- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- patys
- Wylogowany
- rozmowna
agnesssa piękne masz zdjęcia n fb swojego malucha moje ulubione to jak siedzi w łóżeczku w takim białym body:) i już stoi!!!!!
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- hanias
- Wylogowany
- pierwsze słowa
W końcu nie wytrzymałam z tymi zaparciami i zadzwoniłam do położnej, która do nas przychodziła. Kobieta doradziła żebym to ja (bo karmie piersią) jadła suszone śliwki i piła surowy sok marchwiowy, unikała w obiadkach dla Haneczki marchwi i ryżu (a tego w słoiczkach pełno)więc gotuję obiadki sama I o dziwo pomogło!!!
- agnesssa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
- Otrzymane podziękowania: 42
Jussstyś Śliczna kiteczka i śliczna dziewczynka ,
Czajusiątko Ja też słyszałam, że ma być bardzo ciepło Dziwna ta pogoda Ale mam podobnie z tym ubieraniem, chociaż nie mogę się doczekać jak Maks będzie biegał w krótkim bodziaku, to przesłodko to wygląda u dzieci Takie kluseczki do całowania
PastysDziękuję Współczuje tych nocek Mam nadzieję, że się jednak unormuje
Co do tego stania, to sam nie wstaje tylko jak za ręce się chwyci no i udało mi się uchwycić, bo dłużej jak chwilkę nie postoi jeszcze
Ania może ustaw sobie jakieś przypomnienie Super że się spanie unormowało
Hanias Najważniejsze, że pomogło na te zaparcia
Byliśmy dzisiaj na szczepieniu, Maks waży 8250 więc nie aż tak dużo, myślałam że więcej waży Po za tym w ogóle nie płakał i nawet nie krzyczał przy samym kłuciu, zdziwił się tylko jak mu pielęgniarka igłę wbiła
Ale bardzo się zmartwiłam, bo mi lekarka powiedziała, że muszę iść do poradni okulistycznej, bo Maks ma zeza Szczerze ja tego nie zauważyłam, ale ona powiedziała że to widać gołym okiem
Mam szczerą nadzieję, że to jednak nie prawda, Ci lekarze mnie czasami wqrzają Przy ostatniej wizycie jakieś 2 miesiące temu mi dała skierowanie do poradni rehabilitacyjnej bo odruchy jej się nie podobały, jak się przekręcał na brzuszek to brał rączki do tyłu i robił samolocik zapisaliśmy się od razu i wizytę mamy JUTRO Dwa miesiące minęły i oczywiście dzisiaj Maks już tak nie robi, to jest trochę chore, że w przypadku niemowlaków, które się w takim tempie rozwijają tak długo trzeba czekać na wizytę I teraz do tego okulisty też pewnie będziemy długo czekać Najbardziej mnie martwi, że lekarka powiedziała, że prawdopodobnie będzie musiał nosić okulary i że to już teraz Takie maleństwo w okularach Nigdy o czymś takim nie słyszałam
No to się wyżaliłam
- czajusiątko
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 9
Muszę się Wam pochwalić, że przed chwilą udało się Oliwce usiąść z leżenia na brzuszku
- agnesssa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Brawo dla Oliwki Zdolna dziewczynka Maks tak jeszcze nie umie
- kasia7775
- Wylogowany
- gadatliwa
- nasz skarb Oliwier
- Otrzymane podziękowania: 5
Przy okazji zapytałam się o podkurczone stópki. Lekarka obejrzała (chyba jedyna normalna i nie tylko na kasę patrzy ) i powiedziała, że nie mam co sie martwic, ze do roku może tak robić, zwłaszcza, ze chwilami prostuje. Zapytała się też o ciemiączko, bo mama mnie nastraszyła, że za duże jest i też jest ok
Agnessa u dzieci często się zez zdarza, powinno się unormować później. Ja za to często widziałam dzieci w okularkach
- patys
- Wylogowany
- rozmowna
Matek znowu nie spał w południe i dzisiaj padł o 18!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ciekawe czy to juz nocne spanie??
Bylismy dziś z małym w galerii handlowej w sumie Matek był pierwszy raz z nami na takich zakupach, wszystko mu się podobało a zasnął przy szumie fontanny:)
kupiłam mu apaszkę taką w kratę już nie mogę doczekać się wiosny:)
- PolaL
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 2
- PolaL
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 2
- makrelcia
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jurek 25.08.2012
- Otrzymane podziękowania: 7
PolaL gratuluje ząbka
Do okulisty też czekalśmy chyba z dobry miesiąc. Nam lekarka powiedziała, że do roczku to raczej oczko może uciekać. Najlepeij jak sam okulista się wypowie. Ale w razie czego okularki są dla maluchów teraz takie śliczne, że można coś dobrać i dziecko nie wygląda jak kosmita. Ja w żłobku tez już nosiłam okulary. Mam nadzieje, że moje dziecko to ominie. Ja znowu zauważyłam, że Jerzol ma jedno oko mniejsze. Albo powieka mu bardziej opada. Tez musze to poobserwować i skontrolować.
Jest środa a ja chcę już weekend !! Nudno mi w pracy Roboty pełno ale chęci brak :D:D
- hanias
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Dziś była u mnie koleżanka (ze swoją 5 miesięczną córcią), którą poznałam jak leżałam na ginekologii. Nagadałyśmy się , naśmiałyśmy. Szczerze: tego mi było trzeba. Było naprawdę fajnie
Mam do was pytanie? U nas szczepienie ostatnie miałyśmy jakiś miesiąc temu a teraz następne dopiero we wrześniu. Czy w między czasie iść kontrolnie? Bo wydaje mi się że lekarz co jakiś czas powinien obejrzeć dziecko??? Co wy o tym myślicie???
- patys
- Wylogowany
- rozmowna
Mati też bezzebny i sam nie siedzi jeszcze...
A ostatnio mu sie cos przestawiło i nie ma popołudniowej drzemki ostatni raz spi do 13 a spi dwa razy po 30 minut!!!!a potem zasypia mi o 18 potem sie budzi w nocy na jedzenie wiele razy jak zwykle i wstaje ok 6 30....
- kasia7775
- Wylogowany
- gadatliwa
- nasz skarb Oliwier
- Otrzymane podziękowania: 5
Dzisiaj wymyśliłam, ze będę Oliwiera wypożyczać do froterowania podłogi najpierw napluje, a potem brzuchem powyciera
- agnesssa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Ania14.09
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Istniejąc tyle robisz dla mnie" Magda i Filip
- Otrzymane podziękowania: 6
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
PolaL gratulacje ząbka, u nas ząbki będą nie prędko
Agnessa to prawda, że dzieci mogą w tym wieku robić jeszcze zeza,ale nie zaszkodzi sprawdzić. Mojej koleżanki córka miała zeza, dużo wymagało to pracy,aby naprawić jej oczy i wyrosła z niej piękna panna
U nas niaciąganie siusiaka pomaga, już po woli odkleja mu się, bo wcześniej miał całego zarośniętego.
[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png