BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 7 miesiąc temu #118943 przez mYSZA
O Rany dziewczyny, naprawdę cudowne te albumy!

ja swojemu tylko piszę w takim kupionym przez szwagierkę... ale wogóle uważam, ze to cudowne pomysły;)

ale za to sama robię kocyk- robię na na drutach-tj. robię takie różnorakie kwadraciki 10 na 10 cm i potem ebde zszywać;) wsam raz na zime;)

Janek z nami!
Temat został zablokowany.
13 lata 7 miesiąc temu #118947 przez beti
O matko....cudne te albumiki, ja też się wreszcie muszę zabrać do dzieła...ale ja tak ładnie nie umiem :-(
No nic, będę walczyć :-))
Co do sexiarskich snów, to przez całe życie nie miałam ich tyle co w ciaży :-DDDDD
13 lata 7 miesiąc temu #118952 przez Agusia83
Jeszcze chcialam Wam cos napisac...wczoraj wrocilam przed 1 w nocy do domku i do tego czasu maluszek dawal o sobie znac, ciagle kopal, wyginal sie i zmienial miejsce...a jak rano wstalam po 10 to nic...zjadlam sniadanie tez nic...lezalam dosc dlugo na lewym boku, ale dzidzius sie nie ruszal...wiecie, jak sie denerwowalam...czulam, ze brzuch mnie boli z tego stresu...az w koncu dalam mu do sluchu...pomarudzilam by sie ruszyl i przed 12 w koncu poczulam pierwsze kopniaczki, a pozniej juz harcował co nie miara :) nawet teraz czuje, ze robi sobie niezla imprezke w brzuszku...
Ale tak jak Wam pisalam, bardzo sie zdenerwowalam, ze cos nie tak....najgorsze chwile od kilku dni....
13 lata 7 miesiąc temu #118954 przez mYSZA
doskonale Agusia rozumiem!

heh, a pomyśleć, ze jeszcze niedawno raczej rzadko czułyśmy Maleństwa, a teraz stres, że nie czujemy ciagle;P

Janek z nami!
13 lata 7 miesiąc temu #118960 przez slowiczek
moja Natalka ma właśnie imprezę w brzuchu :D o ile w dniu dzisiejszym czułam kopniaki wysoko bo przy żołądku to teraz się odwróciła i molestuje mój pęcherz, no ale niech jej będzie :P
13 lata 7 miesiąc temu - 13 lata 7 miesiąc temu #119037 przez ewelinaa
Albumy dla dzieciaczków są śliczne. Ja chcę kupić chociaż taki gotowy do wklejania zdjęć i zapisywania różnych rzeczy - tez będzie pamiątka :kiss: Muszę w końcu się wybrać do empiku.

Wczoraj kupiłam w Smyku ten otulaczek z motherhood ( motherhood.pl/produkt/otulaczek.html ) i przenośny przewijak (o taki: motherhood.pl/produkt/podreczny-przewijak.html ) - na pewno się przyda i parę innych drobiazgów :)
Dorwałam w h&m te czapeczki i love dad, mum :silly: i są skarpetki z tej serii - kupię siostrzeńcowi do prezentu na dzień dziecka :laugh:

Agusia - ja tez już się przyzwyczaiłam, że jak rano wstaję, leżę jeszcze w łóżku to czuję małą. Ostatnio też jakoś nie chciała "się odezwać" - stres na maksa, że coś pewnie się stało, ale po jakimś czasie dostałam kopniaczka, uuuffffff...
13 lata 7 miesiąc temu #119080 przez ewelinaa
czapeczki i zimowe, promocyjne rękawiczki z h&m :)

Prezenty od babci :)

Już nie mogę się doczekać, kiedy zobaczę te wszystkie ubranka na mojej dziewczynce :lol:
13 lata 7 miesiąc temu #119088 przez Pyśkaaaa
hej babeczki:)

ągusia to prawda otwieram oczy i tylko czekam az Franek mnie kopnie :) a wczoraj nawet skopal mojego K. jak do niego gadal... niesamowite :D

ęwelina cudasne te rzeczzy jeszce chwilka zleci ze hoho i bedziemy mili nasze skarby przy sobie :kiss:

wczoraj czytalam artykuł o wczesniaku urodzonym w 25 tc i nawet nie zdawalam sobie sprawy ze takie maleństwo ma szane na przeżycie...
13 lata 7 miesiąc temu #119109 przez slowiczek
Pyśka, nasze maluchy już nie są takie małe :)
najmłodszy wcześniak, który przeżył był chyba urodzony w 22 tygodniu, ale to gdzieś za granicą a od 24 tygodnia lekarze mają obowiązek ratować malucha, bo wtedy są już realne szanse, że maluch da sobie radę i wyjdzie z tego cały i zdrowy :) lepiej jednak, żeby naszym dzidziom nie spieszyło się na świat zbytnio i kolejne miesiące dojrzewały w naszych brzuszkach a nie inkubatorach....
13 lata 7 miesiąc temu #119113 przez Paletka
HEJKA

DZIEWCZYNY:)

PISAŁAM TU KIEDYS ALE JAKOS WYSZLO ZE ZAPRZESTALAM I ZNOW SIE WPRASZAM WPRAWDZIE TP. MAM NA 04.10.2011 ALE ZAWSZE MOGE URODZIC WCZESNIEJ!

3-Grudniowe Szczescie!!!!!
13 lata 7 miesiąc temu #119119 przez Pyśkaaaa
ja se poprostu nie zdaje sprawy ze ten czas tak leci :P a ten artykuł strasznie mnie wzruszył:) ale masz racje niech siedza sobie w brzuszkach tam jest im najlepiej :D
13 lata 7 miesiąc temu #119125 przez Marta M
A ja juz po weselu, uwierzcie, wczoraj przespalam prawie caly dzien, z dwoma pobudkami, bo moj maz mial na mnie niesamowita chrapke, slowo, jeszcze go takiego nie widzialam...stwierdzil ze w tej ciazy jestem jeszcze bardziej pociagajaca, chociaz nie wyobrazal sobie jak moge byc bardziej pociagajaca niz bylam ;) I chyba by mogl jeszcze kilka razy, bo mnie budzil pocalunkami, ale ja tylko mu pomrukiwalam i pochrapywalam, haha...A na weselu wytanczylismy sie, ze hoho, Maja cale wesele byla spokojna, bo ja jej zapodalam tyle wstrzasow, ze hej ;)

Agusia, ja nigdy nie bylam na imprezce na ktorej byl rozbierajacy sie pan, ehh..;) Moza masz zdjecia? haha

Na te albumiki nie moge sie napatrzec, az mi sie zachcialo taki zrobic, ale ja zawsze sobie cos wyobraze jak ma wygladac a jak zrobie wyglada inaczej i czuje lekkie rozczarowanie..
13 lata 7 miesiąc temu - 13 lata 7 miesiąc temu #119133 przez Paletka
Marta M napisał:

A ja juz po weselu, uwierzcie, wczoraj przespalam prawie caly dzien, z dwoma pobudkami, bo moj maz mial na mnie niesamowita chrapke, slowo, jeszcze go takiego nie widzialam...stwierdzil ze w tej ciazy jestem jeszcze bardziej pociagajaca, chociaz nie wyobrazal sobie jak moge byc bardziej pociagajaca niz bylam ;) I chyba by mogl jeszcze kilka razy, bo mnie budzil pocalunkami, ale ja tylko mu pomrukiwalam i pochrapywalam, haha...A na weselu wytanczylismy sie, ze hoho, Maja cale wesele byla spokojna, bo ja jej zapodalam tyle wstrzasow, ze hej ;)

Agusia, ja nigdy nie bylam na imprezce na ktorej byl rozbierajacy sie pan, ehh..;) Moza masz zdjecia? haha

Na te albumiki nie moge sie napatrzec, az mi sie zachcialo taki zrobic, ale ja zawsze sobie cos wyobraze jak ma wygladac a jak zrobie wyglada inaczej i czuje lekkie rozczarowanie..

to tylko sie cieszyc kochana ze Maz taki na ciebie chetny jest...bo z Moim...to szkoda gadac jak narazie

Evelinka-sliczne zeczy dla Corci:)

a to oj Brzus;)

3-Grudniowe Szczescie!!!!!
13 lata 7 miesiąc temu - 13 lata 7 miesiąc temu #119146 przez Agusia83
Czesc dziewczynki...chyba w koncu pogoda, choc troszke sie poprawila...Maz mial dzis pojsc znajomym pomoc w instalacji elektrycznej, a zdarzyl tylko wstac i walnely go plecy...biedaczek nasmarowany masciami, zażył lekarstwa i czekam az sie lepiej poczuje by pojechac z nim do lekarza...A ja powinnam pojsc na zakupy, ale mam strasznego lenia :silly: chyba troszke samopoczucie trzyma mnie z wczorajsza...

Marta, mam zdjecia z wieczora panienskiego, ale nie moge ich pokazac, bo pan prosil by nie ujawniac ich na necie...tak wiec musze uszanowac jego wole...ja tez bylam pierwszy raz swiadkiem takowych wystepow :lol: jest na co popatrzec...haha...ciekawa bylam jakby tak maz mi zatanczyl....hahaha

Paletak, pewnie, ze przychodz do nas i pisz razem z nami!

mam pytanko kulinarne...kupilam ostatnio kawalek lososia ale za chiny nie umiem go przyrzadzac...moze macie jakies propozycje? Bede wdzieczna.
13 lata 7 miesiąc temu #119149 przez gosia2324
Kurcze Dziewczyny poszlam z Kuba na spacer i przemarzlismy :dry: Zimno jak w listopadzie ...

A co do pogody, to macie na wyjscie ze szpitala jakies kombinezoniki ?
Ja kupilam taki mieciutki na 62 mysle ze na niezbyt zimny pazdziernik i listopad sie przyda .
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia