- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2011
Mamusie wrzesień 2011
- gosia2324
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mama ...
Mniej Więcej
13 lata 6 miesiąc temu #152689 przez gosia2324
Fanka Dawidek naprawdę rośnie jak na drożdżach
Beti Twój maluch tez bije rekordy
Super !!!!
Mam nadzieje,,z e z serduszkiem będzie wszystko dobrze, muszą zbadać go porządnie !
Jesteśmy z Toba
Kasia 8 mies zaczyna się w 32 tyg Za tydzień zmieni Ci się okienko
Ile się położyć, głowa mnie boli, no i zaraz ten film na Polsacie
Beti Twój maluch tez bije rekordy
Super !!!!
Mam nadzieje,,z e z serduszkiem będzie wszystko dobrze, muszą zbadać go porządnie !
Jesteśmy z Toba
Kasia 8 mies zaczyna się w 32 tyg Za tydzień zmieni Ci się okienko
Ile się położyć, głowa mnie boli, no i zaraz ten film na Polsacie
Temat został zablokowany.
- bewipo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 6 miesiąc temu #152702 przez bewipo
fanka na pewno z moczu a nie z pochwy?? Mi powiedziała, że będzie pobierać wymaz z pochwy. To chyba na tego paciorkowca właśnie. Takie są teraz wymogi, że pobierają przed porodem. Ja chodzę na fundusz to mam wszystko wg tabelek i wytycznych z nfz-tu robione. Ostatnio zresztą coś się musiało pozmieniać w tych wytycznych, bo więcej czasu na wizycie lekarka przeglądała te tabelki i szukała co ma być niż te wszystkie badania
- fanka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dawid- małe wielkie szczęście!!!
Mniej Więcej
- beti
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka :**
Mniej Więcej
13 lata 6 miesiąc temu #152718 przez beti
Jestem...byliśmy u lekarza na prywatnym echo....lekarz oglądał serduszko przez całą godzinę, wszystko mierzył, sprawdzał, 10 razy oglądał, słuchał i przyrównywał...maluszek ma co jakiś czas dodatkowy impuls w serduszku, który odrobinę zaburza jego ogólny rytm, ale budowa i wszystko inne super...nie jest to dla niego nic groźnego ani niebezpiecznego i powinno się unormować po porodzie albo w ciągu pierwszych miesięcy....powiem Wam, że odetchnęłam...nigdy tak się o niego nie martwiłam, nie życzę żadnej z Was takich nerwów....pójdę jeszcze w poniedziałek na to echo z NFZ...niech sprawdzi drugi lekarz...ale jest mi już lepiej i przynajmniej w nocy będę mogła spać spokojnie....
Aha, no i wg tego USG maluszek ma 2100g i termin w okol. 20-25 sierpnia....
Podobno najbardziej miarodajny termin jest z USG z 12 tygodnia...wtedy mieliśmy 26 sierpnia...
Aha, no i wg tego USG maluszek ma 2100g i termin w okol. 20-25 sierpnia....
Podobno najbardziej miarodajny termin jest z USG z 12 tygodnia...wtedy mieliśmy 26 sierpnia...
- beti
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka :**
Mniej Więcej
- fanka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #152724 przez fanka
Beti- najważniejsze, że wszystko dobrze, że lekarz stwierdził, że to nic groźnego i Filipek zdrowy!!!
heheh Wasz Filip Puciek,a ja się dziś śmiałam , że mój Dawid takie małe sumo
A zdjęcie piękne, rzeczywiście pełniutka buzia!!! my niestety zdjęcia nie mamy
heheh Wasz Filip Puciek,a ja się dziś śmiałam , że mój Dawid takie małe sumo
A zdjęcie piękne, rzeczywiście pełniutka buzia!!! my niestety zdjęcia nie mamy
Ostatnio zmieniany: 13 lata 6 miesiąc temu przez fanka.
- bewipo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- pati-m
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Pyśkaaaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- slowiczek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 6 miesiąc temu #152829 przez slowiczek
no to super beti, że wszystko jest ok doskonale Cię rozumiem z tym martwieniem się, ja np jak się dowiedziałam, że mi szwankuje tarczyca to się rozbeczałam i umierałam ze strachu nie dlatego, że coś mi dolega ale tylko dlatego, że bałam się o malutką...a co do wagi to im większe dziecko to tym bardziej usg może się mylić dlatego należy to brać tylko za orientacyjną wielkość ale i tak jest duży
- pati-m
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 6 miesiąc temu #152903 przez pati-m
Dziewczyny siedzę i szperam w necie na temat kąpania maluszka - o tych leżaczkach do wanienki, foczkach i gąbkach. Znalazłam taką wanienkę
allegro.pl/ok-baby-wanienka-anatomiczna-...aby-i1688260371.html Jak dla mnie to droga, no i ja i tak już kupiłam normalną, ale wklejam link, bo może którejś z Was się spodoba
- bewipo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- pati-m
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 5
13 lata 6 miesiąc temu #152929 przez Agusia83
Beti, widzisz, nie jest zle...kurcze nawet sprawdzilo sie to, co napisalam, ze ten amnkament moze zaniknac po porodzie lub kilka miesicy po narodzinach Bardzo sie ciesze z tej wiadomosci, a Filipek niezly pucus jest jak ja Ci zazdroszcze takiej fotki
Dziewczynki jutro wkleje Wam zdjecie..bylismy w tesco i zakupilismy 5 elementowy komplecik dla maluszka od 6-9miesiecy za 25zl..a w nim czpeczka, niedrapki, sliniaczek, bodu i pajacyk...piekny zestaw zakochalam sie w nim a znalazlam przypadkowo
Dobranoc, zycze wszystkim spokojnej nocki, a przede wszystkim Beti
Dziewczynki jutro wkleje Wam zdjecie..bylismy w tesco i zakupilismy 5 elementowy komplecik dla maluszka od 6-9miesiecy za 25zl..a w nim czpeczka, niedrapki, sliniaczek, bodu i pajacyk...piekny zestaw zakochalam sie w nim a znalazlam przypadkowo
Dobranoc, zycze wszystkim spokojnej nocki, a przede wszystkim Beti
- fanka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 6 miesiąc temu #152930 przez fanka
Ja mam właśnie tę gąbkę, kupiłam w zestawie z wanienką ale jak czytam tu Wasze opinie to faktycznie tak myślę, że to ciągle wilgotne, i różne "syfy" się tam będą gnieździć i nie będę jej używać. Na szczęście kosztowała niewiele więc nie będę miała wyrzutów sumienia, że zbędne wydatki. A tak naprawdę to wydaje mi się ze dopiero życie pokaże ile zbędnych rzeczy kupiłyśmy, takie chyba "urok" młodych mam jest po 23 , a ja wcinam kanapki z twarożkiem bo tak mnie głód zmorzył, że aż mnie mdliło!! I znów kilogramy na plusie ehhh
Moderatorzy: ilona