BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #158848 przez gosia2324
Marta to kiedy pakujesz walizke ?

ja dzis przygotowałam sobie tylko kosmetyczkę z zawartością :)
Temat został zablokowany.
13 lata 5 miesiąc temu #158851 przez Mała
Kurcze jak już będziesz mieć łazienkę to prawie jak wykończone mieszkanie.
Pamiętam, że przy remontach to właśnie z łazienką był największy problem, bałagan i w ogóle.

My w tym miesiącu też trochę zainwestujemy w ubranka, bo w sierpniu wesele i trzeba na prezent wyłuskać. Tak w ogóle to mamy 20 sierpnia i moi chłopcy idą na pewno, a ja nie wiem co robić, jak myślicie? A wózek kupimy dopiero po porodzie, bo i tak od razu nie będzie potrzebny, a i gwarancja nie ucieka, a co najważniejsze z polis pieniądze będą.
13 lata 5 miesiąc temu #158853 przez Marta M
Gosiu torbe do szpitala pakuje jutro :) Ja teraz prowadze bardziej aktywny tryb zycia niz w pierwszych miesiacach, praktycznie caly czas na nogach, pol dnia po sklepach, jeszcze troche po urzedach a pol na budowie..i w sumie musze byc gotowa jakby co ;)

Wlasnie Agus moze sie umowimy w szpitalu na obchod?? Pojdziesz ze swoim mezem?? Moj chce isc, mozemy sie wybrac we 4 jak Ci to nie przeszkadza...

A wozek kupilismy teraz bo to prezent od dziadka, a moj tata pracuje za granica i widzimy sie raz na kilka miesiecy..a przy kupnie tata byc, dlatego wozeczek czeka sobie w kartonach :)
13 lata 5 miesiąc temu #158854 przez gosia2324
Mała napisał:

Kurcze jak już będziesz mieć łazienkę to prawie jak wykończone mieszkanie.
Pamiętam, że przy remontach to właśnie z łazienką był największy problem, bałagan i w ogóle.

My w tym miesiącu też trochę zainwestujemy w ubranka, bo w sierpniu wesele i trzeba na prezent wyłuskać. Tak w ogóle to mamy 20 sierpnia i moi chłopcy idą na pewno, a ja nie wiem co robić, jak myślicie? A wózek kupimy dopiero po porodzie, bo i tak od razu nie będzie potrzebny, a i gwarancja nie ucieka, a co najważniejsze z polis pieniądze będą.

Mala po 20 sierpnia to juz bedzie 9 mies wiec możesz poszaleć :)
13 lata 5 miesiąc temu #158856 przez Mała
Gosia mnie zostało 68 dni, a Tobie 61, ciekawe która pierwsza się rozpakuje? :)
13 lata 5 miesiąc temu #158857 przez gosia2324
Mała napisał:

Gosia mnie zostało 68 dni, a Tobie 61, ciekawe która pierwsza się rozpakuje? :)

Ja chcialbym doczekac do 25 sierpnia, Kubus ma wtedy urodziny, a potem biore sie za mycie okien i :silly: zmiane firanek :)
13 lata 5 miesiąc temu #158858 przez Pyśkaaaa
Mała[/btez tak myślę 9 miesiąc bezpiecznie już bedzie :) a poza tym uświadomiłaś mi że tak mało zostało...68 dni co to jest :unsure: :ohmy:

czy wy już naprawde wszystkie macie torby popakowane :unsure: ja oprocz 2 koszul i paczki majtek jednorazowych nic nie mam... a dla malucha jeszcze więcej nie mam :P
13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #158859 przez Mała
Mi lekarze powiedzieli, że dobrze by było zahaczyć o wrzesień, także ja się na początku września biorę za okna i odgruzowanie mieszkania :silly:

Pyśkaaa ja nie mam torby spakowanej, myślę, że ok 15 sierpnia wystarczy jak się spakuję.
13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #158860 przez gosia2324
Pyska ja mam juz wszystko, czekam tylko na listonosza z szlafrokiem i koszula :)

Pakuje torbe za ok 2 tyg, a pod koniec sierpnia skręcamy łóżeczko :)

Chciałabym żeby Jagódka urodziła sie pod koniec sierpnia :)
13 lata 5 miesiąc temu #158861 przez pati-m
MartaM - pierścionek śliczny, a uroku dodaje mu jeszcze jego przesłanie.

Ja też mam prawie wszystko. Zostały jeszcze drobiazgi, ale te to już kupię chyba w przyszłym m-cu. Czekam na paczkę od listonosza z rzeczami dla mnie i w przyszłym tygodniu też chcę spakować torbę - będe spokojniejsza jak będzie sobie leżeć i czekać.

A ja dziś chyba lewą nogą wstałam. Rano niby było oki, ale teraz chyba mi hormony szaleją, bo jakaś strasznie płaczliwa jestem, mąż mnie wkurzył i też się pobeczałam. Jedynym moim zajęciem jest podczytywanie Was, a tak to siedzę na łóżku i tępo gapię się przed siebie, co jakiś czas popłakując :( Przepraszam, że Wam tak smęcę, ale potrzebuję się wyżalić.
13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #158867 przez Marta M
Boze!! A ja policzylam i mnie zotalo 50 dni!!!!
13 lata 5 miesiąc temu #158869 przez Mała
pati-m a smęć kobieto do woli, mnie mąż wczoraj wkurzał.

Marta M :lol:
13 lata 5 miesiąc temu #158871 przez slowiczek
Ja bym chciala zeby Natalka zrobila mi prezent na imieniny i urodzila sie 21 sierpnia :p bede wtedy zaczynala 39 tc wiec akurat :p ale watpie ze mnie poslucha :D

pati - nie placz :):*
13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #158874 przez Pyśkaaaa
a ja bym chciała aby Franio wyszedł 15 wrzesnia :D
Pati nie płakusiaj :*

a ja się cieszę że was mam bo bym chyba na głowę upadla w z tej samotności... nie znoszę samotnych niedziel :(
13 lata 5 miesiąc temu #158878 przez mgielka22
Ja chyba musze podliczyc dni do porodu, bo tak sie rozkrecilyscie:D Pyska wspolczuje samotnego siedzenia tez tego niecierpie a tak mam prawie caly tydzien;/

Nie mam za chiny pojecia czy moj bedzie mial w sobie nutke romantyzmu i czy mi cos kupi jestem bardzo tego ciekawa choc wczoraj mu to delikatnie uswiadamialam:P i mowilam ze wy dostaniecie i ze ja tez chce:D
haha normalnie jak w podstawowce:D
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka