- Otrzymane podziękowania: 2
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- Sandra85
- Wylogowany
- budujemy zdania
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- makrelcia
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jurek 25.08.2012
- Otrzymane podziękowania: 7
Czyli chyba dobrze
A Ty się kuruj !! Odpoczywaj a jak trzeba to do lekarza
- chasiami
- Wylogowany
- gadatliwa
- 21.08.2012 - Alicja i czekamy na Paulinkę :)
- Otrzymane podziękowania: 19
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- PolaL
- Wylogowany
- gadatliwa
Agnessa ja też myślałam kiedyś ( w październiku) żeby Gabi do alergologa posłać z tym katarem ale mi powiedziano że jest za mała i testy alergologiczne nie są miarodajne. Na razie podaję immunotrofinę i jest (odpukać) ok.
Chasiami a próbowałaś takie maty pod prześcieradło, zawsze to jak obsika wypierzesz i jest ok. A co do nocnego sikania to każ jej sie wysiusiać przed snem no i na noc tak z co najmniej godzinę bym nie dawała do picia. Ale pisze to bez własnego doświadczenia, bo mi się to upiekło. Za to Szymek jak miał 5 lat czasami zdarzało mu się nie zdążyć do toalety i podkładałam mu maty - mniej prania. I samo mu przeszło tylko właśnie kazałam mu przed snem koniecznie coś "wycisnąć"
- PolaL
- Wylogowany
- gadatliwa
- PolaL
- Wylogowany
- gadatliwa
Za to Szymkowi przyplątała się biegunka no i walczymy od piątku. Na razie (tfu, tfu) Gabi nie załapała.
- makrelcia
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jurek 25.08.2012
- Otrzymane podziękowania: 7
Z tym, że w żłobku nagle zaczął się bać kibelka. Pani mówi, że zawsze chętnie siadał a teraz nie chce. Ale ja wiem dlaczego. On w domu na stojąco sika A tam pewnie go sadzają
Ale ogólnie odpukać idzie nam super. W weekend po 1 wpadce ale to związane z kupą, której jeszcze nie sygnalizuje. Także może będzie już ok Ekspresowo poszło póki co
Fajne to łóżeczko. Jaki kolor wybraliście ? Zazdroszczę wybierania mebli. Ja już nie mogę się doczekać kiedy będę urządzała pokój Jurkowi Ciągle to odsuwamy ale na wiosnę już na pewno będzie gotowy.
Meble będzie miał stare bo nam właściciele zostawią taką młodzieżową meblościankę no ale wizja jest. Nie byałabym sobą gdybym czegoś z tym nie zrobiła pomaluje, porozkręcam, dołożę i będzie super
Póki co zastanawiam się nad kupnem dużej kołdry dla Jurka. Wiecznie się kręci i jest odkryty. Wasze dzieciaki mają jeszcze te z łóżeczka czy już duże ?
U nas zimno. Z domu nie chciało nam się ruszać.
W sobotę cały wieczór wertowałam allegro żeby wybrać prezent dla J7urka i szczerze to nic mi w oko nie wpadło czym mógłby się zainteresować Wiem że ucieszy go tylko milionowa książka albo nasty tor z kolejką
- czajusiątko
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 9
My z Oliwką dziś w domku, bo Emilka się rozchorowała.
Makrelcia Oliwka ma kołdrę 160/ 200 i naprawdę ciężko jest się jej z niej wykopać. Przynajmniej ja nie muszę wstawać w nocy jej przykrywać, no chyba, że wędruje głową w nogach- wtedy już siła wyższa z tymi majteczkami do przedszkola dobrze zrobiłaś, bo jak niby dziecko ma się nauczyć jak przedszkolanki nie chcą nasadzać. Gratuluję postępów
Chasiami Oliwia też jeszcze w nocy sika w pieluszkę. W dzień jak śpi to się nie zesiusia, ale w nocy to i owszem. Ja myślę, że trzeba jej dać jeszcze trochę czasu- jeszcze jest mała, a z biegiem czasu się nauczy. Poza tym ostatnio na noc wypija 300, albo i nawet 400 ml mleka- więc musi to znaleźć ujście. A o tym, żeby nie wypijała mleka na noc raczej nie ma mowy
ok, resztę napiszę później bo lecę z Oliwką do sklepu
- PolaL
- Wylogowany
- gadatliwa
A co do dużej kołdry to poiwem Ci ze Gabi śpi pod dużą i wiecznie odkryta jest.
Doszło do tego że mam mała kołdrę i jak sie mała odkryje to nie przykrywam ją dużą tylko na to kładę małę i jest ok. Nie kopie się
- kasia7775
- Wylogowany
- gadatliwa
- nasz skarb Oliwier
- Otrzymane podziękowania: 5
Pola fajnie macie, że możecie pokój urządzać też bym chciała, ale pokoju brak
- czajusiątko
- Wylogowany
- gadatliwa
Agnessa ale Maksiu mądrala ciekawe skąd przyszło mu do głowy z tymi miejscami parkingowymi
Oliwia też ma fenomenalną pamięć. We wrześniu byliśmy u rodziny koło Torunia, u których byliśmy raz wcześniej jakoś w maju i cwaniara, jak jej się zapytałam, gdzie jest łazienka to bez zawahania pokazała drzwi, a ostatnio opowiadała jak jechałyśmy autobusem i że się zepsuł a było to w czerwcu.
Sandra jak tam?? opuściły Was wirusy??
Polal bardzo ładne łóżko, na pewno Gabi będzie się super na nim spało
Kasia spotkanie z prezydentem hohoho, ale i tak pierwszą gwiazdą na zdjęciu jest Oli
- czajusiątko
- Wylogowany
- gadatliwa
W zeszłym tygodniu śniło mi się, że byłam w odwiedzinach u Kasi, dzisiaj z kolei w nocy byłam u Agnessy
- kasia7775
- Wylogowany
- gadatliwa
- nasz skarb Oliwier
- Otrzymane podziękowania: 5
Oliwier nie woła na nocnik, ale wczoraj poszedł do łazienki i usiadł na kibelku w ciuchach i kupę zrobił fakt, ze w pampersa, ale już coś kuma No to postawiłam mu nocnik w pokoju i latał bez pampersa. Co jakiś czas go sadzałam i się napinał, aż bąki szły i mówił: "nie da lady" Za jakiś czas przyleciał o mnie do kuchni i woła mamusia, mamusia i ciągnie mnie za rękę do pokoju. A tam w nocniku siusiu normalnie w szoku byłam
A dzisiaj też go chciałam bez pampka puścić, to nie chciał. Przyniósł mi paczkę pampersów i się położył, żeby mu ubrać może po południu jak wstanie to spróbuję
Makrelcia gratuluję postępów Jerzyka a pani jakaś dziwna, dobrze zrobiłaś
Sandra przeszły ci zawroty głowy?
Oliwier na wizycie załapał się prawie wszędzie na pierwszy plan i zdjęcia z nim były na wielu stronach w internecie Np. na oficjalnej stronie prezydenta nie dało się łatwo ściągnąć stamtąd fotkę, ale co tam
a to z lokalnej strony
na filmiku na TVP było super widać, jak Oliwier stoi na środku i powoli się rozgląda
- Sandra85
- Wylogowany
- budujemy zdania
- PolaL
- Wylogowany
- gadatliwa
Widzę ze wasze dzieciaczki nieźle rozgadane. Moja Gabi jeszcze tak nie gada. Ale zaczyna łączyć słowa i coraz więcej ma do powiedzenia.
Oliwka widzę juz po pierwszych testach lozeczka.