- Otrzymane podziękowania: 7
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- makrelcia
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jurek 25.08.2012
Ja osobiście byłam zdecydowana na taki ale, że dostałam od rodziny to nie wybrzydzam i jeżdzimy w tym co jest
allegro.pl/chicco-fotelik-eletta-0-18-kg...013-i3132636828.html
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- PolaL
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 2
Co do karmienia to ja małej daję od 1/3 do 0,5 słoiczka ale potem i tak cycuszkuje żeby dopić. Co do fotelika to moja mała dopina sie ale za to nogami juz po siedzeniu stuka i powoli widzę że zaczyna mieć zgięte nóżki jak siedzi w nosidełku. Mam większy fotelik do 36kg firmy Caratero diablo coś tego typy tylko beżowy allegro.pl/fotelik-9-36-kg-caretero-diablo-xl-i3132132524.html kupiłam przy Szymku więc teraz będzie Gabrysia używała. Nam się sprawdził, ma rączkę do przenoszenia u góry i oczywiście można go wziąć przestawić do pozycji leżącej. Ja w każym bądż razie jesetm zadowolona.
- kasia7775
- Wylogowany
- gadatliwa
- nasz skarb Oliwier
- Otrzymane podziękowania: 5
Patys ja mam nosidełko Maxi Cosi City 0-13 kg i Oliwier bez problemu się zapina. Nosidełko wg zasad jest dobre jeżeli głowa nie wystaje. A może pasów nie popuściłaś, ze Mati się nie zapina?
Większy fotelik już sobie upatrzyłam, ale się zastanawiam, bo 900 zł kosztuje
A metki u nas też są najciekawsze. Najbardziej się wczoraj uśmiałam, bo Oli leżał na kocyku z aplikacją i na środku jest guzik wyhaftowany. Co mały go dojrzał to zasuwał do niego i próbował złapać i się nie dało
- agnesssa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
- Otrzymane podziękowania: 42
Maks nawet nie zauważył, że mnie nie ma
My też chcemy nowy fotelik (nosidełko) bo Maks ma już za długie nogi i mu wystają, i podobnie jak Kasia mamy upatrzony ale kosztuje koło 900zł ale szukam takiego używanego może uda się znaleźć
Z tymi metkami to chyba małe dzieci tak mają, bo mój synek też uwielbia metki
Maks ma mega tempo jak laptopa widzi to normalnie tak pełźnie, że mam wrażenie że za raz zacznie raczkować Generalnie już ma chęci, co mnie w cale tak nie cieszy
- kasia7775
- Wylogowany
- gadatliwa
- nasz skarb Oliwier
Dobrze, że w pracy gladko poszło
- patys
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 0
pytałam o karmienie bo my od wczoraj karmimy się 4 razy w ciągu dnia i wczoraj sie sprawdziło...po 8, potem ok 11, o 13 obiadek, o 15 o 16 deserek i potem ok 19 karmienie i tego sie trzymamy zeby wiecej nie karmic....
- hanias
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Objedzona po świętach że ciężko oddychać. heheheh
Święta minęły spokojnie, ale dziś dzwoniła do mnie szwagierka że jej maleństwo wymiotowało i byli w szpitalu na IP jakiś wirus i tyle. Teraz się trochę obawiam że Hania mogła się zarazić Ale na razie spokój.
My też jesteśmy na etapie poszukiwań fotelika.
Patys - my podobnie, karmień coraz mniej. obiadek i deser zamiast mleczka.A w nocy tak jak pisałam wcześniej podaje wodę a czasem smoczek wystarcza więc może w końcu coś się zmieni z tymi nieprzespanymi nocami
agnesssa - fajnie że Maks nie odczuł twojej nieobecności.
- kasia7775
- Wylogowany
- gadatliwa
- nasz skarb Oliwier
- PolaL
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 2
- MADZIA7
- Wylogowany
- rozmowna
U nas też minęły bardzo fajnie, ale cieszę się, że już po, bo były bardzo intensywne i mnie wykończyły, Natalę zręsztą też. Dużo jeździliśmy do szwagierki, teściów, rodziców i wreszcie do domku! Dużo nowych ludzi, nowych miejsc, siedzenie do późna wieczorem, częste wsatawanie na karmienie (znów co godz od 24 do rana) i wyobraźcie sobie rosną nam kolejne zęby - mamy już dolne jedynki, a teraz wyżynają się górne jedynki, więc przeżywamy to co wcześniej raz jeszcze - dziś kupiłam Małej pierwszą szczoteczkę do zębów - taą silikonowaą na palec na te dwa widoczne ząbki i do masowania spuchniętych dziąsełek.
A z takich weselszych wiadomości, ro Natalka skończyła pół roczku w piątek, przesiadła się na spacerówkę, ma obnizony poziom łóżecza (choć jeszcze nie siedzi, ale szaleje jak piany zając!) i dziś pierwszy raz jadła mięsko - królika od teściów. Chciałam zastąpić karmienie, ale nadal domagała się piersi. Tyle nowości:)
Tyle u nas, jutro Wam poodpisuję, bo muszę szykować się do mojej mini-pracy, w tym tgy idę w środę za poniedz. Ale wszystko czytałąm przy karmieniu, więc jestem z Wami:)
dpbrej nocki:)
- patys
- Wylogowany
- rozmowna
jutro mąż wraca do pracy a ja sama z Matkiem...ale ostatnie dni ma naprawdę fajne wiec żyję nadzieją że tak będzie dalej...dzis udało sie tez z 4 karmieiami o 8, 11, 15 i 18 30...do tej pory 5 razy karmiłam w ciagu dnia wiec zawsze jakis postep...
Madzia współczuje tych ząbków...ja coś czuję że Matek też będzie tak to przeżywał
- kasia7775
- Wylogowany
- gadatliwa
- nasz skarb Oliwier
Łóżeczko też planujemy obniżyć, bo lada chwila załapie, żeby się podnosić. A teraz zanim zaśnie obija się po całym łóżeczku
- makrelcia
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jurek 25.08.2012
- Otrzymane podziękowania: 7
- agnesssa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
- Otrzymane podziękowania: 42
Patys Ja tak na prawdę nie liczę ile razy karmię Maksia, jak widzę, że jest głodny to dostaje cycka. Mój największy błąd to to, że cycek jest na każdą bolączkę (jak mocno marudzi to cycek) boje się, że jak przestane karmić to się okaże że nic innego nie pomaga Chociaż dobre jest to, że za często nie marudzi
Kasia Też już powoli myślimy o obniżeniu, chociaż tak jak Makrelcia pisze, obawiam się o mój kręgosłup Maks się wierci jak się budzi, po całym łóżeczku
- Ania14.09
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Istniejąc tyle robisz dla mnie" Magda i Filip
- Otrzymane podziękowania: 6
U nas już lepiej z zostawaniem. No, dokarmiam Filipa mm, bo nie chce nic jeść, góra dwie trzy łyżeczki zupki lub owoców. Więcej zabawy z tym jedzeniem niż jedzenia. U nas podonie jak u Agnessy Cyc na każde bolączki Podobnie robiłam przy Magdzie. Wyrosła z niej tylko większa pieszczocha,ale to do określonego wieku, bo teraz nie bardzo lubi się przytulać tzn. do mamy, co innego chłopak.
Mam wrażenie, że Filip cofa się jeśli chodzi o sprawność. Dziadek, niania dużo go noszą, mało jest na brzuchu i macie i w święta nie chciało mu się przekręcać.
A co do zabawek, to najlepiej dzieci bawią się nie zabawkami. Filip uwielbia kable może jaki elektryk z niego będzie?
[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png