BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 6 miesiąc temu #990857 przez Zazanna
Dla mnie też to abstrakcja… zwłaszcza, że tyle lat nastawiałam się, że nie mogę :)
Rany ja się ciągle zastanawiam jak to będzie…. Co będę robić.. jak sobie poradzę i czy w ogóle :)
Będzie cudownie :) <3

Kasandra o matko… to faktycznie Was dorwało… ale pech. Najważniejsze, że już wszystko ok ! :)
Musisz trochę bardziej się oszczędzać, przynajmniej w te upały ! :*

Pesq wg mnie tak :D Ale też nie smarować co 5 minut ;) Tylko co którąś zmianę pieluszki itd. i dać pooddychać skórze :) –Ale ze mnie „fachowiec” B)

Meszku szaleństwo :laugh:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 6 miesiąc temu #990858 przez kasandra9
Oj, przygoda niezła;) Szkoda, że wszystko co na grillka miało być, skończyło w śmietniku ;((((
Idę powiesić pranie, już trzecia pralka dziś. Mam taki syf w domu, że patrzeć nie mogę, aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!
Obczaiłam też na allegro filc, tak, żeby zamówić u jednej osoby filc, tasiemkę i oczy i chyba znalazłam. Jeszcze przejrzę inne aukcje i chyba wreszcie zamówię, bo do empiku zanim się wybiorę...no i też nie wiadomo, czy wszystko bym kupiła :) Muszę tylko sprawdzić, co mi potrzeba do tej karuzeli. I mężowi pokazać - może wymyśli jakiś pałąk czy stelaż. I jak wróci ze sklepu, to dostanie rozkaz sięgnięcia walizki (czy lepiej torbę??) i zacznę powoli ją zapełniać...może dziś pranie koszul i ręczników w Loveli zapodam. Skoro wy już macie, no to chyba nie będzie za wcześnie i jakieś "robaki" mi się nie zalęgną, hhaha;)

9 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 6 miesiąc temu #990859 przez me.ch
A przy okazji, nasza KORNELOWA APTECZKA juz jest prawie kompletna - przyszedl dzis ten piornik ktory zamowilam w tym celu wiec wlozylam juz wszystko co mialam do srodka.

Aktualnie znajduja sie w niej:

-kropelki przeciwbolowe - pedicetamol
-kropelki na kolki/wzdecia - espumisan L dla niemowlat
-plasterki
-bandaz
-gaziki do dezynfekcji
-gaza
-sudocrem
-termometr
-patyczki do uszu

a jak tylko reszta zamowien przyjedzie to doloze

-male nozyczki
-penseta
-cos na ukaszenia
-sol fizjologiczna

W tej chwili mamy tez wode utleniona ale coraz bardziej mysle czy by jej w domu nie zostawic skoro juz bedzie sol fizjologiczna ktora tez mozna przemywac a takze w razie gorzej kontuzji te gaziki do dezynfekcji, zwlaszcza ze wody utlenionej nie nalezy ponoc stosowac bezposrednio na rany tak czy siak :D

Zalaczam foteczki :D

Załącznik nie został znaleziony

Podziękowania: kasandra9

9 lata 6 miesiąc temu #990860 przez me.ch
No to rzeczywiscie szkoda Kasandra, skoro sie zmarnowalo.... a Zaz ma racje, oszczedzaj sie kobieto!! :)

9 lata 6 miesiąc temu #990861 przez me.ch
Kasandra, ja spakowalam sie do walizki i Kornela bede razem ze mna miala, bo w sumie nie mam torby na spakowanie go osobno, no chyba ze jak przyjedzie wozek z torba juz to moze go tam przepakuje, tymczasem bede miec tylko taka dodatkowa mala torbe na dokumenty i mezowe rzeczy jakby mial zostac z nami na noc czy cos.

Tez myslalam czy sie nie zalegnie albo nie zasmierdnie, ale zostawilam ja po prostu niedomknieta wiec mysle ze przewiew bedzie wystarczajacy :D

9 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 6 miesiąc temu #990862 przez kasandra9
Meszku, jesteś profesjonalnie przygotowana na wszystkie możliwości:D:D:D:D
Twoja skompletowana apteczka mnie zszokowała :)))
Ale wiecie...mój mąż dzięki Wam trochę inaczej do wszystkie podchodzi, bo najpierw było, że za dużo, że po co, że dokupimy...np. jeśli chodzi o ubranka - ale jak Mu pokazałam Wasze szafki i szafy, to stwierdził, że nasza Agatka to prawie nic nie ma:P No i potem spokojnie dokupiłam kilka rzeczy:)
Obecnie "zrzędzę" o pakowaniu torby i praniu ubranek dla Małej, już "na gotowe" i chyba coś zacznę robić w tej kwestii. I powoli czas pokazać Mężowi kosmetyki i apteczki:))))
Nie no, muszę się wziąć za te kosmetyki. Dla siebie mam żel pod prysznic i mydełko w płynie, a także mały żel do higieny intymnej, wszystko Biały Jeleń. Trzeba skompletować resztę:) Choć niektóre rzeczy dopiero będzie można spakować przed wyjściem, ale kupię nową szczoteczkę, wrzucę pastę...:)

9 lata 6 miesiąc temu #990863 przez me.ch
Hah Kasandra, odnosnie kosmetykow to dzieki mojej mamie jestesmy idealnym przykladem - bedziesz mogla kupic cokolwiek Ci sie wymarzy i maz sie nie przerazi po zobaczeniu naszej listy hehehehe :)

A ja juz tak mam ze lubie byc na wszelkie mozliwe przypadki gotowa, wiec i apteczka jest, a ze za wiele robic nie moge to moja wyobraznia z pomoca internetu szaleja i wymyslam coraz to nowe zajecia i gadzety.... :D

9 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 6 miesiąc temu #990865 przez kasandra9
Dokładnie:D:D:D
Słuchajcie, a zastanawiam się - czy do tych zeberek do karuzeli - jeśli chodzi o oczy, kupić takie przyklejane, czy lepiej czarne kropki filcowe doszyć? Tak samo paski - z tasiemki/filcu przyszyć czy mogą byż przyklejane? Wiadomo, że z przyklejanym szybciej, łatwiej, no i pewnie ładniej nieco, bo nic nie będzie widać, ale chodzi mi o bezpieczeństwo...ale chyba nie będzie miała jak tego brać w rączki i włożyć do buzi, żeby ew. coś się odkleiło i jej wpadło???

Generalnie będę wzorować się na tej, którą Meszek wkleiła niedawno:)

9 lata 6 miesiąc temu #990866 przez Scarlett86
Kasandra ja po pierwszym porodzie na wyjscie ze szpitala ubralam ciuchy sprzed ciazy. Przytulam 25 kg w ciagu calej ciazy a na wyjscie ze szpitala wygladalam jak sprzed. Za drugim razem przytylam 30kg i na wyjscie ze szpitala mialam 10 na plusie ale szybko zeszly te kg :) Wydaje mi sie ze to kwestia indywidualna.

9 lata 6 miesiąc temu #990867 przez me.ch
Ja bym doszyla chyba, niby dziecko tego nie dotknie za bardzo, ale wiesz jak to jest, nigdy nie wiesz a klej czasem pusci i spadnie do lozeczka i co wtedy?

Ja na oczy po prostu "wyszylam" czarna nitka takie kropki :)

9 lata 6 miesiąc temu #990868 przez Zazanna
Ja też mam uchyloną torbę :) Czyli rzeczy są „jak na półce” tyle, że w torbie :P

Kasandra karuzelka będzie piękna :)
A jakbyś doszyła oczka? Można kupić oczka takie z dziurką z tyłu i doszyć zamiast przyklejać i wtedy na pewno się nie odklei :)

Ja już po obiedzie, siedzę i czekam na 15:00 aby iść pod prysznic, taksówka będzie o 16:45, więc obawiam się, że znowu już będę cała mokra :(

I jeszcze laptop mi się przegrzewa o.O Już mi się wyłączył raz o.O
Nigdy mi się takie coś nie przydarzało :(

A czy to prawda, że cześć kobiet, która dużo przybrała, to się po porodzie okazuje, że to nie był tłuszcz tylko woda i że szybko schodzi?
Bo ja mam nadzieję, ze u mnie woda :D

Dziś się zważyłam i od ostatniej wizyty przytyłam 70 dag, więc lekarz powinien być zadowolony :)

9 lata 6 miesiąc temu #990869 przez kasandra9
Właśnie też się obawiam tych "doklejanek":) Chociaż na paski zebr wezmę chyba ten samoprzylepny filc i wtedy nie będę musiała całości doszywać, tylko np. na początku i końcu...no i zawsze też będzie mi łatwiej je równo rozmieścić:)
A jeszcze jedno pytanko - czym wypełniłaś w środku:)? Pomyślałam o wacie:)??
Scarlett, jesteś moją idolką! Też tak chcę:P
Podziękowania: Scarlett86

9 lata 6 miesiąc temu #990871 przez me.ch
Kasandra, juz czekam na Twoja karuzelke :D napewno bedzie boska zeberkowa niespodzianka dla Agatki:)

u nas jak sie okazalo wszedzie sa slonie jakims trafem - na play macie, na przewijaku, na apteczce no i na karuzeli :D

A co do wypelnienia to uzylam waty, pomyslalam ze najlzejsza bedzie w razie gdyby nie daj Boze mialo cos spasc.... :)

Scarlett ja mam nadzieje ze u mnie bedzie tak samo albo najlepiej zeby sie okazalo ze jeszcze schudlam w miedzyczasie ;p heheh

9 lata 6 miesiąc temu #990872 przez asiekasiek
Jejciu troszkę mnie nie było a tu tyle stron :P ja w końcu uporałam się z układaniem i kurcze brakuje mi trochę :( no cóż będę musiała wybrać się na ciuchy :( ale może coś schłodzi się...

Włączyłam pranie z ubraniami białymi... teraz patrzę pod ławę a tam skarpetki białe!!!! AAA zatłukę męża!!! nigdy nie może wrzucić ich do kosza !!!

Mech też mam zażywać magnez, ale zapominam :( nigdy nie miałam pamięci do zażywania lekarstw :(

Zaz ja to samo zamówiłam co ty sudocrem, linomag i krem bambino muszę zamówić jeszcze lub kupić po porostu. i tego Hippa też co Ty mam :D nie ma co wybiegać przed szereg z emuliatami ;)

Scarlett to bardzo dobrze, że taki pomocny :) w końcu tatuś :D

Kasia to mi sięgają do kolan a mam 164cm.... no to fakt mogą być króciutkie ;)

Kassandra to kurcze miałaś wyjazd tak udany że ho ho :( przerąbane jeszcze męczyłaś się w taki gorąc:(

Pesq no ja myślę że jak nie ma dziecko uczulenia itp to po co przepłacać ...

9 lata 6 miesiąc temu #990878 przez Lidziun
hej dziewczyny juz jestem, ale powiem szczerze, nie mam sily pisac, jest tak goraco ze nie wiem czy siedziec czy lezec, ale ogolnie wszystko u nas w porzadku

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia