- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- hanias
- Wylogowany
- pierwsze słowa
chasiami- szkoda, że nie zgadałyśmy się wcześniej z tymi sukienkami, bo my jutro mamy roczek i nic nie mam i właśnie zaraz wychodzę do sklepu coś kupić.
Z tym wybieraniem to chodzi o to, że na roczek robi się taką niby wróżbę. Kładzie się przed maluszkiem pieniądze, książeczkę do nabożeństwa, kieliszek, długopis i książkę chyba. I np.jak dziecko pierwsze wybierze książeczkę do nabożeństwa to zostanie księdzem czy zakonnicą itd.
Anulka - zapamiętałam, bo też kiedyś myślałam nad Helenką ale wybraliśmy w ostateczności Hanię, no i moja babcia była Helenka więc tak mi to jakoś zapadło w pamięci
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- agnesssa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
- Otrzymane podziękowania: 42
A ja właśnie wydrukowałam zaproszenia, bo postanowiłam sama zrobić
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- czajusiątko
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 9
Anulka babo wstrętna ale mi zawróciłaś w głowie z tym drugim dzieckiem ja chyba też bym już chciała chociaż u mnie to trochę tak jak wiatr zawieje... raz bym już bardzo chciała, a innym razem jeszcze bym poczekała
My myjemy ząbki odkąd pojawił się pierwszy. Szczoteczkę mamy z Canpola a pastę Elmex. Na wieczór myjemy pastą przy kąpaniu i Oliwia bardzo to lubi. Najpierw daje,żebym ja jej wyszorowała, a później opłukuje szczoteczkę i już ona sobie sama myje (a raczej mamle) Tylko wiecie zastanawiam się, bo ostatnio kuzynka mówiła, że jak się myje Elmexem, a później przejdzie na inną pastę to się szybko zęby psują i u jej córeczki tak było... A Wy słyszałyście coś na ten temat??
- makrelcia
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jurek 25.08.2012
- Otrzymane podziękowania: 7
Anulak czuję u siebie negatywne emocje jestem ZAZDROSNA ! Też bym chciała ! Gratuluje oczywiście i trzymam kciuki za dziewczynkę Nie boisz się czy dasz sobie radę z dwójką dzieci ? Ja to może i bym się skusiła na drugie ale właśnie obawiam się tego. Tak naprawdę jestem sama z obowiązkami domowymi i z dzieckiem. Mąż w tych sprawach mało uczestniczy z racji pracy a chyba bardziej charakteru. Poczekam chyba na moment aż Młody podrośnie żeby tatko mógł się nim zajmować (czyli za jakieś 1,5 roku mam nadzieję) i wtedy drugie dzieciątko.
Ania1409Pocieszę Cię, że ja też chyba z 6 razy wstawałam w nocy. Od 3.30 Młody nie spał. Wzięłam go do siebie do łóżka ale to nic nie dało. Mleko musiało być. A chciałam tego uniknąć bo mi się znowu przyzwyczai do nocnych wyżerek.
A ja mam po pracy mnóstwo roboty aż 2 ciasta muszę upiec i tort dokończyć Najgorsze to zwożenie wszystkiego na działeczkę bo tam jeszcze niewiele mamy Ale będzie wesoło i kolorowo
- agnesssa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Fajknie, że imprezka na świeżym powietrzu, u mnie to już raczej pogoda by nie pozwoliła, po za tym u mnie będzie 20 osób i nie chce mi się kombinować ze stołami, a w domu mama ma wielki stół
No a co do tego ubranka to mi sie po prostu podobają takie rzeczy a rzadko jest okazja żeby tak ubrać małego
allegro.pl/rampers-z-szelkami-roczek-chr...48h-i3469973659.html
- makrelcia
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jurek 25.08.2012
Agnessa tylko weź pod uwagę, że to będzie koniec września a nóżki gołe Chyba, że macie cieplutko w domu
A czy wasze dzieciaki śpią spokojnie w nocy ? Mój strasznie się "świga" i milion razy zmienia pozycję. Wiecznie odkryty jest. Zastanawiam się nad zakupem śpiworka do spania ale nie wiem czy mnie nie przeklnie za brak swobody w świganiu się ;
- agnesssa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
coś takiego:
allegro.pl/nowy-komplet-spodnie-z-szelka...-92-i3469949486.html
taki zestaw jest fajny
allegro.pl/hm-cudo-spodnie-jodelka-szelk...-86-i3491135354.html
A z pisakiem super pomysł
- siteczko
- Wylogowany
- rozmowna
- Nasz Mały Cud jest już z nami! :)
Anulka ja też zazdroszczę, ale też się nie raz zastanawiam czy dałabym radę z dwójką np szwagierka ma termin na koniec września i mówi że by chyba nie dała rady jakby miała takiego Tymka jeszcze prócz swojego dużego brzucha, już nie wspominając jak się urodzi... ale myślę, że przy drugim jest dużo łatwiej
Ja gdybym miała stałą pracę to na pewno byśmy się starali o drugie, a tak to muszę jeszcze poczekać...
Ale w tym roku baby boom, ciekawe czy spowodowane jest to rocznym macierzyńskim
U nas szwagierka, u bratowej żony dwóch braci, dwie nasze sąsiadki z piętra [a jest 3 mieszkania na piętrze ], żona kuzyna, u znajomych chyba z 3 to już 9 a pewnie kogoś pominęłam a jak ja byłam w ciąży to była jeszcze tylko kuzynka
Co do roczku.
Agnesssa super zaproszenie! rozumiem, że robisz mi konkurencję
a jeżeli chodzi o ten rampers to super, ale na lato, a spodnie z szelkami też ekstra, mam jedne takie właśnie z H&M tylko że grafitowe w krateczkę a jak ubiorę hmm po drodze mam wesele brata, więc tutaj na razie się skupiam ale myślę że spodnie i koszulę
My też myjemy ząbki, ale póki co bez pasty, bardziej przyzwyczajamy i masujemy dziąsła, ale jestem na etapie poszukiwań pasty dla niego
- makrelcia
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jurek 25.08.2012
- Patka0308
- Wylogowany
- pierwsze słowa
u nas też noc była straszna, ale to chyba przez to że w końcu idzie nam ząb!!! skąd wiem?? ha bo jest dziurka na dziąśle, więc myślę że to ząb, no bo co innego??? więc może w końcu wyjdzie ten jeden i w końcu jak zapyta mnie ktoś a zęby ma? to powiem a owszem ma
Agnesssa świetne zaproszenia!! aż normalnie zazdroszcze my planujemy ubrać spodnie i koszulę, a na szelkach mamy spodnie 3/4 z h&m granatowe a ten rampers bardzo fajny.
makrelcia Grzesiek też spokojnie nie śpi w nocy, kręci się wierci, też wiecznie rozkopany, ale widocznie tak mu wygodnie, jakby było mu zimno czy coś to pewnie by się obudził a tak to myślę że śpiworek nie potrzebny za bardzo.
A co do tego pisaka to super pomysł
- kasia7775
- Wylogowany
- gadatliwa
- nasz skarb Oliwier
- Otrzymane podziękowania: 5
Makrelcia jak chcesz to ja mam 3 śpiworki, jeden mogę ci odsprzedać Mi teraz nie są potrzebne, bo mamy bardzo ciepło w domu,.....
...ale nie wiem jak w nowym domu będzie nie zauważyłyście wczoraj, jak pisałam, że
się przeprowadzam do naszego domku Kredytu nie dostaliśmy, ale dogadaliśmy się ze sprzedającymi i mamy rok na spłatę jesteśmy już po przygotowaniu umowy przedwstępnej u notariusza, nie mogliśmy dzisiaj podpisać, bo mojego męża nie było. Ale formalnie wszystko na ostatni guzik dopięte Mały remoncik i możemy iść na swoje
Agnessa ja zakładam koszulę i spodnie. Koszule mam dwie do wyboru, ostatnio bratowa mi w Anglii w Next kupiła, jak ci się spodobają, to też będę mogła ci sprzedać bo Maksiu mniejszy od Oliwiera
Nie wiem co to dzisiaj za nocka była, ale Oli tez niespokojny był cały wieczór....
- hanias
- Wylogowany
- pierwsze słowa
A u nas nocka była nawet całkiem ok. Ale dziś mamy szaleństwo bo Hania póki co spała tylko 35minut i jest marudna jak smok!
- Sandra85
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 2
- chasiami
- Wylogowany
- gadatliwa
- 21.08.2012 - Alicja i czekamy na Paulinkę :)
- Otrzymane podziękowania: 19
Dziewczyny wy macie chłopów to macie fajne te garniturki prześliczne! a my tylko w tych sukienkach, gumkach do włosów itp
agnessa prześliczne zaproszenie! Szkoda ze sama nie wpadłam na takie cos chociaż sama robiłam zaproszenia.
A co do szczoteczki to nawet nie wiedziałam ze są takie bajery (aż wstyd sie przyznac dziecku ząbków nie myje na szczeście ma je całe 4 )
kasia to kolejna okazja do świętowania My tu mamy wzloty i upadki Wspaniałe chwile razem
Odkąd przyjechaliśmy z Mazurów dziecko zasypia same odkładam do łóżeczka daje pieluszke, smoczek i wychodze prześpi całą noc i wstaje ok 8-8,30 aż miło.
A tam na tych wczasach budziła sie nam o 5 na mleko i wstawala o 6-7 wyspana
Sandra ja też w tym tygodniu mam sie zgłosic do znajomej fotografki na sesje 250 zł foto książa (10 kartek) i do tego pare zdjęc luzem dla rodziny mam nadzieje ze to nie wychodzi drogo bo sie nie orientuje,
Bruno normalnie model Fajnie ze pozował? a nie bał się? ze w innym miejscu i obcy ludzie? boje sie co Alicja (bo jak ktos jej sie nie spodoba to płacze i koniec musze wyjśc )
- chasiami
- Wylogowany
- gadatliwa
- 21.08.2012 - Alicja i czekamy na Paulinkę :)
- Otrzymane podziękowania: 19