BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 5 miesiąc temu #157928 przez monika1984lodz
Arbuzy kryjcie sie bo nadciaga Gosia hihi mi juz przeszedl apetyt na arbuzy.Teraz sliweczki :)

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
Temat został zablokowany.
13 lata 5 miesiąc temu #157949 przez megi2501
Kupowałyście już czapeczki dla swoich bąblów?

Jakie najlepiej?
Tego typu?
allegro.pl/czapeczka-czapka-smerfetka-dl...lna-i1711907866.html
13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #157953 przez pati-m
Megi - ja właśnie kupowałam takie i dokładnie od tego użytkownika, więc szczerze mogę go polecić :)
Poza tym mam jeszcze zwykłe cieniutkie smefretki do zakładania po kąpieli i kilka wiązanych, wszystkie oczywiście bawełniane.

Dziewczyny, jeśli któraś chce kupić Oilatum, to w Rossmannie jest promocja.
13 lata 5 miesiąc temu #157967 przez Marta M
YYYYYYYYYYhhhhh..tydzien temu w Rosmanie kupowalam Oilatum i nie bylo promocji..:( Ale chyba warto isc kupic jeszcze jedna ;)
13 lata 5 miesiąc temu #157977 przez gosia2324
megi2501 napisał:

Kupowałyście już czapeczki dla swoich bąblów?

Jakie najlepiej?
Tego typu?
allegro.pl/czapeczka-czapka-smerfetka-dl...lna-i1711907866.html

Takie najlepsze :) Wiazanych nie powinno sie zakladac maluszkom, i tak ich nie zdejma,i nie kreca sie tak bardzo zeby czapeczka spadla.
A troczki tylko upijaja i sa nie wygodne.

allegro.pl/czapka-czapeczka-i-love-mum-h...-56-i1716819785.html
allegro.pl/czapka-czapeczka-i-love-dad-h...-56-i1716819709.html

kupowalam takie :)
13 lata 5 miesiąc temu #157984 przez Agusia83
a ja knedle bede robic jutro :laugh: dzis mialam na obiadek ryble z ziemniaczkami i surowka z kiszonej kapusty...pycha... :)

zastanawiam sie czy kupic te witaminki? Wszystkie dzieci musza je stosowac? Sa teraz na gigantycznej promocji, wiec chyba sie skusze....
A co do promocji, bylam w biedronce i jesli ktoras bedzie kupowala oliwke bambino, to jest promocja 300ml za 8 cos :silly:

Jestescie niesamowite, ze juz pierzecie ciuszki maluszkow :laugh:

Monia, ja tez wcinam teraz sliwki i nektarynki...
13 lata 5 miesiąc temu #157995 przez gosia2324
Agusia raczej powinny, kup sobie bo to super okazja :)

Według najnowszych zaleceń powinny otrzymać ją wszystkie noworodki. Witamina K uszczelnia naczynia krwionośne, zapobiega krwawieniom wewnętrznym, ma właściwości przeciwbakteryjne i przeciwgrzybicze. Dzieciom podaje się ją od razu po porodzie w postaci domięśniowego zastrzyku, aby zapobiec chorobie krwotocznej.

Witaminę K powinny także otrzymywać wszystkie niemowlęta w wieku od dwóch tygodni do końca trzeciego miesiąca życia. Jeśli są karmione wyłącznie piersią, mogą mieć braki tej witaminy. Zaleca się im codzienne doustne podawanie małej dawki witaminy K. Dla zdrowych niemowląt przewiduje się 0,25 mikrograma tej witaminy. Takie zapotrzebowanie pokrywa np. 1 ml preparatu w kroplach zawierającego witaminę K – Vita K.

Ewa Helwich, krajowy konsultant w dziedzinie neonatologii
13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #158012 przez Agusia83
Gosia, dziekuje, juz zlozylam zamowienie, na 2 opakowania witaminki i na to cosik do noska :silly: Tylko wyskoczylo mi, ze mam zabrac ze soba karte dla mamy i malenstwa...ale ja jej nie posiadam...mam nadzieje, ze bez niej tez dostane lekarstewka...

A czy w tej aptece jest tez takie sprzet do odciagania katarku?
13 lata 5 miesiąc temu #158042 przez gosia2324
Agusia83 napisał:

Gosia, dziekuje, juz zlozylam zamowienie, na 2 opakowania witaminki i na to cosik do noska :silly: Tylko wyskoczylo mi, ze mam zabrac ze soba karte dla mamy i malenstwa...ale ja jej nie posiadam...mam nadzieje, ze bez niej tez dostane lekarstewka...

A czy w tej aptece jest tez takie sprzet do odciagania katarku?

www.doz.pl/apteka/p52759-Aspirator_Sopel...zieliny_z_nosa_1_szt Agusia to to :)
13 lata 5 miesiąc temu #158044 przez beti
kasia79 napisał:

11 razy ! to nawet do maluszka nie trzeba tyle razy wstawać, ty masz jeszcze siły na cały dzień, czy śpisz sobie po południu?

co do ciuszków to ja mam mnóstwo ale wszystko już używane i trochę sprane więc chcę kupić małej kilka wyjściowych kompletów, ale wszystko takie drogie że szkoda mi kasy, a dzieci tak szybko rosną.

Beti ale duże te twoje dzieciątko, jesteś wysoką kobietą? a twój mąż?
bo ja mam 160cm a mój 178cm.

Kasia, wręcz przeciwnie, ja mam 166 cm a mój M 170 cm (chociaż gdyby w dzieciństwie nie dostawał leków hamujących wzrost pewnie by dobił do 180 cm)...w sumie to nie wiadomo, czemu nasz Fifi taki duży :-) ja do tej pory przytyłam tylko 6,5 kg :-))
13 lata 5 miesiąc temu #158046 przez gosia2324
Beti ale Ty przeciez nie masz cukrzycy ciazowej ?
A lekarz nie mowi nic o cesarce ?
13 lata 5 miesiąc temu #158051 przez beti
na razie nie... w szpitalu podobno robią cesarkę od 4,5 kg...zobaczymy dalej, pewnie w 36-37 tc bede miała jeszcze jedno usg to wtedy może będzie coś więcej wiadomo...
13 lata 5 miesiąc temu #158053 przez beti
Mam niby nietolerancję glukozy, ale przy samokontroli ona nie wychodzi....
13 lata 5 miesiąc temu #158055 przez gosia2324
allegro.pl/promocja-szlafrok-dla-mlodej-...s-m-i1709842015.html

Czy kupowalyscie moze takie szlafroki :unsure:
Jakie sa gatunkowo ?
13 lata 5 miesiąc temu #158057 przez Agusia83
Gosia, ja go kupilam..ale jeszcze nie dostalam, maja bardzo duzo zamowien i ponoc mieli mi wyslac dzis lub w poniedzialek...kupilam bo tanie, no i bedzie pasowac do mojej koszulki :laugh:

AAA...dziekuje za aspiratorek do noska :laugh: ..jak dzwonilam do mamy po zakupie witaminek, mowila bym wlasnie takie cosik na katarek kupila :laugh:
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia