- Otrzymane podziękowania: 5
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2011
Mamusie wrzesień 2011
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
Mniej Więcej
13 lata 8 miesiąc temu #103791 przez Agusia83
Bewipo, wspolczuje lekarza....poprosilas ja o usg, a ona odmowila, ze niepotrzebne jest? Jedza niesamowita, przeciez tym bardziej bedac kobieta powinna wiedziec, ze bardzo martwimy sie o nasze maluchy, do tego jeszcze nasze hormony tez daja w kosc i mozna zwariowac...Z drugiej zas strony znam wielu lekarzy, ktorzy nie czesto wykonuja to badanie, bo sa przekonani, ze zalecana ilosc w zupelnosci wystarczy...taka ich mentalnosc...Jesli chodzi o polowkowe i to 2 genetyczne, jesli bedziesz chciala, to faktycznie zapisz sie do prywatnego gina. Niestety w naszym swiecie za wszystko trzeba placic spore pieniadze.
Ale nie denerwuj sie, bo z dzidzia na pewno w porzadku
Marta, gratuluje malej pannicy ...kolejna dziewczynka w gronie wrzesnioweczek...w koncu kobieta pilotem samolotu tez moze zostac Najwazniejsze, ze z coreczka w jak najlepszym porzadku...
Dziewczyny, nie mozemy sie martwic, ze nie czujemy ruchow maluszkow...przyjdzie i na nas pora, bo moze faktycznie albo sa odwrocone pupami, a moze lozyska sa na przedniej scianie (nie mylic z przodujacym, bo to co innego)...i na pewno mamy duzo wod plodowych ...u mnie dochodzi jeszcze tluszczyk przez ktory maly musi sie przebic by zapukac do mamusi
Nie mozemy sie zadreczac, trzeba myslec optymistycznie...bo same siebie nakrecamy, a przeciez mamy jeszcze sporo czasu
Ja dzis wybieram sie na impreze urodzinowa jakiegos maluch i bede dzieciakom malowac buzie. Przemienie niektore w lwy, tygrysy, myszki, psy, kotki itd....maluchy zawsze sa takie szczesliwe gdy widza siebie w lustrze...hahah
Ale nie denerwuj sie, bo z dzidzia na pewno w porzadku
Marta, gratuluje malej pannicy ...kolejna dziewczynka w gronie wrzesnioweczek...w koncu kobieta pilotem samolotu tez moze zostac Najwazniejsze, ze z coreczka w jak najlepszym porzadku...
Dziewczyny, nie mozemy sie martwic, ze nie czujemy ruchow maluszkow...przyjdzie i na nas pora, bo moze faktycznie albo sa odwrocone pupami, a moze lozyska sa na przedniej scianie (nie mylic z przodujacym, bo to co innego)...i na pewno mamy duzo wod plodowych ...u mnie dochodzi jeszcze tluszczyk przez ktory maly musi sie przebic by zapukac do mamusi
Nie mozemy sie zadreczac, trzeba myslec optymistycznie...bo same siebie nakrecamy, a przeciez mamy jeszcze sporo czasu
Ja dzis wybieram sie na impreze urodzinowa jakiegos maluch i bede dzieciakom malowac buzie. Przemienie niektore w lwy, tygrysy, myszki, psy, kotki itd....maluchy zawsze sa takie szczesliwe gdy widza siebie w lustrze...hahah
Temat został zablokowany.
- Mała
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 29
13 lata 8 miesiąc temu #103812 przez Mała
Dziewczyny, jak chodzi się do lekarza na NFZ to zalecane jest robienie 3 razy usg, chyba że coś niepokojącego się dzieje wówczas więcej, bo NFZ nie zapłaci im za to badanie ponad plan. Także jak już musicie się wkurzać to na chore przepisy nfz (a raczej osobę która je wymyśliła), a nie na lekarza.
Ja u swojego miałam 2,a teraz dopiero połówkowe to i tak o 1 więcej przez tą moją szyjkę. I jeszcze do tego nie daje wydruków z usg, ale prywatnie nie chcę chodzić, bo wolę wydać na rehabilitację Kamila. 1 wizyta = 2 godz. rehabilitacji Na każdej wizycie przez ktg słuchamy serduszka. Za to na prenatalnych byłam 2 razy i teraz jeszcze 1 raz. A jak coś mi nie będzie grało to się wybiorę prywatnie, ale póki co nie czuję takiej potrzeby.
Ja u swojego miałam 2,a teraz dopiero połówkowe to i tak o 1 więcej przez tą moją szyjkę. I jeszcze do tego nie daje wydruków z usg, ale prywatnie nie chcę chodzić, bo wolę wydać na rehabilitację Kamila. 1 wizyta = 2 godz. rehabilitacji Na każdej wizycie przez ktg słuchamy serduszka. Za to na prenatalnych byłam 2 razy i teraz jeszcze 1 raz. A jak coś mi nie będzie grało to się wybiorę prywatnie, ale póki co nie czuję takiej potrzeby.
- mYSZA
- Wylogowany
- gadatliwa
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 0
13 lata 8 miesiąc temu #103898 przez mYSZA
hej!
tyle wątków, ale spróbuję się nie pogubić..
a więc Mała ma racje z tym 3 razy usg na nfz. Kiedyś mówili, że to przez to, że nie można za bardzo napromieniowywać maluszków, ale tak naprawdę to dlatego, żeby sprzęt się nie zużywał tak szybko. Dlatego też jak chodzę prywatnie- ale też nie na każdej wizycie mam usg. Teraz w maju będę miała to usg 3d i to na nfz- przysługuje tylko raz w czasie ciąży...
MartaM- gratuluję MAŁEJ KSIĘŻNICZKI;)
Monika- i inne które ruchów nie czujecie- nie stresujcie się, ja np. od kilku dni ruchy czuję słabsza, a wszystko u lekarza w porządku było. Dzieci teraz więcej dużo śpią- dlatego się aż tak narazie nie wiercą
Agusia- co do Twoich bólów- wczoraj czytałam, że normalne jest że w tym czasie mogą nas boleć pachwiny i dół brzucha bo nam się poprostu wszystko teraz rozciąga. więc bez paniki!
Kasie- dzięki za odpowiedź z tym samolotem. ja bym chciała polecieć jaknajszybciej, ale dziadkowie panikują, że to zmiana ciśnienia i za daleki lot itp itd. zobaczymy więc kiedy poleciemy. ale jak już to na Karaiby do hotelu z biura podróży więc lotem czarterowym więc jakby oni robili problemy to już kompletnie jakiś żarty by był.
Dziewczyny jak długo śpicie? bo ja z dnia na dzień dłużej- dziś wstałam godzinę temu!! mam bardzo niskie ciśnienie i Gin mówi, że to przez to i że powinnam kawę pić. Ale kawę w ciąży?
co do butelek to ja ostatnio widziałam takie w kształcie takiego S, ułatwiajace picie. i chyba na takie się zdecydujemy;)
tyle wątków, ale spróbuję się nie pogubić..
a więc Mała ma racje z tym 3 razy usg na nfz. Kiedyś mówili, że to przez to, że nie można za bardzo napromieniowywać maluszków, ale tak naprawdę to dlatego, żeby sprzęt się nie zużywał tak szybko. Dlatego też jak chodzę prywatnie- ale też nie na każdej wizycie mam usg. Teraz w maju będę miała to usg 3d i to na nfz- przysługuje tylko raz w czasie ciąży...
MartaM- gratuluję MAŁEJ KSIĘŻNICZKI;)
Monika- i inne które ruchów nie czujecie- nie stresujcie się, ja np. od kilku dni ruchy czuję słabsza, a wszystko u lekarza w porządku było. Dzieci teraz więcej dużo śpią- dlatego się aż tak narazie nie wiercą
Agusia- co do Twoich bólów- wczoraj czytałam, że normalne jest że w tym czasie mogą nas boleć pachwiny i dół brzucha bo nam się poprostu wszystko teraz rozciąga. więc bez paniki!
Kasie- dzięki za odpowiedź z tym samolotem. ja bym chciała polecieć jaknajszybciej, ale dziadkowie panikują, że to zmiana ciśnienia i za daleki lot itp itd. zobaczymy więc kiedy poleciemy. ale jak już to na Karaiby do hotelu z biura podróży więc lotem czarterowym więc jakby oni robili problemy to już kompletnie jakiś żarty by był.
Dziewczyny jak długo śpicie? bo ja z dnia na dzień dłużej- dziś wstałam godzinę temu!! mam bardzo niskie ciśnienie i Gin mówi, że to przez to i że powinnam kawę pić. Ale kawę w ciąży?
co do butelek to ja ostatnio widziałam takie w kształcie takiego S, ułatwiajace picie. i chyba na takie się zdecydujemy;)
- pati-m
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 8 miesiąc temu #103906 przez pati-m
mYSZA - ja na początku ciąży wstawałam prawie codziennie ok.8, co mnie strasznie dziwiło bo ja zawsze okropny śpioch byłam Teraz też ostatnio zauważyłam, że coraz dłużej smacznie mi się śpi i od jakiegoś tygodnia potrafię spać do 10 Nie wiem jak będzie dalej, może jakiś rekord mojego spania pobije Dodam, że kładę się raczej o takich normalnych porach 23-24. No, ale któż zrozumie nas ciężarówki, skoro my same nawet czasem siebie nie rozumiemy
Jak możesz mYSZA to podeślij jakiegoś linka dotyczącego tych butelek, bo przyznam szczerze, że mnie zaciekawiłaś
Jak możesz mYSZA to podeślij jakiegoś linka dotyczącego tych butelek, bo przyznam szczerze, że mnie zaciekawiłaś
- mYSZA
- Wylogowany
- gadatliwa
Mniej Więcej
13 lata 8 miesiąc temu #103908 przez mYSZA
Ja też chodzę spać 23-24 i na początku spałam góra do 10. a teraz z dnia na dzień dłużej...
a co myślicie o tej kawie?
Pati- ja te butelki widziałam w sklepie w Browarze w Poznaniu, ale może jutro się przejdę i sprawdzę firme to się uda na bank w necie też znaleźć. podzielę się wówczas z Wami;)
a co myślicie o tej kawie?
Pati- ja te butelki widziałam w sklepie w Browarze w Poznaniu, ale może jutro się przejdę i sprawdzę firme to się uda na bank w necie też znaleźć. podzielę się wówczas z Wami;)
- pati-m
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 8 miesiąc temu #103911 przez pati-m
Ja jak byłam na wizycie to się pytałam lekarza czy mogę, bo mnie ochota naszła i powiedziała mi, że jeśli to nie są ze 3 filiżanki dziennie jakiejś mocnej siekiery, to nie zaszkodzi. Ona mi zawsze mówi, że skoro mama ma na coś ochotę i zje lub wypije to z umiarem, to dziecko też będzie zadowolone (no oczywiście nie mówię tu o jakimkolwiek alkoholu). Dziecku nie służy jak mamuśka chodzi rozdrażniona i ciągle myśli, że coś by tam zjadła itp. Ona mi tak powtarza, a ja jej wierzę, dlatego jak mnie ochota najdzie na kawę to wypiję z mlekiem (tylko ja pije rozpuszczalną) i wszystko u mnie oki.
- Mała
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 29
13 lata 8 miesiąc temu #103914 przez Mała
mYSZA ja też mam niskie ciśnienie i jak czuję się źle to piję jedną rano, taką z większej łyżeczki. Tu jest artykuł
fajnamama.pl/kawa-w-ciazy/
- mYSZA
- Wylogowany
- gadatliwa
Mniej Więcej
13 lata 8 miesiąc temu #103915 przez mYSZA
ja w ogóle nigdy kawy nie piłam- no chyba ze bosmańska bo z koglem- moglem była słodziutka. a surowe jajko odpada teraz. próbowałam takie zwykle capucino, ale to prawie nie ma coffeiny. Moj maż zaoferował się, że bedzie się ze mną dzielił Pepsi;P
- mYSZA
- Wylogowany
- gadatliwa
Mniej Więcej
- Pyśkaaaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- monika1984lodz
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Matka wariatka :P
Mniej Więcej
13 lata 8 miesiąc temu #103942 przez monika1984lodz
www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl
[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
jesli masz niskie cisnienie to jedna slaba kawa z mlekiem nie zaszkodzi sama czasami jak mam gorszy dzien to sie kawk napije.A jak nie lubisz kawy to moze cos z napojow kawowych jak kopiko albo nescafe 3w1.
[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 8 miesiąc temu - 13 lata 8 miesiąc temu #103951 przez Agusia83
A ja przed ciaza bardzo lubilam kawe, a teraz niezbyt, od poczatku ciazy wypilam moze 4 kawy....a jak patrze na siekiere meza, taka fusiasta, to az mi sie niedobrze robi
Wlasnie dopadl mnie szal zakupowy...haha...Gdy bylam na zakupach, udalo mi sie znalezc sliczny komplet kaftanik i spioszki....a teraz przez allegro kupilam 2 kompleciki, pierwszy 6 czesciowy za 39,99 a drugi 4 czesciowy za 24,90 i do tego 2 kaftaniki z czapeczka gratis....ale jestem podekscytowana i szczesliwa oby wszystko piekne doszlo, tak jak na zdjeciu jest
Chcecie zobaczyc te ciuszki?
Wlasnie dopadl mnie szal zakupowy...haha...Gdy bylam na zakupach, udalo mi sie znalezc sliczny komplet kaftanik i spioszki....a teraz przez allegro kupilam 2 kompleciki, pierwszy 6 czesciowy za 39,99 a drugi 4 czesciowy za 24,90 i do tego 2 kaftaniki z czapeczka gratis....ale jestem podekscytowana i szczesliwa oby wszystko piekne doszlo, tak jak na zdjeciu jest
Chcecie zobaczyc te ciuszki?
Ostatnio zmieniany: 13 lata 8 miesiąc temu przez Agusia83.
- pati-m
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- monika1984lodz
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Matka wariatka :P
Mniej Więcej
13 lata 8 miesiąc temu #103955 przez monika1984lodz
[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
pewnie ze chcemy:)
ja jeszcze nic nie kupuje.....
ja jeszcze nic nie kupuje.....
[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 8 miesiąc temu #103956 przez Agusia83
to sa kaftaniki:
allegro.pl/bobo-i-ja-wyprzedaz-kaftaniki...tis-i1556588770.html
to pierwszy komplet
allegro.pl/bobo-i-ja-wyprzedaz-wyprawka-...6588774.html#gallery
a to 3 i prosze patrzec na kolor ecru:)
allegro.pl/bobo-i-ja-wyprawka-paski-62-p...2804210.html#gallery
allegro.pl/bobo-i-ja-wyprzedaz-kaftaniki...tis-i1556588770.html
to pierwszy komplet
allegro.pl/bobo-i-ja-wyprzedaz-wyprawka-...6588774.html#gallery