- Otrzymane podziękowania: 108
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Wrzesień 2015
Mamusie Wrzesień 2015
- glooria
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

super

no widzisz wszystko ok i tak dalej mamuska

Ja mieszkam w maidstone
Szpital do ktorego mnie wysylaja jest w pembury
ale ... jakby co to mam wybrac w londynie ze wzgledu na moja nieciekawa historie
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- kasandra9
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 189

Zatem ja wrzucę kocyk i rożek na płukanie z wirowaniem może tylko...myślicie, że będzie ok??
- jurada
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 174
Aż ci zazdroszczę ze widziałaś Bartusia

Kasandra ja nie piorę. Któraś pisała ze i tak maluszek będzie w ubranku w tym leżał, a jak miałabym ja kłaść gołą to położę pieluszkę tetrową lub flanelę. Boje sie prac ze juz nie będzie taki sztywny i w ogóle ze straci fason

- kasandra9
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Także zazdroszczę USG i podglądania Dzidziusia!

- kasandra9
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- kasandra9
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- Magdalena9t
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 33

Cały czas sama z synkiem,mąż po pracy dorabia jeszcze i musimy sami sobie radzić

Zazanka zazdroszczę takiego lekarza, szkoda,że za daleko mieszkam bo bym się do niego przepisała.
Wy już torby pakujecie,woow

Przeglądałam ciekawy artykuł, nie pamiętam na co mały Franio był szczepiony,mamusia(nie pamiętam dobrze nicka chyba AgaKrk?

dziecisawazne.pl/pneumokoki-szczepic-czy-nie/
Jutro rano mam wizytę, ale bez usg. Więc nic ciekawego,ale trzeba jeechać.
Mech,trzymajcie się dzielnie 2w1 z Kornelkiem do tej połowy sierpnia

Kasandra nie stresuj się butelkami i sztucznym mlekiem, bądź nastawiona pozytywnie na swój mleczny bar-najlepszy dla maluszka

Jurada fajny brzuszkowy pokaz,będzie miła pamiątka;-)
Asiulekdolls,dawno dawno pytałaś o zmywarkę:
tak więc jestem zadowolona ze zmywarki, najczęściej co dwa dni nastawiam zmywanie,ale jak mam lenia to zdarza się co dzień. Używam programu ekonomicznego najczęściej na noc,i czasem jak coś mam zaschniętego to nie domyje, ale to moja wina bo wrzucam w dzień a dopiero w nocy uruchamiam,jest bardzo cicha. Fajne są naczynia błyszczące zwłaszcza szklanki czy dzbanek,który zawsze miał brzydkie smugi po moim umyciu. To jestpierwsza zmywarka jaką mam,i nie mam porównania,ale jak masz okazję to bierz zwłaszcza,że będziesz miała 3 maluchów, ja będę miała dwójkę,ale naprawdę szkoda siły i czasu na stanie przy zlewie.
Więcej nie pamiętam,ale obiecuję poprawę,

Dobranoc

- AgusiaKRK
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 49
- asiekasiek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 278
A ja przebrałam sobie pościel właśnie i pierze się brudna zaraz jadę na zakupy póki jest w miarę ciepło a nie upalnie...
Zazanna to super, że wszystko w porządku

Dziewczyny ja wyprałam rożek swój i jest ok nie widzę żeby był gorszy niż przed. A co do kocyków chociażby minky to moim zdaniem trzeba przeprać bo w końcu dziecko bedzie zakryte nim. Aha a rożek prałam w delikatnym programie, żeby wirowanie mi go nie wykończyło

Kassandra ja jak wczoraj prasowałam to miałam przed sobą wiatrak i nic nie pomagał no moze troszkę

A torby na razie nie pakuje spakuje się w sierpniu, tylko w jednej szafce sobie składam co trzeba wziąć
- glooria
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 108
tak sie nie da he he
Witam z rana
ale mialam wieczór
gdzies mam przeciek i kapie do sasiada
do polnocy szukalam gdzie

teraz bede czekac na hydraulika pewnie cały dzień

- Zazanna
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 249

Meszku daj znaka jak przyjdą paczuszki

Asiek wysłali Ci gemini już?

Gloria to ja zachwalałam hot-dogi

A jak robisz nugetsy? I sosy do nich też robisz ?
A my w ramach świętowania, że lekarz powiedział, że bardzo ładni przypilnowałam wagi i och i ach w tym względzie pojechaliśmy na ..big maca

Lidziun ostrożnie z tym sprzątaniem przy takiej temperaturze. Jak tylko opadasz z sił to odpoczywaj !

Meliska to nasze chłopaki podobne z tym zasłanianiem i złośliwością heh

Kasandra ja wzięłam jeden duży ręcznik kąpielowy i jeden mały –jeśli się okaże, że muszę pobyć dłużej, to T. mi po prostu zabierze „brudne”, a dowiezie czyste

A poduchy dziewczyny, z którymi leżałam bardzo sobie chwaliły w szpitalu (a one były już na rozwiązaniu), bo łóżka szpitalne są takie sobie względem wygody, więc skasuj znak zapytania

Co do dzidziusiowej listy nie doradzę jeszcze, bo jeszcze Bartusia nie spakowałam

A co do kosmetyków, czy musisz brać to też na stronie szpitala jest napisane czy zapewniają

Pieluszek ja biorę jedną paczkę (43 szt.)
Kocyk wezmę zwykły, bo minky też mi szkoda do szpitala

Kropka a jakie są rodzaje znieczuleń? I jak się je podaje? Dziewczyny, które już rodziły jakie miałyście? Bolało podawanie go? Kurcze, jeszcze w ogóle nie sprawdzałam tematu

Meszku jak Ty dokładnie porozpisywałaś co i do czego na tej liście wow

Przypomnijcie mi abym się spytała lekarza na następnej wizycie czy mam na wszelki wypadek brać mleczko dla małego

Co do walizka czy torba, to ja mam duuużą ale za to z kółeczkami

W sumie opłaca się składać reklamacje na lotnisku, bo ta torba ..jest lepsza niż nasza stara

Juradka widzieć go średnio widziałam, bo zasłaniał buziaka cały czas

Aaaa i zapomniałam napisać wczoraj –Bartuś sobie siedzi jak w kołysce –pupkę ma „na wyjściu” póki co

Kasandra fajnie, że mała się uaktywniła

Ale jak ktoś inny kładzie to się nie rusza, więc mam nadzieję, że mnie po prostu lubi

uuuffff to nadrobione

- Lidziun
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 20
kasandra9 napisał: Zazanko, cieszę się, że wszystko ok!!!
Zatem ja wrzucę kocyk i rożek na płukanie z wirowaniem może tylko...myślicie, że będzie ok??
oczywiscie ze kocyki trzeba uprac rozek tez tylko ze.... ja kupilam roze, fakt najtanszy na allegro no ale byl ladny

- asiekasiek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 278

Ja byłam na zakupach

Gloria właśnie ja też jestem ciekawa jak robisz nugetsy ??
ja dzisiaj robię leczo:D i bób będzie też

- kasandra9
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Właśnie zebrałam wszystko z balkonu, ładnie wyschło, wszystkie ubranka ładnie się poprały, nie zmechaciły, nie pozaciągały, bo oglądałam, jak zdejmowałam:) Jeśli któraś zamawiała u tego Robika, co niedawno wklejałam (na pewno Sylwia), to (gdzieś w komentarzach zauażyłam i sama zamówiłam tylko roz. 62) nie warto zamawiać 56 (chyba że któraś się wcześniej rozpakuje:)), bo ich 62 jest jak np. 56 z 5,10,15:) Przykładałam te ubranka do siebie przed praniem jeszcze, także jak coś, to pamiętajcie:) Ten kocyk polarkowy z biedronki (też chyba któraś jeszcze kupiła) wstawiłam tylko na płukanie z wirowaniem i jest ok, mięciutki, itp.
To mówicie, że rożek też zapodać do pralki - zatem tak zrobię, ale przy następnej turze. Już z pościelą i pozostałymi ubrankami, bo może też coś będę podmieniać jeszcze;)
Lidziun, ja też kupiłam tanie rożki, niby polskiej produkcji i jest na etykiecie narysowana miska z wodą i żelazko - nie jest nic przekreślone, więc chyba można prać, ale boję się, że ten środek po praniu będzie cały skawalony:/ Glooria, ma rację, że tak się nie da, bo potem nasze piękne minky będzie obsikane (w najlepszym razie) i nie będziemy myśleć, co będzie po praniu tylko w biegu je do pralki wrzucimy..tylko człowiek na początku taki durny, że się martwi, żeby wszystko było cudowne;)
Póki co mam 2 tony prasowania i chyba zaraz się biorę za to, tylko coś zjem, bo wczoraj kolacji za bardzo nie jadłam

Zazanko, pytałam o te ręczniki, bo wiaodmo, nie problem dowieść, ale bardziej się martwię tym całym pakowaniem, itp. ze względu na to, że potem kto będzie pamiętał, żeby to uprać w Loveli i że ma jeszcze wyschnąć...więc nie tyle o samo targanie tego do szpitala, co o przygotowanie pod kątem wyprania i prasowania mi chodzi:P
- jurada
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 174
A i na stronie szpitala nie ma kosmetyków dla dzieci, ale jak chcesz to możesz wziąć swoje i pielęgniarka na pewno nie odmówi umycia Bartusia Twoim.
Wiadomo, że rodzą mamy które są EKO i nie pozwalają na mycie zwykłym płynem. A z tego co pamiętam to u mnie co druga mamusia miała swój bo w szpitalu myli Johnson & Johnson a on niestety ale uczula maluszki.
Ja czekam na kase i też zamawiam z apteki bo jak patrzyłam w sklepach ceny to są duuużo droższe niż na stonie tej apteki.
Dziewczyny czy Wam też zatykają się uszy...? Bo mnie to tak od tygodnia non stop! Aż mnie szlak trafia bo czuję się przygłucha!