- Otrzymane podziękowania: 7
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- makrelcia
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jurek 25.08.2012
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- patys
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 0
- kasia7775
- Wylogowany
- gadatliwa
- nasz skarb Oliwier
- Otrzymane podziękowania: 5
Patys zdrówka dla prababci. Oliwier odwrotnie, tylko w łóżeczku zasypia. Nawet jak leży z nami w łóżku i jest śpiący, to muszę go do łóżeczka odłożyć.
- czajusiątko
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 9
Patys a co babci dolega??
Kasia ja mam 13 lat młodszego brata i muszę się przyznać, że też zdarzyło mi się przebrać go za dziewczynkę. On ma dodatkowo taką dziewczęcą urodę, takie piękne długie i ciemne rzęsy. Zrobiłam mu włosy z szalika i tak słodziutko wyglądał
Dziewczyny ta zima nas już chyba wykończy. Wczoraj popołudniu to z pół metra u nas nasypało
- makrelcia
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jurek 25.08.2012
czajusiatko ja dzisiaj do żłobka nie mogłam wózkiem dojechać !! Gdyby nie jakiś Pan który ni pomóg to pewnie jeszcze bym ten wózek pchała
Kurde dziwnie tak wrócic do pracy po roku prawie Już mi się znudziły te wszystkie cyferki, papierki Chyba ciekawsze było leżec na dywanie i gruchać grzechotkami
kasia a teraz pewnie Oliego nie zamieniłaby na siostrzyczkę
- Ania14.09
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Istniejąc tyle robisz dla mnie" Magda i Filip
- Otrzymane podziękowania: 6
Patys powrotu do zrowia Babci
Kasia u nas było na odwrót, moja córka od początku chciała brata, żeby nie mieć konkurencji
Madzia ja też mogę co nie co ci powiedzieć jak PolaL. Otóż karmienie nocne trwa najdłużej, a stopniowo jak dziecko odzwyczaisz od cyca w dzień, to i w nocy sie do niego nie obudzi, a jak sie obudzi, to przyjdzie taka noc, że cyca nie zechce tylko sie przytulić I uwierz mi, że zatęsknisz za tym nocnym cycem Oczywiście, że można tego cyca dawać i w nocy do pięciu czy sześciu lat, znam takie osoby,ale to chyba trochę przesadzone
My wczoraj byliśmy na przepłukiwaniu kanalików ocznych, a dziś na szczepieniu.
Pani doktor mnie pocieszyła, odnośnie mojego niejadka, bo powiedziała, że dzieci na piersi z reguły trudniej jedzą na początku stałe posiłki, żebym się nie martwiła. Więc się nie martwię.
Zbieram teraz jak najwiecej swojego mleka i będę mroziła, bo coś Filip jeść będzie musiał jak mnie nie będzie. W pracy też muszę ściągać, bo cycki mi eksplodują
[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png
- MADZIA7
- Wylogowany
- rozmowna
Patys pewnie masz rację że w swoim czasie nasze maluszki nauczą się wszystkiego, czaem tak się niepotrzebnie martwię wymyślając sobie problemy, a przecież NAtalka nauczyła się spać w łóżeczku w dzień, a przedtem tylko na rękach spała, nauczyłą się spać w nocy pomimo pobudek na karmienie, to pewnie i tego się nauczy:) Mam nadzieję, że prababcia ma się lepiej i że to nic poważnego, dobrze że w przedzkolu pracujesz i nie bedzie Cię krócej, a MAti coraz starszy, a ze starszym dzieckiem łątwiej.
Dzięki Kasiu, jakoś się trzymamy, choć nadal słabo się dziś czuję, ale przynajmniej głos odzyskałam po części:) Ale numer z Twoją Oliwią;0
- kasia7775
- Wylogowany
- gadatliwa
- nasz skarb Oliwier
A w końcu zamówiłam taki
allegro.pl/kidsme-gryzak-do-podawania-po...-wa-i3091630230.html
Pogoda mnie dobija, znowu śniegu napadało Jak tak dalej pójdzie to bombki wyciągnę.
Moja siostrzenica ma prawie trzy latka, ciągle się mamy pytała kiedy znowu Mikołaj przyjdzie, bo ciągle wspomina Gwiazdkę i prezenty. No to siostra jej powiedziała, ze jak spadnie śnieg. W życiu się nie spodziewała, ze w marcu Hamburg zasypie, bo tak ogólnie zawsze mniej śniegu. I rano mała biegała i cieszyła się, ze Mikołaj przyjdzie
- makrelcia
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jurek 25.08.2012
Jakoś te siateczkowe bardziej do mnie przemawiają
Ale się wczoraj namęczyłam przez ten głupi śnieg. Wózka nie mogłam upchać i jak wróciłam do domu to byłam tak padnięta żźe nie miałam siły obiadu zrobić Dopóki snieg nie spadnie dziecko do żłobka tylko i wyłącznie samochodem. Tam na zadupiu nie umieją odśnieżać chodników
Ania jak oczka Filipka ? Schodzi ta ropka ? U nas na początku było o wiele gorzej, dopiero po tygodniu całkiem ustąpiło. Ale efekt piękny Bardzo płakał ?
- patys
- Wylogowany
- rozmowna
- Sandra85
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 2
Fajna masz siostrzenice,to teraz juz prezent musi byc MADZIA zdrowka,nie daj sie chorobie Ania jak tam Filipek?
- czajusiątko
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 9
- kasia7775
- Wylogowany
- gadatliwa
- nasz skarb Oliwier
czajusiatko super ci się udało
Sandra truskawki mniam
- makrelcia
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jurek 25.08.2012
Jerzolowi jakaś dziwna wysypka wyszła pod brodą. Chyba go to swędzi albo piecze bo jak smaruje to się denerwuje. Ale wygląda tak jak małe bąbelki z wodą. I do tego ma w zgjęciu łokcia tylko że z przodu ale ta z kolei to taka sucha plamka, jakby obtarte. Masakra ja już nie wiem co go może uczulać :/
- siteczko
- Wylogowany
- rozmowna
- Nasz Mały Cud jest już z nami! :)
Czajusiątko oj biedna się wyczekałaś, dobrze że przynajmniej z pozytywnym skutkiem ja wybieram się w piątek, na szczęście u nas się umawia na konkretną godzinę, więc przynajmniej nie będę koczować Chciałam już to w zeszły piątek załatwić, bo macierzyński miałam do 14.03 ale przeczytałam, że potrzebuje zaświadczenie z ZUS o wypłacanych zasiłkach :| mam nadzieję że przyjdzie to pismo przed piątkiem, bo inaczej mnie nie zarejestrują :| a na kolejne termin czeka się nawet tydzień :|
Dzisiaj przyszło mi łóżeczko turystyczne i jestem bardzo zadowolona a jak się Tymkowi spodobało się na nie cały czas patrzył hehe Najważniejsze, że sama dałam radę rozłożyć w maks 5 min
Przyszła też niania, czekam jeszcze na krzesełko do karmienia
Sandra ale narobiłaś smaka tymi truskawkami pamiętam że w ciąży to mogłam je jeść non stop
Makrelcia pamiętam jak z mężem byliśmy na spacerze w sobotę, to dobrze że nie byłam sama bo nie miałabym szansy przedrzeć się przez te śniegi na chodnikach, masakra jakaś :| więc współczuję i rozumiem dlaczego wolisz jeździć autem
Patys przykro mi z powodu babci, ale mam nadzieję że to chwilowe i że będzie wszystko ok Najważniejsze to pozytywne myślenie I tak podziwiam, zakładam że bardzo młodą masz babcię, bo moje sobie nie do końca wyobrażam by zajmowały się takimi żywiołowym małym dzieckiem
U nas się już fajnie normuje zarówno spanie nocne, ale i dzienne Wszystko chyba dzięki tej kaszce na kolacje i śniadanie dziś w nocy nawet przespał 4h ciągiem, więc co raz lepiej a jak wstaje rano to nawet 3h wytrzyma od ostatniego jedzenia, a wcześniej nie było o tym mowy. No i koło 10-11 ucina sobie drzemkę na 1h i jakoś po 15 też na 1h