BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

11 lata 8 miesiąc temu #615246 przez kasia7775
Przed chwilą wróciłam ze szkoły, normalnie na pysk padam. A jestem tak zakręcona, ze pojechałam bez telefonu, masakra, cały weekend z ograniczonym kontaktem, bo mąż na szczęście mógł do mojej koleżanki zadzwonić w razie czego.

Chasiami Oli w szpitalu miał dawane takie inhalacje, ale darł się przy tym okropnie :silly:

Czajusiątko ja już się pogodziłam, że na weekendy muszę Oliwiera opuszczać :)

Ptys Oli też m stópki często podkurczone, ale nikt na to uwagi nie zwrócił?
Właśnie, jak babcia się czuje?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #615265 przez patys
kasia Mati kurczy paluszki prawie cały czas i stópki tak do środka układa ..jak np cos go pobudzi np zabawka albo cos innego jakies silne emocje w nim wywoła to prostuje nóżki tak mocno i palce podkurcza i stópku do srodka pcha....i jak nie będziemy eliminować tego napięcia mięśniowego to tak może mu zostać...a nie chce zeby miał problemy jak zacznie chodzić...u nas tez nikt tego nie zauważył tzn żaden lekarz dopóki ja nie zwróciłam na to uwagi...a z babcią już ok miała zrobione wszystkie badania lekarz powiedział ze ma lepsze wyniki krwi niz on:)ogólnie to była w szpitalu ze wzgledu na zasłabniecia bo prawie zemdlała w domu i na obserwacje ja wzieli i przy okazji przebadali...ale trzyma sie super i Matek juz ja coraz lepiej zna bo ostatnio spedzamy z nia wiecej czasu:)
współczuje ci tych zjazdów ale na pewno sie opłaci i bedziesz sie cieszyć niedługo ze dałas rade...

11 lata 8 miesiąc temu #615413 przez MADZIA7
Hej dziewczyny:)

U nas jednak nie ma kolejnych ząbków, których się spodziewaliśmy, a to dziwne zachowanie to chyba było odreagowanie intensywnych świąt - taka jest moja teoria, ale ciężko stwierdzić. U nas dalej na wysokich obrotach, we wtorek przyjeżdzają teściowie na kilka dni, muszę wymyślić jakieś menu i upiec jakiś palcek, choć teściowej w tym nie przebiję ;)

PAtys super, że babcia się dobrze czuje i że udało Wam się tak wyjść na dłużej. U mnie to nierealne, bo mała nie pije nadal z butelki, a nawet obiadki musi przepić mleczkiem z piersi. Ostatnio musiałam taksówką pędzić, bo byłąm u spowiedzi i u lekarza i nie zdążyłam na czas.

KAsia nie dziwię Ci się, że jesteś zmęczona, długo masz jeszcze tą szkołę?

Siteczko dzięki za informacje o kursie, niestety się nie wybieram na niego :huh: Dajcie znać jak było.

Czajusiątko czekamy na wieści z wieczoru panieńsskiego, ja ostatnio byłam na takiej imprezie pod koniec ciąży, było super, choć wtedy tak szybko się męczyłam.

dobrej nocki:)

11 lata 8 miesiąc temu #615537 przez agnesssa
Witam się poniedziałkowo :D

Czajusiątko i jak tam wieczór bez Oliwci?

Madzia Ja ostatnio w każdy weekend mam gości więc znam ten ból wymyślania co ugotować i upiec :huh: Ale na pewno wymyślisz coś pysznego :lol: Maks też odreagowuje jak mamy intensywne dni więc możliwe, że Natkę właśnie to męczyło :kiss:

Patys
Dobrze, że zauważyłaś to napięcie u Matiego, trzymam kciuki, żeby ćwiczenia pomogły :kiss:

Kasia Też Ci współczuje tej szkoły, dzielna jesteś :kiss: :kiss:

Chasiami Całuski dla Alusi :kiss: :kiss:

A mój synek w sobotę pierwszy raz powiedział MAMA :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Normalnie aż się wzruszyłam i skakałam z radości :woohoo: :woohoo: Mąż mi nie chciał wierzyć ale wczoraj Maks cały wieczór przegadał i co chwile powtarzał mama :laugh: :laugh: :laugh: Cudowne uczucie :)

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

11 lata 8 miesiąc temu #615563 przez Jussstyś
czajusiatko jak tam wieczór panienski? Mam nadzieje ze dobrze síe bawiłas :kiss:
agnessa Julcia juz od dawna mowi mama :-) do tego dada, baba, nana, gaga, lubi wystawiac język i pluć :-)
A jak síe denerwuje to warczy jak pies :silly: a i nauczyla się łapać zabawki palcem wskazującym i kciukiem. Śmiesznie to wygląda :laugh: lozeczko mamy obniżone bo się podciągała za szczebelki :-)

U nas piękna pogoda, dzisiaj ma byc 8 stopni, a w środę 15 :-)
A ja do pracy na 14 ehh... :-(

Miłego dnia :kiss:

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #615568 przez czajusiątko
Witajcie kochane!
Wieczór panieński minął bardzo fajnie, najpierw byłyśmy u koleżanki w domu. Tylko drażniło mnie trochę bo spóźniłam się niewiele ponad pół godziny i jak zaszłam to dwie dziewczyny już było mocno wstawione a ich wypowiedzi składały się głównie z słów ku*wa, ch*j, ja pier... itp. Później posiedziałyśmy trochę i pojechałyśmy do klubu potańczyć. Była tam też jedna moja dobra koleżanka, która ma 2-letnigo synka i powiem Wam szczerze, że jak już zajechałyśmy na miejsce i zasiadłyśmy z loży to chyba ze 2 godz siedziałyśmy i gadałyśmy o naszych dzieciaczkach :laugh: Pokazywałam im w telefonie zdęcia mojej Oliwki, tylko niestety jak byłyśmy w toalecie to upadł mi i wczoraj rano zauważyłam że przy upadku wypadła mi z tel karta pamięci i tym samym straciłam mnóstwo zdjęć i filmików z Oliwią :( Koło 2 przyjechał po mnie mąż, skoczyliśmy jeszcze na szybkie zakupy to tesco i po 3 byliśmy w domu. Byłam już taka padnięta, a jak tylko weszliśmy do pokoju to Oliwka się obudziła. Biedna chyba chciała się z mamusią i tatusiem przywitać. Usnęła koło 4 i o 7.40 już się obudziła, więc możecie sobie wyobrazić jak ja wczoraj funkcjonowałam :) Potem o 9 była msza za męża dziadka i mnóstwo gości u babci, która mieszka z nami przez ścianę. Więc poszliśmy też tam a popołudniu pojechaliśmy do moich rodziców. Jak wieczorem położyliśmy spać Oliwkę to zaraz też polegliśmy i po 21 leżeliśmy już w łóżku :)

Patys fajnie, że Wam też się udał wypad. Dobrze, że Mateuszek był taki dzielny :kiss:
Agnessa gratuluję Maksiowi. Wyobrażam sobie jak rozpiera Cie duma ;)
Madzia z Twoimi zdolnościami kulinarnymi na pewno wymyślisz coś pysznego

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

11 lata 8 miesiąc temu #615570 przez Jussstyś
Zapomnialam napisac że zabków dalej nie mamy, dziasełka juz białe i opuchniete od lutego i dalej nic :-)

Ostatnio jak dawałam jej obiadek i postawiłam na chwile miseczke na stoliku od krzesełka zeby jej buzię wytrzeć, a ta jak ręką machnęła tak wszystko wylądowało na telewizorze, podłodze, stole a nawet na kanapie :silly:
Siedzi sama, jak ją stawiam na nóżki to stoi chwilę sama :-)

11 lata 8 miesiąc temu #615574 przez Jussstyś
czajusiatko dzielna Oliwka :-) nas chyba ominie etap raczkowania, bo Julka juz chce stać na nóżkach :-)

11 lata 8 miesiąc temu #615607 przez patys
czajusiątko ja też jak wychodzę na spotkanie z koleżankami i jest kilka młodych mamusiek to nie możemy się nagadać co tam u naszych dzieciaków słychać:) poza tym powiem wam że ja teraz bardzo lubie sie spotykać z koleżankami które mają małe dziaciaki bo np wiedza ze najlepsza pora na odwiedziny to np 1-15 a nie 18-19 kiedy mój mały już pada :)

a dzis mieliśmy miłą niespodziankę ...Mati spał od 20 do prawie 23...a spanie 3 godzin pod rząd nie zdarzyło mu sie od 2 miesiecy:)

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #615758 przez Jussstyś
A ja się pochwalę moim Skarbem, z pierwszym kucykiem :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

11 lata 8 miesiąc temu #615803 przez makrelcia
agnesssa brawo dla synka :) A mama dumna :D Ja to sobie bardziej wmawaim, że mówi mama ale coś po części w tym jest :)

czajusiątko postawa już jest do raczkowana to masz czas pomyślec co usunąć z drogi żeby Ci Oliwka nie zdemolowała wszystkiego :D

Jusstyś Świetne ma włoski :) Nam się kształtuje pomału czupryna ale do takie ilości włosów to nam daleka. A chciałabym żeby Jerzol miał takie dłuższe włoski w przyszłości.
Ja bardzo chciałabym żeby raczkował ale tez już twardo na nogach staje. Jakos nie może wyczaiś, że nogo zginają się w kolanach i można je zginać :)

patys pełen sukces :) ciesz się, że w dobrą stronę idzie. U nas coraz częśtrze pobódki. Zamiast przesypiać całe noce to budzi się jakieś 5-7 razy. W Większości wystarcza smoczek ale ok 4-5 trzeba już mleczko.

Kurcze u Was też jest taki problem z wiosennymi rzeczmi ? Próbuje małemu kupić czapkę ale jest porażka. Oprócz tego co mają w Smyku ( brzydkiego i za 40zł) to nigdzie nic nie ma. Porazka !! Nie mówiąc już o butach i kurtce dla mnie :(

11 lata 8 miesiąc temu #615914 przez kasia7775
Makrelcia nic nie mów o wiosennych rzeczach :p mi została opona zimowa i chyba nie uda się zmienić na letnią :silly:

Czajusiątko Oli też tak na czworakach stoi, ale nie załapał, żeby ręce przełożyć. Jak chce gdzieś dojść, to się kładzie i pełznie :)
Super, że wypad się udał i Oliwka dała radę :P

Justyś super fryzurka :) Oliwier to łysolek

Madzia na pewno super ciasto upieczesz :)
Szkołę kończę w lipcu, teraz muszę nad pracą licencjacką posiedzieć, wtedy sesja, obrona i z głowy. Sama nauka tak mnie nie męczy, tylko dojazdy. Dobrze, że u koleżanki śpię, to milej niż przedtem po hotelach się tułałam.

Agnessa super, ze Maksiu mówi mama :kiss:

Patys może już częściej zacznie ładnie spać?

11 lata 8 miesiąc temu #615980 przez chasiami
Agnessa a Moja mała gada cały czas dada albo tata :) A kilka razy wyszło jej nawet Ajajaj :)

czajusiątko przepięknie wyglądają dzieciaczki co raczkują, ale podobnie jak Justyś nas chyba to ominie.
Dzisiaj właśnie zauważyłam jak Alusia siedziała w łózeczku, że chwyta się szczebelków z łóżeczka i cwaniara próbuje wstawac, zaraz ją wyciągnełam z łóżeczka, bo boje się ze jak się przewróci w tym łóżeczku i uderzy się o te szczebelki to guza może sobie nabic :(

Justyś powiedz mi będziesz podcinac włoski małej? Bo własnie się zastanawiam dosyc poważnie nad tym, zaczesuje już włoski na bok, ale to już przestaje powoli dawac efekty, wszystko jej do oczek leci :( A u nas taki zabobon że włosków nie wolno podcinac bo dziecko nie będzie szybko mówic. I babcie i mamy mi zakazują :(

Patys może przestawia się powoli na "tryb nocny"? :)

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #615990 przez czajusiątko
Kasia Oliwka nie doszła do tego, że mogła by przebierałć rączkami i nózkami w tej pozycji. Także póki co dalej jej sposobem na przemieszczanie się jest turlanie się z brzucha na plecy :)

Justys fajniutki ten kucyk. Nie mogę się doczekać kiedy Oliwce takiego zwiążę

Chasiami, Justys Oliwię jak się podciąga za rączki do siedzenia to też staje na nóżki, a tą pozycję do raczkowania przyjmuje wtedy jak leży na brzuszku, ale do samego raczkowania to jej jeszcze daleko :)

Jeśli chodzi o mowę to Oliwia nie mówi jeszcze nic, tylko czasem zdarza się coś w stylu abu albo babu. Za to do perfekcji opanowała takie jakby pierdzenie buzią i ślina wtedy leci na wszystko w promieniu metra :laugh: najgorzej jest jak przypomni jej się o tej umiejętności w trakcie jedzenia :)

Dziś wyczytałam, że za 2 tygodnie ma być lato i temperatury powyżej 20 st. i wiecie co ja najzwyczajniej w świecie nie umiem sobie wyobrazić tego, że wynoszę Oliwkę na dwór bez kurtki, szalika i nie opatuloną kocem :)

11 lata 8 miesiąc temu #616763 przez Ania14.09
Oj dziewczyny cudownie czytać jak wszystkie mamy takie szczęście jak piszecie, jak rozwijają się nasze maluchy i robią postępy i w mowie i poruszaniu się :laugh:
Mój syn też oczywiście robi postępy :laugh:
Bardzo mnie cieszy, że Filip chyba, unormował sobie godziny snu. Budzi się rano ok. 6, a wieczorem o 20 już nie mamy dziecka i śpi. Trochę mi żal, bo w domu jestem ok. 16.30, ale za to w nocy budzi się ciągle do cyca i w efekcie śpimy razem. :silly:

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka