- Otrzymane podziękowania: 5
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2011
Mamusie wrzesień 2011
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
Mniej Więcej
13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #194060 przez Agusia83
Dlatego tez jutro wybiore sie do swojej przychodni i do lekarza pierwszego kontaktu z prosba o wystawienie zwolnienia...zobaczymy, czy cos wskóram....przeciez to jest oczywiste, ze porod moze nastapic 2 tygodnie przed lub po terminie i nadal jest to prawidlowa ciaza...a jesli dr w szpitalu nie chciala mi wypisac zwolnienia tzn, ze ja jestem zdolna do pracy? No raczej watpie, tym bardziej w moim zawodzie...do tego kazda kobieta pod koniec ciazy ma takie dolegliwosci, ktore powinny normalnie myslacego lekarza przekonac do wypisania L4...to jest moje zdanie...a wiadomo, ze urlop macierzysnki chcemy rozpoczac w dniu kiedy zostaniemy matkami...jak zreszta sama nazwa tego urlopu wskazuje....
Ale sie nakrecilam...wrrrrr
Ale sie nakrecilam...wrrrrr
Ostatnio zmieniany: 13 lata 3 miesiąc temu przez Agusia83.
Temat został zablokowany.
- mgielka22
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 0
- LILY
- Wylogowany
- budujemy zdania
Mniej Więcej
- klatina
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 1
13 lata 3 miesiąc temu #194258 przez klatina
Witam z rana
Żałuję, że mam w domu lustro. Tak napuchłam od wczoraj, że aż strach. Najgorzej widać po twarzy i szyi. Zobaczę co z moja wagą
Wyglądam jak potwór. Głowa zlała mi się już chyba z całą resztą.
Piękny dzionek się zapowiada Wstawać dziewczyny! Mam nadzieję, że dobrze spałyście.
Żałuję, że mam w domu lustro. Tak napuchłam od wczoraj, że aż strach. Najgorzej widać po twarzy i szyi. Zobaczę co z moja wagą
Wyglądam jak potwór. Głowa zlała mi się już chyba z całą resztą.
Piękny dzionek się zapowiada Wstawać dziewczyny! Mam nadzieję, że dobrze spałyście.
- klatina
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 1
- mgielka22
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 3 miesiąc temu #194289 przez mgielka22
Dzień doberek Laseczki
A ja noc mialam srednia ;/ budzilam sie co 3h albo brzuch posmarowac bo swedzial jak cholera albo sie wysmarkac i zakropic nos bo oczywiscie na zakonczenie musialo mnie dopasc przeziebienie bo przeciez bez tego by sie nie obeszlo
Klatina ja stoje w mscu z waga na porod tez sie nic nie zapowiada i tez juz stracilam nadzieje na cokolwiek...
A ja noc mialam srednia ;/ budzilam sie co 3h albo brzuch posmarowac bo swedzial jak cholera albo sie wysmarkac i zakropic nos bo oczywiscie na zakonczenie musialo mnie dopasc przeziebienie bo przeciez bez tego by sie nie obeszlo
Klatina ja stoje w mscu z waga na porod tez sie nic nie zapowiada i tez juz stracilam nadzieje na cokolwiek...
- megi2501
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 3 miesiąc temu #194290 przez megi2501
Witam,
Coś na forum ogólna cisza. Dzieci brak, a mamusie są zajęte i mało do nas zaglądają. Wcale się nie dziwie
Mnie cały dzień wczoraj kuła strasznie chyba szyjka, a przynajmniej tak to czułam. Ale skurczy brak. Sama już nie wiem, czy to się zacznie czy nie...
Aga powodzenia u Twojego lekarza dziś
Coś na forum ogólna cisza. Dzieci brak, a mamusie są zajęte i mało do nas zaglądają. Wcale się nie dziwie
Mnie cały dzień wczoraj kuła strasznie chyba szyjka, a przynajmniej tak to czułam. Ale skurczy brak. Sama już nie wiem, czy to się zacznie czy nie...
Aga powodzenia u Twojego lekarza dziś
- gosia2324
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mama ...
Mniej Więcej
- katy25
- Wylogowany
- gadatliwa
Mniej Więcej
13 lata 3 miesiąc temu #194303 przez katy25
czesc dziewczynki
rzeczywiście cisza na forum jak makiem zasiał...
ja miałam fatalna noc, leciało coś ze mnie, że 2 razy zmieniałam majtki i wkładki...
rano miałam skurcze co 13 min ale na chwile obecna wyciszyły się...
Na szczescie dzis mam wizyte u mojego lekarza na 13 to zobaczymy co sie dzieje??
Ja od kilku dni mam fatalne samopoczucie przede wszystkim psychiczne - płacze po kątach i chodzę zdołowana. I to nie faktem, że jeszcze nie urodziłam a raczej tym, że jestem juz zmeczona swoim ciążowy m wyglądem... niemożnością robienia wielu rzeczy itd...
Wybiegam już w myślach co ja bede robic jak urodze???
nie moge na siebie patrzeć w lustrze
rano ogladalam z Ines nasze zdjecia z wakacji sprzed 2 lat i popłakałam sie jak idiotka... nie wiem co mi odwala ale chyba hormony??
Mój M. też mi dziś zwrócił uwagę, że moje zachowanie od 3 dni nie jest normalne - niepotrzebnie to mówił bo jeszcze mu sie oberwało... co on może wiedziec?? nikt nic nie wie jak ja sie fatalnie czuje...
PORAŻKA JAKAS
ide sie myc i po malu szykowac bo jeszcze ines do przedszkola musze odstawic
miłego dnia dziewczynki
postaram sie odezwac wieczorem
rzeczywiście cisza na forum jak makiem zasiał...
ja miałam fatalna noc, leciało coś ze mnie, że 2 razy zmieniałam majtki i wkładki...
rano miałam skurcze co 13 min ale na chwile obecna wyciszyły się...
Na szczescie dzis mam wizyte u mojego lekarza na 13 to zobaczymy co sie dzieje??
Ja od kilku dni mam fatalne samopoczucie przede wszystkim psychiczne - płacze po kątach i chodzę zdołowana. I to nie faktem, że jeszcze nie urodziłam a raczej tym, że jestem juz zmeczona swoim ciążowy m wyglądem... niemożnością robienia wielu rzeczy itd...
Wybiegam już w myślach co ja bede robic jak urodze???
nie moge na siebie patrzeć w lustrze
rano ogladalam z Ines nasze zdjecia z wakacji sprzed 2 lat i popłakałam sie jak idiotka... nie wiem co mi odwala ale chyba hormony??
Mój M. też mi dziś zwrócił uwagę, że moje zachowanie od 3 dni nie jest normalne - niepotrzebnie to mówił bo jeszcze mu sie oberwało... co on może wiedziec?? nikt nic nie wie jak ja sie fatalnie czuje...
PORAŻKA JAKAS
ide sie myc i po malu szykowac bo jeszcze ines do przedszkola musze odstawic
miłego dnia dziewczynki
postaram sie odezwac wieczorem
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 5
13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #194346 przez Agusia83
Hej dziewczynki...ja juz nie spie od 6....drzemalam chwilke, a pozniej obudzilam meza, zjedlismy sniadanie i pojechalam zarejestrowac sie...wizyte mam na 16, jestem ciekawa czy sie uda...Moze akurat, bo moja lekarka tez jest w ciazy....
Dzis skonczylam 41tc....a jutro rozpoczne kolejny....teraz to martwie sie tym zwolnieniem...natomiast jesli chodzi o dzidzie, to mam swiadomosc, ze najpozniej w przyszlym tygodniu bedzie juz z nami...wiec mi troszke lepiej...jesli nie urodze samoistnie, to wywolaja porod, ale malutka wowczas juz do nas wyjdzie
Jest ciezko...wierze Ci Katy, ze masz zmienne nastroje, to jest sprawka naszych hormonow i nic na to nie poradzimy...ale juz niedlugo odzyskasz figure i znow bedziesz miala piekne fotki a te skurcze moga swiadczyc o fakcie, ze porod sie zaczyna a Sami pcha sie juz na swiat
A tak w ogole to wrocilam z zakupow...oj ciezko sie idzie...doslownie jakbym przeszla z 50km i mam zamiar dzis zaserwowac barszczyk czerwony z jajkiem a na drugie ziemniaczki, panierowana mortadele i salatke z pomidorka, ogorka, salaty, cebuli z sosem winegre:)zobaczymy, czy sie uda...
Mgielka, a Ty sie kuruj herbatka z sokiem malinowym, moze syrop z cebuli...masc majerankowa do nosa, a raczej pod nos....
Dziewczyny a kiedy ostatnio urodzil sie nam maluszek? Chyba sporo czasu minelo?..Pewnie nagle posypia sie naraz dzieciaczki
Dzis skonczylam 41tc....a jutro rozpoczne kolejny....teraz to martwie sie tym zwolnieniem...natomiast jesli chodzi o dzidzie, to mam swiadomosc, ze najpozniej w przyszlym tygodniu bedzie juz z nami...wiec mi troszke lepiej...jesli nie urodze samoistnie, to wywolaja porod, ale malutka wowczas juz do nas wyjdzie
Jest ciezko...wierze Ci Katy, ze masz zmienne nastroje, to jest sprawka naszych hormonow i nic na to nie poradzimy...ale juz niedlugo odzyskasz figure i znow bedziesz miala piekne fotki a te skurcze moga swiadczyc o fakcie, ze porod sie zaczyna a Sami pcha sie juz na swiat
A tak w ogole to wrocilam z zakupow...oj ciezko sie idzie...doslownie jakbym przeszla z 50km i mam zamiar dzis zaserwowac barszczyk czerwony z jajkiem a na drugie ziemniaczki, panierowana mortadele i salatke z pomidorka, ogorka, salaty, cebuli z sosem winegre:)zobaczymy, czy sie uda...
Mgielka, a Ty sie kuruj herbatka z sokiem malinowym, moze syrop z cebuli...masc majerankowa do nosa, a raczej pod nos....
Dziewczyny a kiedy ostatnio urodzil sie nam maluszek? Chyba sporo czasu minelo?..Pewnie nagle posypia sie naraz dzieciaczki
Ostatnio zmieniany: 13 lata 3 miesiąc temu przez Agusia83.
- Edyta1986
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Mniej Więcej
13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #194371 przez Edyta1986
Agusia83 jestem w takiej samej glupiej sytuacji jak Ty
zwolnienie mam do 20.09. a 21.09 mam isc do szpitala i juz pewnie bedzie leciec z macierzynskiego a to bedzie 41 tc wiec nawet caly tydzien moze mi uciec macierzynskiego a szkoda by bylo
ja sprobuje zrobic tak ze w poniedzialek jak bede na ktg w szpitalu zapytam sie czy oni mi moga wystawic zwolnienie jeszcze na tydzien a jak nie to we wtorek uderze do rodzinnego o zwolnienie moze sie uda, ale bede mowic szczerze o co chodzi ze mi szkoda macierzynskiego na lezenie w szpitalu.
No chyba ze moje dziecie zdecyduje sie wyskoczyc przed 20.09
ale sie narazie nie zapowiada ani jednym objawem ehhhhh:(
Pozdrawiam i zycze wszystkim milego dzionka
zwolnienie mam do 20.09. a 21.09 mam isc do szpitala i juz pewnie bedzie leciec z macierzynskiego a to bedzie 41 tc wiec nawet caly tydzien moze mi uciec macierzynskiego a szkoda by bylo
ja sprobuje zrobic tak ze w poniedzialek jak bede na ktg w szpitalu zapytam sie czy oni mi moga wystawic zwolnienie jeszcze na tydzien a jak nie to we wtorek uderze do rodzinnego o zwolnienie moze sie uda, ale bede mowic szczerze o co chodzi ze mi szkoda macierzynskiego na lezenie w szpitalu.
No chyba ze moje dziecie zdecyduje sie wyskoczyc przed 20.09
ale sie narazie nie zapowiada ani jednym objawem ehhhhh:(
Pozdrawiam i zycze wszystkim milego dzionka
Ostatnio zmieniany: 13 lata 3 miesiąc temu przez Edyta1986.
- beti
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka :**
Mniej Więcej
- pati-m
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 3 miesiąc temu #194421 przez pati-m
Witam dziewczynki!
Mały nakarmiony zasnął więc mam chwilkę żeby się z Wami przywitać
gosia - mój szkrab też kończy dziś 2 tygodnie. Pamiętam, że Twoja Jagódka i mój Kacper rodzili się jednej nocy
Trzymam kciuki za wizyty! Dajcie znać jak wrócicie, chyba że od razu w szpitalu wylądujecie tak jak ja, więc wtedy prosimy o smska
Miłego dnia brzuchalki i już nie-brzuchalki
Mały nakarmiony zasnął więc mam chwilkę żeby się z Wami przywitać
gosia - mój szkrab też kończy dziś 2 tygodnie. Pamiętam, że Twoja Jagódka i mój Kacper rodzili się jednej nocy
Trzymam kciuki za wizyty! Dajcie znać jak wrócicie, chyba że od razu w szpitalu wylądujecie tak jak ja, więc wtedy prosimy o smska
Miłego dnia brzuchalki i już nie-brzuchalki
- Pyśkaaaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 3 miesiąc temu #194466 przez Pyśkaaaa
Witam kochane brzzuchalki i te już rozpakowane
ja dzis spałam jak zabita do 10.30 i tylko raz wstałam na siku i az mam dobry humor
Agusia i to jest najgorsze że dzidzia wyjsc nie chce a Ty L-4 nie masz dlatego ja licze że uodze przed 23 chodz wczoraj polozna w sr powiedziała ze brzus mam wysoko i nie zapowiada sie i badz tu człowieku mądry ech...
Katy i ja Cie rozumiem doskonale ja juz chce swoje jeansy i obcasy chce w koncu wygladac jak kobieta a nie jak balon
a i jeszcze denerwuja mnie telef moj brat codziennie dzwoni i pyta czy rodze mam ochote go zudusic
a poza tym dajcie znac co na wizytach wam powiedza a ja ide sie upiekszyc przed porodem do fryzjera
ja dzis spałam jak zabita do 10.30 i tylko raz wstałam na siku i az mam dobry humor
Agusia i to jest najgorsze że dzidzia wyjsc nie chce a Ty L-4 nie masz dlatego ja licze że uodze przed 23 chodz wczoraj polozna w sr powiedziała ze brzus mam wysoko i nie zapowiada sie i badz tu człowieku mądry ech...
Katy i ja Cie rozumiem doskonale ja juz chce swoje jeansy i obcasy chce w koncu wygladac jak kobieta a nie jak balon
a i jeszcze denerwuja mnie telef moj brat codziennie dzwoni i pyta czy rodze mam ochote go zudusic
a poza tym dajcie znac co na wizytach wam powiedza a ja ide sie upiekszyc przed porodem do fryzjera
- Ani-ta
- Wylogowany
- budujemy zdania
Mniej Więcej
Moderatorzy: ilona