BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

11 lata 9 miesiąc temu #595842 przez makrelcia
kasia chyba bardzo chciała mieć siostrę :) Skąd ona wzięła te różowe ubranka ?? Niech nie przesadza bo jeszcze Oliemu się spodoba :D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #595865 przez patys
Madzia Matek ostatnio ciagle w ciagu dnia zasypia w wózku ale na szczescie mój maz mi to wytłumaczył i juz mnie to tak barzo nie stresuje...przyjdzie czas to wszysto ogarniemy:)chociaz prababcia która miała sie matim zajmowac ostatnio coraz słabsza wczoraj wyladowała w szpitalu:(a ja za miesiac do pracy:(

11 lata 9 miesiąc temu #595873 przez kasia7775
Makrelcia oj bardzo chciała mieć siostrę. Strasznie płakała, jak w 7 miesiącu gin stwierdził, ze na 200 % będzie chłopak, a wcześniej stwierdził dziewczynkę:P i dlatego też mamy jakieś 2 kartony różowych rzeczy :silly:

Patys zdrówka dla prababci. Oliwier odwrotnie, tylko w łóżeczku zasypia. Nawet jak leży z nami w łóżku i jest śpiący, to muszę go do łóżeczka odłożyć.

11 lata 9 miesiąc temu #595994 przez czajusiątko
U nas noc dziś już spokojniejsza od poprzedniej. Wczoraj lekarka obejrzała Oliwkę, gardełko ma tylko leciutko zaczerwienione no i ten katarek. Mamy jej dawać 3 razy dziennie nurofen bo on działa przeciwzapalnie i do tego aeorozol do nosa. Oliwka się dziś ładnie bawiła, katarek też już chyba trochę mniejszy. Mi też już katar przechodzi za to znowu zaczyna boleć gardło i kaszel :(
Patys a co babci dolega??
Kasia ja mam 13 lat młodszego brata i muszę się przyznać, że też zdarzyło mi się przebrać go za dziewczynkę. On ma dodatkowo taką dziewczęcą urodę, takie piękne długie i ciemne rzęsy. Zrobiłam mu włosy z szalika i tak słodziutko wyglądał :laugh: :laugh:
Dziewczyny ta zima nas już chyba wykończy. Wczoraj popołudniu to z pół metra u nas nasypało :(

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #596000 przez makrelcia
Jerzol jak jest zmęczony to wszędzie zaśnie :) Jak mi komputer oddadzą to wam wstawie zdjęcie fajne :D jak śpi w wanience :D

czajusiatko ja dzisiaj do żłobka nie mogłam wózkiem dojechać !! Gdyby nie jakiś Pan który ni pomóg to pewnie jeszcze bym ten wózek pchała :D

Kurde dziwnie tak wrócic do pracy po roku prawie :D Już mi się znudziły te wszystkie cyferki, papierki :D Chyba ciekawsze było leżec na dywanie i gruchać grzechotkami :D

kasia a teraz pewnie Oliego nie zamieniłaby na siostrzyczkę :D

11 lata 9 miesiąc temu #596317 przez Ania14.09
Czajusiatko szybkiego powrotu do zdrowia

Patys powrotu do zrowia Babci :)

Kasia u nas było na odwrót, moja córka od początku chciała brata, żeby nie mieć konkurencji :laugh:
Madzia ja też mogę co nie co ci powiedzieć jak PolaL. Otóż karmienie nocne trwa najdłużej, a stopniowo jak dziecko odzwyczaisz od cyca w dzień, to i w nocy sie do niego nie obudzi, a jak sie obudzi, to przyjdzie taka noc, że cyca nie zechce tylko sie przytulić ;) I uwierz mi, że zatęsknisz za tym nocnym cycem ;) Oczywiście, że można tego cyca dawać i w nocy do pięciu czy sześciu lat, znam takie osoby,ale to chyba trochę przesadzone

My wczoraj byliśmy na przepłukiwaniu kanalików ocznych, a dziś na szczepieniu.
Pani doktor mnie pocieszyła, odnośnie mojego niejadka, bo powiedziała, że dzieci na piersi z reguły trudniej jedzą na początku stałe posiłki, żebym się nie martwiła. Więc się nie martwię.
Zbieram teraz jak najwiecej swojego mleka i będę mroziła, bo coś Filip jeść będzie musiał jak mnie nie będzie. W pracy też muszę ściągać, bo cycki mi eksplodują :blink:

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

11 lata 9 miesiąc temu #596426 przez MADZIA7
Dzięki Aniu za radę, to MAdzia też nie tolerowała smoka i butelki? Za nocnym karmieniem to nie wiem, czy zatęsknię, ale za tym dziennym na pewno:) Uwielbiam jak moja Kruszynka się do mnie tuli:)

Patys pewnie masz rację że w swoim czasie nasze maluszki nauczą się wszystkiego, czaem tak się niepotrzebnie martwię wymyślając sobie problemy, a przecież NAtalka nauczyła się spać w łóżeczku w dzień, a przedtem tylko na rękach spała, nauczyłą się spać w nocy pomimo pobudek na karmienie, to pewnie i tego się nauczy:) Mam nadzieję, że prababcia ma się lepiej i że to nic poważnego, dobrze że w przedzkolu pracujesz i nie bedzie Cię krócej, a MAti coraz starszy, a ze starszym dzieckiem łątwiej.

Dzięki Kasiu, jakoś się trzymamy, choć nadal słabo się dziś czuję, ale przynajmniej głos odzyskałam po części:) Ale numer z Twoją Oliwią;0

11 lata 9 miesiąc temu #597023 przez kasia7775
Gryzaczek dzisiaj przyszedł i Oliwier godzinę z nim "walczył" :) a jak się jabłko skończyło to się darł wniebogłosy :lol: Według mnie wcale nie przypomina smoczka, jest dużo większy i ma inny kształt. Jest na tyle duży, że nie da się z nim zamknąć ust i ssać.
A w końcu zamówiłam taki
allegro.pl/kidsme-gryzak-do-podawania-po...-wa-i3091630230.html

Pogoda mnie dobija, znowu śniegu napadało :( Jak tak dalej pójdzie to bombki wyciągnę.
Moja siostrzenica ma prawie trzy latka, ciągle się mamy pytała kiedy znowu Mikołaj przyjdzie, bo ciągle wspomina Gwiazdkę i prezenty. No to siostra jej powiedziała, ze jak spadnie śnieg. W życiu się nie spodziewała, ze w marcu Hamburg zasypie, bo tak ogólnie zawsze mniej śniegu. I rano mała biegała i cieszyła się, ze Mikołaj przyjdzie :lol: :lol: :lol:

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #597137 przez makrelcia
kasia a ten gryzak jest na tyle mięki, że Oli może w nim "rozgryźć" jabłko ? Nadaje się, żeby duży kawałek owoca wsadzić czy taki bardziej rozdrobniony żeby wyssał kawałek ?
Jakoś te siateczkowe bardziej do mnie przemawiają :P

Ale się wczoraj namęczyłam przez ten głupi śnieg. Wózka nie mogłam upchać i jak wróciłam do domu to byłam tak padnięta żźe nie miałam siły obiadu zrobić :) Dopóki snieg nie spadnie dziecko do żłobka tylko i wyłącznie samochodem. Tam na zadupiu nie umieją odśnieżać chodników :)

Ania jak oczka Filipka ? Schodzi ta ropka ? U nas na początku było o wiele gorzej, dopiero po tygodniu całkiem ustąpiło. Ale efekt piękny :D Bardzo płakał ?

11 lata 9 miesiąc temu #597202 przez patys
hej dziewczyny...babcia nadal w szpitalu dzis sie doweim wiecej jak sie czuje bo moja mama do niej idzie...matek nadal charcholi jutro ide do pediatry rano...dzis do 20 sama w domku siedze bo mąż dłużej w pracy może koleżanka mnie odwiedzi i mama zobaczymy:)

11 lata 9 miesiąc temu #597231 przez Sandra85
Witam :) Nie odzywalam sie wczoraj,bo Bruno bardzo marudny,a jak tylko wychodze z pokoju to jest taki placz,ze az mu lezki leca :dry: Ale ze mna sie bawi,smieje tylko musze go miec przy sobie non stop :huh: Juz sama nie wiem,czy to te zabki,bo juz od trzech miesiecy wychodza i nie moga wyjsc :unsure: A przedwczoraj zrobil az 5 kuppek,na szczescie wczoraj tylko dwie,bo juz sie martwilam. A i wczoraj po raz pierwszy jadl truskawki,dodalam do banana i polowki jablka trzy sztuki,zmiksowalam i do tego dwie miarki kaszki i zjadl wszystko :ohmy: Taki lakomczuch z niego :laugh: patys zdrowka dla Babci,napisz co z Nia,jak sie czuje i co Jej jest :kiss: Oj ja tez teraz calymi dniami w domu sama,az do 18-stej,a wczoraj moj M wrocil o 20-stej :dry: A u nas wczoraj byl dzien ojca i jedlismy torcik czekoladowy,ale kupowany :silly: makrelcia no to rzeczywiscie przerabane ztym sniegiem,mam nadzieje,ze juz niedlugo stopi sie to wszystko,bo gdzie mieszkaja moi rodzice i brat to tez wszysto zasypane :angry: Czajusiatko zdrowka :kiss: :kiss: Kasia my tez wczoraj probowalismy ten gryzaczek,ale srednio sie spodobal,w srodku byla gruszka.Moze dzis bedzie lepiej,bo wczoraj to bardziej sluzyl do zabawy :silly: A mamy dokladnie taki : www.google.es/imgres?imgurl=http://www.c...ed=0CHEQ9QEwCg&dur=1
Fajna masz siostrzenice,to teraz juz prezent musi byc :woohoo: MADZIA zdrowka,nie daj sie chorobie :kiss: Ania jak tam Filipek? :kiss:

11 lata 9 miesiąc temu #597280 przez czajusiątko
Ja dziś na nogach od 4.30. Musiałam jechać zarejestrować się w urzędzie pracy, żeby miec ubezpieczenie zdrowotne. Tam kolejki już od 5 się ustawiają... jak zajechałam to byłam piąta i prawie 2 godz musiałam czekać na dworze żeby otworzyli urząd. Jednak mimo wszytsko warto było bo okazało się, że mam prawo do zasiłku, a myślałam, że mi się nie należy. Co prawda nie jest tego dużo ale dobre i 450 zł. Normalnie jestem przeszczęśliwa :D

11 lata 9 miesiąc temu #597455 przez kasia7775
Makrelcia ten silikon jest mięciutki, sama najpierw wypróbowałam :P wkładam tam jabłko w kawałku i mały najpierw gryzie, a potem wysysa :) Ja przez śnieg nie wychodzę na spacery, bo nie da się jechać. Drogi nieodśnieżone, a co dopiero chodniki. A w nocy znowu napadało.

czajusiatko super ci się udało :)

Sandra truskawki mniam ;)

11 lata 9 miesiąc temu #597553 przez makrelcia
kasia mój nie ma zębów to nie pogryzie :D Przemyśle ten gryzaczek :)

Jerzolowi jakaś dziwna wysypka wyszła pod brodą. Chyba go to swędzi albo piecze bo jak smaruje to się denerwuje. Ale wygląda tak jak małe bąbelki z wodą. I do tego ma w zgjęciu łokcia tylko że z przodu ale ta z kolei to taka sucha plamka, jakby obtarte. Masakra ja już nie wiem co go może uczulać :/

11 lata 9 miesiąc temu #597568 przez siteczko
A u nas piękne słoneczko dzisiaj :) I nawet temperaturka fajna :)

Czajusiątko oj biedna się wyczekałaś, dobrze że przynajmniej z pozytywnym skutkiem ;) ja wybieram się w piątek, na szczęście u nas się umawia na konkretną godzinę, więc przynajmniej nie będę koczować ;) Chciałam już to w zeszły piątek załatwić, bo macierzyński miałam do 14.03 ale przeczytałam, że potrzebuje zaświadczenie z ZUS o wypłacanych zasiłkach :| mam nadzieję że przyjdzie to pismo przed piątkiem, bo inaczej mnie nie zarejestrują :| a na kolejne termin czeka się nawet tydzień :|

Dzisiaj przyszło mi łóżeczko turystyczne i jestem bardzo zadowolona :) a jak się Tymkowi spodobało się na nie cały czas patrzył hehe :) Najważniejsze, że sama dałam radę rozłożyć w maks 5 min :)
Przyszła też niania, czekam jeszcze na krzesełko do karmienia ;)

Sandra ale narobiłaś smaka tymi truskawkami :) pamiętam że w ciąży to mogłam je jeść non stop :)
Makrelcia pamiętam jak z mężem byliśmy na spacerze w sobotę, to dobrze że nie byłam sama bo nie miałabym szansy przedrzeć się przez te śniegi na chodnikach, masakra jakaś :| więc współczuję i rozumiem dlaczego wolisz jeździć autem :)
Patys przykro mi z powodu babci, ale mam nadzieję że to chwilowe i że będzie wszystko ok :) Najważniejsze to pozytywne myślenie :) I tak podziwiam, zakładam że bardzo młodą masz babcię, bo moje sobie nie do końca wyobrażam by zajmowały się takimi żywiołowym małym dzieckiem :)

U nas się już fajnie normuje zarówno spanie nocne, ale i dzienne :) Wszystko chyba dzięki tej kaszce na kolacje i śniadanie :) dziś w nocy nawet przespał 4h ciągiem, więc co raz lepiej :) a jak wstaje rano to nawet 3h wytrzyma od ostatniego jedzenia, a wcześniej nie było o tym mowy. No i koło 10-11 ucina sobie drzemkę na 1h i jakoś po 15 też na 1h :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka