BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

11 lata 7 miesiąc temu #634346 przez agnesssa
Ania Mam podobne zdanie :woohoo: Też wolę żeby mój synuś był jak najdłużej dzieckiem :laugh:

Makrelcia Może faktycznie idź do lekarza, ale spróbuj pogadac o tych sterydach, też nie jestem za tym żeby takimi świństwami smarować maluchy ale jak nie ma innej opcji to trudno :huh: Wrzuć zdjęcie ciężarówy :woohoo: :woohoo: Nam się tez takie auta podobają, ale na razie się wstrzymujemy z kupnem do jakiejś okazji może na dzień dziecka :lol:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #634467 przez makrelcia
agnesssa nie ma sprawy. Jak wróce z pracy to wrzucę zdręć kilka.
Idziemy jednak do lekarza na 14.30. Zabiore męża, może inaczej będzie wizyta wyglądała :)

11 lata 7 miesiąc temu #634607 przez 26joanna
Ania ja mam do Ciebie pytanie o stulejkę ;) Jaś chyba też ma i chciałam się Ciebie spytać co doradził Ci lekarz , bo nie pamiętam :)
PolaL trzymam kciuki za żłobek
makrelcia może lepiej dla małego jak lekarz go oglądnie , dużo dla niego zdrówka :*
Jasiek wczoraj wieczorem podciągnął się na łóżeczku i stanął na nogi! Szczęśliwy podskakiwał i przechylił się za łóżeczko , dobrze że przy nim byłam to nie wypadł :ohmy: Nie kładłam Go w ogóle na nogi bo mały jest jeszcze nie ochrzczony i nie chce żeby biegał po kościele , ale chyba tego nie unikniemy :blink: Tak że łóżeczko trzeba było obniżyć na sam dół i teraz mam gimnastykę :lol:
Mam problem , bo chciałam Jaśka oduczać już pomału od cyca , ale mam nawały mleczne. Mam tyle mleka że mogę nakarmić jeszcze z dwoje dzieci i nie wiem jak mam się za to zabrać :P

11 lata 7 miesiąc temu #634760 przez czajusiątko
Dziewczynki ja uważam, że każda mama wie najlepiej kiedy wprowadzać wszelkie zmiany u swojego dziecka. Moim zdaniem Oliwia nie jest jeszcze gotowa do siadania na nocniku (mimo że już super siedzi sama) i zapewne poczekamy z tym mniej więcej do roczku, co nie oznacza, że będzie miała mniejsze szanse nauczyć się wołać na nocnik :)

Co do robienia z dzieci dorosłych to też wydaje mi się to niedorzeczne. Kiedyś spacerując z Oliwką spotkaliśmy znajomego z jego półtorarocznym synem, no i ten dumny tata pyta się małego co tata pije? a on odpowiada "piwo", a jak mama mówi "ja pieltole". No mi po prostu szcena opadła. Jak można uczyć dziecko żeby tak mówiło... ja rozumiem, że dziecko może gdzieś usłyszeć a potem powtarzać, ale takie dopytywanie dziecka przy każdej okazji po prostu to utrwala :huh:

Makrelcia i co lekarz powiedział?

11 lata 7 miesiąc temu #634800 przez kasia7775
Agnessa i Makrelcia dziekuje :kiss: Dzisiaj już lepiej, jeden problem mniej, stwierdziłam, że najwyżej we wrześniu się obronię :silly:

26joanna my tez wczoraj obniżyliśmy łóżeczko, bo już strach było zostawiać Oliwiera :)

Makrelcia i co to za wysypka?

Czajusiatko ja tez jeszcze nie sadzam na nocnik, chociaż Oli super siedzi i już sam sobie siada kiedy chce, ale powoli się przymierzam do zakupu.

Ania oj ja tez chyba jestem starej daty, wole poczekać niż się spieszyć :lol:

11 lata 7 miesiąc temu #634818 przez patys
joanna my też próbujemy odzwyczajać...dziś np cały dzień staram się nie podawać piersi bo w nocy na razie nie da się tego uniknąć ale może od weekendu wezmiemy sie tez za nocki...ja nie mam nawału pokarmu na razie mimo że caly dzień nie karmiłam piersią...podobno trzeba szałwie pić...

zmieniliśmy mleko na Nan może minimalnie lepiej mu smakuje ale ogólnie mało ostatnio je...wypija ok 80-100 ml mleczka najwięcej 125 ml..nawet jak mu moje odciągałam to też tyle jadł w ostatnim czasie poza tym ślini się bardziej więc może to na ząbki taki zmniejszony apetyt jak myślicie?

11 lata 7 miesiąc temu #634934 przez patys
ale mi dziwnie dziś pierwszy dzień od narodzin Matka bez karmienia piersią...chyba to Nan mu bardziej zasmakowało wieczorem wypił 130 ml...teraz już śpi...musze troche pokarmu odciagnac...

11 lata 7 miesiąc temu #634941 przez kasia7775
Makrelcia co do emolientów, słyszałam, ze jednak Emolium najlepsze. Ja mam Oilatum w tej chwili i jad dla mnie żadna rewelacja.

Patys ja krótko piersią karmiłam, a czasami mi brakuje... Na żeby może mieć gorszy apetyt

11 lata 7 miesiąc temu #634970 przez hanias
Patys - ja też karmię tylko rano, wieczorem i całą noc ;) Najlepsze jest to że mówiłam że jak Haneczka skończy pół roku to zakończymy karmienie, minęło pół roku i powiedziałam... nieee, jak skończy 8 miesięcy. 8 miesiąc zbliża się wielkimi krokami a to chyba mi jest gorzej pożegnać się z karmieniem niż mojej niuni :P I pewnie jeszcze trochę pokarmię :silly:

Czajusiątko - ja podobnie jak ty. Jak mala skończy rok to pomyślę o nocniczku.

Makrelcia - ja mam Oillan i też dla mnie żadna rewelacja i chyba następnym razem kupię właśnie Emolium.

My jeszcze mamy łóżeczko na środkowy poziomie. Póki co Hania się nie podnosi, a i tak jak karmię w nocy i odkładam to plecy bolą a co dopiero jak będzie na samym dole :huh:

U nas ząbek daje popalić. W dzień marudzenie, nawet na spacerku nie jest tak fajnie jak do tej pory było. Nocki mamy z głowy. Pobudki co godzinę :P No ale musimy to jakoś przetrwać.

11 lata 7 miesiąc temu #634998 przez patys
Hanias ja miesiąc temu nie wyobrażałam sobie odstawienia od piersi a teraz juz tak:) chociaz mam dziwne uczucia....my tez chyba mamy okres ząbkowy chociaz nic nie pojawia się na razie..tez miałam dwa spacerki z rykiem:)i marudzeniem:)a nocki wiadomo co godzine pobudki:)

11 lata 7 miesiąc temu #635106 przez Jussstyś
Hej dziewczyny :-)
Ja tylko na chwilke, musze sie Wam wyżalić. Moja Julka dzis po raz pierwszy na spacerze wpadła w histerię :huh: normalnie aż síe slina dlawila tak plakala, ludzie tylko patrzyli dziwnie na mnie :huh: nie wiem co jej bylo, pierwszy raz nam síe to zdarzyło :huh:
Dobra to na tyle :-P jak bede miala więcej czasu to napiszę :P

11 lata 7 miesiąc temu #635108 przez MADZIA7
Haj dziewczyny:)

rzadziej się odzywam, bo teraz częściej na spacery wychodzę, 2 razy dziennie, a jak wrócimy to często marudzenie jest, w końcu wyszły te górne jedynki po dolnych i rosną sobie powoli i choć już nie powinny boleć, to wydaje mi się, że nadal bolą, bo Mała płącze jak je podrażni, niechetnie je łyżeczką, w wczoraj pokrwawiła sobie dziąsła książeczką.

Co do nocników, to ja kupię, gdy Natalka będzie już stabilnie siedzieć, mam teorię spiskową taką, że takie teksty o nocnikach piszą producenci pieluch, żeby więcej zarobić na pieluszkach;) Nie ma co przyspieszać ani przedłużać, zobaczymy jak się Natalce nocnik spodoba.

Makrelcia ja stosowała Oilatum, uważam że jest bardzo dobry, ale ze względu na cenę kupiłam później płyn nivea, od którego Natalka miała suchą skórę, a terz używam johnson i jestem zadowolona, choć ponoć cześto uczula.

Patys, Hania ja myślałam, żeby karmić 10-12 m-cy, ale póki co ciężko idzie odstawianie od piersi, nawet po zupce z mięsem musi być pierś, a jak czasem uda mi się przetrzymać NAtalkę te 4 godz. bez piersi, to później sobie odbija i domaga się co godz.

dobrej nocki :)

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #635285 przez makrelcia
No więc nasza wysypka to uczulenie na antybiotyk augmentin. Dzisiaj wygląda to strasznie. Dostał zastrzyk sterydowy i zyrtek i po kilku godzinach widać już poprawę. Miejmy nadzieję, że zejdzie wszystko. Młody trochę marudny i widać, że go to swędzi. Póki co śpi spokojnie :)

Kilka fotek mojego solenizanta :D
Na życzenie z ciężarowami:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 7 miesiąc temu #635385 przez makrelcia
patys Jerzol zjada 150 ml i to mu wystarczą na 3 godz. także może im więcej nie potrzeba.

11 lata 7 miesiąc temu #635435 przez PolaL
Patys a po pracy nie bedziesz małego karmiła piersią ? bo nie za bardzo rozumiem dlaczego całkowicie go chcesz odstawić od piersi - chyba że coś źle zrozumiałam ...

Poszłam wczoraj do pracy na 8 tak sobie myślałam max. 3h, a wychodziłam o 14 :angry: o 12 mama podrzuciła mi małą bo już szła do pracy tak że 2h sobie siedziała obok mnie i gaworzyła do wszystkich. Dochodzony cycuś był o 10 potem już o 13.
Co do żłobka to proszę nadal trzymać kciuki - jak małego bede odbierała z przedszkola to zobaczę czy już wywiesili listę czy dopiero jutro ;)

Makrelcia wysypka strasznie wyglądała dobrze że już praktycznie zeszła :woohoo: co do autek to ja mam ich powyżej .... teściowa się uparła i na każdą okazję daje Szymkowi duże autka. Żeby choć raz się spytała czy on się nimi bawi albo co chciałby dostać :angry:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=51996

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka