BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 1 miesiąc temu #240137 przez monika1984lodz
dzien dobry chociaz pochmurny :)

Nuna ma uczulenie na plyn do kapieli bu

Martus przytulam Cie mocno, moze ten pediatra troche przesadzil, moze to wcale nie jest ten syndrom, a jesli tak to pisza, ze on mija z czasem.Jednak mam nadzieje, ze to nie to.

U nas z tymi bioderkami to bylo tak, ze moj lekarz powiedzial, ze nie ma sensu robic dwa razy usg bioderek i ze da mi skierowanie zebym zrobila to badanie na przelomie listopada i grudnia .Numer jednak wyszedl taki, ze moj lekarz obecnie jest na zwolnieniu lekarskim do odwolania i prawdopodobnie juz nie wroci do przychodni :( a szkida bo to naprawde bardz sensowny facet,a kobitka ktora przejela jego pacjentow tymczasowo powiedziala, ze nie bedzie mi skierowan wystawiac.

Ale sie rozpisalam

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
Temat został zablokowany.
13 lata 1 miesiąc temu #240141 przez Marta M
widac jej bialko nad oczkiem...tak jakby zrenica z teczowka to slonce i zachodzi jej pod dolna powieke a bialko pojawia sie ponad...powiedziala ze ten syndrom swiadczy czesto o wodniakach w glowce..nie rozumiem...w szpitalu miala usg glowki, nic przeciez nie widzieli..
13 lata 1 miesiąc temu #240142 przez monika1984lodz
Majeczka cudo- jak cukiereczek.

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 1 miesiąc temu #240151 przez monika1984lodz
skoro w szpitalu nic nie wiedzieli i nie stwierdzili tej przypadlosci to widocznie taka jest uroda MAjeczki, ale najlepiej isc do tego neurologa i na ti usg dla pewnosci :) bedzie dobrze :kiss:

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 1 miesiąc temu #240167 przez slowiczek
rzeczywiście Martusia cały czas się was trzymają jakieś zmartwienia :( tulimy mocno z NAtalką Ciebie i MAjeczkę i zapewniamy, że wszystko będzie dobrze :) czasem lekarze przesadzają a poza tym takie u takich maluszków często zdarzają się różne dolegliwości które mijają z czasem :kiss:
13 lata 1 miesiąc temu #240183 przez LILY
Mgiełka no co Ty moja siostra w ogóle nie karmiła swojej córeczki, może tylko tydzień i w opiece pomaga jej teściowa a Lenka to typowa córusia mamusi. JAk moja siostra gdzieś wyjdzie i jak wraca to Lenka się na nią dosłownie rzuca z ogromnym uśmiechem

Jas- 24.09.2011, 4080g, 60cm
13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #240189 przez LILY
Zupelnie nie rozumiem tych lekarzy że nie chcą dawać skierowan, przeciez oni powinni nam pomagac!!!

U nas lekarka nie chciala dawac to zmienilismy ja na lekarza w innej miejscowosci i nie ma żadnego problemu ze skierowaniami.

A prywatnie badanie bioderek u nas 40zł kosztuje u dobrego specjalisty

13 lata 1 miesiąc temu #240219 przez ewelinaa
Dzień Dobry w czwartek :)

Marta - buziaczki dla Ciebie i Majki, tak jak pisały dziewczyny najlepiej iść do dobrego neurologa dziecięcego i jeszcze raz wszystko sprawdzić :kiss: :kiss:
Lekarze często przesadzają - mnie straszyli wzmożonym napięciem mięśniowym i nieprawidłowymi bioderkami, a okazało się, że wszystko jest ok. Także trzymam kciuki :kiss: :kiss: :kiss:
A Majeczka śliczna dziewczynka :)

Monia - nie rozumiem dlaczego lekarz nie chce wypisać skierowania, przecież usg bioderek każdy maluch musi mieć wykonane.
Ja prywatnie płaciłam 80 zł.
Powtórka jak skończy 3 miesiące.
13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #240237 przez monika1984lodz
pojdziemy prywatnie na to usg pod koniec listopada i tyle :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
Załączniki:
13 lata 1 miesiąc temu #240238 przez basia89
Marta M napisał:

widac jej bialko nad oczkiem...tak jakby zrenica z teczowka to slonce i zachodzi jej pod dolna powieke a bialko pojawia sie ponad...powiedziala ze ten syndrom swiadczy czesto o wodniakach w glowce..nie rozumiem...w szpitalu miala usg glowki, nic przeciez nie widzieli..

marta naprawdę czasami trzeba wziąść poprawke na to co mówią lekarze. ja z moim małym tez swoje użyłam i niepotrzebnie się zamartwiałam bo wszystko jest ok. mały się rozwija dobrze. a Majeczka to śliczna dziewczynka i jak ładnie pozuje do zdjęć. ten mój łobuz jak tylko aparat widzi to przestaje się np uśmiechać :) i zawsze jakaś mine śmieszna robi :)

dzisiaj jest marudny, ale i tak jest z niego aniołek. szczerze powiedziawszy czasami się zastanawiam czy ja mam dziecko :) no i jak na swóje prawie 2miesiące jest bardzo ciekawski świata :)

mój będzie mieć w pon kolejne usg bioderek bo jedno mu się jeszcze porządnie nie wykształciło. nadal go muszę szeroko pieluszkować, no i codziennie powinien po 6godz leżeć na brzuchu. co jest w jego przypadku niewykonalne :lol:

Mgiełka mój mały jak wracam ze studiów i tylko mnie usłyszy to się odrazu budzi bo wie że to mama i chce na ręce i do cyca. a ja co drugi tydz jestem cały weekend poza domem i też z dziadkami przeważnie siedzi ale wie że mama jest najlepsza :) więc naprawdę nie masz się czym przejmować :) mamy nikt nie zastąpi nawet najlepsza babcia ani dziadek :P
13 lata 1 miesiąc temu #240247 przez LILY
monika1984lodz napisał:

pojdziemy prywatnie na to usg pod koniec listopada i tyle :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

he he moj facet jak byl maly to zasypial tylko z pieluszka, nazywal ja pielusia przytulisia (potem byla podusia przytulisia) i najlepiej jak nie byla prana bo on chcial zeby zawsze tak pachniala :D

13 lata 1 miesiąc temu #240253 przez monika1984lodz
Nunowa pieluszka musi pachnac mlekiem :) bo jak jej czysta dawalam to nie bylo opcji hehe

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 1 miesiąc temu #240263 przez ewelinaa
Monia - Nuna ślicznie wygląda :kiss: :kiss:
A moje dziecko zasnęło, zdążyłam się wykąpać i ona stwierdziła, że już się wyspała :P I leży w łóżeczku i gada do karuzeli :silly:

Któraś z Was (bardzo przepraszam, ale nie pamiętam kto :kiss: ) pisała, że dziecko układa główkę w jedną stronę. U Kingi też tak było - bo łóżeczko stoi przy ścianie i podchodziliśmy do niej tylko z jednej strony, więc w tę stronę częściej główkę układała. Ale przyczepiłam z drugiej strony czarno-białą książeczkę o taką allegro.pl/interaktywna-ksiazeczka-dwust...-mj-i1874928279.html i też tam się patrzy :)
A jak leży to gadam do niej raz z jednej strony raz z drugiej - i jest ok.
13 lata 1 miesiąc temu #240267 przez pati-m
Ja też się witam :)
U nas noc ok. Poza tym, że Kacper wstał o 12 i do 2 postanowił poimprezować. Ale jak już zasnął o 2 to spaliśmy do 7, jedzonko i znów spanko do 10 :lol:

Marta - trzymam kciuki za Majeczkę, będzie dobrze :kiss: Śliczna z niej dziewczynka :lol:

Monia - widzę, że Emilka ma pieluchowego przyjaciela, hihihi :laugh:

13 lata 1 miesiąc temu #240285 przez bewipo
Witam.
Co do chusty to tkana skośno-krzyżowa.
Pati i Marta trzymam kciuki za wasze maluszki.
Majeczka śliczna dziewczyna :)
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka