BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

11 lata 10 miesiąc temu #647013 przez hanias
A propos wakacji B) - czy znacie jakieś fajne miejsce nad morzem gdzie można pojechać z dzieckiem i jest w miarę tanio?

Aniu - niezłe streszczenie. hehehe :laugh:

Czajusiątko - zapomniałam napisać - malowidła na ścianie piękne :ohmy:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #647073 przez makrelcia
HANIAS Unieście - blisko mielna. Ceny ok 25-40 zł za osobe. Blisko plaża z podjazdem dla wózków. W zasadzie teraz każda kwatera oferuje łóżeczko dla malucha a jak nie to sa turystyczne łóżeczka :) No i za malucha raczej się nie płaci :)

11 lata 10 miesiąc temu #647618 przez hanias
makrelcia - a jakieś konkretne kwatery, bo jak szukałam to ceny od 70 zł wzwyż :ohmy:

11 lata 10 miesiąc temu #647950 przez agnesssa
Hej Mamuśki

Nie mam ostatnio na nic czasu :dry: Normalnie wczoraj aż małe załamanie nerwowe przeszłam, bo wszystko mam na głowie :blush:

Po za tym Maks ciągle mam katar, to już 3 tydzień :huh: Lekarz powiedział, że osłuchowo jest ok więc tylko mam mu psikac do noska i wyciągać, a przez ostatnie kilka dni to aż ciurkiem mu z tego noska leciało :huh: A żeby nie było kolorowo to i ja jestem chora :dry: No i maruda ze mnie straszna, chyba dostanę okres dzisiaj bo mnie brzuch boli i to dziwne zachowanie :silly:

Czasami podczytuje, ale nawet nie na bieżąco więc nie odpisze każdej z osobna :kiss:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

11 lata 10 miesiąc temu #647963 przez PolaL
Agnesssa co do kataru to ja też z nim walczę ale u nas jest niecieknący tylko w nocy katarek zatyka jej nos i muszę inhalować zeby odetkać. Do tego idę dziś z Szymkiem do lekarza bo przed długim weekendem wyskoczyły mu jakieś krostki na prawej rączce i raz prawie znikną a na drugi dzień znów wyskoczą.

Aniu streszczenie faktycznie zwięzłe :blink:

Nad morze to my jeździmy pod namiot do Międzywodzia :lol: ale nie każdy lubi. Jak nie jest jeszcze ciepło to korzystamy z kwater też w Międzywodziu na ośrodku Gryfinko :silly:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=51996

11 lata 10 miesiąc temu #647996 przez PolaL
Wrzuciłam na Fb filmik jak Gabi radzi sobie ze wstawaniem. W sumie to cały czas by stała i chwiała się na tych swoich nożynkach. No nie chwiała bo już stoi coraz stabilniej ;)

11 lata 10 miesiąc temu #648028 przez Sandra85
Witam :) Widac,ze ladna pogoda,bo coraz mniej piszecie :laugh: U nas tez dosyc cieplo,ale od jutra ma sie ochlodzic....Co do wakacji nad morzem to Wam nie doradze,bo nigdy nie bylam :S Moze kiedys mi sie uda :unsure: Ania trzymam kciuki za corke,oby dobrze wszystko jej poszlo,pamietam jaki to stres :kiss: Agnessa buziaczki dla Maksia :kiss: niech zdrowieje szybciutko, a Ty sie tak nie stresuj,silne jestesmy,damy rade :ohmy: :kiss: Ja tez od czasu do czasu mam zalamania i jest tylko placz,np. wczoraj przed spaniem sie poryczalam...Moj M byl wczoraj praktycznie 12 godz. w pracy i dziecko,sprzatanie,gotowanie na mojej glowie,a wczoraj jeszcze musialam isc do lekarza po wyniki badan krwi i prawie 1,5 godz. tylko u lekarza,potem wszystko w biegu,zakupy,usypianie Malego potem obiad...Echh czasem to szkoda gadac...Ale sie wyzalilam...Ale az mi lepiej :side: Patys wcale sie nie przejmuj,ze Matus jeszcze nie siedzi,czy nie stoi,wszystko w swoim czasie :kiss: Jak zacznie to dopiero bedziesz musiala miec oczy dookola glowy :laugh: Moj Bruno np. jeszcze nie ma zabkow,ale jego tatus mial pierwszego na 11 miesiecy,to sie nie przejmuje,mamy czas :lol: No i pozno zaczol sylabizowac,dopiero od kilku dni mowi baba, papa,dada...Czekam na mama,ale urwis cos nie chce mowic tylko sie smieje jak mu kazalam powtarzac :silly: Uciekam szykowac synka i idziemy na zakupy,buziaczki dla Maluszkow :kiss:

11 lata 10 miesiąc temu #648036 przez agnesssa
PolaL Silna dziewczynka :lol: Maks też się tak wspina o wszytsko co się da ;) Co do kataru to ja już wszytsko robię co mogę, i inhaluje i zakrapiam solą morską co chwile i wyciągam, ale wczoraj już kropelki kupiłam, bo szkoda mi tego gzuba :huh: Wczoraj w ogóle był jakiś marudny, więc w pracy nie mogłam się na niczym skupić jak mi Niania pisała, że mały nie w sosie :blush:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

11 lata 10 miesiąc temu #648037 przez Ania14.09
Ja też nie mam na nic czasu. Jakaś masakra. Czytam was w locie i nie mam czasu na odpisywanie. W domu nie włanczam kompa od tygodnia.

U nas mały sukces, bo Filip zaczął jeść coś innego niż mleko zasmakował w zupie ogórkowej :laugh: i zaczął do wszystkiego otwierać buzię. W końcu, wiedziałam, że musi zasmakować w jedym daniu, to później poleci.

Mój zanjomy wynajumuje w Świnoujściu mieszkanie dwupokojowe za 250 za dobę. Tak naprawdę na 4 osoby, świetne miejsce, bardzo wysoki standard. Ja osobiście jeszcze Świoujście strawię

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

11 lata 10 miesiąc temu #648047 przez Ania14.09
Ja nie mam fb, więc nic nie zobaczę, możesz PolaL tu wstawić jak sie da.
Dziewczynki z reguły wszystko robią szybciej, a na pewno szybciej mówią, więc się nie przejmujcie mamy synów. U nas też nie ma zębów,ale sie tym nie martwimy

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #648090 przez czajusiątko
Sandra mój młodszy brat też miał 11 miesięcy kiedy wyszedł mu pierwszy ząbek, a 10 mies gdy zaczął chodzić, więc u niego była troszkę inna kolejność jak u innych dzieci :)

Agnessato zdrówka dla Maksia :kiss:

Makrelcianiestety to nie ja mam taki talent. Postacie rysował ołówkiem na ścianie mój szwagier a my tylko malowaliśmy :)
Aniano to wielki sukces u Was z tym jedzonkiem :)

U nas też mąż ostatnio cały czas w pracy. Na ogół wraca przed 19, a po 19 to Oliwka już idzie do kąpania i spać, więc nawet nie ma za bardzo jak się z nią pobawić. Już nie mówię o tym, że teraz znowu często jeździ w trasy i wraca kiedy mała już lula. Ja z kolei wieczory poświęcam na pisanie pracy bo za 2 miesiące obrona, a ja jeszcze daleko w tyle. Także codziennie staram się chociaż 2 strony wypocić...

Hanias a u Was duża była ta plamka?? Bo u nas to dosłownie jakby igłą nakuta

11 lata 10 miesiąc temu #648352 przez PolaL
Aniu jak mi się uda to później zapodam filmik na forum

11 lata 10 miesiąc temu #648412 przez PolaL

11 lata 10 miesiąc temu #648414 przez PolaL
Co do rozwoju dzieci to pamiętajcie że każde rozwija się inaczej. Mam na FB filmik z okrezu gdy Szymi miał 8 miesiący i dopiero zaczynał wstawać chwiejnie na nóżkach. A GAbi raczkuje od 6 miesięca a nawet wcześniej. Mój mąż ma chrześnicę co zaczęła sama chodzić jak skończyła 15 miesięcy. To jest indywidualna sprawa naszych dzieci. Jak będą gotowe to zrobią co mają zrobić i tyle. Gabi np. nie śpieszy sie z gadaniem na razie sobie guga i jest ok.

U nas cały dzień popaduje i co zdążę wyschnąć to znów zmoknę najgorzej ze folia do wózka jeździ sobie w samochodzie a mąż ma go w pracy.

11 lata 10 miesiąc temu #648720 przez Ania14.09
PolaL super! Magda byŁa taka bystra i w tym czasie już siedziała wstawała i miała zęby, :laugh: co nie jest żadnym wyczynem. Filip jest wolniejszy

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka