BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

11 lata 7 miesiąc temu #641774 przez hanias
Patys - póki co staram się ograniczyć nocne karmienie, zamiast cycusia daję wodę. Skutkuje, bo zasypia ale za godzinkę znów pobudka! Dziś nawet zamiast cycusia dałam jej ok 3 mleko modyfikowane i przespała 3 godziny bez pobudki! Być może zbieg okoliczności. Ogólnie jestem wyczerpana tym ciągłym wstawaniem. Tak jak liczyłam to ostatnio ok 7 razy się budzi!!!
Właściwie to czekam co dzień na wiadomość od Ciebie jak sobie dajesz radę, bo nie ukrywam, że łatwiej jak ktoś przeżywa coś podobnego ;)
No i cieszę się ogromnie że u Was coraz lepiej. Ja jak Hania nie może zasnąć to stoję nad łóżeczkiem i głaszcze ją albo nucę coś i staram się jej nie wyciągać na ręce.

Kasia - Oli niezłe wygibasy robi. Widać silne chłopisko. A co to za fajną zabawkę macie???

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #641811 przez Ania14.09
Patkato fajnie macie z tą komunią, bo u nas pierwsza komunia ma mało wspólnego z przeżyciem religijnym, niestety. Porównywałam, jak ja byłam przygotowywana do pierwszej komunii, a jak moja córka, która miała fatalną katechetkę, a ja nie potrafiłam jej wielu rzeczy wytłumaczyć jako dziecku :(
Hanias dlatego ja śpię z moim synem, dawno złożyłam broń i olałam łóżeczko, nie wiem do czego mnie to dporowadzi,ale mężowi nie przeszkadza, trochę się przez to oddaliliśmy,ale nie całkiem ;)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #641832 przez Jussstyś

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 7 miesiąc temu #641884 przez hanias

11 lata 7 miesiąc temu #641985 przez kasia7775

Hanias to góra od stoliczka aktywnego z Fisher Price, Oliwier bardzo go lubi

11 lata 7 miesiąc temu #642241 przez patys
hanias no wiec u nas różnie:)z wtorku na środe Matek budził sie 8 razy:) ale wczoraj juz tylko 4 i to na chwilke i nie musiałam w ogóle go bujac w wózku tylko wystarczyło smyranie po rece a mleko wypił o 1 30...ostanio własnie trzy razy jadł o tej godzinie tak sie wybudzał....czekam az bedzie lepiej zobaczymy... chociaz u nas chyba tez zabki ida więc to też może mieć wpływ na spanie....moja znajoma która ostatnio odstawiała od piersi 9 miesiecznego synka mówiła ze po tygodniu to już jej synek budził sie tylko raz albo dwa a wcześnie duuuużo częściej....ja też jestem zmęczona bo to jednak inny rytm nocny:)
a jak z twoją laktacją ??ty w dzień karmisz jeszcze??u mnie już mniej pokarmu ale jeszcze piersi są twarde:)

11 lata 7 miesiąc temu #642320 przez hanias
Patys - ja karmię nad ranem ok 6 i wieczorem ok 18.30 przed snem i teraz staram się ograniczyć w nocy karmienie bo jest ich sporo. Póki co nie mogę narzekać bo żadnych problemów z piersiami nie ma.

11 lata 7 miesiąc temu #642373 przez patys
a my dzisiaj spędziliśmy deszczowe popołudnie z kołysankami:) elohokla.wrzuta.pl/playlista/5vaBMOZOfdU...utulanki_umer_turnau

11 lata 7 miesiąc temu #642378 przez hanias
Uwielbiam "Kołysankę dla Okruszka"

11 lata 7 miesiąc temu #642742 przez PolaL
Widzę że sypią się nam zębiska :D u nas nadal stan = 2 dolne jedyneczki. Mam nadzieję ze dobrze sie bawicie na majówce, u nas pogoda taka sobie ale wyjść się da tylko od czasu do czasu powieje. Dziś widzę już słoneczko więc zapowiada się fajny dzionek.
Pierwsza karuzelka zaliczona .

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=51996

11 lata 7 miesiąc temu #642747 przez PolaL
.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=51996
Załączniki:

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #642774 przez patys
hanias ja też ją uwielbiam i złotowłosą królewnę:)
dziś Mati budził się 4 razy w tym raz tylko na dosłownie minutkę...jadł o połnocy...ostanio jadł 3 razy o 1 30 wiec sie zdziwiłam i nie byłam pewna czy jest głodny ale wypił 180 ml!!!!od wczoraj rana ma jakiś większy apetyt rano zjadł 220!!!

polal a u nas beznadziejna pogoda wczoraj cały czas padało i dziś chyba też:( na szczęście jutro ma być lepiej to wreszcie pospacerujemy...a karuzela superowa. Matek jeszcze nie siedzi więc nie czuł by się tak pewnie:)

a dziś odwiedzają mnie przyjaciółki na kawce ok 15 a o 19 wychodze na wieczór Spa do koleżanek i mam pozwolenie do powrotu nawet po północy:)

11 lata 7 miesiąc temu #643120 przez czajusiątko
Witam
U nas weekend mija pracowicie bo od wtorku malowaliśmy pokój. Strasznie długo nam schodziło bo mąż we wtorek i czwartek był w pracy, a jeszcze musieliśmy spsikać takim środkiem na wilgoć. Nasz pokój jest teraz iście dziecinny bo na 3 ścianach mamy malunki :) jak będę miała troszkę czasu to wstawię Wam zdjęcia.

Tak poza tym to w środę byliśmy u chrześnicy mojego męża na 3 urodzinach i były dwa torty bo mój mąż też obchodził w ten sam dzień urodziny. Jutro też jedziemy na 3 urodzinki do mojej chrześnicy :)
My też do spania słuchamy kołysanek Turnaua i Ummer :)

11 lata 7 miesiąc temu #643919 przez patys
jej już w poniedziałek idę do pracy...dobrze że chociaz mam świadomość że przez tydzien jeszcze posiedzi z tatusiem Matek a potem dopiero z prababcia...

a dzisiaj pierwszy raz od ciąży lampka wina-bezcenne:)

11 lata 7 miesiąc temu #644063 przez chasiami
To nic patys a nie kopła cie ta lampka wina? :) Bo ja też tak wypiłam lampkę i jakoś w głowie mi się zakręciło za pierwszym razem :)

Jak ta ciąża zmienia człowieka :) Bo ja ostatnio byłam na basenie pierwszy raz od ok 2 lat :) i ta radocha :) Gorzej niż dziecko niezapomniana :)

A co do Alusi to nie moge jej zostawic ani na chwile w łóżeczku, bo zaraz wstaje na nóżki. Na FB jest zdjęcie - dowód zbrodni :) A cwaniarka raczkowac nie umie, a chodzic chce :)
A najlepsze jest to że sama z całkiem leżącego usiąśc nie potrafi(siedziec siedzi, wstawac do siadania też umie ale musi miec chocby najcieńszą poduszkę to wtedy sama siądzie ale całkiem z leżącego to nie potrafi) , a chodzic chce.

I zauważyłam ze zaczeła się bac ludzi, przyszedł dzisiaj sąsiad to na jego widok tak zaczeła płakac, ze nie potrafiłam jej uspokoic.
A jutro idziemy na urodziny do mojej babci, ale od obiadu już i będzie Alusia i dwóch troszeczkę starszych kuzynów (a tak naprawde to są dzieci po kuzynach), ale będzie gwarno napewno a Ala tak nie lubi. No nic trzeba przeżyc :)
Miłej niedzieli życzę :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka