BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

11 lata 9 miesiąc temu #600563 przez hanias
Czajusiątko - u mnie po soku marchewkowym też pomarańczowa cała butelka i smoczek, ale spróbuję z tym kwaskiem.

Aniu - mnie to czeka za kilka miesięcy ale już się denerwuję. Trzymam za Ciebie kciuki.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #600577 przez patys
A która z was ogladać będzie mecz POLSKA-UKRAINA?:)ja mam dzis zamiar później wreszcie się położyć bo takiego meczyku nie można przegapić:)

11 lata 9 miesiąc temu #600956 przez patys
no i przegraliśmy :angry:

11 lata 8 miesiąc temu #601545 przez chasiami
patys nie ma co patrzec na mecze :P Wszystkie przegrają :silly:

Lepiej popatrzcie na kabaret Młodych Panów :) W końcu z mojego miasta są :)
Polecam Skoki narciarskie :)

Ja dzisiaj ma dzień lenia :) Posprzątałam wszystko, ale to co bym zrobiła w 3 godziny to robiłam to cały dzień :)
Alusia za to była dzisiaj bardzo grzeczna, prawie pół dnia bawiła się w łóżeczku :) Bylismy na 10 min na podwórku ale strasznie zimno i uciekalismy szybko do domciu :) Teraz malutka już śpi grzecznie od godziny :)

Życzę miłego weekendu :) Pozdrawiam :)

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #602080 przez patys
weekendowe pustki:) ja jutro biore się za porządki...tzn juz coś ogarnęłam ale mycie okien itp przede mną:)tzn akurat okna zawsze myje mąż ale wiadomo o co chodzi:)
Matek coraz bardziej ruchliwy ale nóżek nadal nie wkłada do buzi ma wyraźny opór juz prawie palec w buzi i nagle taka skwaszona mina:)
chyba skusze sie na zakup spacerówki bo ten wózek który mamy od znajomych jest strasznie ciezki a z 4 pietra znosic ciągle to trochę średnio...zresztą mąż nalega więc nie bedę oponować:) macie jakieś wiadomości co do firmy która byłaby ok?

chasiami jakby we wtorek przegrali z San Marino to bym chyba padła!!!!

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #602084 przez patys
a oto najnowsze zdjęcie mojego Mateuszka:)

Załączniki:

11 lata 8 miesiąc temu #602204 przez Patka0308
witam po dłuższej przerwie :)
miałam ciężkie dwa tygodnie, nawał obowiązków itp itd. Grześ 2 dni temu skończył pół roczku:) zjada swoje stópki, ząbków dalej nie mamy;) i dziś nabił sobie pierwszego siniaka,nie wiem jakim cudem. Byłam w szkole a mały był z mężem i wróciłam,pojechaliśmy do teściów na obiad i nagle widze że ma taki ślad jakby się drapnął i tyle, potem wróciliśmy do domu i patrze a tu siniak i nie mam pojęcia kiedy on sobie to zrobił,masakra jak on już teraz zaczyna sobie siniaki nabić to co będzie potem... a ja znowu chora, z nosa cieknie, zaczyna się kaszel,po prostu tragedia, niech już będzie wiosna!!!

patys
Mateuszek cudowny i jak ślicznie się śmieje :):) Co do spacerówek to my kupiliśmy graco mirage, bardzo leciutka spacerówka, składa się jedną ręką, przednie koła mają możliwość "kręcenia się" albo jazdy na wprost;) nie wiem jak to ująć. Jestem z tej spacerówki zadowolona :)

chasiami
oglądałam ten kabaret, normalnie padłam ze śmiechu, ten Żyła to dobry aparat;) szczególnie utkwił mi w pamięci tekst że na niego spadł obowiązek żeby postawić flaszkę dla Morgensterna( chyba źle napisałam nazwisko tego skoczka;) w każdym razie chodziło mi o sytuację jak ten koleś powiedział że źle policzyli punkty i Polska w drużynowych zawodach stanęła dzięki temu na podium ;)

11 lata 8 miesiąc temu #602253 przez makrelcia
no i zaczęło się. Moje dziecko straciło głos ! Ale był zdziwiony jak próbował coś powiedzieć i się nie dało :) ma zapalenie krtani. Dostał zastrzyk i podawać tylko nurofen? Trochę miał podwyższoną temperaturę ale ma szczęście marudny nie jest. Jutro zostanie z dziadkami. Wolę żeby posiedział trochę w domu.

Wy tak o tych porządkach jest ktoś chętny kto by chciał umyć moje okna ? Są tylko 3 :)

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #602419 przez Sandra85
Wiatam :) Wy tak tu o porzadkach,a mi skora cierpnie na sama mysl :angry: Makrelacia ja moge umyc Twoje trzy okienka,ale w rewanzu Ty umyjesz moich 10 i dwa balkonowe :silly: Nie liczac lazienek :P Zdrowka dla Jerzolka :kiss: Oj dobrze miec duzy dom,ale sprzatania to juz nie :( A to tylko na gorze,bo na dole to przez zime prawie w ogole nie jestesmy,ale tez by pasowalo zrobic jakies wiosenne porzadki :dry: Patka spoznione buziaczki dla Grzesia :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: Niech sie zdrowo chowa i duzo zdrowka dla Ciebie :kiss: Patys fotka Mateuszka przesliczna,na jakis konkurs sie nadaje :ohmy: Cudowny usmiech :kiss: Co do wozka to ja mam ten Jane co byl z gondolka i fotelikiem,no i kupilismy jakis czas temu parasolke,bardzo mi sie przydaje w domu do usypiania,no i na wyjazdy :) Wiec nie za bardzo Ci pomoge,zreszta z obu jestem zadowolona :) Chasiami ja tez bardzo lubie kabarety,czasem sobie wlaczam na poprawe humoru :laugh: A i jeszcze mialam Wam napisac,bardzo zadowolona jestem z kojca,Bruno lubi sie w nim bawic,bo moze sobie siedziec i nie jest przypiety :silly: I ladnie sie bawi zabawkami,tylko czasem jak sie przewroci to sie bawi troche na lezaco,a czasem wzywa pomocy,zeby go posadzic :silly: No i moje dziecko usnie w kazdych warunkach,byleby lezal w wozku :side: Wczoraj na obiedzie bylo nas 8 osob i mojego M siostrzeniec ogladal bajki na full,wszyscy gadali,smiali sie itd.,a Bruno spal smacznie w wozeczku i nic go nie ruszalo :woohoo: I juz kilka razy zauwazylam,jak np. idziemy do kawiarni,albo do baru to troche sie pobawi w wozku,potem opuszczam siedzenie i zaraz zasypia :side: Myszka mija kochana :kiss: Uciekam troche posprzatac,na zakupy,a potem bede firanki prac,ufff,az mi sie nie chce myslec :dry: :kiss:

11 lata 8 miesiąc temu #602420 przez kasia7775
Patys Mateuszek prześliczny :*

Patka buziaki dla Grzesia z okazji skończenia połowy roczku :* I dużo zdrówka dla Ciebie, nie dawaj się chorobie :) Ja też już chcę wiosnę, ponoć po świętach ma być :)
Wszyscy się śmieją, ze na te święta choinki będziemy ubierać i karpia z jajkiem jeść będziemy :silly:

Makrelcia biedny Jerzyk, niech szybko zdrowieje :*
Ja też jeszcze okien nie myłam, pogoda mnie nie nastraja :P

Wczoraj zabraliśmy Oliwiera na basen, ależ był zdziwiony. Przez co najmniej godzinę (pół na basenie byliśmy) nie wydał żadnego dźwięku. Taplaliśmy się w brodziku, ale bardzo spięty był :) Poza tym widać i czuć trzeciego ząbka - lewą górną jedynkę :) I przemieszcza się po pokoju już coraz lepiej :) W zasadzie można powiedzieć, ze raczkuje :)

11 lata 8 miesiąc temu #602482 przez czajusiątko
Kasia wdziałam filmik na FB. Jeju jak Oliwier już super raczkuje! Silny mężczyzna :kiss:
Moja Oliwia coraz lepiej siedzi sama, czasem uda jej się z minutę i jak się chwieje na boki to podpiera się rączkami :) Wczoraj obniżyliśmy łóżeczko, bo przedwczoraj udało jej się usiąść samej przy szczebelkach. Tak poza tym wyskoczyło jej jakieś uczulenie na pleckach i podejrzewam, że to od soczku marchewkowego :(
W sobotę była u nas koleżanka zarosić na wesele i idziemy 13 kwietnia :woohoo: a w zeszłym tyg. dzwoniła do mnie koleżanka z pracy panny młodej, że organizuje wieczór panieński i czy przyjde. Ja jej powiedziałam, że muszę przedyskutować z mężem, ale po przemyśleniu stwierdziłam, że nie będę zostawiała małej i męża żeby iść sobie na taką imprezkę. Jednak mąż namawia mnie żebym szła się trochę rozerwać a ona da sobie radę z Oliwką. I teraz mam już mętlik w głowie iść czy nie iść. Z jednej strony to taka jedyna koleżanka, która mi została z czasów szkolnych i wiem, że zależy jej żebym była, ale z drugiej strony to chyba miałabym ogromne wyrzuty sumienia zostawiając mojego pączusia :unsure:

11 lata 8 miesiąc temu #602605 przez makrelcia
czajusiątko idź zabaw się. W końcu całego zycia nie możesz poświęcić córce. Pomyśl sobie, że idziesz żeby tata z córką mógł pobyć troche sam na sam. Też tego potrzebują. Tata sobie świetnie da rade a Ty się zrelaksujesz. Dziecku krzywdy nie zrobisz tym, że nie będzie Cie kiedy ona będzie spała :)

kasia7775 my już basen mamy opanowany. Już szoku nie ma tylko mega uśmiech i kwik :) Długo spał Oli po basenie ?
Ja juz nie mogę się doczekać kiedy Jerzol zacznie raczkować :D Choć pewnie będę narzekała, że wszędzie włazi jak zacznie :D

sandra nie idę na taki układ :D

11 lata 8 miesiąc temu #602979 przez patys
coś mamucie chyba zajęte sprzątankiem przed świętami bo nas jakos mało :)ja dzis aż tak dużo nie posprzątałam bo Matek ostatnią drzemkę mieł rzed 13 ale zasnął już o 18 40:)obudzi sie o 6 jak zwykle no i miliard razy w nocy:)

patka chyba skusze sie na ten wózek co mi poleciłaś a jaki kolor wybrałaś??

kasia gratuluje raczkującego maleństwa:) mój ma teraz faze obracania się we wszystkie strony i tylko słysze jak głowa uderza o mate:)

11 lata 8 miesiąc temu #603112 przez PolaL
Makrelcia dużo zdrówka dla Jerzyka :)

Patys bardzo fajnie wyszedł Mati :silly: myślałam ze to fasoleczka ale to chyba jakiś smoczek :blink:

Co do okien to ja mogę wam pomyć ( jedno z moich ulubionych zajęć) w zamian przydałby mi się ktoś do mycia szafek, półek itp.

Dziękujemy za życzenia. A to spóźnione zdjęcie z jedzonka. Zaczęliśmy od ziemniaczka i chyba smakowało bo potem chciała zjeść miseczkę :silly:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=51996
Załączniki:

11 lata 8 miesiąc temu #603118 przez PolaL
A i na razie nie mamy problemów z kupeczkami (tfu, tfu, tfu...) ale moze to tylko kwestia tego co je. Zobaczymy jak to będzie z marcheweczką. Na razie testujemy ziemniaczki (dziś był ze szpinakiem) zobaczę jak to będzie jutro. Staram się jej dawać codziennie i warzywko i owocek. Dziś dałam jej jabłuszko w tym woreczku i tak go wycmokała że z jabłka zostały tylko skraweczki. I płacz że nic nie ma :woohoo:

Tak Gabi sobie pomaga przy jedzeniu - wyciąga swój jęzorek i go męmla.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=51996

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka