BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 2 miesiąc temu #214740 przez Pyśkaaaa
Mała cudownie :) te drugie zdjęcie jest rewelacyjne::) a co do ubrań to wiem co czujesz... ja poszłam ostatnio bluzki fajne ale w cycach sie nie mieszczę a rozmiar wieksze są za duże spodnie 36 ledwo sie dopinają a 38 topię sie... i bądz tu człowieku mądry i się ubierz :ohmy:
Pati wyrosną nam te maluchy niewiadomo kiedy :)
dziewczyny ciekawe co u Myszy juz tak dawno nic nie pisała...

dziewczynki gratulacje dla maluszków z okazji skończenia miesiąca :)
Temat został zablokowany.
13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #214800 przez monika1984lodz
Mialysmy isc na spacer ale zaraz lac bedzie eh... i Nunka wkoncu zasnela, normalnie udalo mi sie wykapac hihi i ogarnac mieszkanko :)
Wlasnie Myszka dawno sie nie odzywala....

Beti jak tam usg??

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 2 miesiąc temu #214961 przez beti
Monia :kiss: a ja juz myslalam ze nikt za nas kciuków nie trzyma :(
Niestety mamy asymetrie potwierdzona neurologicznie... :(
Na razie nic to nie znaczy, trzeba po prostu za miesiac isc na kolejne usg i jak sama nie zniknie to bedziemy mieli rehabilitacje...
13 lata 2 miesiąc temu #214979 przez monika1984lodz
oj kurka Beti mam nadzieje,ze wszystko dobrze sie skonczy przytulam baaardzo mocno i sle buziaki, bedzie dobrze :) :kiss:

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 2 miesiąc temu #215029 przez monika1984lodz
Ale tu dzisiaj cisza

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 2 miesiąc temu #215053 przez mgielka22
Hej Dziewczyny
U mnie jakas masakra ogarnac sie nie moge, i do was rzadko zagladam:( wybaczcie... U mnie moja mala to straszna terrosrystka w dzien spi po 3,4h glodomor straszny duzo je a w nocy pobodka co 2h i ryk i placz i w ogole... jakas wydzielina jej przeszkadza w gardziolku i charka mi troche... wczoraj bylam na pierwszej patronazowej wizycie u lekarza i wazy juz 4kg, poza tym wszystko w porzadku. Agentka straszna, miny strzela neiziemskie a swoja babcie wrecz uwielbia... czasem sie zastanawiam czy nie bedzie bardziej wolala babci od mamy :(

Wszystkie zdjatka cudowne widac ze maluchy nam rosna i to bardzo, jak szybko ten czas zlecial :)

Co do pologu mi tez dalej leci, ale juz mniej...

Beti 3mam kciuki zeby zniknela ta asymetria:*
13 lata 2 miesiąc temu #215078 przez Pyśkaaaa
Beti ja tez trzymałam kciuki :) a teraz trzymam aby wszystko sie ułożyło :) bedzie dobrze kochana :)
dziewczyny ja karmię przez nakładki a brodawki mam tak zmasakrowane że przez pierwsze chwile karmienia lecą mi łzy z bólu... używam kremow na nie i nic nie pomaga :(
13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #215090 przez gosia2324
melduje sie ostatnia !!!!

Co za dzien :(
Poszlam z Kuba do lekarza i co? Angina :(
Antybiotyk,niestety .
Wysoka goraczka, ciagle placze :(
Lekarka powiedziala zeby na 2 dni odstawic go do babci zeby malej nie zarazil, ale jak ja to moge zrobic, chore dziecko wyniesc z domu :(((((

Do tego wymiotuje tymi lekami ! MASAKRA!!!!!
Becze razem z nim bo mu nie moge pomoc, do tego Jagodka od 17.00 znow nie mogla zasnac i ryk !
Jestem dzis wrakiem! A to pewnie nie koniec .....

Mala piekne ta Twoja rodzinna piramidka :)
Widze ze nie kupils tego podwojnego wozka ?
13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #215093 przez monika1984lodz
Gosia to rzeczywiscie ciezki dzien za Toba , kurcze trzymam kciuki za Kubulka zeby mu szybciutko przeszlo i za Jagodke, zeby nic nie podlapala. :kiss: :kiss: :kiss:

Kurka ciezko mi sie przestawic na to, ze Nunka ma sie sama budzic na papu.
Ostatnio jadla o 15:30 - do tej pory zjadla zaledwie 450 ml wydaje mi sie ,ze malo....

Pyska moze Franio zaplytko cycola lapie?

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 2 miesiąc temu #215095 przez gosia2324
Dzieki monika :kiss: :kiss: :kiss:
13 lata 2 miesiąc temu #215103 przez beti
Dzięki kochane, na szczęście to nic strasznego i jak samo nie przejdzie to rehabilitacja i powinno dać się w 100 % zlikwidować...

Gosia, bidulko, trzymaj się ciepło i duuużo siły życzę...
13 lata 2 miesiąc temu #215107 przez Mała
Beti no szkoda, że wyszła ta asymetria, ale tak jak piszesz nawet jak nie zniknie to przez rehabilitację ją zwalczycie.

Gosia ja też bym nie umiała chorego dziecka z domu wygonić, żeby drugie nie złapało. Ale jak do tej pory Jagoda nie złapała to może już nie złapie. Wierze, że Ci ciężko, przytulam.
13 lata 2 miesiąc temu #215130 przez Dorciaition
Cudowne te Wasze maluszki. Zazdroszę, że macie swoje dzieciaczki juz przy sobie.
Mam pytanie- czy miała któraś z Was paciorkowca? Bo ja mam i strasznie się martwię. Dostałam antybiotyk na to, ale ginka mówiła, że on i tak wróci i w czasie porodu mam powiedziec, że on jest. W trakcie podadzą mi antybiotyk. Ale i tak bardzo się denerwuje. Przeżyłaś któraś z Was to?

Alanek[*] :(
13 lata 2 miesiąc temu #215137 przez beti
Ja mam paciorkowca, jest bardzo ciężki do wyleczenia niestety i zazwyczaj się z nim po prostu żyje...

podczas porodu dostajesz antybiotyk, żeby dziecko nie złapało go...

Więc nie martw się.... szanse że dziecko go złapie są nikłe, ale pamiętaj, żeby dopilnować żeby Ci antybiotyk podali...

U mnie Fifi miał podwyższone CRP (może przez GBS a może nie), ale zwalczył sam, natomiast jakby coś to dają dziecku antybiotyk...

Generalnie podobno większość populacji ma tego paciorkowca, więc się nie stresuj :D
13 lata 2 miesiąc temu #215143 przez Dorciaition
Dzięki Beti :) :kiss:

Czytam dr Google i wariuję B)

Najważniejsze, że wszystko u Was dobrze się skończyło. U mnie tez musi ;)

Będę pamietać. Nie da się o tym zapomnieć, chociaż męza też już uprzedziłam.

Alanek[*] :(
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka