BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 6 miesiąc temu #990738 przez Zazanna
łooooo widzę, że mój monolog trwa :P

O 17:30 mam dziś lekarza :) Strasznie już gorąco, T. mi kazał pojechać taksówką, bo się martwi, że za gorąco. I chyba ma rację, bo już płynę, a co dopiero będzie później i to jeszcze w autobusie w korkach -.-'
Ale już dziś zobaczę jak tam Bartuś <3

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 6 miesiąc temu #990741 przez Sylwia-89
Dzień dobry :)
Jakoś przetrwałam ten weekend, chociaż łatwo nie było ;) Gorąco i ani wyjść gdzieś ani ochoty na cokolwiek. Jak zawsze lubiłam taką pogodę, to teraz wolałabym deszcz i 20'C :) No, ale jeszcze "tylko" 3 dni i ma się ochłodzić ;D

Zazanka, ja też jestem marudna ostatnio, najgorsze jest to, że właśnie ta pogoda nie sprzyja temu żeby nie marudzić ;) Mój mąż w sobotę też miał chyba dosyć moich humorów ;)

Co do torby szpitalnej, to kupiłam część rzeczy, ale spakuję się jak będę miała wszystko, a czekam jeszcze na koszule i musiałabym takie małe buteleczki do kosmetyków dokupić albo miniaturki, bo pewnie ciężko będzie się pomieścić w torbie, mimo, że jest dosyć duża...

Jurada, nie martw się, chyba wszystkie mamy tak, że podczas ciąży jak rośniemy, to czujemy się mniej atrakcyjne... Też tak mam, że ciężko spojrzeć w lustro, szczególnie, że przez ostatnie kilka lat miałam 52 kg, a teraz juz ponad 10 przytyłam :whistle: No, ale trudno, najważniejsze są nasze bobaski, a ta figura jest przejściowa :)

Też macie taki apetyt jak ja? Nawet upały mnie nie zniechęcają do futrowania wszystkiego :blush: Szczególnie słodyczy, za którymi wcześniej nieszczególnie przepadałam... Jak tak dalej pójdzie, to we wrześniu będzie baaardzo ciężko :( Od dzisiaj postanowiłam nie jeść słodyczy, ale oczywiście moje maleństwo mnie nastraszyło, bo nie ruszała się po przebudzeniu i musiałam jej pomóc ciasteczkiem. Dopiero po śniadaniu i dokuczaniu zaczęła być bardziej aktywna. W ogóle, to mam wrażenie, że ona przesypia ze mną noc i rano zanim zacznie fikać, to nieraz mnie nastraszy... Pewnie po tatusiu taki śpioszek, albo jest taka delikatna, że nie budzi mamusi w nocy :)

Jeśli chodzi o poród, to słyszałam, że lepiej jest rodzić naturalnie jeśli jest taka możliwość. Ze względu właśnie na rodzaj obrażeń i tempo wracania do siebie po nim. Poza tym przy cesarce przeraża mnie to, że dają znieczulenie miejscowe i wszystko się słyszy co mówią do siebie i co robią :unsure: Tylko w szczególnych wypadkach usypiają mamę. Z drugiej strony boję się tego, że np. będą zwlekać przy naturalnym porodzie i dziecko może urodzić się niedotlenione. U mnie w rodzinie są 2 takie przypadki i niestety z konsekwencjami na dalszy rozwój i życie dziecka :( Ciężko jest stwierdzić, co jest lepsze. Najważniejsze, żeby było szybko i bezboleśnie (CO JEST NIEMOŻLIWE) i wydaje mi się, że nie ma co się zastanawiać nad tym, bo i tak dopiero w trakcie się okaże jak wszystko będzie przebiegało.

Jurada, nie ma co się przejmować własnymi krzykami, bo i tak nikt Cię tam niz zna, a jeśli tak jest łatwiej, to wydaje mi się, że nic nie stoi na przeszkodzie żeby wykrzyczeć swój ból :) Pewnie co druga krzyczy :)

9 lata 6 miesiąc temu #990742 przez Sylwia-89
Zazanka, daj znać co słychać po wizycie :) Super, że zobaczysz dziś swojego syneczka ;)

9 lata 6 miesiąc temu #990743 przez jurada
Hejo! Jezu znow upal a o 9.30 musze ruszyć w jedno miejsce. Az mi sie nie chce :( Zaz daj znac po wizycie! Koniecznie. Ja zobaczę swoją księżniczkę dopiero za 2tyg :| juz się doczekać nie moooge :woohoo:
Co do jedzenia to ja nie mam ochoty na słodycze i cieple. Wczoraj dzien zaczęłam od owocu i tak praktycznie woda woda woda. Dzis zjadłam platki z zimnym mlekiem i potem ciut czereśni ale za słodkie są :)
Aj ciężko dogodzić ciężarówce!

9 lata 6 miesiąc temu #990744 przez Zazanna
Sylwia ja w końcu wzięłam w normalnych buteleczkach szampony etc. -w sensie nie przelewałam :) A to dlatego, ze skoro nie pakuję tony butów i ciuchów (jak na wyjazd) to zwyczajnie mam mnóstwo miejsca w torbie :) W ogóle to będę miała jedną torbę dla naszej dwójki :) Przedzieliłam ją w połowie poduszką fasolką i lewa strona jest moja, a prawa będzie Bartusia :)
Mój młodziak się uaktywnił ostatnio i co i raz wypycha mi brzuś :) Ale to też już nie są "kopniaki" tylko takie fajne rozpychanie :) I w końcu czuję to wyżej, w sensie w okolicach pępka i powyżej i po bokach -a wcześniej kopał mnie po szyjce i się zamartwiałam.. i w ogóle mam wrażenie, że lubi jak trzymam rękę na brzuchu bo jak ją kładę to zaczyna się ruszać, a jak zabieram, to przestaje :)
Apetyt? Dziewczyno o 22 zachciało mi się hot-doga, nawet polazłam do sklepu, ale był zamknięty (zapomniałam, że niedziela) i już byłam gotowac zmuszać T. aby pojechał na stację mi kupić, ale się powstrzymałam i zjadłam ..lody. A hot dogi będą dziś ;) Zrobię na kolację -bo dalej "mi się chce" -dziwaczna zachcianka, bo średnio za nimi przepadam normalnie :)

Ja będę pewnie cicho przy porodzie jak mysz pod miotłą B)
Bo ja mam tak, że im bardziej boli tym ciszej ja się zachowuję i tym bardziej "sztywnieję" -w sensie jakiś taki mechanizm obronny, że "chowam się w głowie" i wypieram ból B) Ale podobno na twarzy wtedy widać całe cierpienie u mnie -to musi być straszne :P
Albo jak ktoś mnie łaskocze, to też się chowam w głowie i jestem w stanie wytrzymacć te 20-40 sekund z pokerową twarzą i wtedy zazwyczaj wszystkim ludziom sie nudzi i stwierdzają, że faktycznie nie mam łaskotek -a tak naprawdę mam takie, że jak mnie ktoś dotknie, to modlę się aby zniknąć i nigdy już nie pojawić -to wręcz boli a nie tylko łaskocze brrr :evil:

9 lata 6 miesiąc temu #990747 przez anisia27
Zazannka jaka artystka z Ciebie :D brakuje jeszcze osmiornicy :woohoo:

Wlasnie w kazdym szpitalu co innego chca w jednym 3 dowolne komplety a w innym jest napisane ze mozna przyniesc ubranka :D glupieje i chyba wezme body takie kopertowe i polspiochy i pajace i kij :P

9 lata 6 miesiąc temu #990748 przez Zazanna
Anisia a Ty nie wybrałaś jeszcze konkretnego szpitala? To utrudnia sprawę... Jak wybieresz to wtedy będzie wiadomo :)
Ale weź tak zdrowo rozsądkowo :P Przecież i tak ubiorą dzidziusia w to co wzięłyśmy, najwyżej pomarudzą :P

Ośmironiczka :woohoo: Fakt, musi się pojawić :D Ale ośmiorniczka to chyba będzie lampka :P Matko, zrobie mu niechcący podwodny świat :P

Jak mi przyjdzie paczuszka ta co wczoraj zamawiałam (z tego hubi coś tam :P) to już popiorę wszystko i poprasuję -bo się nie mogę doczekać :P
A to co dokupię w Smyku po wypłacie, to sobie po prostu upiorę jako drugą partię ;)
W sumie i tak nie dam rady wszystkiego na raz porobić, bo będą i ubranka i kocyki i rożek i pieluszki... to i tak mi się zejdzie :)

Rożek pierzecie? Bo ja w końcu zamówiłam z wkładem kokosowym (wyjmowany) i nie wiem czy powinnam go uprać, czy jak ?

9 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 6 miesiąc temu #990750 przez Sylwia-89
Zazanka, ja bym chciała wyprać rożek, ale się boję, że mi się popsuje :D Pewnie i tak zaryzykuję, bo nie wiadomo ile rąk go dotykało mimo, że jest zapakowany :)

A jeśli chodzi o swoje ubranka do szpitala, to powiedziała nam położna w szkole rodzenia, że jeśli w szpitalu mają swoje to lepiej niech w szpitalnych będzie, bo potem nikt nie zwraca uwagi przy przebieraniu czy są to rzeczy szpitalne czy prywatne dzidziusia i wszystko idzie do pralni poza szpitalem... I raczej ciężko potem odzyskać

9 lata 6 miesiąc temu #990751 przez asiekasiek
cześć dziewczyny:-)

kurcze u mnie znów nie ma neta! ! pisze z komórki:-( jejku jaki górac był na weselu i wczoraj jak wracaliśmy :-( pierwszy raz byłam od 10 lat byłam na weselu gdzie nic nie piłam ;) zdjęć nie dodam bo z komórki nie umiem nie wiem gdzie tam są zdjęcia...

ja ciesze się w sumie z upałów chociaż wychodzę dopiero po 16 w końcu są wakacje. mam nadzieję że nie będzie znowu 15 stopni po upalach...

dzisiaj wiatrak idzie w ruch o zaczynam prasować Laury ubrania. bez wiatraka nie prasowalabym;)

co do bólu jak zazanna wytrzymuje zaciskam zęby i juz... jak uczyłam jeździć się to przyczasnelam sobie kciuka drzwiami jak wychodziłam z auta bolało jak skur@#$ yn ale potem wsiadłam i jeździłam jeszcze godzinę nic nie powiedziałam ze coś mi się stało... a instruktor nie widział bo było ciemno... jak skończyłam jeździć i wróciłam do domu to pozwoliłam sobie na lezke a palec miałam cały fioletowy i spuchniety. do rana spuchla tak teka do łokcia ze nie mogłam ruszać i pojechałam na sor na sorze przy ściąganiu paznokcia tez nie zajaknelam się że bolało B) i wiele innych przygód miałam takich... ale tutaj nie wiem jaki mnie ból czeka:-( ale jak będę krzyczeć to nie będę wstydzić się...

Kasią_asia ja mam taki sam kolorystycznie wózek ;) tez chciałam ten wózek ale tak jak Peaq nie miałam gdzie go sprawdzić :(

9 lata 6 miesiąc temu #990757 przez anisia27
I jeszcze akwarium do tego np taka welonka :D

Ja mam dwa szpitale wybrane bo jeden mam na drugim koncu miasta chyba z 15 km ten jest jakbym miala rodzic za wczesnie i jak bedzie mial mnie ktos zawiezc :D a drugi mam jakby akcja porodowa odbywala sie w trybir ekspresowym i o zgrozo bylabym sama w domu to wole jak najlblizej byc :)

Ja chyba bardziej przezywam to jak sie do szpitala dostac :D bo moj wspanialy maz prawa jazdy nie ma i w tym momencie dal dupci :lol:

9 lata 6 miesiąc temu #990759 przez pesq
Czesc Kochane!

Mam od paru dni koszmary, straszliwie.. a to sni mi sie jakies zabójstwo, a to że mąż mnie zostawia, a to maleńka jakaś dziwna :blink: :blink: w ogóle mamy za blokami strumyk i co lato to samo.. lecą muchy.. straszliwe to jest.. ! Ja ich nie zabijam ale wychodzę z psem i mąż ma zabić, jak wracam to nadal część lata i on dalej je zabija a Lucjan się chowa pod łożko bo się boi :/ a rano okazuje się że nadal jakieś są i budzą mnie - okropne!

Mi się chce słodyczy, oj zjadlabym chociaz pół batonika.. Ale jestem już totalnie pogodzona. Dziś męża wyslalam żeby zawiozl zwolnienie bo ja nie mam sily. W ogole, eeeeeeeeeeeeh :P :P :P

Zaz - a mnie też mała kopie po bokach i na górze i okazalo się że już leży do góry nóżkami! :) po bokach na dole to rączki kopią :)

9 lata 6 miesiąc temu #990760 przez anisia27
Oooo sylwia to ja nie dam chyba ze poprosza !:P
Moja kolezanka miala wszystko w torbie z czego uzyla tylko szlafroka i kapci... no i dziecko na wyjscie ubrala, tak to w szpitalu zapewnili podklady majteczki nawet ich pizamke taka jednorazowa :D a dziecko w ich beciku bylo i nawet nir musiala uzywac swoich ubranek. Pampersy szly i tyle :)

9 lata 6 miesiąc temu #990764 przez Kasia888
Hej dziewczyny ;)
u mnie też wiatrak od rana, już jest prawie 33 stopnie...
Jeszcze trzy dni i przyjdzie ochłodzenie.
Zazanka morskie zwierzątka śliczne ;) ja mam lekarza w środę i też się zastanawiam czy nie pojechać taksówką...
Asiek fajnie, że miałaś wesele.
Ja jeszcze nie spakowałam się do szpitala ;)

Dziś mnie czeka podwójne świętowanie: urodziny męża i moja siostra broni dziś swoją pracę licencjacką :woohoo: :silly:

9 lata 6 miesiąc temu #990766 przez Zazanna
O rany Asiek to twarda jesteś.. ściąganie paznokcia po cichu.. <szacun> Nie wiem jak to boli, ale na samą myśl mam dreszcze … brrr

Anisia trzymaj na wierzchu kopertę z numerem telefonu do kilku taksówek i gotówką –na w razie czego :P I nie mów, że rodzisz :P –ktoś tu doradzał jakiś czas temu aby nie mówić, bo nie chcą przyjeżdżać :D

Pesqu to może mój też jest już ułożony porodowo? :) Dziś się dowiem <3
Trzymajcie kciuki za moją szyjkę aby się nie skracała i żebym mogła wszystko robić –bo tylko o to się martwię, bo ostatnio miękka była… Będzie dobrze :)
A sny też mam głupie. No i dzień w dzień, że rodzę -.-‘ Już się nawet zaczyna przyzwyczajać ;)

Zjedliśmy na śniadanie ..hot doga :D Czuję się zaspokojona heh ;)
Brat mi przed pracą poleciał do sklepu, więc nie musiałam wyłazić :) I z piesą poszedł, więc z nią tylko wyjdę na siku przed lekarzem. Boję się z tą cieczką i brzuchem wychodzić, bo jak nas psy okrążą, to nie będę jak miała jej obronić :( Więc będzie teraz ciut poszkodowana ze spacerami i taki dłuższy to tylko z panciem.. rano i wieczorem. Leży bida umęczona na podłodze, nie dość że gorąco, to ta cieczka nieszczęsna….

Kasia to powodzenia dla siostry ! :)

Co do taksówki, to ja mam do przejechania z jednego końca wawy na drugi przez centrum -czyli korków nie ominę, więc jakby w autobusie było gorąco (jeśli by się trafił nieklimatyzowany albo z wyłączoną) i do tego pełny, to normalnie mogłabym tam zemdleć.. Bo mi słabo nawet w domu. Więc tutaj się zgadzam z T. i nie będę wydziwiać tylko zamówię i już :) A od lekarza on mnie odbiera już, więc też z głowy :)

9 lata 6 miesiąc temu #990767 przez Zazanna
A karuzelkę to ja jednak kupię -nie am teraz cierpliwości i nie bardzo mi wszystko wychodzi, więc nie zrobię takiej ładnej jak Wy :)

Co myślicie o tej:
www.smyk.com/canpol-wodni-przyjaciele-ka...wki-gry-dla-dzieci-p

ładna ?

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia