- Otrzymane podziękowania: 42
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- agnesssa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
Makrelcia Może faktycznie idź do lekarza, ale spróbuj pogadac o tych sterydach, też nie jestem za tym żeby takimi świństwami smarować maluchy ale jak nie ma innej opcji to trudno Wrzuć zdjęcie ciężarówy Nam się tez takie auta podobają, ale na razie się wstrzymujemy z kupnem do jakiejś okazji może na dzień dziecka
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- makrelcia
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jurek 25.08.2012
- Otrzymane podziękowania: 7
Idziemy jednak do lekarza na 14.30. Zabiore męża, może inaczej będzie wizyta wyglądała
- 26joanna
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 0
PolaL trzymam kciuki za żłobek
makrelcia może lepiej dla małego jak lekarz go oglądnie , dużo dla niego zdrówka :*
Jasiek wczoraj wieczorem podciągnął się na łóżeczku i stanął na nogi! Szczęśliwy podskakiwał i przechylił się za łóżeczko , dobrze że przy nim byłam to nie wypadł Nie kładłam Go w ogóle na nogi bo mały jest jeszcze nie ochrzczony i nie chce żeby biegał po kościele , ale chyba tego nie unikniemy Tak że łóżeczko trzeba było obniżyć na sam dół i teraz mam gimnastykę
Mam problem , bo chciałam Jaśka oduczać już pomału od cyca , ale mam nawały mleczne. Mam tyle mleka że mogę nakarmić jeszcze z dwoje dzieci i nie wiem jak mam się za to zabrać
- czajusiątko
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 9
Co do robienia z dzieci dorosłych to też wydaje mi się to niedorzeczne. Kiedyś spacerując z Oliwką spotkaliśmy znajomego z jego półtorarocznym synem, no i ten dumny tata pyta się małego co tata pije? a on odpowiada "piwo", a jak mama mówi "ja pieltole". No mi po prostu szcena opadła. Jak można uczyć dziecko żeby tak mówiło... ja rozumiem, że dziecko może gdzieś usłyszeć a potem powtarzać, ale takie dopytywanie dziecka przy każdej okazji po prostu to utrwala
Makrelcia i co lekarz powiedział?
- kasia7775
- Wylogowany
- gadatliwa
- nasz skarb Oliwier
- Otrzymane podziękowania: 5
26joanna my tez wczoraj obniżyliśmy łóżeczko, bo już strach było zostawiać Oliwiera
Makrelcia i co to za wysypka?
Czajusiatko ja tez jeszcze nie sadzam na nocnik, chociaż Oli super siedzi i już sam sobie siada kiedy chce, ale powoli się przymierzam do zakupu.
Ania oj ja tez chyba jestem starej daty, wole poczekać niż się spieszyć
- patys
- Wylogowany
- rozmowna
zmieniliśmy mleko na Nan może minimalnie lepiej mu smakuje ale ogólnie mało ostatnio je...wypija ok 80-100 ml mleczka najwięcej 125 ml..nawet jak mu moje odciągałam to też tyle jadł w ostatnim czasie poza tym ślini się bardziej więc może to na ząbki taki zmniejszony apetyt jak myślicie?
- patys
- Wylogowany
- rozmowna
- kasia7775
- Wylogowany
- gadatliwa
- nasz skarb Oliwier
- Otrzymane podziękowania: 5
Patys ja krótko piersią karmiłam, a czasami mi brakuje... Na żeby może mieć gorszy apetyt
- hanias
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Czajusiątko - ja podobnie jak ty. Jak mala skończy rok to pomyślę o nocniczku.
Makrelcia - ja mam Oillan i też dla mnie żadna rewelacja i chyba następnym razem kupię właśnie Emolium.
My jeszcze mamy łóżeczko na środkowy poziomie. Póki co Hania się nie podnosi, a i tak jak karmię w nocy i odkładam to plecy bolą a co dopiero jak będzie na samym dole
U nas ząbek daje popalić. W dzień marudzenie, nawet na spacerku nie jest tak fajnie jak do tej pory było. Nocki mamy z głowy. Pobudki co godzinę No ale musimy to jakoś przetrwać.
- patys
- Wylogowany
- rozmowna
- Jussstyś
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jesteś całym naszym światem Córeczko:*
Ja tylko na chwilke, musze sie Wam wyżalić. Moja Julka dzis po raz pierwszy na spacerze wpadła w histerię normalnie aż síe slina dlawila tak plakala, ludzie tylko patrzyli dziwnie na mnie nie wiem co jej bylo, pierwszy raz nam síe to zdarzyło
Dobra to na tyle :-P jak bede miala więcej czasu to napiszę
- MADZIA7
- Wylogowany
- rozmowna
rzadziej się odzywam, bo teraz częściej na spacery wychodzę, 2 razy dziennie, a jak wrócimy to często marudzenie jest, w końcu wyszły te górne jedynki po dolnych i rosną sobie powoli i choć już nie powinny boleć, to wydaje mi się, że nadal bolą, bo Mała płącze jak je podrażni, niechetnie je łyżeczką, w wczoraj pokrwawiła sobie dziąsła książeczką.
Co do nocników, to ja kupię, gdy Natalka będzie już stabilnie siedzieć, mam teorię spiskową taką, że takie teksty o nocnikach piszą producenci pieluch, żeby więcej zarobić na pieluszkach;) Nie ma co przyspieszać ani przedłużać, zobaczymy jak się Natalce nocnik spodoba.
Makrelcia ja stosowała Oilatum, uważam że jest bardzo dobry, ale ze względu na cenę kupiłam później płyn nivea, od którego Natalka miała suchą skórę, a terz używam johnson i jestem zadowolona, choć ponoć cześto uczula.
Patys, Hania ja myślałam, żeby karmić 10-12 m-cy, ale póki co ciężko idzie odstawianie od piersi, nawet po zupce z mięsem musi być pierś, a jak czasem uda mi się przetrzymać NAtalkę te 4 godz. bez piersi, to później sobie odbija i domaga się co godz.
dobrej nocki
- makrelcia
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jurek 25.08.2012
Kilka fotek mojego solenizanta
Na życzenie z ciężarowami:
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- makrelcia
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jurek 25.08.2012
- PolaL
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 2
Poszłam wczoraj do pracy na 8 tak sobie myślałam max. 3h, a wychodziłam o 14 o 12 mama podrzuciła mi małą bo już szła do pracy tak że 2h sobie siedziała obok mnie i gaworzyła do wszystkich. Dochodzony cycuś był o 10 potem już o 13.
Co do żłobka to proszę nadal trzymać kciuki - jak małego bede odbierała z przedszkola to zobaczę czy już wywiesili listę czy dopiero jutro
Makrelcia wysypka strasznie wyglądała dobrze że już praktycznie zeszła co do autek to ja mam ich powyżej .... teściowa się uparła i na każdą okazję daje Szymkowi duże autka. Żeby choć raz się spytała czy on się nimi bawi albo co chciałby dostać