- Otrzymane podziękowania: 170
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Wrzesień 2015
Mamusie Wrzesień 2015
- basiek149
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
idziecie jak burza z tymi postami gdybym nie czytała na bieżąco to miałabym do nadrobienia niezłą lekturkę
u mnie od piątku jest mama, ale jutro już jedzie więc wykorzystuję z nią czas maksymalnie jak tylko się da pierwszego dnia aż mnie gardło bolało od paplania teraz wyjątkowo wyrwała się z moim T. bo pojechali do Orange coś tam załatwić więc chwilowo znowu zostałam sama. znaczy z Kubusiem
ogólnie cały weekend przesiedziałyśmy w domu bo ta gorączka nie dawała szans żeby wynurzyć się z domu. strasznie przez te 2 dni się umęczyłam, wczoraj na wieczór już zanosiłam się płaczem bo tak fatalnie się czułam przez tą pogodę. dlatego tak bardzo cieszę się, że jest dziś chłodniej...
Kubuś nas wczoraj troszkę zabawiał bo tak się przeciągał, kopał, że i mama i mój mąż sobie mogli popatrzeć ta te akrobacje a brzuszek mi wczoraj tak się wyginał przez te jego wygibasy, że troszkę się pośmialiśmy
Scarlett86 mi podobnie jak tobie puchną nogi. znaczy tak miałam teraz w sobotę i niedzielę jak były te upały, stopy miałam strasznie popuchnięte, dłonie też mi puchną i jak niedawno cieszyłam się, że mogłam w końcu nosić obrączkę na właściwym palcu tak szybko niestety musiałam zrezygnować i z obrączki jak i z pierścionka zaręczynowego
poza tym bardzo ładnie wyglądasz, śliczny brzuszek a i kącik dla synka wspaniały zazdroszczę, że łóżeczko już czeka złożone i wszystko jest na swoim miejscu
kasandra szkoda, że wyjazd wam się tak średnio udał. ale najważniejsze, że nic poważnego się nie stało i cali i zdrowi wróciliście do domku
kasia powiem ci, że mam ostatnio podobne wrażenie. wszędzie wokół rodzą się sami chłopcy no może z wyjątkiem bo moja kuzynka kilka dni temu urodziła córeczkę ale tak to wszystkie koleżanki, które obecnie są w ciąży lub w tym roku urodziły mają chłopakówzaczynam utwierdzać się w przekonaniu, że trudniej zmajstrować dziewczynkę hihi
Zaz bardzo fajna karuzelka, idealnie będzie ci pasowała w ten morski klimat kącika Bartusia bo i pościel chciałaś z takimi morskimi klimatami i teraz te obrazki.
no i oczywiście czekamy na relację z wizyty u lekarza ja mam swoją już w piątek...mam wrażenie, że dopiero u niego byłam ale dobrze niech bada i mnie tylko uspokaja, że jeszcze troszkę pociągniemy w dwupaku
kasia_asia fajnie, że do nas wróciłaś i tak jak me.ch sama tworzysz cuda dla swojego maluszka
me.ch karuzela od samego początku zapowiadała się ciekawie i taki też jest efekt końcowy bardzo fajnie ci to poszło i jak szybko! gdybym ja się zabrała za takie rzeczy to troszku by to u mnie potrwało
co do literek bo pytałaś kilka dni temu... to tak jak kasandra powiedziała kupiłam je na allegro.ale nie powiem ci w tej chwili u jakiego użytkownika bo to było kupowana rok temu i musiałabym w mailach pogrzebać żeby to znaleźć. ale pełno jest tego na allegro, wybór też nie mały
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 249
Odpoczywaj kochana :*
Basiek super, że się z Mamą "nagadujecie" My też nigdy nie możemy skończyć
I super, że Kubuś pokazał jak się rusza, Bartek od razu przestaje jak tylko ktoś poza mną spojrzy w stronę brzusia -czasem mam wrażenie, że sobie wymyślam te ruchy hah
Za pół godziny wychodzę, a już jestem znowu mokra :/ No ale przynajmniej czysta
A jak próbowałam rzęsy pomalować, to mi normalnie twarz spłynęła I idź tu teraz ładna do lekarza łeee
Podziwiam kobiety, które przy takiej temperaturze robią pełny makijaż z podkładem, pudrem albo innymi "szpachlami" Ile to się trzeba namęczyć przy nakładaniu jak na bieżąco spływa
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 249
Znowu "prezenty" jak to któraś z Was ujęła -przepraszam nie pamiętam która
A tyyyyyleeee rzeczyyyy zamówiłam
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 189
Jak czytam, ze ta Wasze maluchy takie maja akrobacje, to w szoku jestem:) mój mąż czul i wczoraj i dzis, ale to takie lekkie pukniecia sa, czasem nieco brzuch faluje, ale nie, żeby wszyscy widzieli, a mnie bolalo itp:) mamy chyba po prostu grzeczne dziecko:)))
- me.ch
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 245
a co do makijazu to ja sie zgadzam, musi byc ciezko nalozyc wsjo jak po drodze splywa.....
- me.ch
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Lidziun, polecam sie zaszyc gdzies z wentylatorem!
Basiek, super ze tak dobrze Wam czas mija
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 278
Basia korzystaj póki możesz z towarzystwa mamy
ja też czekam na wysłanie paczki z gemini a jeszcze mi nie wysłali
- Kasia888
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 182
Basiek fajnie, że miło spędzasz czas z mamą
i naprawdę zazdroszczę Ci tych kopniaczków mój maluch przez te ostatnie dwa dni zrobił się jakiś leniwy i oczywiście zaczynam się martwić
Byłam dziś na chwilę w sklepie i tak się zmęczyłam a jeszcze po drodze złapał mnie głód i zamówiłam sobie twistera w kfc, odbieram zamówienie a ta kasjerka do mnie "chłopiec czy dziewczynka?" tak mnie wkurzyła, czemu ludzie są tacy wścibscy , więc ją okłamałam i powiedziałam, że nie wiem
- Scarlett86
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 34
- glooria
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 108
Ps mech jak cos to w uk emaliony mozesz kupic na recepte za free ale musisz isc do lekarza z dzieckiem
do 16 roku lekarstwa sa dla dzieci za darmo
Basiek korzystaj z obecnosci mamusi
Dziewczyny juz niedlugo ochlodzenie wiec dacie rade
Wlasnie kichnelam i ...
- glooria
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 108
ktora to dzisiaj tak je zachwalala hmmm
A tak nsprawde to tylko z lenistwa bo mielismy kilka rzeczy do załatwienia z mezem rano i nie zdazylismy zrobic obiadu
No i jeszcze u nas goraczki i tak sie nie chce sni jesc ani gotowac
No ale wstawilam warzywa na sałatkę i rozmrazam kurczaka na domowe nugetsy na jutro
- Lidziun
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 20
- me.ch
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- melisamienta
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 9
Te dwa tygodnie były ciężkie. Remont w domu wszystko więc bałagan na całego, a na dodatek tata spadł z czereśni i złamał jedną nogą a drugą skręcił. Niestety Mama nie dała dary wsiąść opieki nad tatą tak ze jeszcze na mojej głowie była opieka nad nim. Ale już mam wszystko w domku odświeżone i mogę zaczać myśleć o kąciku dla mojego maleństwa.
Dziś byłam na wizycie, wszystko w porządku, mały waży już 1250g rozwija się prawidłowo. Szyjka 5cm. Buzi nie chciał pokazać. wystawił tylko siurka ale nawet Pan Doktor zauważył ze jest złośliwy po tatusiu.
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 189
Dziewczyny, wrzucam pranie "do szpitala".
Mam kilka dylematów: ile ręczników wziąć (dużych/małych), ile pieluszek tetrowych? dla Agatki już brać ten ręcznik z kapturkiem? Wydaje mi się, że do szpitala chyba zwykły ręcznik starczy...
Ostatnio też (nie pamiętam która:P), ale chyba Zazanka albo Mech wrzucała listę rzeczy do szpitala...podrzuci ktoś??
Skleiłam sobie listę, ale nie wiem jeszcze, ile sztuk czego....:/
Moja lista do szpitala:
1. Koszule nocne – 2
2. Szlafrok – 1
3. Piżama (nie do karmienia) – 1
4. Majtki -
5. Majtki wielorazowe
6. Biustonosz do karmienia
7. Wkłady do majtek poporodowych
8. Podkłady na łóżko/do przewijania
9. Kosmetyki: żel pod prysznic, mydło w płynie, żel do intymnej, mokre chusteczki, krem bambino, balsam do ciała, maszynka i pianka do depilacji, szampon i odżywka do włosów, grzebień, pomadka, antyperspirant, pianka do włosów, gumka do włosów, podkład+tusz, szczotka+pasta do zębów,
10. Wkładki laktacyjne
11. Podpaski poporodowe
12. Maść ochronna na sutki
13. Ręczniki – 2 duże, 2-3 małe
14. Papier toaletowy
15. Kubek/sztućce/talerzyk
16. Okulary
17. Ubranie na wyjście ze szpitala
18. Kapcie i klapki pod prysznic
19. Skarpetki
20. Jasiek, poducha 9?
21. Ładowarka
Agatka:
1. Pieluchy tetrowe – 3
2. Pieluchy flanelowe – 1
3. Pieluchy Newborn -
4. Rożek
5. Kocyk
6. Kosmetyki: żel do kąpieli, balsam(krem) do ciała, Bepanthen, sól fizjologiczna,
7. Łapki niedrapki
8. Czapeczki
9. Body kr. Rękaw
10. Body dł. Rękaw
11. Śpioszki
12. Pajacyki
13. Bluzeczki
14. Nosidełko
15. Butelka
I czy na pewno wszystko jest?