BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

10 lata 1 miesiąc temu #943965 przez PolaL
Czajusiątko nie pisałam bo nie miałam czasu :( ogólnie Gabi do rana wymiotowała 8 razy.... dziś do 10 już kolejne 2 Poszłam z nią do lekarza bo to weekend jakby za pasem, a jak mi się odwodni to co ja zrobię. Na razie ok, ale , mam podawać poza priobiotykami jeszcze elektrolity a to jest straszne w smaku. No zobaczymy. Mówią że pierwsze 24h są najgorsze. To mi zostało jeszcze 7h i wyjdę na prostą :blink: W razie co mam skierowanie do szpitala, ale to ostateczność.
Spotkałam w aptece mamę chłopca co chodzi z Gabi i ma to samo. Wiec zaczynają sie jelitówki :sick:

Aniu no Madzi szybko zleciało :) trzymam kciuki żeby jej się poukładało.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=51996

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 1 miesiąc temu #943978 przez Ania14.09
polal współczuję, mi sie Filip bardzo szybko odwadnia, więc u nas wystarczyły dwie, trzy godziny żeby był odwodniony,ale też bardzo szybko się zregenerował. Glukoza do picia też jest dobra i jest słodka

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

10 lata 1 miesiąc temu #944047 przez Sandra85
No to widze,ze nie tylko my chorujemy-Pola zdrowka dla maluszkow :kiss: :kiss: :kiss: Oby szybko Wam przeszlo :kiss: My cala noc nie spalismy,ja z goraczka nosilam Bruna na rekach,bo tak plakal,moj M sie obrazil,bo co tylko chcial wziasc malego to ten jeszcze wiekszy placz,normalnie katastrofa....No i sie dzis okazalo,ze zapalenie ucha ma biedaczek :( No wiec tez juz jest po pierwszej dawce antybiotyku,zobaczymy jaka nocka bedzie....Ja ledwo na oczy widze,a moj M to nie wiem jak on dzis pracuje....

10 lata 4 tygodni temu #944648 przez PolaL
Witam ;) my juz po chorobie :) w sumie Gabi tylko z czwartku na piątek wymiotowała dostała elektrolity do picia ( przyznam się że dałam jej 1 saszetkę :blush: ) w sobotę osłabiona po dniu sucharkowym. Jeszcze dziś z babcią i dziadkiem sie bawią a jutro w dniu Pluszowego Misia idzie do żłobka. Zresztą u nas w żłobku cały tydzień misiowy :P

Z postanowień - po dwóch latach i dwóch miesiącach zaczynam odstawianie od piersi :kiss: jak na razie 2 dni jesteśmy bez :woohoo: pierwszej nocki 4 razy podchodziła po cyca a ja jej podawałam wodę do picia której nie chciała - efekt przepłakane pół nocki :S A dziś całą nocka przespana bez kwękniecia.

10 lata 4 tygodni temu #944650 przez PolaL
Sandra wiem co to znaczy zapalenie uszka u maluszka :huh: najważniejsze że w porę wykryte bo mogą być straszne konsekwencje. Ja kiedyś z Szymkiem trafiliśmy do szpitala z uchem - gorączkował bez żadnych objawów i dopiero w szpitalu wypatrzyli początki zapalania ucha. Dostaliśmy wtedy krople do zakrapiania i musiał nosić jeszcze okłady z waty nasączonej spirytusem + jakieś sreberka żeby grzało. I do tego musiał siedzieć w czapce bo w szpitalu pielęgniarki nie miały mu czym przymocować tych kompresów. Dlatego wspieram Cię :kiss: i mam nadzieję że u Was zapalenie będzie z lekkim przebiegiem.

Podziękowania: Sandra85

10 lata 4 tygodni temu #944710 przez Sandra85
Witam :) U nas juz lepiej,juz po 2dawce antybiotyku Bruno zaczal sie zachowywac jak zawsze,gadac,smiac sie...Uff,odetchnelam przez weekend :) dzis juz jest w przedszkolu,a w srode musimy jechac na control,bo pediatra musi sprawdzic uszko i zdecydowac,czy 7dni antybiotyku wystarcza,czy bedzie musial brac 10dni.A ja nadrabiam zaleglosci w domu,niby sie juz lepiej czuje,miesnie mnie nie bola,ale jeszcze katar i kaszel mam okropny,dookola nosa cala skora pozdzierana-nawet nie chce mi sie w lusterku przegladac :S Pola biedny Szymus,na szczescie Bruno przeszedl lagodniej,chociaz podejrzewam,ze od poczatku mial problema z uchem,bo juz w niedziele sie skarzyl,a w pon. dala mu sterydy na krtan i ibuprofen to go tak nie bolalo,ale i tak byl markotny,ale w piatek juz byla nasza pediatra i tak mu dokladnie sprawdzila,ze zobaczyla to zapalenie,ni i w nocy z pitku na sobote juz ladnie spal :) Dobrze,ze z Gabi juz lepiej :kiss: Nie mam czasu jeszcze doczytac wszystkiego,ale dziewczyny gdzie jestescie??????

10 lata 4 tygodni temu #944715 przez chasiami
Ja was czytam na bierząco, ale jakoś czasu nie ma.
Dzisiaj ide do gina i bede miala już badania te wszystkie co przed porodem, bo lekarka sie boi ze mogłabym wcześniej urodzic.
Boję się ze znów bedzie coś nie tak, bo praktycznie każda wizyta u gina konczyła sie skierowaniem do szpitala.

Dziewczynki współczuję wam z tymi choróbskami, nas na szczęście to jakoś mija :) na razie to była tylko 2 razy chora tak ze musiała brac antybiotyk i oby tak zostało (odpukac w niemalowane :) )

Zdrówka życzymy!! :) a i odezwe sie później bo ginu :)

10 lata 4 tygodni temu #944818 przez chasiami
Wróciłam od gina godzine temu ;/ miała taki poślizg.

No nic pisze informacje:
niby nie jest źle ale dobrze też nie ma, szyjka ma - 2,4 cm ale jest rozwarcie na opuszek, powiedziała ze nie chce mnie kierowac do szpitala na sterydy na płucka bo ma nadzieje ze tyle wytrzymam. Mam strasznie sie oszczędzac, tydzień a najlepiej 2 tygodnie bo wtedy zacznie się 36 tydzień i nie bedzie już tak niebezbiecznie.

Jest jeden mega plus - dziecko ma 2477 gram, że duże dziecko.
Mam nadzieje ze chociaż te 2 tyg wytrzymam :) no nic :) :) Dzidzia miała byc styczniowa ale zapowiada sie ze będzie na 100% grudniowa, wszystko jedno byle zdrowa :)

10 lata 4 tygodni temu - 10 lata 4 tygodni temu #944897 przez czajusiątko
W koncu dzis odzyskalismy laptopa B) B) niestety jest w wersji tymczasowej bo znowu padl nam dyski poki co zastepuje go pendrive :evil: wybaczcie ale cos mi nie dzialaja polskie znaki :angry:

Ja dzisiaj wrocilam do pracy po tyg przerwy, a Oliwka zostala z tata w domu. Jak wrocilam to udawala obrazona i nie zwracala na mnie uwagi :unsure:

10 lata 3 tygodni temu #945380 przez PolaL
Chasiami leż najwięcej jak możesz i odpoczywaj. Rozwarcie na opuszek ? nie wiem co to znaczy ale mam nadzieję że nie wróży szybkiego porodu. No i faktycznie lepiej jak maleństwo będzie miało już ten 36 tydzień. A dalej tak jak piszesz, niech się urodzi zdrowiutkie :kiss: czego "cioteczka" Polcia życzy :laugh:

Czajusiątko no ja nie wiem jak mogłaś Oliwkę zostawić z tatą :) a nie zabrać jej z sobą do pracy :P

10 lata 3 tygodni temu - 10 lata 3 tygodni temu #945397 przez agnesssa
Chasiami Trzymam kciuki, żebyś jeszcze te dwa tygodnie spokojnie przeleżała z nogami do góry, na pocieszenie Ci powiem, że ja z rozwarciem na opuszek chodziłam prawie miesiąc i nic z tego nie wynikło, bo przecież na koniec miałam CC

Czajusiątko Oliwka już chyba nie ma focha na mamę ;) A jak Ci się bez niej pracowało?

Sandra Mam nadzieję, że już wszystkie choroby się od Was odczepiły :kiss:

PolaL Jak tam odstawianie od cycka? Gładko poszło?

Ania Trzymam kciuki, że u Twojej córci wszystko się ułoży :kiss:

Jussstys Mi się żaden błąd nie pojawia, może spróbuj w innej przeglądarce otworzyć stronę

Kasia
I jak tam żłobek współpracuje z wysiadaniem?

Maks ma awersje do nocnika ostatnio, czasami uda się go namówić, żeby usiadł, o kupie nie ma mowy, zauważyłam, że on nie może wysiedziec, żeby się "skupić" kilka sekund i jak się nic nie dzieje to mówi że się nie udało.

Moja @ się zgubiła na dobre, wczoraj na teście ciążowym nawet jakiś cień cienia z mężem zauważyliśmy i stres ogromy, że mogę być w ciąży a że tabletki anty przyjmuję to bardzo się bałam, że zaszkodzę ewentualnej ciąży, poleciałam na bętę i do 15 żyłam w stresie, ale nie jestem w ciąży po prosty okres się na mnie obraził

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

10 lata 3 tygodni temu #945483 przez kasia7775
Hejka :) dzisiaj mi słoneczko od rana świeciło i humor mi się poprawił :) Od poniedziałku ciągle coś. Miałam kontrolę policji i zabrali mi dowód :( za ksenony. Najlepsze jest to, ze jeżdżę tak 4 lata i do tej pory nikt się nie przyczepił. Przeglądy bez problemu przechodził :P Na pokwitowaniu mogę do piątku jeździć, a mechanik mam czas dopiero we wtorek. :(

Chasiami wytrzymaj jeszcze trochę. :kiss: Ja w 34 trafiłam do szpitala i dostawałam sterydy. Ale i tak w końcu i tak w 39 t urodziłam :P

Agnessa to się zestresowałaś :P Tera jak bierzesz tabletki to nie ma szans na @. Dopiero jak przerwę zrobisz.
W żłobku chyba nic w tym kierunku nie robią. Dzisiaj muszę znów przypomnieć. Najlepsze jest to, ze Oli nie woła. Jak ma pampersa to do niego robi. A w domu jal lata z gołą dupą to sam siada na nocnik i się załatwia. I potem mnie woła, ze zrobił bee. Jak ma spodnie ubrane to też nie siada.

Ania to ciężko córka ciąże przechodzi. Ale będzie dobrze :)

10 lata 3 tygodni temu #945505 przez PolaL
Agnessa na razie jakoś wytrzymuje ale dziś sobie w nocy przypomniała o istnieniu cyca i próbowała się dossać :woohoo: ale byłam twarda i dałam wodę :silly:

10 lata 3 tygodni temu #945707 przez PolaL
Nie wierzę znów nikt nie zagląda :dry:

U nas nadal zimy nie widać rochę się ochłodziło i tyle. Gabi zakończyła listopadową edukację w żłobku po 6h bycia we wtorek, zaczęła narzekać Paniom że boli ją cipuszka i musiałam zabrać ja do lekarza. Okazało się że chyba do tej jelitówki co przechodziła (przez jeden dzień) przyplątało nam się zapalenie cewki moczowej i teraz leczymy "wielofunkcyjnym" :woohoo: syropem Bactrim również to zapalenie - kąpiel w szałwii i rumianku.

Z "pozytywów" to poza sajgonem który mam w związku z zakupem mebli ( i na które czekam a miejsce na nie musiałam zrobić), doszedł sajgon z pokoju Szymka bo dokupiliśmy mu jeden regał i wczoraj przyszedł wiec cały pokój poprzestawiany. Dziś zaczynam układać. Dobrze że do świąt jeszcze 3 tyg. bo bym chyba nie wyrobiła.

10 lata 3 tygodni temu #945776 przez Ania14.09
polal to twarda jesteś z cycem, ja nie potrafię, tak zrobiłam z Madzią i do dziś pamiętam jej ból w oczach jak płakała. Uznałam, że Filip kiedyś sam się odzwyczai. Tzn, w dzień prawie nigdy nie chce cyca, zawsze go zastąpie innym piciem, czasami dam, ale rzadko, za to w nocy i do spania nie potrafię, śpimy w trójkę, a ja nie potrafię się nie wyspać, a on taki z cycem jest szczęśliwy

chasiami nie jest już źle, trzymaj się

agnessa ja mam ciągle regres nocnikowy, jedyny wyjątek-rano siku, a dzisiaj, nasikał i włożył tam rękę do sików :silly:

A Magda ma tak z ciążą jak ja. Dla mnie każda ciąża to choroba, niestety dziewcze wdało się w mamę, jedyne co, to nie mamy żadnego problemu z zajściem ;)

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka