BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 8 miesiąc temu #139343 przez mYSZA
Bewipo- to leż leż! i to plackiem! a dostałaś jakieś leki?
wiecie co- tak sobie myślę, że skoro dość duża część z nas ma skrócone szyjki to może to nie jest aż takie złe? tj. wg. normy statystycznej nie powinnyśmy się chyba tak orkopnie martwić co?

Marta- ale superowe zdjecia! że też sama na to niewpadłam!

a z tym kontem to było tak, że ona ostatnio roczek skończyła i mój mąż się bardzo nad tym rozczula. wyglądało to tak, że on jej chciał pokazać jej pierwsze zdjecie jakie zrobił gdy tylko się urodziła komórką, a ona nie wiedziała o co chodzi i uciekała przed nim, a on za nia z tą komórką latał;P

Janek z nami!
Temat został zablokowany.
13 lata 8 miesiąc temu #139344 przez Paletka
monika1984lodz napisał:

Paletka Wszyscy mowia Niunia a my mowimy Nuna (kiedys tak chcrezsniak mojego M wolal na swoja siostre mlodsza :) ) co do imienia to jeszcze nie zdecydowalismy na 100% napewno na drugie imie bedzie miala Marianna a na pierwsze albo Alicja albo Emilia :)

Mala to nieciekawa noc mialas.Mam nadzieje, ze z KAmilkiem juz dobrze, pewnie biedny jakiegos wirus zlapal.Trzymam kciuki zeby wyzdrowial, a siostrzyczka juz solidarna hihi :)
A wogole to ślicznie wygladasz :)

Pyska masz racje kazda z nas ma brzuszek odpowiedni :) taki jak powinna miec :)

Slowiczku Kciuki beda trzymane :) i odpocznij troszke, wiem co mowie :)

aaa dzieki za wyjasnienie.....Alicja jak i EMilia fajne imionka:)

Marta-sliczne brzuszki

3-Grudniowe Szczescie!!!!!
13 lata 8 miesiąc temu #139348 przez gosia2324
Bewipo to witaj w klubie wersalkowiczek :)
Szyjka ma tylko 1 cm? I nie proponowal Ci lekarz zalorzenia szwu?

Marta, moja przyjaciokla miala dla Synka taki wozek, sprzedala go obecnie, nie chciala zostawiac dla 2 dziecka, twierdzi ze spacerowka bardzo ciezka, a minusem gondolki jest to ze jes ona troche nizej niz przy innych wozeczkach, na wsi ok, ale w miescie dziecko jest na wys rury wydechowej, jak ona to mowila :)
13 lata 8 miesiąc temu #139350 przez Marta M
Jeny dziewczyny, jak dobrze sie Was poradzic, juz mi ten wozek troche obrzydl, choc przeprowadzamy sie do domu i na wies, to juz nie mam ochoty na ten wozek...Teraz bede polowac na ta olimpie, albo jesli ktoras ma jeszcze jakiegos pewniaka to napiszcie prosze ;)
13 lata 8 miesiąc temu #139353 przez gosia2324
Myszka z ta szyjka to jest tak, ze najpierw musi sie zgladzic do 0 , a potem zaczyna sie rozwierac.

Wiec lepiej na tym etapie ciazy zeby byla dluzsza.
Po 37 tyg niech szaleje jak chce, a teraz ma zamykac wejscie do dzidziusia.
13 lata 8 miesiąc temu #139354 przez gosia2324
Marta a jak ta olimpia wyglada ?
13 lata 8 miesiąc temu #139355 przez mYSZA
No niby tak, ale jeżeli dotyczy to dużej części ciężarnych to nie może to byc aż taka patologia co? czy się pocieszam?

Janek z nami!
13 lata 8 miesiąc temu #139361 przez Pyśkaaaa
MartaM ja uwilelbiam te Twoje brzuszkowe postepy :D można zobaczyc jak brzuchalek pieknie rośnie :*
Bewipo oszczędzaj się kochana :*
13 lata 8 miesiąc temu #139365 przez slowiczek
Marta - super :) mnie Ł. kiedyś mówił, że widziałaś gdzie na youtubie chyba, że dziewczyna robiła sobie codziennie zdjęcie brzucha w takiej samej pozycji i jak się potem szybko przewijało te zdjęcia to było widać jak brzuch rośnie :)

bewipo - do leżenia :) !
13 lata 8 miesiąc temu - 13 lata 8 miesiąc temu #139368 przez basia89
Mysza z tego co ja wiem to ta skrócona szyjka bardzo często się zdarza :) więc nie ma co się nakręcać, no i trzeba leżeć, póki jeszcze można :) bo jak będzie maleństwo to na leniuchowanie zabraknie nam czasu :) ja na szczęście jak na razie mam wszystko ok z tą szyjką :) i mam nadzieję że tak będzie dalej :)

a wiecie dzisiaj wstałam w jakimś super humorze i nawet znalazłam energię na sprzątanie :) mały trochę łobuzuje :) może się złości że mamusia go podejrzała :silly: a ten mój jak wczoraj mu powiedziałam że będzie syn, to cała drogę od lekarza się podśmiechiwał :)

później wam pokaże mój brzusio, jest już całe 114cm i mam pierwszy rozstęp koło pępka :dry:
13 lata 8 miesiąc temu #139372 przez Marta M
Gosiu to jest ten wozek, do ktorego link podala Monika na poprzedniej stronie :)
13 lata 8 miesiąc temu #139382 przez bewipo
Gosia ja nie wiem czy to są cm czy co, bo jest tylko napisane 1, a wcześniej, od początku ciąży zawsze miałam napisane 1,5. Tak myslę, że jak by to cm były to może by mnie do szpitala wywaliła, a już na pewno kazała by plackiem leżeć, a tylko mi powiedziała, że mam się bardziej oszczędzać. No ale nie wiem, za 2 tygodnie mam następną wizytę to zobaczymy co będzie.
13 lata 8 miesiąc temu - 13 lata 8 miesiąc temu #139398 przez basia89
bewipo to odpoczywaj :) do wyrka !!!!

a to mój ogromny brzusio :P
Załączniki:
13 lata 8 miesiąc temu #139404 przez pati-m
hej dziewczynki!
Co do wózków, to ja się już tyle naoglądałam, naczytałam i wypytywałam, że osiwieć można, a mądrzejsza w tym temacie wcale się nie czuję :)
My na 99% zdecydujemy się na ten allegro.pl/zestaw-baby-merc-wozek-merc-s...omp-i1648146791.html
Mało jest komentarzy w sieci na jego temat, ale ostatnio zupełnie przypadkowo rozmawiałam z koleżanką na temat wózków, która też jest w ciąży i okazało się, że ona go ma :) Poszłam do niej, obejrzałam, rozebrałam na części pierwsze, zrobiłam jazdę próbną i jestem zachwycona :) Ona go używała przy pierwszym dziecku przez 2 lata i teraz dla tego drugiego nie ma zamiaru kupować kolejnego, bo z tego jest bardzo zadowolona.
Nam się podoba, cena też jest przyzwoita, więc najprawdopodobniej zdecydujemy się na baby merc :silly:

bewipo - leż i się oszczędzaj kochana! Ty i Twoje maleństwo jesteście teraz najważniejsi :)

Marta - super pomysł z tymi fotkami! brzuchalek rewelacja, idelanie widać te postępy na zdjątkach :)
13 lata 8 miesiąc temu - 13 lata 8 miesiąc temu #139412 przez Agusia83
Widze, ze temat wozkow ozyl :laugh: My tez wczoraj z mezem rozmawialismy na ten temat i teraz sie okazuje, ze ponoc fajne sa te, co maja skrecane przednie kola, ze lepiej wyjechac na krawężnik i skrecic...a w kazdej chwili mozna je zablokowac...i hmmm...sama nie wiem, to tez slyszalam duzo zlych opini na ten temat...no, ale czasu jeszcze troche jest, wiec trza chodzic i szukac.

Marta, bus fantastyczny...a dzidzia slodka :laugh: Tylko Ty za bardzo sie nie przemeczaj i nie nos tych malenstw...one troche waza....pamietaj o swojej szyjce i wiezadlach macicy...

Basiu brzuszek piekny...widze, ze masz pepek w srodeczku, tak jak ja :silly: i wcale nie jest olbrzym...po prostu gustowny :lol:

Mysza, jak sobie wyobraze sytuacje z mezem i kotkiem to banan mi sie maluje na twarzy :silly:

Bewipo, a Ty posluchaj lekarza i odpoczywaj...teraz maluch najwazniejszy a szyjka musi byc wydolna do 37tc jak nic....badz dzielna i lez.... :lol:

Dziekuje za artykul na temat bolu kregoslupa :woohoo:

A dzis w koncu wpadlam na pomysl w jaki sposob nosic swoje spodnie letnie...pasuja, tyle, ze sie nie zapne w brzuszku...ale nie ma jak gumki recepturki :silly: i w koncu wygladam jak ludz :silly: haha
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia