BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 9 miesiąc temu #318269 przez Anulka
No w takiej sytuacji, rzeczywiście położna nic nie pomoże, ale to przecież wyjątkowa sytuacja, na ogól, w większości, kobiety rodzą tak gdzie planują.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 9 miesiąc temu #318275 przez chłopek
no racja, cikawe gdzie mi sie teraz trafi mam nadzije ze nie ebde jechala znowu 45 km do szpitala

12 lata 9 miesiąc temu #318282 przez Anulka
Chłopek,a czemu tak nagle wtedy szpital został zamknięty ??

12 lata 9 miesiąc temu #318295 przez chłopek
bo remont był i nie przyjmowali ciężarnych. a najlepsze jest to ze jak przyjechalam nikt mnie nie zbadal tylko kazali jechac 45km do innego miasta i jeszcze z mężem a nie puscili karetki;( a wtedy strasznie padało i nie ciekawa droga byla

12 lata 9 miesiąc temu #318300 przez Anulka
Bidulka, wspólczuję Ci Chłopek :( . A Ty nie wiedziałaś że tam remont??

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #318303 przez chłopek
oni remont mieli chyba juz 3 miesiace i w listopadzie mial sie skonczyc no niestty nie skonczył sie:( dopiero skonczyli jak moja siostra rodziła w styczniu

dobra ja ide spac bo jutro na badania jade buzka

12 lata 9 miesiąc temu #318313 przez Anulka
No to teraz Chłopek, będziesz rodziła na odnowionym oddziale :).
Ja uciekam . Słodkich snów wszystkim :)

12 lata 9 miesiąc temu #318327 przez madeleine
Matko.. ja mam do porodu jeszcze nie cale 7 miesięcy a już mnie nastraszyłyście ;/

Wiktorek już jest z nami!

12 lata 9 miesiąc temu #318407 przez patys
no a ja jak zwykle 7 :25 i pobódka no normalnie masakra, że nie można w sobotę dłużej pospać :laugh: no i zła wiadomość od rana znowu jakiś wirus zaatakował naszą stronę i muszę avasta wyłączać:)zjadłam już płatki z mleczkiem i szykuje się powoli do wyjazdu na wieś na jeden dzień:)i za oknem nie ma śniegu to już chyba prawie wiosna :laugh: :laugh: :lol: :lol:

12 lata 9 miesiąc temu #318492 przez Ania14.09
Bardzo wam dziękuję za ciepłe przyjecie :) Za rady odnośnie wzdęć. Na pewno spróbuję, choć już po woli mi mija.

Odnośnie porodu, to pamiętamy go chyba całe życie i to dobrze. Więc nie straszmy się każdy jest inny , a boli.....dla mnie to był straszny ból, a myśli jak w kawałach :) więc chyba znieczulenie nie jest głupie? choć ja jeszcze o tym nie myślę, więc radzę się nie stresować. Będziemy się instruować w sierpniu :)
Ja wczoraj widziałam dwa lecące bociany. Uznałam, to za dobry znak. Idzie wiosna,a my będziemy całą wiosnę i lato paradowały z brzuchami :)

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

12 lata 9 miesiąc temu #318498 przez Anulka
:) Ja się bardzo cieszę, że brzuszek będę miała większy wiosną i latem. Nie trzeba będzie opatulać się w swetry i kurtki, zakładasz zwiewną sukienkę lub tunikę i do przodu :laugh:. Nie lubę upałów, wręcz je nie znoszę, ale wolę z brzuszkiem chodzić w te nieznośnie upały niż zimą , którą tak naprawdę uwielbiam :).
Co do znieczulenia, to my po prostu rozmawiamy, dyskutujemy, nikt nikogo nie ma zamiaru straszyć. :lol:

12 lata 9 miesiąc temu #318525 przez Ania14.09
Wydaje mi się, że końcówka ciąży w upały będzie ciężka. Ja córkę rodziłam w marcu i całą wiosnę i lato miałam na podwórku z wózkiem. My zanim wyjdziemy z maluchami będzie już zimno i na pewno całe dnie nie będziemy spędzały na zewnątrz. Jednak już wiosną nasze maluchy będą bardziej świadome, więc wszystko ma swoje plusy :)

Co robisz Anulka zimą? że tak uwielbiasz ją?

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

12 lata 9 miesiąc temu #318542 przez Anulka
Ja Aniu, zimę uwielbiam gdyż uwielbiam sporty zimowe a najbardziej snowboard. Poza tym ten srebrzysty wystrój dookoła. Atmosferę świąt, zapach pierników, światło lampek odbijające się na bombkach choinkowych, ciepłą rodzinną atmosferę. No i ja jestem dziewczyną zimową więc jak mogłabym nie kochać porę roku kiedy przyszłam na świat :laugh:

12 lata 9 miesiąc temu #318550 przez agnesssa
Hej dziewczyny :woohoo:

A ja się kiedyś bardzo bałam porodu, a odkąd wiedziałam, że chce zajść w ciążę to już mnie to nie przeraża :blush: A czy będę chciała znieczulenie czy nie tego nie wiem jeszcze, ale wolałabym urodzić naturalnie a nie przez cc. No ale jak wiadomo, wszystko zależy od naszego dzidziolka i od tego jak będzie przebiegać ciąża :woohoo:

Anlka ja też jestem zimowa i do tego świąteczna, a za zimną nie przepadam :huh: Magia świąt i owszem ale śnieg na drogach mróz który powoduje, że się nie chce nosa spod kołdry wyściubiać :blink: Upały też są ciężkie ale powiedzmy sobie prawdę w Polsce jest mało upalnych dni więc ja też się cieszę na brzuszek właśnie w tym okresie roku :silly:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 9 miesiąc temu #318553 przez gorla
Witam :)

Ja jestem mamą wrześniową i faktycznie ciężko w upały było, a lato było akurat gorące, moja Oliwka ur. sie 14 września :) Tydzień było ciepło a potem zimota przyszła szybko. Ale za to na wiosnę już w spacerówce pomykała ;)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka