BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 5 miesiąc temu #155395 przez monika1984lodz
pati moze to oslabienie organizmu.Ja tak mam czasami.

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
Temat został zablokowany.
13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #155396 przez Agusia83
Pati mnie sie wydaje, ze to takie rzeczy sie zdarzaja...oczywiscie mozesz zadzwonic do swojej lekarki by sie upewnic....

Znalazlam cos takiego:
Krwawienia z nosa w ciąży są zdecydowanie częstsze niż poza nią i dotyczą około 10% ciężarnych. Przyczyną jest rozszerzenie naczyń krwionośnych śluzówki nosa w ciąży a także osłabienie ściany naczyń. Jest to wynikiem zmian hormonalnych, jakie zachodzą w organizmie podczas ciąży.

Należy położyć się z płasko ułożoną głową. Można zastosować zimny okład (najlepiej z lodu) na okolice nosa i zatok. Kilkanaście minut takiego okładu wystarczy do zatamowania zdecydowanej większości krwawień z nosa u kobiet ciężarnych.

Kobiety ciężarne, które mają tendencję do nawracających krwawień z nosa, powinny wzbogacić swą dietę o produkty zawierające duże ilości witaminy C. Wzmacnia ona ściany naczyń i zmniejsza ich przepuszczalność zapobiegając krwawieniom. Do takich produktów należą: owoce cytrusowe, pomidory, jagody, maliny, truskawki, kapusta, kalarepa, szpinak, cebula.
13 lata 5 miesiąc temu #155413 przez kasia79
Pyśkaaaa jak się ma na głowie taką poważną rzecz jak przeprowadzka to nic dziwnego że nie myślisz jeszcze o pakowaniu do szpitala, między nami jest 2 tyg różnicy to spokojnie jeszcze możesz zaczekać.

Agusia nie wytrzymałabym tyle czasu w niewiedzy kto mieszka u mnie w brzusiu, podziwiam jak na początku miał być chłopak to też miałam imiona Szymon Piotr te drugie po chrzestnym.
13 lata 5 miesiąc temu #155423 przez kasia79
dziewczyny jak mnie cyce swędzą nie mogę sobie z nimi dać rady nawet w nocy mnie to budzi, ciągle się drapię po cyckach :( smaruję je ale to nic nie daje.
13 lata 5 miesiąc temu #155432 przez Agusia83
Kasia tez to przechodzilam, a do tego swedzial mnie brzuch...i teraz jak reka odjal...mialam po prostu kilka takich dni drapackich :silly: wowczas smarowalam sie czesciej oliwka niz zwykle...

A ja zauwazylam, ze mleko mi zasycha w brodawkach... :silly:
13 lata 5 miesiąc temu #155438 przez pati-m
Agusia83 napisał:

A ja zauwazylam, ze mleko mi zasycha w brodawkach... :silly:

Mi trochę też i do tego strasznie mi się wysuszają, więc muszę je częściej smarować.
13 lata 5 miesiąc temu #155449 przez bewipo
Ja mam materac gryka-pianka-kokos. Jest dwustronny i ma zdejmowane poszycie. W sklepie babka mówiła, że kokos na zimę, a gryka na lato. I tak jak agusia pisze jest antyalergiczny.
Na te krwawienia to rzeczywiście więcej witaminy C. Może powietrze za suche w mieszkaniu??
13 lata 5 miesiąc temu #155454 przez ExpNIVEABaby
Pyśkaaaa napisał:

dziewczyny a to nie jest tak że pupke smaruję sie jakimś bambino czy nivea a jak się coś dzieję to sudocrem? ja tak właśnie słyszałam...
a poza tym do pępuszka coś trzeba mieć czy nie?

Pyśkaaaa,

Do ochrony pupy noworodka wystarczy Kojący krem przeciw odparzeniom, o którym pisała także Kasia79. Pozwolę sobie po krótce opisać jego działanie, żebyś mogła ocenić, czy o tego typu kosmetyk Ci chodzi :) .

Działanie kremu polega na zabezpieczeniu pupy Bobasa przed nadmierną wilgotnością i otarciami mechanicznymi, co w efekcie prowadzi do powstania podrażnień i odparzeń. Posiada on 20-procentową zawartość tlenku cynku i lanolinę, które chronią przed podrażnieniami, a pantenol i naturalne wyciągi z kiełków pszenicy wspomagają gojenie ewentualnych odparzeń. Jeśli zdecydujesz się na ten kosmetyk, to smarując pupę swojego Maleństwa przy każdym przewijaniu, nie omijając żadnej fałdki, zabezpieczysz jego skórę. Mam nadzieję, że pomogłam, ale gdybyś potrzebowała więcej wskazówek – pisz.

Pozdrawiam,

Ekspert NIVEA Baby.

______

Ekspert NIVEA Baby, udzielam odpowiedzi na Państwa pytania dotyczące produktów marki NIVEA Baby. Zapraszam do dyskusji
13 lata 5 miesiąc temu #155459 przez Marta M
Pati ja znow odkad jestem w ciazy przy kazdym szczotkowaniu zebow mam krwotok z dziasel...juz przestalam sie tym przejmowac..o krwawieniu z nosa slyszalam to co Agusia napisala..

Do szpitala mam juz prawie wszystko, do konca przyszlego tygodnia chce juz miec te rzeczy w torbie..

Wrocilam ze sklepu i padam..jakas duchota na zewnatrz..

Ja mialam wlasnie kupon do rosmana 20% znizki na kosmetyki nivea dla dzieci i obkupilam sie za prawie 100zl..mam nadzieje ze nie beda uczulac malej..
13 lata 5 miesiąc temu #155462 przez Pyśkaaaa
dziewczyny przekroczyłam transfer w necie i chyba mnie cos zaraz trafi... prawie nic się nie ładuje wrrr... :angry:

co do brodawek to i ja zauważylam takie żołte zaschnięte coś a smarujecie czymś specjalnym te brodawki?h
13 lata 5 miesiąc temu #155465 przez pati-m
Ja używam Musteli - kremu do biustu.
13 lata 5 miesiąc temu #155475 przez mYSZA
O rany... chyba też zacznę o tej torbie myśleć...

wiece co- nie smarowałam się oliwkę właściwie całe 2 tygodnie jak mojego meza nie było bo nie byłam u siebie i nie chciałam pościeli zatłuścić. I wczoraj mój mąż przy oględzinach brzuszka pyta mnie się co mi sie stało, że mam bliznę jak po szyciu!!! taaaaakiiii rozstęp!!! MASAKRA!

ZE ZŁOŚCI KUPIŁAM DZIŚ 2 STANIKI!

Janek z nami!
13 lata 5 miesiąc temu #155513 przez mgielka22
mYSZA napisał:

hej! dziewczyny wczoraj któraś pisała o twardnieniu brzuszka. Dziś przeczytałam że od 32 tygodnia to względnie normalne i zwiazane z brakiem miejsca w środku dla Maluszka;) ale trzeba zwracać uwagę czy nie ejst przeciągajace się bo jak się przeciąga za długo ( ile?) to już w normie nie jest.

Mysza ja pisalam bo mnie cos takiego lapie wieczorami szczegolnie, ale jakies 15min temu tez mialam i trwalo dokladnie 1,5min i przeszlo, nie mam pojecia czy to normalne za tydzien dopiero mam wizyte u gina mam nadzieje ze bedzie ok, moze rzeczywiscie to od tego jak Pati mowila ze maly nie ma msca i sie rozpycha...

Martus ja tez mam problem z "krwotokiem" z dziasel ale Ci powiem ze zaczelam uzywac pasty lacalut activ i dzis pierwszy raz mi dziasla nei krwawily wiec bylam pod wrazeniem tez moze wyprobuj ja ja uzywam od jakiegos tygodnia:)

A ja dzis bylam w ciucholandzie i sobie kupilam dwie bluzki za 25zl:D heh a staniki zaczynaja mnei wkurzac bo wszytskie zaczynaja mnie cisnac pod biustem masakra jakas:P
13 lata 5 miesiąc temu #155515 przez monika1984lodz
dziewuszki latam po necie i szukam co oznacza polozenie glowkowe pozycja II

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #155521 przez pati-m
Monia - ja znalazłam takie coś www.ciazowy.pl/artykul,ulozenie-dziecka,48,1.html Może chodzi o to ustawienie I lub II, czyli lewe lub prawe?

Któraś z Was pisała, że nie zna jeszcze płci maluszka (chyba Agusia jeśli dobrze pamiętam), więc proponuję dla rozrywki zajrzeć tutaj www.ciazowy.pl/kalkulator,plci-dziecka.html
U mnie się zgadza :silly: Sprawdźcie i wy, a zobaczymy ile w tym przypadku :lol:
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia