BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

11 lata 7 miesiąc temu #639025 przez Jussstyś
patys mamy taką spacerówkę: m.allegro.pl/przedmiot,caretero-alfa-sup...orow,3177307665.html w kolorze fioletowym :-) jestem z niej bardzo zadowolona bo lekko się prowadzi, ma regulowane oparcie (najniżej na pół siedząco) blokadę kół i ogólnie Julka jest zachwycona ;-)
My dzisiejsza noc mielismy koszmarna... Od godz 1w nocy pobudka co godzinę... Dawałam jej herbatke i nic to nie dało... Ogólnie to przesypia cale noce, tylko dzis cos nie chciala. Moze ja brzuszek bolał? :-(

Co do jedzonka to my dajemy jak na razie biszkopciki z hippa, a i tak dziąsełkami odgryza tak duze kawałki ze strach ze się zadławi. Ale to miękkie, pomemła w buzi i się rozpuści ;-)
Nic więcej nie dajemy na razie bo nie mamy jeszcze ząbków

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #639048 przez hanias
Patys - no właśnie się zastanawiałam ile razy to mleko bo moja Hania co 2 godz się budzi a czasem to i częściej :ohmy: A ile Mati wypija z butelki? Po tym co piszesz widzę, że jednak można i nie jest to takie trudne, a w końcu prędzej czy później trzeba będzie się pożegnać z cycusiem ;)

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #639052 przez patys
haniasmnie przekonała kolezanka że można i to bez wojny:) Mati budził sie co godzine dwie i od razu cycus...a widzisz wczoraj tylko raz dostał mleko...byłoby prosciej gdyby chciał smoczka to by tez łatwiej przebudzony zasypiał ale i tak nie moge narzekac bo najwyzej w wózku zasnie...oduczę go od niego jak bedzie sie budził dwa razy, raz bo teraz nie mam siły z nim walczyc jak sie nawet te 5 razy budzi...zobaczymy co bedzie dzisiaj...pierwszej nocy próbowalismy z mezem czego on chce i wszystko było w pogotowiu:) może dzisiaj bedzie chciał cześciej mleczka może dwa razy zobaczymy:) połowa sukcesu to w tym, że on w ogóle zechciał w nocy napić sie z butelki a nie płakał za piersią:) wtedy kamień spadł nam z zserca...chociaz po pierwszym przebudzeniu po godzinie to oczywiscie mu nie dawałam mleka tylko wtedy bujałam itp bo przeciez wiadomo ze nie był wtedy głodny...

Mati wypija z butelki mało i różnie...w nocy to ok 150-170 ml a w dzień czasem 120 czasem 150 czasem 90....

11 lata 7 miesiąc temu #639114 przez Jussstyś
patys Julcia wypija na raz 180ml i ko jej wystarcza na ok. 4godziny ;-)

11 lata 7 miesiąc temu #639143 przez Patka0308
cześć :)
dawno nie pisałam nic, ale czytałam na bieżąco :) u nas wczoraj była palmowa niedziela i Grześ z tatą poszedł do cerkwii poświęcić palemkę i dostał winka ;) i w końcu za tydzień święta :) ha nie mogę się doczekać i pierwsze stragany ( odpust;)) Grzesia :):)
my też dalej beż zębów :) sami też nie siedzimy jeszcze. jemy zupki, ale te ze słoiczka nie smakują dla Grzesia, więc sama gotuje, deserki, chrupki, biszkopciki itp. Dalej karmimy się piersią :)
Dziś znowu ładna pogoda więc niedługo wyruszamy na spacerek :D

11 lata 7 miesiąc temu #639152 przez czajusiątko
Oliwia mleczka wypija bardzo różnie. Rano jak uda jej się wciągnąć 100 ml to już sukces, bo np dziś skończyło się na 20 ml. Za to po kapaniu wypija około 210, no i później o 23 na śnie daję jej to mniej więcej 150 zjada.
Wczoraj próbowałyśmy kluseczki lane na rosołku i jej smakowało, a dziś ugotuję jej zupkę z buraczkiem :)
Magdalenamksiazek fajnie, że się odezwałaś, zaglądaj do nas częściej :)
Makrelcia fajnie, że Jerzyk tak sobie fajnie radzi z samodzielnym jedzeniem :)
Patys super Wam idzie z tym odstawieniem. Mateuszek jest bardzo dzielny. To teraz już nocki będą coraz lepsze :)

11 lata 7 miesiąc temu #639281 przez makrelcia
Mój Jerzol zawsze wypija 150 ml mleka

Potrzebuję przepis na mufinki, takie na które na wierzch będę mogła położyć krem (kolorowy z barwnikami proszę również o przepis) :D Macie jakies sprawdzone i wypróbowane ?

11 lata 7 miesiąc temu #639283 przez PolaL
:X NIe uwierzycie ale nadal nie wywiesili listy dzieci przyjętych do złobka :X tragedia jakaś

Patys a nie bierzesz tabletek na zasuszenie pokarmu ? Bierze się je od ginekologa. Ja kupiłam jak odstawiałam Szymka ale nie zastosowałam bo jak się karmi rok i 9 miesięcy to tego pokarmu jest zdecydowanie mniej niż przy Matim. Ja chyba byłam już gotowa na odstawienie od cycusia bo nawet nie miałam obrzemiałych piersi. Odstawiłam z dnia na dzień i nic mi nie leciało. Ale jakbyś miałą się męczyć to lepiej może weź tabletki.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=51996

11 lata 7 miesiąc temu #639647 przez patys
Polal wiem ze sa jakies tabletki ale na razie chyba aż tak bardzo ich nie potrzebuję...jedyne co to robie okłady z kapusty i one serio dużo pomagaja i szałwie biorę bo czytałam że zmniejsza laktację...
a, że nie wywiesili tej listy to rzeczywiście żenada i rozumiem że znowu zaw od, że nie wiecie na czym stoicie...

Makrelcia Mati też najcześciej 150 wypija a dzis wieczorkiem 180 ale tak szybko to zrobił że aż mu sie dużo ulało po odbiciu...poza tym mam wrażenie że z tego smoczka 3 (po 6 miesiącu)bardzo szybko leci...

ciekawa jaka nocka nas dzisiaj czeka...powiem waż że jeśli nadejdzie moment, że on się tylko dwa albo 3 razy obudzi to chyba nie uwierzę:)

11 lata 7 miesiąc temu #639666 przez PolaL
Ja to nie wiem ile GAbi pije cycuszkuje i trudno mi określić ile
pije
Ciężko się pisze z pomocnikami :woohoo: co napiszę to łobuziarka wciska mi enter i delete.
A wywiesili liste i d osgta łyśmy się

11 lata 7 miesiąc temu #639673 przez PolaL
No i dosłałyśmy się do żłobka :lol: z 2012 jest łącznie 25 dzieci. Dzięki za ściskanie kciuków :blink:

11 lata 7 miesiąc temu #640050 przez patys
polal super że żłobek załatwiony:)

a my po kolejnej nocce bez piersi...Matek budził się tylko 3 razy:) o 1 pił tylko mleko....jedeyna niedogodnosc to taka ze jak sie wybudza to zazwyczaj trudno mu zasnac i jak od razu nie usnie to potem trzeba duzo zachodu bo nie chce smoczka i nic nie pomaga i trzeba pobujać...macie jakis dobry sposób...pod tym względem z piersią było prościej:)

hanias a jak u was??

11 lata 7 miesiąc temu #640173 przez Ania14.09
Oj Podziwiam z tym odstawianiem od piersi. My jeszcze będziemy się długo "cyckować", bo Filip dużo się budzi w nocy, a cyc najlepiej go usypia. Jakbym miała w nocy nie spać, to bym nie była w stanie pracować. Nie mam już tyle energii jak byłam młodsza.
Poza tym czytałam, że mleko ma wartość dłużej niż rok. Magda zaczęła mi chorować jak ją odstawiłam od piersi, a miała już dwa lata skończone.
Z odstawianiem Magdy miałam jak PolaL odbyło się to naturalnie i pokarmu było mniej, bez nawałów.
Patka lubię czytać o innych kulturach niż ta w jakiej się wychowałam. O co chodzi z tym winem i odpustem u was?
Polal gratulacje :) Wiedziałam, że dostaniecie żłobek

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

11 lata 7 miesiąc temu #640218 przez patys
na szczęście z tym "nawałem" pokarmu nie jest u mnie aż tak źle...moja znajoma odstawiała po 1,5 roku karmienia swojego dziecka i miała przez tydzień straszne boleści i temperature 40 stopni wiec to nigdy nie wiadomo jak organizm zareaguje...

jakie macie plany na majóweczkę??my pewnie do teściów pojedziemy na wieś na jeden dzień, poza tym mamy sobie z robić z koleżankami wieczór spa:)

11 lata 7 miesiąc temu #640220 przez czajusiątko
Patys no to nocki u Was już super :)
Polal fajnie, że udało Wam się z tym ząbkiem :)

Zapomniałam Wam się pochwalić naszym ostatnim sukcesikiem :laugh: Pisałam Wam kiedyś, że Oliwia od urodzenia miała uczulenia na różne płyny do prania i musiałam prać jej ciuszki w płatkach mydlanych, a te płatki za każdym razem trzeba rozkruszać i rozpuszczać w gorącej wodzie żeby się dobrze rozpuściły. Oczywiście co jakiś czas robiłam próby i prałam jakiś ciuszek w czymś innym ale jej zawsze coś wyskakiwało. Ostatnio puściłam jej ubranka w persilu sensitive i nareszcie jest ok. Tak się cieszę, że ten problem mamy już głowy :laugh: :laugh: :laugh:

Dziś zauważyłam u Oliwki na dole w dziąsełku taką czerwoną kropeczkę, jakby krew. Zobaczyłam jeszcze raz później po jedzonku i dalej jest. Może nam się ząbek będzie przebijał?! Poza tym dzisiaj nauczyła się sama siadać z leżenia na pleckach :)

Wiecie ostatnio już 2 razy śniło mi się nasze spotkanie ;) heh fajnie byłoby się tak spotkać z naszymi maluchami :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka