- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- Patka0308
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Polal super że ze żłobkiem Wam się udało:)
Ania14.09 odpust jest wtedy jak jest święto parafialne a 6 maja jest Jerzego i w mojej rodzinnej miejscowości cerkiew jest pod wezwaniem Św.Jerzego i z tej okazji będą stragany

CO do majówki to my będziemy świętować ale na drugi dzień świąt rodzinka planuje grila, hmm... bardzo mi się chcę mięska z grila ale nie wiem jak mały zareaguje

Kurcze fajnie macie już z tymi nockami... a my nadal sto pobudek mamy

Grześ też siada z leżenia na poduszce

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- makrelcia
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Jurek 25.08.2012
- Otrzymane podziękowania: 7

patys Ja w nocy jak karmie to nie wyjmuję Jerzola z łóżeczka. Dostaje butle i śpi dalej.
- patys
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Jussstyś
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Jesteś całym naszym światem Córeczko:*
- makrelcia
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Jurek 25.08.2012
- Otrzymane podziękowania: 7
- kasia7775
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- nasz skarb Oliwier
- Otrzymane podziękowania: 5

Makrelcia ząbki są pofalowane na początku, zwłaszcza jedynki górna, ale z czasem się wytrą.
Patys ja w nocy nie karmię. Oliwier dostaje butlę po kąpieli, tak ok 19-20 a potem dopiero rano, ok 6-7. Czasami w nocy się budzi, wtedy pić dostaje.
Co do Wit. D to zalecają nawet do 18 r.ż. podawać
Patka ciekawe obrzędy u was, u nas jest tez cerkiew, ale nigdy nie byłam.
Czajusiatko to dobrze, ze Oliwka może mieć rzeczy prane w proszku, zawsze to łatwiej.
Spotkanie na pewno byłoby super

Ostatnio pisałam, że jestem w szoku bo Oliwierowi 5 ząb wyszedł. Dzisiaj poprawka

- patys
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

kasia a my bezzębni i nadal leżymy czołgamy się albo turlamy:)
- kasia7775
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- nasz skarb Oliwier
- Otrzymane podziękowania: 5
- MADZIA7
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
rzadko teraz piszę, bo wyobraźcie sobie, że u nas nadal idą zęby!!! Natalka ma już 6, a dopiero skończyła 7m-cy. Zaraz za górnymi jedynkami poszły dwójki, których się kompletnie nie spodziewałam, niedługo będzie więcej zębów niż włosów, bo włosków mamy dla odmiany malutko:) No i strasznie się musiała nacierpieć przy tych jedynkach i dwójkach, które szły niemal rózwnocześnie, ale teraz ma juz swoją sylikonową szczoteaczkę i taką pastę do ząbków od 6 m-ca i szorujemy te zembiska:)
Patka ciekawie tak poczytać o Waszych zwyczajach, w sumie trochę podobne do naszych:)
A my się spotkałyśmy z Siteczko i BAby na spacerku w parku z naszymi maluszkami:)
Kasiu ale Oliwier mnknie jak burza z nowymi umiejętnościami! My na razie turlamy się, pełzamy i siadamy z pozycji półleżacej.
PAtys super, że tak bezboleśnie udało się odstawić Matiego od piersi, doskonale Cię rozumiem, cięzko byłoby pogodzić pracę z karmieniem, zwłąszcza w nocy jak ak często wstawałaś.
Pola to świetnie, że udało się dostać do żłobka!
Kończę już, bo muszę nas pakować, jedziemy na weekend do teściów na Podkarpacie, życzę Wam udanego i pogodnego weekendu!
- magda1988
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Czytam Was na bieżąco tylko trudno mi napisać, bo zawsze coś

U nas ostatnio sezon odwiedzinowy się zaczął więc ja przy garach:D na okrągło:p no ale:)
Byliśmy dziś u lekarza bo Siopucha dostała uczulenia jak kończy się z tyłu pampers i na szyi, okazało się,że to po prostu potówki,a że to moje pierwsze dziecko to nie miałam pojęcia;/chyba za bardzo Ją ubieram na spacery;/
teraz często leży i czołga się bez pampersa tetrową zakładam:)
Nocki u nas jakieś dziwne..z 8 razy się budzi bo przekręca się na brzuch i tak głowa wisi oczy zamknięte..i coś kwęka...trzeba Ją przewrócić i tak ostatnio dość często..
Od wczoraj zaczyna się układać do raczków, siedzieć jeszcze nie siedzi, zębów jak nie było tak nie ma...
lekarka mi coś dziś mówiła, że można już jogurciki podawać te przeznaczone dla maluszków, Wy już dajecie?
Małgośka waży 7,600 a ma 78dł idzie 25 centylem, czy jakoś tak..

kurka nie wiem ja mam te zdjęcia zmniejszyć, żebyście Ją zobaczyły:)
wasze pociechy piękne!!!Gratuluję każdej z osobna!
A czy wasi mężowie zwariowali na punkcie swoich córek?
bo mój Piter normalnie oszalał a ja czuję się zaniedbana:D:D:P
Pozdrawiam Was wszystkie bardzo serdecznie i życzę dużo radości na kolejne dni!!!
- Ania14.09
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- "Istniejąc tyle robisz dla mnie" Magda i Filip
- Otrzymane podziękowania: 6
Patkato mi wyglada jak u nas komunia. A chrzciny u was są?
Co do chrzcin, to mój brat przyjezdza w lipcu i mają być. Nie mamy jeszcze chrzestnej. Ustaliliśmy, że wolelibyśmy najbliższą rodzinę, więc poprosiliśmy siostrę męża, ale ona powiedziała, że musi się zastanowić a Powiedziała tak "ojej,mmmmhhh,ale mi daliście problem". Już mi się jej odechciało, na chrzestną. Ma dać odp, w najbliższym nieokreslonym czasie.
[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png
- Sandra85
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 2

- chasiami
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- 21.08.2012 - Alicja i czekamy na Paulinkę :)
- Otrzymane podziękowania: 19

Cięzko mi was czytac na bierząco ale staram się to czasem nadrobic

Właśnie Alusia śpi już pół godzinki bo byliśmy już o godzinie 8.00 na basenie

Uczę Alusie zeby chodziła spac troszke później (wieczorem) bo ona była w stanie iśc spac o godzinie 19 a teraz uczymy zeby tak ok 20-21 chodziła, bo był pewien problem - na urodzinach czy innych okazjach to musieliśmy już o godzinie 18 do domu jechac bo jeszcze okąpac ją trzeba było.
Teraz po tygodniu już się przestawiła

Wczoraj wstała o 9.30

Co do ząbków brak

To chyba wszystko

Pozdrawiam

- toska
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 8
U mnie tez dwa dni świąt wiec leniuchujemy sobie, no niestety tylko pogoda troche beznadziejna i maz w pracy.Nasze maluszki coraz więcej uwagi potrzebują i mniej śpią w ciągu dnia wiec i na forum mniej czasu pozostaje i wydaje mi się ze w lato będzie jeszcze bardziej pusto

Patkaja w sumie tez nic nie wiem o obrzędach prawosławnych wiec fajnie było się czegoś nowego dowiedzieć.No i Wesołych Swiat dla Ciebie i Twojej rodzinki, bo ja pewnie nieprędko coś tu napisze.
Patyssuper ze odstawianie od piersi Mateuszka idzie tak dobrze, widocznie nie taki diabel straszny...

polalno fajnie ze macie miejsce w żłobku a od kiedy Gabi zaczyna przygodę ze "szkołą"

kasia7775 no to pewnie już kwestia dni i Olinek będzie śmigał a ty za nim

Ania14.09no trochę niefajnie z tymi chrzcinami, bo nawet jak się szwagierka zgodzi to i tak pewnie niesmak zostanie.Mam nadzieje ze sie ulozy po waszej mysli i Filipek będzie miał super chrzciny i chrzestnych
Sandra85 no tak zima wróciła do nas i kto to widział śnieg o tej porze, u mnie tylko deszcz i wiatr no i wyobrażam sobie jak tam u Ciebie w Zaragossie wieje. masakra.Dominik tez uwielbia te danonik potrafi pochłonąć nawet cały

chasiamino to ładnie sie Alusia zmęczyła na basenie ze tak padła szybko i pewnie się jej bardzo podobało

No i nie pamiętam co komu jeszcze.
Aganio, Baby, Moniab i inne mamy których tu dawno nie bylo hop hop co tam u Was i Waszych maluszków
No i w końcu dziś słówko dnia to mama, bo do tej pory to bylo tylko papa, baba

No i sie pochwale, bo dostalam prezent od synka na dzien matki (tu w Hiszpanii wypada w niedziele)
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Milego odpoczynku zycze w tej dluuugi weekend i ładniej pogody.
- Patka0308
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

o widzicie to widzę każdą zaciekawiłam choć troszkę

toska dziękuję

chasiami u nas Grzesiek od dawna chodzi spać koło 20.30-21, o 20 kąpiel później cyc i zasypia