- Otrzymane podziękowania: 7
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- makrelcia
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jurek 25.08.2012
Już niby od 7 m-c większe kawałki się podaje. Nawet te kupne słoiczki tez mają taka konsystencję. Mój na początku też się dławił bo nie wiedział co z tym zrobić ale teraz już spokojnie wcina to co widelcem poduszone.
Kazano mi podac małemu parówkę z indyka. Można już ? Co wy na to ?
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- patys
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 0
a tu podaje wam linka do portalu mojej koleżanki i jest w nim umieszczony artykuł o naszych cwiczeniach z Matkiem, na które chodzimy:) tatawtarapatach.com/podloga-mata-koc-naj...u-ruchowego-malucha/
- PolaL
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 2
Co do miejsca w żłobku to nadal nic nie wiem bo wyjechała pani dyrektor do W-wy a zastępczyni nie może sama wywiesić tak mi dziś przekazał mąż. Ale poprosił wychowawczynię Szymka żeby się podpytała i jakby co to dadzą mi znać jak małego będę odbierała z przedszkola.
Co do tych siateczek to ja mam niebieską i po jabłku też już nieco zmieniła kolor. Tyle że ja nie mam skrupułów i co jakiś czas ją wyparzam w wrzątku. Bo przecież te soki też fermentują. Co do gryzienia to mała trochę chrupie jabłko bez siateczki ale częściej to ułamuje je i wypluwa. Choć ostatnio odchrupała kawałek chlebka i jak mówi moja mama pomemłała i połknęła. A chrupki kukurydziane to juz dajecie bo ja sie nad nimi zastanawiałam ale obawiam się czy się nie "zaklei" od nich.
My spadamy bo 2-gie pranie się kończy a słoneczko już świeci więc pora na spacerek.
- makrelcia
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jurek 25.08.2012
- kasia7775
- Wylogowany
- gadatliwa
- nasz skarb Oliwier
- Otrzymane podziękowania: 5
Makrelcia ja dawałam już parówkę cielęca, sąsiad ma małą masarnie i wiem, ze świństw nie dodaje.
Ja kupiłam ten silikonowy do owoców i nic się nie przebarwia na szczęście. A jest wytrzymały, bo Oli zębami go ciągnie i jest cały. Ostatnio ogórka kiszonego wcinał
Jerzol super auta dostał Moi teściowie to do tej pory kupili małemu chusteczki i mydełko Bambino, zaraz jak się urodził I to wszystko
Patys u nas deszcz pada ale my mamy i tak dobrze, bo prawie cały dzień zawsze w ogródku siedzimy przed domem.
Pola tylko cie stresują niepotrzebnie
- czajusiątko
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 9
Makrelcia moja mała nie ma ząbków ale biszkopciki je ładnie. Tak sobie ja dziabdzie powoli, tylko później mam dużo sprzątania wkoło A zupki już od dłuższego czasu rozgniatam widelcem ładnie zjada.
Patys z Matiego pewnie model wyrośnie skoro już reprezentuje swoją twarzą takie poważne artykuły
- patys
- Wylogowany
- rozmowna
mam takie uczucie że te dzieci tak szybko rosną i jakiś kolejny etap zaczynamy...przedwczoraj wspominaliśmy z mężem jak przyszedł mnie odwiedzić w szpitalu po cesarce drugiego dnia rano i stanął jak wryty bo zobaczył że ja już karmię małego:)i potem mi sie przypomniały też różne momenty przy karmieniu..jak patrzył na mnie albo bawił się nogami swoimi itp...i się popłakałam:) jak by na to nie patrzeć karmienie to coś cudownego i mam super wspomnienia z tym związane... niezapomniane chwile... ale też ciesze sie że już wkraczamy w nowy etap...ale się rozpisałam...ciekawa jestem jak wy bedziecie przeżywać swoje odstawianie które kiedys przeciez nadejdzie:)miłego weekendu ja dzisiaj jade na wies do tesciów:)
- kasia7775
- Wylogowany
- gadatliwa
- nasz skarb Oliwier
- Otrzymane podziękowania: 5
Poza tym przeziębił się, chyba to jakiś wirus, bo wczoraj moja mamę rozłożyło, a i mnie jakoś coś zaczyna.
- magdalenamksiazek
- Wylogowany
- gaworzenie
- Córcia- Basia :)
Byłam ciekawa czy ktoś jeszcze odwiedza forum no i proszę jest co poczytać ale Wasze dzieciaki już duże i sprytne
U nas wszystko dobrze. Basia ma 6 zębów. Sama siedzi, pełza, gaworzy i po woli zbiera się do raczkowania. Bardzo lubi sama bawić się na podłodze. Potrafi nawet przez godzinę bez mojej interwencji. Od miesiąca przesypia całe noce bez podjadania. Kładę ją o 20 a budzi się ok 6.30 w końcu można odpocząć i się porządnie wyspać Je zupki rozgniecione widelcem i już się nie krztusi choć początki były oczywiście trudne. Samodzielnie zjada chrupki kukurydziane bo ogólnie żadnych przegryzaczy pomiędzy posiłkami jej nie daje. Je 5 posiłków dziennie a najbardziej lubi marchewkę, banany (sama już gryzie) i kaszę jaglaną a pije wodę.
Na zdrowie też nie narzekamy bo Basia do tej pory tylko 2 razy miała katar. Choć nadal jesteśmy na mleku pepti bo to jedyne czego nie toleruje.
Pozdrawiam
- Jussstyś
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jesteś całym naszym światem Córeczko:*
Mam caly tydzien urlopu więc bede miala więcej czasu na pisanie
Julka się ostatnio rozleniwiła i nie chce jej się obracać z brzuszka na plecki i z powrotem, tzn. robi to z trudem hehe
Kupiliśmy jej kiedys huśtawkę i teraz chce się tylko hustac
Przesiadlismy síe do spacerówki i teraz uwielbia spacerki
Nie siedzi jeszcze sama, ale mamy regulowane oparcie tak ze jest na pol siedząco
Spacerówke zamowilam na allegro i jestem bardzo zadowolona
Oczywiscie pogoda wczoraj síe popsuła, bylo burzowo, do wtorku ma padac
Julcia Potrafi przybijać piątkę, podaje raczke na przywitanie, i uczymy ją robić papa
Strasznie krzyczy gdy któreś z nas wychodzi je zupki, deserki, ząbków dalej nie mamy
magdalenamksiążek fajnie ze się odezwałas i dobrze, ze Basia zdrowo síe rozwija
A czy któraś wie co slychac u Anulki?
Pozdrawiam
- patys
- Wylogowany
- rozmowna
za tydzień wracam do pracy:(tak mi sie nie chce:(
jussstys a jaka spacerówke zamówiłaś?
czajusiątko Matek tylkojabłuszko je przez tą siateczkę a tak jeszcze mu żadnych chrupek nie dawałam...musze w koncu dac mu jakas skórkę od chlebka do pomymłania:)bo z glutenowych rzeczy to tylko kaszke 8 zbóż wcina:)
- makrelcia
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jurek 25.08.2012
O a na śniadanie wcinał paróweczkę z żółtkiem i chlebkiem Może w końcu się rozkręci z tym jedzeniem
Dzisiaj poszedł w końcu do żłobka. Zadowolony nie był. Zapomniał co to żłobek przez póltora tygodnia!
polaL jak żłobek ?
Ile w ogóle płaci się u Was za żlobek ?
kasia7775 nam idą górne jedynki. @ naraz ale i tak nam daleko do waszych zębów Teraz te dwa dolne co ma to jeden taki już dużo a drugi niewiele co odstaje
A czy Oliwier ma równe te ząbki ? Tzn powierzchnie taką gładką ? Bo Jerzol to taki pofalowany ten ząbek ma, że jak coś ugryzie to zamiast prostej kreski odciśnietej to taki zygzak zostaje.
U nas z teściami to zupełnie odwrotnie. Wystarczy, że powiem, że coś Jerzolowi muszę kupić albo, że to fajne to od razu albo kase dają albo sami kupują Zresztą moi rodzice to samo Dla wnuka wszystko
Tęśc najbardziej świruje W końcu Jerzol jest jedynym potomkiem, który pociągnie ten ród z nazwiskiem Tak same dziewczyny No i ma tak samo na imie jak dziadek więc całkiem oczko w głowie dzidziusia
- patys
- Wylogowany
- rozmowna
- hanias
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Ja też jestem przewrażliwiona że się zakrztusi (bo jak miała miesiąc to mi się mlekiem tak zakrztusiła że sina była!)więc każdą nowość typu bułka, chrupek to stoję obok niej jak na szpilkach, no ale musi dziewczyna się jakoś nauczyć jeść!
A i bym zapomniała... Hania nauczyła się robić "kosi łapci" i robi teraz na okrągło
- patys
- Wylogowany
- rozmowna
gratulujemy kosi kosi łapci:)