BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 11 miesiąc temu #121860 przez monika1984lodz
co do porodu to ja mam nadzieje, ze nasza Nuna sie przekreci i bede mogla rodzic naturalnie.Co do znieczulenia to prawde mowiac sie jeszcze nie zastanawialam.Pewnie wyjdzie w praniu :P

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
Temat został zablokowany.
13 lata 11 miesiąc temu - 13 lata 11 miesiąc temu #121872 przez bewipo
Hej dziewczyny.
U mnie również piękna pogoda, a w nocy lało.
Co do znieczulenia to ja nawet nie wiem czy u mnie w szpitalu można, jeśli chodzi o zzo to przeważnie jest problem, bo nie ma anastezjologów.
Wrzucam fotki z wczorajszych zakupów:
1. Bodziaki z cocodrillo po 7 zł/szt

2. Półśpiochy cocodrillo i smyk 10 zl/szt

3. A te dostaliśmy
Załączniki:
13 lata 11 miesiąc temu #121886 przez slowiczek
super ubranka bewipo :) ja sobie tak myślę, żeby się zmotywować bo mam do napisania pracę na studia - że jak napiszę ją, a przynajmniej 3/4 to podjadę sobie dziś do galerii żeby kupić coś Natalce, czuję taką silną potrzebę :)
13 lata 11 miesiąc temu #121896 przez Pyśkaaaa
bewipo sliczne te ciuszki:)

a to moj wczorajszy brzus:)
13 lata 11 miesiąc temu #121903 przez mYSZA
Pyśka chyba się nie wstawiło zdjęcie.

co do przekręcania się- to JUŻ powinno być? bo u mnie sobie siedzi po turecku głową do maminego serca Janek;))

popatrzcie na to:
allegro.pl/pieluszki-wielorazowe-pul-min...nan-i1620001980.html

długo się zastanawiałam, dużo czytałam i chyba będziemy oszczędzać środowisko, Jankowe jajeczka oraz tatusiową kieszeń bo kupię na raz;P co myślicie?

na weekend idziemy mieszkać do koleżanki bo oni wyjechali a maja dwa koty. Z naszym trzecim to ale teatr bede miała;P

Janek z nami!
13 lata 11 miesiąc temu - 13 lata 11 miesiąc temu #121913 przez Marta M
Mysza ja tez widze same zalety stosowania takich pieluch..jest tylko jedna wada: przeciez jak dziecko zrobi kupke to nie wlozysz takiej pieluchy do pralki, trzeba bedzie ja najpierw oczyscic..chyba ze zle mysle??
13 lata 11 miesiąc temu #121920 przez mYSZA
z kupką to jest tak, ze zmywasz ją pod kranem.
albo lepszą opcją jest dokupić takie papierki które przykładasz bezpośrednio na pupę i jak zrobi kupkę to ona się "łapie w papierek" i wyrzucasz sam papierek z kupka;)

Janek z nami!
13 lata 11 miesiąc temu #121922 przez Marta M
Ciekawa opcja, szkoda ze nikt ze znajomych jeszcze takich pieluch nie probowal. ale przemysle tez taka mozliwosc, zeby zaopatrzyc sie w kilka takich i wyprobowac :)
13 lata 11 miesiąc temu #121937 przez gosia2324
Marta co do znieczulenia to wiem z obserwacji "od kuchni" a raczej od drugiej strony rodzacej :) ze znieczulenie spowalnia porod,
moim zdaniem to takie troche oszukanie natury ...
polozna musi Ci mowic kiedy masz skurcz ,kiedy przec a kiedy nie.
Podczas porodu ból jest do zniesienia...
My Babeczki damy sobie rade :)
No gdyby rodzili Faceci to pewnie znieczuliliby sie od stóp do głowy :silly:

Damy rade bez :)

Ja mialam bóle z brzucha takie jak przy miesiaczce, tylko sporo mocniejsze, nie wiem jakie są z kregosłup, ponoc gorsze ...
13 lata 11 miesiąc temu #121941 przez mYSZA
tutaj linki do strony którą znalazłam na ten temat
i link do forum gdzie dziewcyzny się dziliły swoimi doswiadczeniami- ja przeczytała kilka stron chyba 1 i od 8 ze srodka:)

www.naturalnemetody.fora.pl/font-color-d...ielorazowe,1882.html
littlepenguin.eu/index.php?option=com_co...d=2&Itemid=7&lang=pl
littlepenguin.eu/index.php?option=com_co...16&Itemid=19&lang=pl

Janek z nami!
13 lata 11 miesiąc temu #121953 przez kasia79
miałam znieczuleni przy porodzie synka i nigdy więcej, nikomu nie polecam przy wkłuwaniu w kręgosłup masakra jakaś, a ulga tylko na 2 godziny a w tym czasie poród wcale nie postępował i wyszło na to że tylko sobie go przedłużyłam. apo podaniu znieczulenia tak bardzo spadło mi ciśnienie że musieli mnie cucić bo zemdlałam.
13 lata 11 miesiąc temu #121955 przez Pyśkaaaa
nie wiem czemu nie chca mi sie foty załadować :(

co do tych pieluch to ja zostane przy pampersach :) ( napisałam jak bym juz ich uzywała) :P
13 lata 11 miesiąc temu #121957 przez kasia79
a co do tych pieluch to ja raczej zostanę przy pampersach;) nie bardzo mam ochotę i czas na zabawę w pranie pieluch.
Zastanawiam się czy usuwać ten naipis na dole, zaczekam do poniedziałku, spróbuję jakoś wstawić ten film z 4d.
13 lata 11 miesiąc temu #121958 przez Marta M
Dziekuje dziewczyny za odpowiedzi..ja tez raczej sie nie zdecyduje na znieczulenie..a zwlaszcza po tym co napisalyscie.
13 lata 11 miesiąc temu #121960 przez kasia79
pysska- ja używałam i nie zamieniłabym na inne, używałam haggis, haapy i żadne nie mogły pomeścić siuśków mojego synka,w nocy trzeba było wybudzać dziecko bo było zasikane a papmers wytrzymywał całą noc
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia