- Otrzymane podziękowania: 9
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- czajusiątko
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
My już po weselu. Było bardzo fajnie i bawiliśmy się prawie do 5 rano. Jednak czasami tak mi się zatęskniło,że musiałam oglądać w telefonie zdjęcia mojego dziubka

Ostatnio rzadziej tu bywam, bo w pełni korzystamy z wiosny i spędzamy na dworze po kilka godzin dziennie. Dziś było tak cieplutko, że wystarczył Oliwii sweterek, już bez tych kurtek i koców:)
Ostatnimi czasy Oliwii przestały smakować zupki, więc zaczęłam gotować jej zupkę ryżową i odrobinkę jej dosalam. Teraz wcina aż jej się uszy trzęsą. Dziś natomiast ugotowałam jej zupkę coś a la krupnik

Madeleine faktycznie Twój synuś bardzo dużo wcina, a wcale po nim tego nie widać

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- patys
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 0
czjusiątko my dziś nawet byliśmy dwa razy na spacerku drugi raz od 16-17 i było bardzo przyjemnie cieplutko:)też kupiłam biszkopciki czy cos w tym rodzaju hippa jutro bedziemy próbować...
- czajusiątko
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Wczoraj wybrałyśmy się na pobliski plac zabaw i tam są takie zabudowane huśtawki. Wsadziłam trochę Oliwkę żeby się pohuśtała i bardzo jej się spodobało. Uśmiech jej z buzi nie schodził

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Magda witaj

- kasia7775
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- nasz skarb Oliwier
- Otrzymane podziękowania: 5

Czajusiątko super, ze się wybawiłaś

A tak Oliwier teraz sypia

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
A tu przygotowany na słoneczko

- madeleine
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Synuś już na świecie! :))

Kasia Oliwier mistrz

- makrelcia
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Jurek 25.08.2012
- Otrzymane podziękowania: 7

Kasia7775 pozycja niezła

czajusiątko mi teście zakomunikowali, że mam nie kupować huśtawki dla Malego

Mój skolei zrobił sie niejadek. Ok 4 pije 120ml mleka, ok 8 90ml kaszki, ok 12 150ml mleka, od 15 3 łyżeczki obiadu, 3 łyżeczki deserku, chrupki lub biszkopty zależy na co książe da się skusić i o 19.30 150ml kaszki. To całe jego jedzenie więc katastrofa. Może mu się odmieni zwłaSZCZA TO POPOŁUDNIOWE JEDZENIE. oD CZASU JAK CHODZI DO ŻŁOBKA NIE CHCE JEŚĆ. cHYBA NIE MA CZASU

Własnie stwierdziłam, że może zupke mu ugotuję, żeby mógł z butelki pić. Może tak go przekonam. W wielkanoc ważył 9kg wczoraj miał 9,1kg.m Także szału nie ma.
- czajusiątko
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Kasia ale Oliwier jest kręcioszek. Oliwia taką pozycję przybiera dopiero po przebudzeniu

Makrelcia wagą się nie martw, bo teraz dzieci już z pewnością będą mniej przybierać niż wcześniej. Mam taki wykresik i tam jest napisane, że dzieci w 7 i 8 miesiącu powinny przybierać po +/- 300g
Ja właśnie zważyłam Oliwię i waży 8900, czyli od 05.04 przybrała niecałe 150 g
No i znowu muszę ją przebrać

- hanias
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Kasia - widzę że Oli piruety w łóżeczku robi

Czajusiątko - heheheh ale jazda z pieluchami....heheheh to masz trochę jak nasze mamy z tymi tetrowymi....heheheh. Al przynajmniej będzie co wspominać

A u nas noc koszmarna - pobudki częste i do tego gorączka 38st. Nie wiem czy to od zębów czy co? Teraz jest ok, ale w nocy była strasznie rozpalona i dużo wody chciała pić. Dostała Ibum i jakoś pospała 2 godzinki ale nocka była tragiczna!
- magda1988
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Ja ubieracie swoje Dzieciaczki na spacery, bo ja mam problem i nie wiem czy nie za grubo;/
- magda1988
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- magda1988
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Dziś mi 2 godziny na spacerku spała:)

ja korzystam z dwóch stronek na necie podsyłam linki pomocne bardzo dla mnie:)
www.osesek.pl/
babyonline.pl/kalendarz_rozwoju_dziecka.html?cac_month=6
- MADZIA7
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Magda ja też chyba za grubo ubieram, bo ja taki zmarzluch jestem, ubieram body, koszulkę, spodenki, kurteczkę taką z poalrkiem i cieńszy kocyk, czapka i apaszka.
Moja córcia coraz mniej śpi na polu, bo wszystko ją interesuje, dziś karmiłyśmy gołębie:)
Czajusiątko też kiedyś miałam tak na styk, dlatego teraz staram się robić zapasy i kupuję raz w tyogdniu niezależnie od tego ile mam jeszcze. Słodka córcia na huśtawce:)
Kasia ale Oliwierek akrobacje wyczynia. Natalka wyrosła nam ze śpiworka i też teraz śpi w dziwnych pozycjach i stale sie odkrywa, a tak fajnie było w śpiworku, ale już chyba nie będę kupować, bo wydaje mi się, że teraz spokojniej śpi i że jej wygodniej.
Makrelcia teraz nasze dzieci będą wolniej przybierać na wadze... i dobrze, bo mój biedny kręgosłup by tego nie zniósł...
Siteczko najbardziej pasuje mi spacerek od wtorku do czwartku. Śliczne te zaproszenia, pokażę znajomym!
Haniu współczuję tej nocki, pewnie ząbki. Jak Natalka miała gorączkę w nocy od ząbków, to budziła się co 15 min. i przez parę godz. przy piersi stale tylko chciała być, pewnie jej się pić chciało i miała 38,2. PRzy ząbkach podobno tak koło 38 często jest.
Madeleine fajnie, że się odezwałaś

dobrej nocki
- kasia7775
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- nasz skarb Oliwier
- Otrzymane podziękowania: 5

- agnesssa
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
- Otrzymane podziękowania: 42

Dzisiaj przyjedzie do mnie koleżanka ze swoją 5 miesięczną córeczką

Ja też mam problem z ubieraniem Maksa, bo tak jak Kasia pisze slońce świeci jest gorąco a jak zajdzie i zawieje to zimno, wczoraj się kilkukrotnie rozbierałam z kurtki na krótki rękaw i spowrotem. Maks miał znowu zimne rączki więc chyba na razie wolę go ubrac cieplej niż jak by miało go przewiać

Chociaż dzisiaj jest 20st. więc nie wiem w co go ubiorę

- czajusiątko
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-