- Otrzymane podziękowania: 34
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Wrzesień 2015
Mamusie Wrzesień 2015
- Scarlett86
- Wylogowany
- budujemy zdania
Pamietam tylko ze mi strasznie rece dretwialy i ten magnez mi bardzo pomogl.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 313
Meszku - to samo mam. Magnez x3 dziennie ale LEK A NIE SUPLEMENT
Scarlet - mi JESZCZE nie puchna, moze temu ze nigdzie nie wychodze i spedzam cale dnie na kanapie
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 249
Meszku koniecznie po wizycie jutro pisaj do nas !!! Kornelek na pewno ma się dobrze, w końcu gdzie mu będzie lepiej?
Ja mam linomag jak będą podrażnienia, sudocrem jak będzie potrzeba czegoś silniejszego i bambino z cynkiem do codziennej pielęgnacji np. po kupce
Scarlet Ty będziesz miała swojego dzidziusia już za niecałe dwa miesiące !
Matko jak Ty pięknie wyglądasz !!! I kącik cudny !!!
Co do puchnięcia ... mi puchnie wszystko Nie znoszę upałów :/
Pesqu ja mam płyn do kąpieli 2w1 Hipp -podobno te Hipp są ok -moja przyjaciółka poleciła I jeśli mały nie będzie miał alergii to będę się ich trzymać, bo cena jest ok i skład też ok
Meszku my też czekamy na zdjęcia hah Moje powinny być jutro (paczki)
- me.ch
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 245
Pesq, ja wlasnie tez czytalam ze te emolium itp to dopiero jesli zajdzie taka potrzeba, inaczej potem dziecko bedzie przewrazliwione na przyszlosc... zreszta w ogole jesli chodzi o te kosmetyki to wydaje mi sie ze smarowanie smarowaniem ale dzieci musza sie do zycia jakos przystosowac wiec chyba nie mozemy przedobrzyc.... (powiedziala ta co kupila 4 rozne kremy.....;p )
- Scarlett86
- Wylogowany
- budujemy zdania
Asiekasiek moj to nawet baldachim sam zakladal, nawet nie chcial mi dac sprobowac powiedzial ze on sam to zrobi.
- me.ch
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Zaz, ciesze sie ze nie ja jedyna mam wiecej kremow przynajmniej jest znak ze to normalne
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 249
A sudocrem to ja zawsze mam w domu, bo to się i nam przydaje i młodemu w razie czego
Zwłaszcza jak trenowałam, to ciągle byłam poobcierana i się smarowałam
- Scarlett86
- Wylogowany
- budujemy zdania
Przy drugim juz nie musialam uzywac oilatum juz mial normalna skore ale alergie tez ma. Zobaczymy co bedzie tym razem...
Zazanna nie moge uwierzyc to juz nie dlugo...co raz blizej
Patrze wlasnie na lozeczko mojego syncia i nie dowierzam ze to jeszcze chwila i bedzie sobie tam lezal
Dla mnie to jeszcze troche taka abstrakcja Pamietam jak bardzo chcialam zajsc w ciaze, potem test ciazowy i ta radosc kiedy sie udalo...
A teraz zblizam sie do konca ciazy Jestem przeeeeszczesliwa
- Kasia888
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 182
a dokąd Ci ona sięga? bo się jedynie obawiam, że jak jestem wysoka to mi ledwo za przeproszeniem dupę zakryje a nie chcę świecić tyłkiem w szpitalu
Scarlett wyglądasz ślicznie i kącik już gotowy supeeer, moje łóżeczko cały czas stoi w kartonie i czeka na złożenie
co do kosmetyków to właśnie też czytałam, że hipp jest ok. Mam oliwkę i do kupię jeszcze ten płyn do kąpieli a dopiero jakby miał mały uczulenie to oilatum.
Z maści mam bephanthen.
A propo sudocremu położna mówiła żeby z nim uważać, bo zawiera cynk.
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 189
Ja też mam drętwienie rąk, dziwne takie uczucie baaardzo. Pani dr mi kazała brać Magne B6 i Aspargin (biorą tylko to pierwsze, bo stwierdziłam, że jakieś witaminy to będę brać, a leków nie chcę, chyba że będzie mi to jakoś MEGA doskwierać). Stopy ... niby mi nie spuchły tak optycznie, ale ogólnie "urosły i muszę większe buty nosić, bo mają za krótkie podeszwy ))))))
Kosmetyków dla małej jeszcze nie mam, nie mogę się zdecydować, nie czytałam opinii żadnych jeszcze. Muszę wkrótce się za to wziąć. Betaphen na pewno, bo dużo osób polecało.
Zazanko, śliczne obrazki!
PEsq, wklejałam Ci ostatnio, ale nie ma problemu;)
allegro.pl/kocyk-minky-75x100-kolory-ory...ura-i4997039994.html
allegro.pl/poduszka-minky-motyl-antywstr...wek-i5032621108.html
allegro.pl/kostka-sensoryczna-minky-dzwi...cik-i5040652476.html
A koszule, któraś też pytała - ja zamawiałam takie:
allegro.pl/italian-fashion-koszula-ciazo...-xl-i5118938447.html
allegro.pl/italian-koszula-ciazowa-ka-3-...-xl-i5157435251.html
Mam jeszcze jedną tanią z marywilskiej;)
A wyjazd dobrze się zapowiadał. Dobrze się czułam, nie ugotowałam się w samochodzie (bez klimy), o 8 wyjechaliśmy z domu. Jeszcze nie było aż tak dużo ludzi, udało się fajne miejsce znaleźć, zaparkować. Zamoczyliśmy nogi, wszystko ok;) O 12 mieliśmy rozpalić grilla, już minuty odliczałam, bo taka byłam głoooooooodna. No i okazało się, że niestety nie mamy podpałki ani zapałek. To jeszcze dałoby radę pożyczyć/ podjechać z 10km na stację. ALE....mniej więcej w tym samym czasie mój mąż dostał...no właśnie...do końca nie wiemy, ale chyba to alergia musiała być. Do tej pory miał to raz w życiu, 3 lata temu - oko zaczęło go strasznie szczypać, łzawić, spuchło. Za moment doszła głowa. W ogóle zrobiło się już naprawdę gorąco. No ale on twardo przecież DA radę i niby trochę przeszło, więc żebyśmy poszli do takiej budki, bo może tam sprzedają podpałki (na pewno), a jak nie to ja powinnam coś zjeść. Nie chciałam iść, bo HOT, no ale poszliśmy. Ledwo co wróciłam, normlanie ciekło z nas. Oko nadal szczypało, itp. Zatem stwierdziłam, że już się pakujemy i spadamy. Oczywiście kocioł że hej, ludzi dojechało chyba z milion, komuś się samochód zagotował, więc zakorkowało się. Tego szczypie oko, łzy lecą, ze mnie się leje, mati szyby na full ma, ale to NIC nie daje. Dojechaliśmy do stacji, zatankować, zjadłam hot doga i do tego red bull (wiem, zdrowe wszystko;)), mój Cholernik nie chciał dać mi prowadzić, no ale jakoś mu w miarę przeszło i aż tak nie szczypało, więc dojechaliśmy do Ciechanowa. Teściowa nas op#$^$^#$ oboje Wykąpaliśmy się (bo przecież w domu u nas nadal nie ma ciepłej wody do środy ;(((((((((), odsapnęliśmy i wróciliśmy do domu po 19. Na oko pomogły kostki lodu, bo wieczorem już prawie śladu nie było, jedynie nieco spuchnięta powieka, dziś już ok.
Ale cały ten dzień, to jeszcze w sumie nic...albo przez ten dzień, tą noc zaliczam to jednych z najgorszych w swoim życiu. Myślałam, że ducha wyzionę;( calutka byłam mokra, siedziałam kilka razy na balkonie, aż w końcu część nocy przespałam na podłodze na poduszce 9. Już płakać mi się chciało i w ogóle nie wiedziałam, co mam ze sobą zrobić ;((((((( Massssssaaaaaakra. Dobrze, że niedawno chwilę pokropiło, ale znów temp. narasta, buuuu.
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 313
- sabina
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 33
scarlet sliczny brzunio i kacik tez
kasandra to mialas neizly dzien :/
ja wlasnie gdybami rozkiniam co kupic dla malej do mycia .....i nie mam pojeciaco wybrac ....przy antosiu przez jakis czas mialam emolium nie mial nic z atopowa skora i nieuwrazliwil si etez a wygoda taka ze to byl olejek nakretke lalalm do wanienki i obmywalam go myjka apozniej nic nczym nie smarowalam bo skora byla swietnie nawilzona na poczatku mialam johnsona zel i bepanthen po kapieli - swietna sprawa bepanhen - probuje tutaj wychaczyc ale do tej pory widzialam tylko te do pupy .....moja szwagierka z amiesiac przylatuje wiec zrobie zmowienie z pl apteki bd taniej:)
- Kasia888
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 182
A jaki rozmiar zamówiłaś i dokąd Ci ona sięga?
Współczuje takiego dnia, upał daje o sobie znać. Tak jak mówiłam w te dni co teraz są to lepiej nigdzie nie wychodzić, tylko, że najgorsze jest to że w mieszkaniu też nie lepiej, bo przez te kilka dni upału już się nieźle nagrzało
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 189
Kasiu, ja z tej aukcji, co jest koszulka w kratkę, zamówiłam tą biało-granatową, rozmiar XL. W chwili, gdy je oglądałam w sklepie (to jakoś połowa maja była), to potrzebowałam L, ale wzięłam większą. No i w niej śpię praktycznie na co dzień, no teraz jak te upały to nie, ale pewnie ze 3 tyg. w niej spałam i czasem jeszcze pół dnia chodziłam, zanim się ubrałam, także prałam ją kilka razy. Przed praniem i z mniejszym brzuszkiem była do kolan, obecnie przed kolano, ale ja mam 161cm i myślę, że nawet jak brzuszek urośnie (to wiadome), będzie ok i nie będę świecić tyłkiem.
Tej w kropki (czyli z drugiej aukcji), to szczerze mówiąc nawet nie mierzyłam jeszcze:) Ani tej z Marywilskiej;) i też XL wzięłam. Mam nadzieję, że nie będą za małe...a właśnie - mamusie już z dziećmi - chciałam się zapytać, ile mniej więcej kg "ucieknie" podczas porodu?? Wiadomo, że to zależy, ale tak plus/minus. Mam nadzieję, że sporo i że będą dobre te koszule. Mam jeszcze piżamę, no ale nie jest ciążowa, kupiłam na początku ciąży na wyprzedaży w Esotiq - dwie pary wzięłam spodni - jedne L i noszę te teraz, a drugie XL, jeszcze nie były noszone. Takie za kolano są. Też je wezmę do szpitala jako dresy czy coś...góra się nie nadaje, no ale do tego jakaś koszulka albo np. taka bluzka z HM do karmienia (chyba sobie sprawię przy najbliższej okazji).
- me.ch
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Pesq, ja juz sama nie wiem, moja mama zrobila mi zakupy w polsce i z tego co wiem to mam za duzo wszystkiego bo skoro nie mozemy do niej przyjechac i skoro juz mamy kupe ubran po kuzynach Kornela chyba bardzo chciala cos kupic i zignorowala wszystkie LUB w mojej liscie traktujac je jako I
wiec Kornel kremow i kosmetykow ma juz chyba wiecej niz mama i tata razem wzieci
Oto i lista (zgodnie z poleceniem szwagierek oraz internetow a takze prywatnymi dociekaniami):
Do prania:
bialy jelen plyn do prania
bialy jelen plyn do plukania
Dla Kornelka:
ziajka plyn do kapieli od pierwszego dnia
linomag olejek do kapieli
ziajka oliwka od pierwszego dnia
olej kokosowy
ziajka krem do pielegnacji od 1 dnia
linomag bobo a+e krem do pielegnacji
alantan plus krem przeciw odparzeniom
ziajka masc posladkowa przeciw odparzeniom od 1 dnia
bepanthen krem
sudocrem - jako dzialo ciezkie plus dla doroslych tez
Dodatkowo:
sol fizjologiczna
woda morska w sprayu - do noska na rozpuszczanie glutow
masc majerankowa - na kolki do smarowania brzuszka zgodnie z ruchem wskazowek zegara ponoc
aphtin na afty na wszelki wypadek
Takze do wyboru do koloru jestesmy chyba zaopatrzeni na caly rok, zwlaszcze jesli chodzi o pielegnacje pupy ;p