- Otrzymane podziękowania: 249
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Wrzesień 2015
Mamusie Wrzesień 2015
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Rany ja się ciągle zastanawiam jak to będzie…. Co będę robić.. jak sobie poradzę i czy w ogóle
Będzie cudownie <3
Kasandra o matko… to faktycznie Was dorwało… ale pech. Najważniejsze, że już wszystko ok !
Musisz trochę bardziej się oszczędzać, przynajmniej w te upały ! :*
Pesq wg mnie tak Ale też nie smarować co 5 minut Tylko co którąś zmianę pieluszki itd. i dać pooddychać skórze –Ale ze mnie „fachowiec”
Meszku szaleństwo
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 189
Idę powiesić pranie, już trzecia pralka dziś. Mam taki syf w domu, że patrzeć nie mogę, aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!
Obczaiłam też na allegro filc, tak, żeby zamówić u jednej osoby filc, tasiemkę i oczy i chyba znalazłam. Jeszcze przejrzę inne aukcje i chyba wreszcie zamówię, bo do empiku zanim się wybiorę...no i też nie wiadomo, czy wszystko bym kupiła Muszę tylko sprawdzić, co mi potrzeba do tej karuzeli. I mężowi pokazać - może wymyśli jakiś pałąk czy stelaż. I jak wróci ze sklepu, to dostanie rozkaz sięgnięcia walizki (czy lepiej torbę??) i zacznę powoli ją zapełniać...może dziś pranie koszul i ręczników w Loveli zapodam. Skoro wy już macie, no to chyba nie będzie za wcześnie i jakieś "robaki" mi się nie zalęgną, hhaha;)
- me.ch
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 245
Aktualnie znajduja sie w niej:
-kropelki przeciwbolowe - pedicetamol
-kropelki na kolki/wzdecia - espumisan L dla niemowlat
-plasterki
-bandaz
-gaziki do dezynfekcji
-gaza
-sudocrem
-termometr
-patyczki do uszu
a jak tylko reszta zamowien przyjedzie to doloze
-male nozyczki
-penseta
-cos na ukaszenia
-sol fizjologiczna
W tej chwili mamy tez wode utleniona ale coraz bardziej mysle czy by jej w domu nie zostawic skoro juz bedzie sol fizjologiczna ktora tez mozna przemywac a takze w razie gorzej kontuzji te gaziki do dezynfekcji, zwlaszcza ze wody utlenionej nie nalezy ponoc stosowac bezposrednio na rany tak czy siak
Zalaczam foteczki
Załącznik nie został znaleziony
- me.ch
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- me.ch
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Tez myslalam czy sie nie zalegnie albo nie zasmierdnie, ale zostawilam ja po prostu niedomknieta wiec mysle ze przewiew bedzie wystarczajacy
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Twoja skompletowana apteczka mnie zszokowała ))
Ale wiecie...mój mąż dzięki Wam trochę inaczej do wszystkie podchodzi, bo najpierw było, że za dużo, że po co, że dokupimy...np. jeśli chodzi o ubranka - ale jak Mu pokazałam Wasze szafki i szafy, to stwierdził, że nasza Agatka to prawie nic nie ma:P No i potem spokojnie dokupiłam kilka rzeczy:)
Obecnie "zrzędzę" o pakowaniu torby i praniu ubranek dla Małej, już "na gotowe" i chyba coś zacznę robić w tej kwestii. I powoli czas pokazać Mężowi kosmetyki i apteczki:))))
Nie no, muszę się wziąć za te kosmetyki. Dla siebie mam żel pod prysznic i mydełko w płynie, a także mały żel do higieny intymnej, wszystko Biały Jeleń. Trzeba skompletować resztę Choć niektóre rzeczy dopiero będzie można spakować przed wyjściem, ale kupię nową szczoteczkę, wrzucę pastę...
- me.ch
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A ja juz tak mam ze lubie byc na wszelkie mozliwe przypadki gotowa, wiec i apteczka jest, a ze za wiele robic nie moge to moja wyobraznia z pomoca internetu szaleja i wymyslam coraz to nowe zajecia i gadzety....
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Słuchajcie, a zastanawiam się - czy do tych zeberek do karuzeli - jeśli chodzi o oczy, kupić takie przyklejane, czy lepiej czarne kropki filcowe doszyć? Tak samo paski - z tasiemki/filcu przyszyć czy mogą byż przyklejane? Wiadomo, że z przyklejanym szybciej, łatwiej, no i pewnie ładniej nieco, bo nic nie będzie widać, ale chodzi mi o bezpieczeństwo...ale chyba nie będzie miała jak tego brać w rączki i włożyć do buzi, żeby ew. coś się odkleiło i jej wpadło???
Generalnie będę wzorować się na tej, którą Meszek wkleiła niedawno:)
- Scarlett86
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 34
- me.ch
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja na oczy po prostu "wyszylam" czarna nitka takie kropki
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 249
Kasandra karuzelka będzie piękna
A jakbyś doszyła oczka? Można kupić oczka takie z dziurką z tyłu i doszyć zamiast przyklejać i wtedy na pewno się nie odklei
Ja już po obiedzie, siedzę i czekam na 15:00 aby iść pod prysznic, taksówka będzie o 16:45, więc obawiam się, że znowu już będę cała mokra
I jeszcze laptop mi się przegrzewa o.O Już mi się wyłączył raz o.O
Nigdy mi się takie coś nie przydarzało
A czy to prawda, że cześć kobiet, która dużo przybrała, to się po porodzie okazuje, że to nie był tłuszcz tylko woda i że szybko schodzi?
Bo ja mam nadzieję, ze u mnie woda
Dziś się zważyłam i od ostatniej wizyty przytyłam 70 dag, więc lekarz powinien być zadowolony
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A jeszcze jedno pytanko - czym wypełniłaś w środku:)? Pomyślałam o wacie:)??
Scarlett, jesteś moją idolką! Też tak chcę
- me.ch
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
u nas jak sie okazalo wszedzie sa slonie jakims trafem - na play macie, na przewijaku, na apteczce no i na karuzeli
A co do wypelnienia to uzylam waty, pomyslalam ze najlzejsza bedzie w razie gdyby nie daj Boze mialo cos spasc....
Scarlett ja mam nadzieje ze u mnie bedzie tak samo albo najlepiej zeby sie okazalo ze jeszcze schudlam w miedzyczasie ;p heheh
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 278
Włączyłam pranie z ubraniami białymi... teraz patrzę pod ławę a tam skarpetki białe!!!! AAA zatłukę męża!!! nigdy nie może wrzucić ich do kosza !!!
Mech też mam zażywać magnez, ale zapominam nigdy nie miałam pamięci do zażywania lekarstw
Zaz ja to samo zamówiłam co ty sudocrem, linomag i krem bambino muszę zamówić jeszcze lub kupić po porostu. i tego Hippa też co Ty mam nie ma co wybiegać przed szereg z emuliatami
Scarlett to bardzo dobrze, że taki pomocny w końcu tatuś
Kasia to mi sięgają do kolan a mam 164cm.... no to fakt mogą być króciutkie
Kassandra to kurcze miałaś wyjazd tak udany że ho ho przerąbane jeszcze męczyłaś się w taki gorąc:(
Pesq no ja myślę że jak nie ma dziecko uczulenia itp to po co przepłacać ...
- Lidziun
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 20