- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- patys
- Wylogowany
- rozmowna
chasiami żeby Mati bawił się jakąs zabawką godzinę to chyba musiałaby to być jakaś zabawka z kosmosu:)
a krzesełko wczoraj zamówiłam z graco udało mi sie znaleźć za 300 zł wiem że nie za tanie ale bardzo mi sie podobało a poza tym to prezent od babci i prababci mateuszka na chrzciny:) www.e-graco.pl/product_info.php?products_id=639#!prettyPhoto [pp_gal]/0/
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- makrelcia
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jurek 25.08.2012
- Otrzymane podziękowania: 7
To ja też się pochwale Kilka fotek. Zwróćcie uwagę jak mojemu dziecku szybko włosy urosły No jeszcze szybciej wyłysiał
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
My dzisiaj i wczoraj nocki koszmarne. Mały miał temp (cały dzień zresztą ma) i katastrofa. Jak w dzień miał ponad 38 to był nie do życia. Oczy mu się wywijały nawet nie miał siły ręką ruszyć Biedak męczył się. Dzisiaj to mam wrażenie, że z milion razy wstawałam do niego. Apetytu nie miał to po trochu mu dawałam pić. 90 ml to max co mi się udało na raz wciśnąć w niego. Na szczęście nurofen szybko działa i dziecko jak nowe. Odżywa w ciągu 15 min. Niech już wyzdrowieje.
A że dziecko marudne to trzeba wymyślać różne zabawy. Wczoraj to skutkowało
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Sandra85
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 2
- hanias
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Hania też budzi się co 2 godziny ale cycusia daję jej co 4. Po 2 godz jak się budzi to dostaje wodę (wypija parę łyków i dalej idzie spać więc nie jest głodna!).
Może w końcu przyjdzie taki moment że się nie obudzi bo woda jest mało atrakcyjna
Dzieciaczki przesłodkie. Patys - Mati powinien się znaleźć na okładce Mamo to Ja!!! Super wygląda w tej czapce i ten uśmiech! Rewelka!!
Pozostałe dzieciaczki też super!!!
Hania skończyła 7 miesięcy
Duże już te nasze dzieciaczki!!!
- hanias
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- czajusiątko
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 9
Wczoraj się bardzo zdenerwowałam bo byłam pierwszy raz odhaczyć się w urzędzie pracy, a babka daje mi 3 oferty stażu z czego miałam sobie wybrać jedną. No to ja jej tak delikatnie zasugerowałam, że nie mam jak iść do pracy bo mam małe dziecko, a ona do mnie, że skoro się zarejestrowałam to znaczy, że jestem gotowa do podjęcia zatrudnienia, a jak odmówię to tracę prawo do zasiłku. Wszystko ładnie pięknie tylko ciekawe z kim ja zostawię dziecko, jak obie babcie pracują, ciocie też żadne nie wchodzą w grę, do żłobka musiałabym dowozić ją 20 km, o ile w ogóle by ją przyjęli, a na nianie najzwyczajniej w świecie nas nie stać. Za staż zapłaciliby mi 900 zł, a 8 godz. codziennie w pracy... Na dodatek Oliwia panicznie boi się obcych i ostatnio nawet jak ktoś do nas przyjdzie to jest wielki płacz. Dzisiaj idę na rozmowę kwalifikacyjną na ten staż i spróbuję pogadać z tym facetem, żeby mi podpisał, że to on nie chce mnie zatrudnić...
Dzieciaczki wszystkie słodkie i takie już duże
- siteczko
- Wylogowany
- rozmowna
- Nasz Mały Cud jest już z nami! :)
Dziś popołudniu mąż po nas przyjeżdża, więc w końcu będziemy u siebie Bo tu przez pierwszy dzień nie mogłam go nawet zostawić na chwilkę samego, bo nie czuł się bezpiecznie, w końcu nie u siebie..
Dzieciaczki prześliczne i każde wyjątkowe Rosną nam szybko pociechy
Wszystkiego NAJ dla wszystkich dzieciaczków które ostatnimi czasy skończyły 6 lub 7 miesięcy
A co do porządków to ja nic nie sprzątam szczególnie okna i firanki zostawiam jak będzie pogoda, a tak to posprzątam jak zwykle, bo na święta nas i tak nie ma, więc nie muszę się szczególnie przygotowywać. Ale jak tylko przyjdzie prawdziwa ciepła wiosna to dopiero wezmę się za porządeczki
Czajusiątko wow tak szybko miałaś się już stawić! ja byłam pozałatwiać w UP w piątek, ale oczywiście musieli się do czegoś przyczepić... do jednego świadectwa pracy, że nie ma pieczątki :| tak więc zaraz po świętach muszę dostarczyć to... ale szczerze ciekawa jestem co załatwisz dzisiaj na tej rozmowie! Bo ja właśnie się boję jak by mi znaleźli jakiś staż! Bo mam ten sam problem co Ty, nie mam komu zostawić Tymka, już nie wspomnę że to totalny mami synek i nie ma opcji by na 8h był z kimś obcym, już nie wspomnę że bez cyca ciężko może być przynajmniej na początku... Koniecznie daj znać co udało CI się załatwić. Ja oczywiście trzymam kciuki, aby jednak nie chcieli Cię ciągnąć na ten staż
- Patka0308
- Wylogowany
- pierwsze słowa
do moich świąt jeszcze ponad miesiąc więc jeszcze mam czas na generalne porządki
Grześ już lepiej się czuje, na całe szczęście przechodzi i jemu i dla mnie to przeziębienie.
Dziś wypróbowaliśmy pomysł zabawa w wanience a jaki ubaw mieliśmy przy tym i ja i mały:D Grześ złapał się za brzegi w wanience i machał się na boki i smiał się i krzyczał
siteczko u nas też mały ostatnio dosyć szybko się nudzi i zaczyna wrzeszczeć więc wiem co teraz przechodzisz. Wszędzie dobrze ale w domu (swoim domu) najlepiej i dla naszych maluszków też
czajusiątko normalnie masakra z tym urzędem pracy;/ aż się boje sama iść i się rejestrować...daj znać jak tam rozmowa poszła!
hanias wszystkiego najlepszego dla Hani!!! :*
- PolaL
- Wylogowany
- gadatliwa
Kasia ale fajne zdjęcie wam wyszło jakby młody miał fajną bródkę z wąskami
Nie wiem czy wy tak macie ale my jutro idziemy na szczepienia i oczywiście ja - przewrażliwiona mama - zaczynam doszukiwać się powodu dla którego mogą mi jej nie zaszczepić - szukam chorób (tfu, tfu, tfu ...) Dziś zaliczyłam wszystkie okna, sprzątnęłam łazienkę, i 2 pokoje. Ręce mi odpadają a jeszcze nasz pokój, kuchnia i toaleta. To jak mi starczy czasu aż zazdroszczę Patce bo jakoś ja to mam mało czasu a dużo planów
- czajusiątko
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 9
- PolaL
- Wylogowany
- gadatliwa
Dziś szczepienie i już się stresuję czy coś mitam lekarka nie nagada że źle coś robię z małą dodatkowo kropka dziś w średnim humorku - a miałam takie plany porządkowe
- agnesssa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
- Otrzymane podziękowania: 42
Makrelcia Jerzyk to słodziak Co ciekawe ja też wczoraj Maksa do wanienki włożyłam jak pranie sortowałam i był zadowolony
Czajusiątko fajnie że trafiłaś na kogoś normalnego
A do pracy wracam we wtorek, w tym tygodniu dwa razy była u nas niania którą wybrałam no i całe szczęście mój Maks od razu ją polubił bo cieszy się do niej od progu. Na razie było to ok 2-3h ale jak wróciłam do domku to mój syn nawet nie zauważył że mnie nie było. Cieszy mnie to ze nie płacze, i mam nadzieję, że tak już zostanie.
Nie chcieliśmy jechać w rodzinne strony, żeby ten weekend przed powrotem do pracy nie spędzić w chaosie to mi się rodzina chce na głowę wbić :/ Już się oswoiłam z tą myślą ale muszę wielkie święta przygotować zamiast spędzi czas z mężem i synkiem
PolaL u mnie zazwyczaj jest tak, że jak sobie zaplanuje coś to Maks nie daje mi szans bo jest marudny albo wisi na cycusiu
No i koniec pisania bo się synuś obudził
- makrelcia
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jurek 25.08.2012
- Otrzymane podziękowania: 7
agnessa super, że nainai się sprawdza A waninka jest super Zawsze możesz malca na chwilkę zostawić
- Jussstyś
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jesteś całym naszym światem Córeczko:*
- patys
- Wylogowany
- rozmowna
Ja dzis zostawiłam męża z dzieckiem na ponad 3 godziny bo byłam u koleżanki i obcinałam włosy...a moi faceci sie super bawili...Matek ma nową zabawę...łapanie mgiełki z nawilżacza:)