BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 9 miesiąc temu #991133 przez glooria
Kasandra fiu fiu troszke tego masz

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 9 miesiąc temu #991135 przez asiekasiek
Pesq jsk kupię brokuła to zrobię słatkę zapiane mam a do tego można dodać pomidorka tak iżeźwi może brokuła :D

ja też pojedzona leczo zjedzona, może na jutro zostanie bo cały gar zrobiłam chyba że rodzice zjedzą :P bo smakuje im. Kurcze język sobie sparzyłam bo jadłam szybko :whistle:

9 lata 9 miesiąc temu #991136 przez pesq
Dziewczyny ta salatka jest mega smaczna tylko.. nie rozgotujcie brokulow tak jak ja to wlasnie zrobilam :unsure: :unsure: :angry: ! Jak komus malo skladnikow to mozna dodac pomidora (bez srodkow) i prażony bekon - jest jeszcze pyszniejsza! :woohoo: :woohoo:

9 lata 9 miesiąc temu #991139 przez kasandra9
Juradka, u nas tez arbuz w lodówce i mam go jesc od kilku dni, ale jakos nie mogę się zebrać:) najbardziej lubię, jak mąż mi pokroi a ja jem widelcem:P zjadłam pól bulki z serem i pomidorem i 3/4 pomarańczy:)
A co do pakowania, to chyba w jedna. Gdybym miala miejsce, to bym na razie na polce zostawila póki co te rzeczy, ale pozostaje mi walizka, wiec w jedna:)

9 lata 9 miesiąc temu #991145 przez Zazanna
Kasandra mi też to powiedział wczoraj lekarz !
Idę po teczkę z badaniami i sprawdzę :D –cholera nigdzie nie jest napisane… a nie chce mi się liczyć czy się zgadzało :P
Choć pewnie policzę, bo wtedy bym mogła np. suwaczek kapnąć dwa dni do przodu heh ;)

Gloria dzięki za przepis :) Zrobię koniecznie bo brzmi pysznie :D Zrobiłabym dziś, ale nie mam miodu i płatków –mam tylko cooki crisp heh –a te nie przejdą :P
W ogóle znalazłam starą ogromną koszulkę T. taką bez rękawków i sobie ją założyłam tyłem na przód i mam „sukienkę” z fajnym wycięciem na plecach ;) A jak mi przewiewnie ;)

Agusia to co mówisz jest bardzo pocieszające :) Jestem pewna, że wszystkie nasze maluszki dadzą radę :)

Juradka no ja mam nadzieję, że on się obróci :) bo po wczorajszej rozmowie z lekarzem bardzo się nastawiłam na sn :) A lekarz powiedział, że „jeszcze wrócimy do tematu” –i to zabrzmiało jak groźba heh ;) Bo mimo, że on taki miły i sympatyczny, to potrafi powiedzieć stanowczo tak, że to dotrze heh ;)
A w ogóle to będzie biedny ze mną, bo jak zacznę rodzić i wpadnę w panikę(a on akurat nie będzie miał dyżuru), a nie będą chcieli ze mną współpracować, to będę do niego dzwonić żeby to on podejmował decyzje np. o ewentualnej cesarce :P Ale o tym też z nim pogadam przed :)
Juradka a ona urodziła naturalnie pośladkowo ułożonego dzidziusia ?

Pesq wypij litr wody przed samym wejściem i z głowy, nie będziesz musiała słuchać :)
A czemu kazała ograniczyć tłuszcze? One też podnoszą? Kurka, to faktycznie się nie da przytyć :/

Asiek nie nastawiaj się, że będzie problem –teraz mówią, że jak będziesz wytrwale przystawiać to pokarm się pojawi :) Moja przyjaciółka z miesiąc się męczyła zanim karmienie stało się normalnym posiłkiem.. ale jej strasznie zależało.. a ile przepłakała.. mam nadzieję, że nam się trafi i maluszki będą ładnie ssały a pokarm będzie w sam raz :)

Pesq ja też chcę Twojej sałatki :)

Kasandra jaki porządeczek mmm ;)
Zjadłabym bułkę z serem.............. ale mam tylko razowca :P

Umyłam łazienkę, posprzątałam kuchnię, poodkurzałam całe mieszkanie, zrobiłam dwa prania, upiekłam dwa ciasta i teraz odpoczywam :)
I jem bób ;)

9 lata 9 miesiąc temu #991146 przez jurada
Tak zazanka. Urodziła naturalnie a ja przecinałam pępowinę:) aj chciałabym kiedys jeszcze raz byc osobą towarzysząca.
Jej poród na Solcu odbierał dr. Rak i szczerze powiem ze jak wszedł na porodówkę to myślałam ze ostry z niego lekarz ale okazał sie przesympatyczny... Nawet pokazywał mi jak wygląda PUPKA W PIPCE! Haha

9 lata 9 miesiąc temu #991147 przez glooria
Mialam pospac i dupa
a juz odlatywalam i emilka wstała
trudno w nocy sie wyspie

9 lata 9 miesiąc temu - 9 lata 9 miesiąc temu #991148 przez pesq
Ja tą Meszką naszą sie zestresowałam, wyciągnełam całą swoją serie zdjęć z usg sprzed kilku dni (9 zdjęć tego wszystkiego a na ani jednym mordki nie pokazała :S ) i patrzę ile ja tam tych wód miałam.. ale nie ma nigdzie napisanego :/ A sprawdzał na pewno bo wszystko opisuje na głos i powiedział że ilość wód prawidłowa.. to chyba nie mam co panikować, co ? :P

Zazanka - powiedzial że wrócicie do tematu bo na tym etapie nie może Ci dać gwarancji jak będziesz mogła/musiała rodzić - jest troszke za wczesnie i dlatego tak powiedzial :) . Jeśli się nie obróci to można oczywiście sn, ja osobiście bym nie próbowała ale wiem że niektórzy (jak Jurady siostra) próbują i dają rade. Co do tłuszczu nie wiem czemu ale mam ograniczać - moze temu ze jestem tłusta :P ... :S

Co do karmienia - bardzo bardzo bym chciała i wierze że mi sie to uda.. Mimo tego że bede miala cesarkę (zapewne) i mimo tego, że na razie nic mi nie leci. Moja przyjaciółka która urodziła cc dwa miesiące temu nie miała żadnych problemów z laktacją, ale wiem że różnie bywa u różnych osób.

Nie ma co będzie dobrze.

9 lata 9 miesiąc temu #991149 przez jurada
Moja sympatie zdobył tez dr.Pazio. On poinformował mnie ze straciłam ciążę. Płakałam mu tam a on mnie przytulał pocieszał. Niektórzy lekarze to sa na prawdę z powołania a niektórzy sie wzięli nie wiadomo skąd....

9 lata 9 miesiąc temu #991150 przez kropka 889
Zaz jakie ciasta robiłaś?
Mi lekarz w 23 tygodniu powiedział ze mała juz jest główka w dół ułożona. Teraz jak byłam w 27 tak samo. Wydawało mi się ze trochę wcześnie ale cóż.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Me.ch my też trzymamy kciuki, musi być dobrze
Podziękowania: me.ch

9 lata 9 miesiąc temu #991151 przez jurada
Gloria ona dala rade bo to trzeć poród byl i małą ważyła nieco ponad 2 kg. Ale ja bym nie chciała rodzic pośladowo... To podobno podwójny ból. Raz musi wyprzeć pupę a potem dwa główkę... A jak jest glowkowo to wychodzi Glowa ramiona i lekarze wyciągają...

9 lata 9 miesiąc temu #991152 przez jurada
Ku

kropka 889 napisał: Zaz jakie ciasta robiłaś?
Mi lekarz w 23 tygodniu powiedział ze mała juz jest główka w dół ułożona. Teraz jak byłam w 27 tak samo. Wydawało mi się ze trochę wcześnie ale cóż.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Me.ch my też trzymamy kciuki, musi być dobrze

To ja miałam pare dni temu sen ze karmie piersią. Obudziłam sie i miałam mokra koszule w miejscu gdzie lewa pierś... Masakra jakas.

9 lata 9 miesiąc temu #991153 przez pesq
Że też im się w główkach nie kręci :silly: :silly: :silly:

9 lata 9 miesiąc temu #991157 przez Zazanna
Rany, Juradka myślałam, że jak jest pośladkowo to to od razu jest wskazanie do cc :P
Niedouczona jestem :D

Pesq masz zakaz panikowania ! :D I nie sprawdzaj nic ! :D Proszę zrobić sobie herbatkę i pooglądać ubranka ;)

Kropka takie najprostsze :P Jedno z truskawkami, a drugie z nektarynkami ;)

Oooo to mi się plamy nie robią jeszcze, ale czasami mam wrażenie „wilgoci” na sutkach w koszulce, ale jak sprawdzam to są suche, więc nie wiem o co chodzi :P Może minimalnie się wtedy produkują ;)

Meszku coś się dowiedziałaś? Bo teraz i ja już zaczynam panikować.... Będzie dobrze Kochana !!! :*

9 lata 9 miesiąc temu - 9 lata 9 miesiąc temu #991158 przez agatagama
dzięki dziewczynki :)
więc przestaję się na razie martwić :) 21 mam trzecie prenatalne więc się okaże jak tam moja młodzież rośnie :)
macie jakieś sposoby na upał? oprócz wiatraka? masakra jakaś...
jak sobie wyobrażę teraz rodzić w takim zaduchu to katastrofa...bo raczej klimy na porodówkach nie ma?;P
Zazanka Ty jesteś na prawdę szalona z tym sprzątaniem i gotowaniem, ja palcem siły nie mam ruszyć a Ty jeszcze ciacha pieczesz...szalooona ;P
Mech trzymam kciuki !!!! daj znać...

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia