj się!! Kurcze może lepiej żeby ewakuowali go niż by miało się coś stać:( no sama nie wiem :( jeszcze jakby ze dwa tygodnie wytrzymał to byloby dobrze... pewnie zostaniesz w szpitalu ...

Gloria dzięki za przepis w najbliższym czasie zrobię :D

Pesq to Ty masz przerąbane tego tamtego nie, kurcze to jak masz tyć :S ??

9 lata 9 miesiąc temu #991120 przez pesq
Kasandra ja wlasnie robie salatke, ale ja czosnkolubna :P - brokuly gotowane + jogurt z majonezem koperkiem i czosnkiem + ser feta w kosteczke + pestki slonecznika prażone. Polecam jesli ktos lubi czosnek :)

Asia - tak mi sie przypomnialo - mi też nie leci żadna siara ani nic.. pytalam lekarza czy to źle (:P) powiedział że nie ma najmniejszego znaczenia dla późniejszej laktacji. I Miłej mozzarelli wieczorem :)

Meszku odezwij sie pozniej!
Podziękowania: asiekasiek

9 lata 9 miesiąc temu #991121 przez me.ch
Dzięki kochane że wsparcie! My już po Ktg, krew pobrana ale jeszcze czekamy i nic nie mówią i tylko powiedzieli że chcą żeby mnie lekarz zobaczył, ale nie wiem jeszcze nic więcej. Mały skakał i brykal na Ktg ale i tak nas dość długo przytrzymali...

Dam znać jak coś powiedzą !

9 lata 9 miesiąc temu #991122 przez me.ch
Pesq, chce Twojej sałatki:)

A wody tak, już od 21go czerwca lecą cały czas, więc kto to tam wie. Ponoć 5.5cm to jest tak totalnie na minimum ale bywa i mniej czasem....

9 lata 9 miesiąc temu - 9 lata 9 miesiąc temu #991125 przez kasandra9
Ja też lubię czosnek:) To może zrobiłabym coś podobnego - tylko same brokuły, to za mało, muszę mieć więcej składników w sałatce:P może po południu się wybiorę do sklepu i kupię to i tamto, bo na obiad robię warzywa na patelnię i rozmrażam udka - to albo je upiekę albo może samo mięso pokroję i do warzyw dorzucę.

Meszku, trzymamy kciuki za Was!

No to cała komoda zawalona u mnie:P

9 lata 9 miesiąc temu #991130 przez jurada
Ja właśnie wyjęłam arbuza z lodówki i zajadamy z D. zimny, aż w zęby łupie :)

Kasandra pakujesz się w jedną torbę z Agatką, czy Agacie osobno?

9 lata 9 miesiąc temu #991131 przez glooria
Ja tez czosnkolubna he he
wlasnie zjedlismy nasze nagetsy
mniam mniam
i saladke i chyba ide drzemac bo po tych nocnych przygodach cos oczy mi sie kleja
polecam trzymac kurczaka w tej zalewie przez noc wtedy sa soczyste

Mech pewnie cos sie kroi ze masz z lekarzem gadać
no ale lepiej wiedziec niz gdybac
zapytaj wprost o wyniki krwi tez bo mowia ze ok ale niech pokażą czarno na bialym

9 lata 9 miesiąc temu #991132 przez glooria
Pesq tylko nie wysikaj :evil:

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia