- Otrzymane podziękowania: 2
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- PolaL
- Wylogowany
- gadatliwa
Nie wiem czy wam już pisałam ale mamy teraz w domu u rodziców prababcię. Która twierdzi ze w jej czasach dzieci takie jak Gabrysia (chodzi o wiek) leżały w kołysce i tyle je było widać. Nie może się napatrzeć na małą, przy okazji wszystko jej zabierając. Mała weźmie rączki myszkę od kompa prababcia myk i juz zabiera. Weźmie zabawkę z metką (ulubione objadanie metek) a prababcia juz ma ją w garści itp. Tłumaczę babci że ona to lubi i się tym bawi ale ona wie lepiej i tyle... Ah takie są nawyki starszych ludzi i nic nie zmienię.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- patys
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 0
hanias u nas nocki różnie, czasem budzi sie 3 razy a dziś np była gorsza nocka i budzi się częściej...ale wiem że to minie i to mnie pociesza:)
sandra my cierpliwie właśnie czekamy na siedzenie raczkowanie zęby itp:) wiemy że wszystko w swoim czasie...a od wczoraj mamy cięgle sylabę babababa bo była tylko mamama dotąd:)
polal fajna prababcia:) może myśli, że dziecko powinno odpoczywać i tylko leżeć
- MADZIA7
- Wylogowany
- rozmowna
myślałam, że o 6:55 bądę pierwsza, a tu proszę jaki ruch:) Niedługo będziemy o 3 nad ranem pisać U nas w prządku, codziennie chodzimy na spacerki po 2 razy, słuchamy piosenek dziecięcych, pełzamy po kocyku. A propos pełzania, czy Wasze dzieci pełzają/pełzały tak wszystkimi nóżkami? Bo Natalka na początku pełzała tak naprzemiennie, a teraz tak bardziej jedną nogą i jedną ręką, a drugą nóżkę tak trochę dociąga, trochę mnie to martwi, choć robi to dość szybko.
No i NAtalka stała się baaardzo towarzyska, pół parku poznałam dzięki niej, bo zaczepia dzieci w wóżkach i panie w sklapach i ma juz sporo koleżanek.
Pola, Agnesasa nbie mogą się nadziwić, jak Wasze dzieciaczki już wstają i gnają do przodu!
Aniu trzymałam kciuki za moją imienniczkę, pozdrów ją!
Patys i wszytskie pracujące dziewczyny, podziwiam Was, ze potraficie pogodzić pracę z dzieckiem, ja pracuję malutko, teraz mam jeszez trochę więcej zajęć logopedycznych w domu+ przedszkole w jeden dzień, a i tak ciężko zwłaszcza z przygotowaniem.
dobrego dnia:)
- makrelcia
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jurek 25.08.2012
- Otrzymane podziękowania: 7
Mój też nie jest szybki z rozwojem. Siedzi sobie już ładnie stabilnie. Ale nie wstaje na nogi sam. Zaczyna raczkąwać ale póki co to pełza na wstecznym I tak jak Madzia7 piszesz też na jedną stronę. Jedną rączką do przodu i dociąga ciałko. Tak często dzieci zaczynają raczkowac.
Ważne, że zdrowe te nasze dzieciaczki
A pytanko na temat kubeczków Pewnie już pisałyśmy o tym... Juz chyba czas na cioś innego nież butelka. Co polecacie ? Niekapki, czy kubeczki ze słomką czy może te 360 stopni ? Sama nie wiem co wybrać...
A wczoraj miałam niezłą przygodę :D:D Zazwyczaj wszystko podgrzewam w mikrofali i włożyłam butelkę z mlekeim ale zakręconą i za długo się grzało i mi wybuchła smoczek wyleciał a butelka się wyprężyła i nie chce stać :D:D No i wszystko od mleka Ale było
- agnesssa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
- Otrzymane podziękowania: 42
Na prawdę ostatnio w jakimś dołku jestem za dwa miesiące moja kuzynka ślubuje a ja wyglądam jak baryła i nie znajdę sobie sukienki w ogóle nie mam czasu o siebie zadbać, nawet cycki mnie wnerwiają bo są ciężkie i wielkie i stanika nie mogę znaleźć a byłam już praktycznie w każdym sklepie Chciałabym jeszcze kilka kg zrzucić ale nie wiem co mam robić bo nie mogę iść na rygorystyczną dietę bo karmię, a ćwiczenia nie pomagają bo ćwiczę od dłuższego czasu
Całe szczęście synek jest dla mnie tak wielką radością, że jak tylko spędzam z nim czas to mi lepiej
Sorki za żale, ale maż mnie nie zrozumie nigdy
- MADZIA7
- Wylogowany
- rozmowna
Makrelcia to nieźle się zorganizowałaś; masz rację, ważne że dzieciaczki zdrowe a umiejętności przyjdą z czasem.
Końćzę, bo muszę wyszykować nas na spacerek, do zob:)
- agnesssa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Co do kubeczków to też jestem ciekawa który jest dobry, bo ja małemu kupiłam niekapka, ale nie umie z tego pić, tzn próbuję ale nic nie leci, powiem szczerze że nawet ja mam problem żeby się z tego napić Ma twardy ustnik, może musi być miękki
Jaki polecacie Zazdorszczę takich weekendów tylko z małym My praktycznie w każdy weekend mamy gości albo ujeżdżamy i w tedy wszyscy sobie Maksa "wyrywają" a do mnie tylko na cycka trafia ( w sumie jak bym nie karmiła piersią to bym w ogóle dziecka nie przytuliła )
I mam jeszcze pytanie co do jedzenia, czy dajecie dzieciaczkom już większe kawałki, Maks cały czas nie ma zębów więc cały czas podaje mu przecierki, ale jak ostatnio dostał biszkopta to normalnie dziąsełkami go pogryzł
W ogóle mam wrażenie że ząbek chce mu się wybić, bo jest marudny ostatnio i trze te dziąsełka bardziej niż zwykle, ale jak stukam łyżeczką to jeszcze nic nie słychać
- Ania14.09
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Istniejąc tyle robisz dla mnie" Magda i Filip
- Otrzymane podziękowania: 6
A co do kubków, to nasza Madzia jako logopeda kiedyś podawała najlepsze,ale ja sama gdzieś zapisałam zgubiłam i do dziś pić daję z butli.
Co do czasu, to przy pracy zawodowej jest go mało, a ja mam wrażenie, że trochę zaniedbuje Filipa, wszyscy go tylko noszą, a mało z nim ćwiczą, ja w domu mam trochę obowiązków i robię to za rzadko, może dlatego filip jest mniej sprawny? Choć dziś udało mu się wstać w łóżeczku, wspiął się po szczebelkach nie zdążyłam tylko nagrać
Co do babć i starych ludzi, no cóż kiedyś inaczej wychowywało się dzieci, teraz dzieci wiedzą wiecej szybciej, choć ja jestem i tak przeciwna żeby szybciej szły do szkoły tzn, szkoły w takim formacie jak oferują z ławkami itp dla takich maluchów
[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png
- Ania14.09
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Istniejąc tyle robisz dla mnie" Magda i Filip
- Otrzymane podziękowania: 6
[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png
- makrelcia
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jurek 25.08.2012
agnessa wyżal się to pomaga a wiadomo jak z facetami Zawsze inny punkt widzenia. Co do dietki... spróbuj nie łączyć weglowodanów z cukrami. Czyli np chleb z jakimś białym serkiem , dżemem, warzywami ( a nie z szynką czy żółtym serem), na obiad mięsko z warzywami ( bez ziemniaków, ryżu, makaronu - to jeść tylko z warzywami bez mięsa). Jak sobie poczytasz dieta montignac to tam są wszystkie zasady. Nie stosuj całej tej diety bo jak karmisz to nie przesadzaj. Ale kilka takich prostych zasad. Nie zrobisz sobie krzywdy ani małemu a działa Dostaczasz wszystkich składników potrzebnych no i jesz ile potrzebujesz bez wielkiego ograniczania ilości Może takie coś Ci podejdzie
A co do dzieciaczków... ja też obawiałam się tych kawałków. Biszkopty własnie sa bardzo kruche i za duże kawałki dzieciaczki zjadają i sie dławią później. Spróbuj zwykłych wafli, chrupek lub inych ciastek Ja podaje marchewkę gotowaną, brokuł, fasolkę w całości i Młody sobie podgryza. W ten sposób nauczył się jeść, przełykąc wieksze kawałki. Kilka dni i załapał, że trzeba połknąć a nie się dławić Zamiast miksować to poduś widelcem obiadek. pół na pół na początek i tak się przyzwyczai. Ale zawsze bądź czujna
- agnesssa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- hanias
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Agnssa - ja w ciąży nie przytyłam zbyt wiele, po porodzie szybko wróciłam do formy, a TERAZ nie wiem co się dzieje bo tyję że aż strach co będzie za parę miesięcy Też się za siebie biorę tj ćwiczenia i próbuję ograniczać się w jedzeniu bo niestety apetyt mi wyjątkowo dopisuje A piersi też są spore i że się ładnie wyrażę "brakuje im dawnej jędrności"
Makrelcia - ja też rozdrabniam jedzenie widelcem i jakoś ładnie wsuwa, ale jak widzę jak wkłada całą chrupkę kukurydzianą to się boję strasznie no i bułkę też by całą do buzi władowała. Chciałabym jej całą marchewkę ugotowaną dać ale jakoś się boję.
Czajusiątko - coś czuję że to będzie u was ząbek. U nas też mała plamka, potem dziurka i ząbek wyszedł, a teraz idzie drugi i zaczyna się marudzenie.
Patys - u nas też z nockami różnie i też się pocieszam że w końcu kiedyś musi być lepiej.
To się rozpisałam
Dziewczyny co z tymi kwaterami nad morzem macie coś fajnego???
- MADZIA7
- Wylogowany
- rozmowna
Hanias my też planowaliśmy morze, ale życie zweryfikowało nasze plany, bo 3-godzinna podróż jest męcząca dla córci, bo śpi jedynie godzinkę, a potem godz. zabawy i godz. marudzenia.
Aniu super, że Filipek już wstaje. Trzymamy dlaj kciuki za Twoją maturzystkę!
- kasia7775
- Wylogowany
- gadatliwa
- nasz skarb Oliwier
- Otrzymane podziękowania: 5
Pracę licencjacką napisałam w wersji roboczej, wysłałam do promotora i musiałam pierwszy rozdział rozbudować. Dzisiaj wysłałam poprawioną, zobaczymy, co będzie
Córka przyniosła szczeniaka owczarka niemieckiego do domu i teraz dopiero jest cyrk - chce się bawić z Oliwierem, ale jego zabawa to gryzienie i Oli płacze.
Oliwier wspina się gdzie tylko może, potrafi stać i tylko jedną ręką się trzymać. Dzisiaj dostaliśmy chodzik i włożyłam go na chwilę, podobało mu się
W środę poszłam do lekarza, tak na wszelki wypadek, bo przez majówkę Oli był chory, ale mu przeszło Okazało się, ze nie do końca, bo coś w górnych drogach oddechowych mu furczy. A w nocy bardzo się poci, muszę go przebierać całego. W ogóle jakiś marudny jest, a dzisiaj pół dnia przespał, chociaż może też pogoda miała wpływ, bo lało cały dzień...
Agnessa nie przejmuj się, przecież widziałam zdjęcia na FB, śliczna jesteś Ja ostatnio przestałam jeść słodycze,białe pieczywo i ziemniaki. Jem dużo warzyw i mięsa na parze i waga lekko ruszyła w dół. Niestety na ruch nie mam czasu, jedynie spacerki z wózkiem Ja mam inny problem, z wątrobą i żołądkiem (wrzody) i po każdym jedzeniu wywala mi brzuch, jakbym w 8 miesiącu była. Strasznie mnie to wkurza. Do tego jestem ciągle niewyspana i zmęczona, nawet mi męża nie brakuje, a nie ma go już 2 tygodnie
Hanias my często jedziemy nad morze w ciemno, tam zawsze coś się znajdzie.
- makrelcia
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jurek 25.08.2012
powodzenia z praca
też trener jemy ze zwykłym kubkiem ale wiadomo te niekapki czy biedony to wygodniejsze na spacerach
co do kwatery to nie mam konkretnej bo nie pamiętam. Ale dużo jest w internecie to coś znajdziecie.
Przeraża mnie jazda 400 km z dzieckiem ale w nocy jakoś damy radę