- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- Jussstyś
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jesteś całym naszym światem Córeczko:*
My dzisiejsza noc mielismy koszmarna... Od godz 1w nocy pobudka co godzinę... Dawałam jej herbatke i nic to nie dało... Ogólnie to przesypia cale noce, tylko dzis cos nie chciala. Moze ja brzuszek bolał?
Co do jedzonka to my dajemy jak na razie biszkopciki z hippa, a i tak dziąsełkami odgryza tak duze kawałki ze strach ze się zadławi. Ale to miękkie, pomemła w buzi i się rozpuści
Nic więcej nie dajemy na razie bo nie mamy jeszcze ząbków
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- hanias
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- patys
- Wylogowany
- rozmowna
Mati wypija z butelki mało i różnie...w nocy to ok 150-170 ml a w dzień czasem 120 czasem 150 czasem 90....
- Jussstyś
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jesteś całym naszym światem Córeczko:*
- Patka0308
- Wylogowany
- pierwsze słowa
dawno nie pisałam nic, ale czytałam na bieżąco u nas wczoraj była palmowa niedziela i Grześ z tatą poszedł do cerkwii poświęcić palemkę i dostał winka i w końcu za tydzień święta ha nie mogę się doczekać i pierwsze stragany ( odpust;)) Grzesia
my też dalej beż zębów sami też nie siedzimy jeszcze. jemy zupki, ale te ze słoiczka nie smakują dla Grzesia, więc sama gotuje, deserki, chrupki, biszkopciki itp. Dalej karmimy się piersią
Dziś znowu ładna pogoda więc niedługo wyruszamy na spacerek
- czajusiątko
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 9
Wczoraj próbowałyśmy kluseczki lane na rosołku i jej smakowało, a dziś ugotuję jej zupkę z buraczkiem
Magdalenamksiazek fajnie, że się odezwałaś, zaglądaj do nas częściej
Makrelcia fajnie, że Jerzyk tak sobie fajnie radzi z samodzielnym jedzeniem
Patys super Wam idzie z tym odstawieniem. Mateuszek jest bardzo dzielny. To teraz już nocki będą coraz lepsze
- makrelcia
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jurek 25.08.2012
- Otrzymane podziękowania: 7
Potrzebuję przepis na mufinki, takie na które na wierzch będę mogła położyć krem (kolorowy z barwnikami proszę również o przepis) Macie jakies sprawdzone i wypróbowane ?
- PolaL
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 2
Patys a nie bierzesz tabletek na zasuszenie pokarmu ? Bierze się je od ginekologa. Ja kupiłam jak odstawiałam Szymka ale nie zastosowałam bo jak się karmi rok i 9 miesięcy to tego pokarmu jest zdecydowanie mniej niż przy Matim. Ja chyba byłam już gotowa na odstawienie od cycusia bo nawet nie miałam obrzemiałych piersi. Odstawiłam z dnia na dzień i nic mi nie leciało. Ale jakbyś miałą się męczyć to lepiej może weź tabletki.
- patys
- Wylogowany
- rozmowna
a, że nie wywiesili tej listy to rzeczywiście żenada i rozumiem że znowu zaw od, że nie wiecie na czym stoicie...
Makrelcia Mati też najcześciej 150 wypija a dzis wieczorkiem 180 ale tak szybko to zrobił że aż mu sie dużo ulało po odbiciu...poza tym mam wrażenie że z tego smoczka 3 (po 6 miesiącu)bardzo szybko leci...
ciekawa jaka nocka nas dzisiaj czeka...powiem waż że jeśli nadejdzie moment, że on się tylko dwa albo 3 razy obudzi to chyba nie uwierzę
- PolaL
- Wylogowany
- gadatliwa
pije
Ciężko się pisze z pomocnikami co napiszę to łobuziarka wciska mi enter i delete.
A wywiesili liste i d osgta łyśmy się
- PolaL
- Wylogowany
- gadatliwa
- patys
- Wylogowany
- rozmowna
a my po kolejnej nocce bez piersi...Matek budził się tylko 3 razy:) o 1 pił tylko mleko....jedeyna niedogodnosc to taka ze jak sie wybudza to zazwyczaj trudno mu zasnac i jak od razu nie usnie to potem trzeba duzo zachodu bo nie chce smoczka i nic nie pomaga i trzeba pobujać...macie jakis dobry sposób...pod tym względem z piersią było prościej:)
hanias a jak u was??
- Ania14.09
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Istniejąc tyle robisz dla mnie" Magda i Filip
- Otrzymane podziękowania: 6
Poza tym czytałam, że mleko ma wartość dłużej niż rok. Magda zaczęła mi chorować jak ją odstawiłam od piersi, a miała już dwa lata skończone.
Z odstawianiem Magdy miałam jak PolaL odbyło się to naturalnie i pokarmu było mniej, bez nawałów.
Patka lubię czytać o innych kulturach niż ta w jakiej się wychowałam. O co chodzi z tym winem i odpustem u was?
Polal gratulacje Wiedziałam, że dostaniecie żłobek
[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png
- patys
- Wylogowany
- rozmowna
jakie macie plany na majóweczkę??my pewnie do teściów pojedziemy na wieś na jeden dzień, poza tym mamy sobie z robić z koleżankami wieczór spa:)
- czajusiątko
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 9
Polal fajnie, że udało Wam się z tym ząbkiem
Zapomniałam Wam się pochwalić naszym ostatnim sukcesikiem Pisałam Wam kiedyś, że Oliwia od urodzenia miała uczulenia na różne płyny do prania i musiałam prać jej ciuszki w płatkach mydlanych, a te płatki za każdym razem trzeba rozkruszać i rozpuszczać w gorącej wodzie żeby się dobrze rozpuściły. Oczywiście co jakiś czas robiłam próby i prałam jakiś ciuszek w czymś innym ale jej zawsze coś wyskakiwało. Ostatnio puściłam jej ubranka w persilu sensitive i nareszcie jest ok. Tak się cieszę, że ten problem mamy już głowy
Dziś zauważyłam u Oliwki na dole w dziąsełku taką czerwoną kropeczkę, jakby krew. Zobaczyłam jeszcze raz później po jedzonku i dalej jest. Może nam się ząbek będzie przebijał?! Poza tym dzisiaj nauczyła się sama siadać z leżenia na pleckach
Wiecie ostatnio już 2 razy śniło mi się nasze spotkanie heh fajnie byłoby się tak spotkać z naszymi maluchami