- Otrzymane podziękowania: 7
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- makrelcia
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jurek 25.08.2012
Fajnie że wasze dzieciaki tak szybko załapały z nocnikiem. Ja to się zastanawiam gdzie kupić nocnik bo nie przychodzi mi na myśl gdzie tego szukać podobają mi się te kibelki z fishera ale obawiam się że będzie zbyt ciekawy dla Mldego no i 150 zł to trochę dużo
a ja wpadłam na pomysł żeby kupić taki pchacz jeździk do nauki chodzenia. Stoi już przy kanapie sam to może z tym da radę pomału ach poczekamy do wtorku. Może w prezencie imieninowym dostanie
no i już dostał pierwszy samochód ale miał frajde
ja też mam prawko? Ale jeżdże tylko sama bo nie nawidze jak mi mąż nadaje wrzuć 2 wrzuć 3 itd. Jestem ciężko chora jak mam go wozić
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Sandra85
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 2
- Ania14.09
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Istniejąc tyle robisz dla mnie" Magda i Filip
- Otrzymane podziękowania: 6
[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png
- patys
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 0
ja o nocniku na razie nie mysle może dlatego że Matek jeszcze nie siedzi:)ale może w wakacje kto wie....
dzis troche pospacerowaliśmy musiałam kupic parasolkę do spacerówki bo nam ciagle słonce przeszkadzało...a uzywacie kremów na słoneczko? możecie jakieś polecić...czytałam trochę że ziajka jest nawet dobra od 1 dnia dziecka i nie ma filtrów chemicznych...i niedroga:)
- czajusiątko
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 9
U nas nic ciekawego się nie dzieje. Oliwka siedzi sama już długo długo ale czasem, zależy od humorku nie chce siedzieć bo woli leżeć na brzuszku i człapać Fajnie jej już wychodzi przejście z siedzenia do pozycji na czworaka, tak płynnie to robi. Poza tym dodajemy do zupek co drugi dzień żółteczko, a wczoraj Oliwia pierwszy raz jadła nasz rosół, tylko mniej doprawiony z kaszką manną. W nagrodę, że ładnie zjadła dostała w rączkę kostkę czekolady do pomemlania
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- PolaL
- Wylogowany
- gadatliwa
Jutro mam sądny dzień najpierw muszę iść do sądu załatwić odszkodowanie dla mojej chrześnicy potem będę chyba się modlić, bo jutro jest komisja i zdecydują się losy mojego żłobka tzn. czy mała dostanie się do niego. Niestety będę czekała do czwartku-piątku bo wtedy ogłoszą wyniki. Powiem wam że to paranoja którą będę przechodzić już drugi raz. Na miasto prawie 50tys. był tylko jeden oddział żłobkowy gdzie przyjmują 25 dzieci. Tak było w 2008r. ale pisałam odwołanie i utworzyli 2 grupę żłobkową. Co nie zmienia faktu ze w sumie do żłobka uczęszcza 50 dzieci tragedia. Dlatego proszę trzymać kciuki za Gabi do piątku.
- PolaL
- Wylogowany
- gadatliwa
Co do kremów to ja na słońce używałam dla Szymka głównie właśnie Ziajkę i do opalania z filtrem 50. Cena w miarę a naprawdę dobra.
- PolaL
- Wylogowany
- gadatliwa
- patys
- Wylogowany
- rozmowna
- chasiami
- Wylogowany
- gadatliwa
- 21.08.2012 - Alicja i czekamy na Paulinkę :)
- Otrzymane podziękowania: 19
Hanias no tak wada postawy to nocniki, hustawki, chodziki, wada zgryzu - złe podawanie łyżeczką, smoczki, za długo picie z butelki. I ja was pytam teraz??!?!?! Czy jak wyście byli mali to rodzice czekali do 2 lat?! Aż wszystkie pieluchy były obsrane? No chyba nie i jakoś wasze zwieracze trzymają co?
Wiem że jestem okropna ale jakbym się miała tak wszysytkim przejmowac to kurcze ześwirowała bym i do wariatkowa możecie pisac już skierowanie
Po drugie Alusia bardzo chętnie robi kupkę na nocnik (już nie pamiętam kiedy mi zrobiła do pampersa) Sika też za każdym razem (siedzi na nocniku max 5 min przy kupce a przy siku to pół minuty) to coś stanie jej się z jej zwieraczem? Za ten czas? Ja nie daje jej na nocnik i nie zostawiam pół godziny. Ludzie nie chce się kłucic ale bez przesady!
- kasia7775
- Wylogowany
- gadatliwa
- nasz skarb Oliwier
- Otrzymane podziękowania: 5
dobrze, że spotkanie miłe, chce czegoś czy nie, ważne, ze spokój
Pola trzymam kciuki I wszystkiego najlepszego dla Gabi
Ja jestem ostatnio tak padnięta, ze brak słów. Oli marudzi, klienci dzwonią od rana, praca licencjacka leży odłogiem, samochód znowu w naprawie a wczoraj musiałam psa uśpić... To tak tyle z marudzenia, musiałam się wyżalić, chociaż w skrócie...
- hanias
- Wylogowany
- pierwsze słowa
A tak swoją drogą to znam mamusie, które nadto starają się by ich maluchy były już takie samodzielne i dorosłe. I słyszy się: moja córcia już siedzi ( a matka sadza dziecko i podstawia poduchy byleby tylko siedziało), moja córka już robi kupę ( i na siłe na nocnik - by jej córcia dorosła już była), a gdyby mogła to by zęby przykleiła swojej małej bo jeszcze nie wyrosły no a innym dzieciom już urosły! No bo trzeba się pochwalić rodzinie no i znajomym jaką to mamy dziecinę nadzwyczaj rozwiniętą!!! Haaahahahaha
- agnesssa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
- Otrzymane podziękowania: 42
Faktycznie dyskusja się wywiązała, ale każdy ma prawo robić jak uważa Ja nawet nie mam nocnika w domu bo nie pomyślałam o tym Ale trzeba będzie pomyśleć
Ja również przyłączam się do grona mam z bezzębnymi dziećmi Nawet dziąsełek nie ma Maks napuchniętych
Od zeszłego tygodnia ma potworny katar Męczy się niesamowicie, w piątek nawet temperaturę miał, ale po zbiciu już się nie pokazała. I nie wiem czy to przez to ale płacze jak tylko go położę na pleckach np do przebrania i jak zakrapiam nosek Normalnie się cieszyła a teraz jest wrzask
Po za tym to cały czas próbuje raczkować i śmiesznie mu nogi uciekają Pełza po całym mieszkaniu sięga gdzie może i ściąga co może, uwielbia pokrętła od amplitunera i wiecznie przy nich grzebie Jaki jest pocieszny jak widzę jak się do nich zbliża i mówię "ojjjjjjj nie wolno" to zastyga patrzy się na mnie a rączką próbuje sięgnąć hehe A jak nadal mówię, że nie wolno tylko jeszcze poważniej to zaczyna marudzić że mama nie pozwala
Odkąd zakładam małemu lżejsze kurtki i ma nowy wózek to uwielbia spacerować Bardzo mnie to cieszy bo obawiałam się, że spacery będą skreślone Śmieszny jest bo siedzi w tym wózku i cały czas podśpiewuje swoje piski No i w końcu sam siada co również wygląda bardzo pociesznie
Kasia Przytulam Mam nadzieję, że teraz będzie coraz lepiej
PolaL Trzymam kciuki za żłobek
Patys Kurcze ja jeszcze małemu nie próbowałam podać MM a masz rację, że powinnam chociaż sprawdzić czy mu smakuje, bo mi się pokarm skończy i będzie lipa Może spróbuj to Nan, ponoć dzieci je lubią
- makrelcia
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jurek 25.08.2012
- Otrzymane podziękowania: 7
hanias trzymamy kciuki za żłobek !
patys pewnie mu mało słodkie mleko mm. Może spróbuj mu miarke kaszki smakowej dosypać. Za bardzo nie zagęści a doda smaku
A ja mam pytanie odnośnie emolientów. używacie ? Które polecacie ? Czy są rzeczywiście lepsze ?
Od wczoraj Młody ma taka wysypke, że szkoda gadać. Wygląda to tak jakby ugryzł go komar, taki bąbel. Ale jest tego pełno, jedno na drugim prawie. To ewidentnie jest wysypka albo po danonku (nie pytać dlaczego zjadł bo juz wystarczająco dużo się nawyzywałam:)) albo po antybiotyku. I nie wiem co z tym teraz zrobić. Smarowac czymś? Jakiś lek podac? Wapno? Fenistil ? Zastanawiam się czy najlepeij nie będzie jak podejde do lekarza ale ta nasza pediatra to... Ostatnio mi powiedziała, że dziecko jest alergikiem i nigdy nie będzie miał idealnej skóry.
Wczoraj bratowa obejrzała mi Małego (jej córka tez alergiczka więc przerobiła wszelkie maści, krostki, uczulenia). Każdą zmianę na ciele rozpoznała począwszy od potórek na drożdżakach kończąc. Ostatnio lekrka przepisała mu maść ze sterydami nie oglądając go nawet dokładnie. Jakoś boje się tej maści i nie smaruję. a może bład. Sama już nie wiem.
A z weselszych rzeczy to moje dziecko miało wczoraj imieniny no i już mam zgryz gdzie ustawiac ciężarówki Jakoś goście się rozpędzili i nie kupili malutkich samochodzików tylko mega ciężarówy do których Jerzol mieści sie na peke Jak tak dalej pójdzie to będzie trzeba mieszkanie zmienić na większe
Ach ale sie rozpisałam
- Ania14.09
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Istniejąc tyle robisz dla mnie" Magda i Filip
- Otrzymane podziękowania: 6
Dziewczyny!
Każde dziecko rozwija się swoim rytmem. Pisałam, że np. moja córka nie chciała siadać na nocnik, a Filip siada, bo sam siadać potrafi, i chętnie siedzi na nocniku,ale zgadzam się też z Hanią, wiem że takie robienie na siłę dorosłego z dziecka nie prowadzi do niczego dobrego w latach późniejszych dziecka, np. dla mnie podawanie zbyt szybkie "normalnego" jedzenia, albo pozwalanie dziecku na dorosłe filmy, wtedy robimy z dziecka tzw. "stare maleńkie", a to niesie kolejne konsekwencje w wieku nastoletnim itd. Ja jestem trochę starej daty,ale wolę jak dziecko jest dłużej dziecinne niż szybko "dorosłe", bo później szbciej np. będziemy babciami
[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png