- Otrzymane podziękowania: 6
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- Ania14.09
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Istniejąc tyle robisz dla mnie" Magda i Filip
[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- makrelcia
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jurek 25.08.2012
- Otrzymane podziękowania: 7
waga 12.900
wzrost 86cm
zębów 18
Panie doktor osłuchała, policzyła zęby, zobaczyła czy nie ma płaskostopia i zapytała czy wszystko ok.
I o to tyle hałasu ? No ale zaliczone.
Dowiedziała się też że Jurkowi piątka się wyżyna. Teraz wiem skąd taki maruda.
A kary z książeczkami póki co działają. Nazbierał już 3 książki. Ciekawe jak mu dalej pójdzie. Reszta książek jest w moim pokoju na widoku. Czasami pójdzie zerknąć do skrzyni, posiedzi skomentuje" mama zabrała, nie wolno, Jurek niegrzeczny" Wtedy mam ochotę dać mu wszystkie książki no ale zasad nie mogę złamać.
Ale zimno u nas. Rano było 2 stopnie.
- czajusiątko
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 9
Oj Oliwia tez ostatnio strasznie emocjonalna... wczoraj np. Emilka rzucila klockiem i mowie jej, ze nie wolno tak rzucac, bo by mogla Oliwie uderzyc, na co Oliwia wstala, stanela pod drzwiami, zrobila obrazona minke i mowi "przykro mi, Emilka chciala uderzyc Oliwke".
W ogole ostatnio popoludniami to jest taka jakby jtos jej motorek w tylek wsadzil. Non stop biega, krzyczy, szaleje, spiewa, popisuje sie, normalnie az jej nie ogarniam. Ja wieczorem jestem juz calkowicie wypompana tym jej nadmiarem energii, ale jest przy tym niesamowicie slodka i zabawna. Napewno duzo bardziej wole to niz nieustanne placzki i marudzenie, ktore jeszcze niedawno mialy miejsce
- Sandra85
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 2
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Pozdrawiam
- Ania14.09
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
makrelcia u nas też idą piątki i jest to masakryczne, łapy w buzi i ciągle mu myję rączki przez to,źle śpi, ale my śpimy w trójkę
"łekend" przerąbany, jak chłop w pracy, wszystko na mojej głowie, a dzisiaj nie chciał mnie puścić do roboty, już wczoraj łaził za mną nawet do ubikacji, nie wiem co by było gdybym nie pracowała.........
- makrelcia
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jurek 25.08.2012
Pochwalę się. Moje dziecko woła siusiu od kilku dni. Wiadomo że nie za każdym razem zawoła, ale tak sam z siebie zaczął. Do niczego go nie zmuszam, na siłę nie sadzam. Zobaczymy jaki będzie efekt
sandra cóż tam znowu wymyśliła ta panna ? Ciekawa jestem
czajusiątko oj mają dzieciaki mega energię. Mój też wiecznie w biegu. Spróbuj je wymęczyć razem z Emilką. Niech poszaleją razem może wieczorem będzie spokojniejsza
A Oliwia śpi jeszcze w dzień ?
- kasia7775
- Wylogowany
- gadatliwa
- nasz skarb Oliwier
- Otrzymane podziękowania: 5
Makrelcia gratulacje dla Jerzyka Oliwier przestał już wołać jak kupę zrobi, regres całkowity u nas
U nas żadne kary nie skutkują. Jak na niego krzyczę to się śmieje i ucieka...
Sandra co tam znowu z mamą Kuby? ja na aerobik się wyrwać nie mogę zajęcia są tylko wieczorem, a mi by pasowało jak Oli jest w żłobku
Dzisiaj jak jechaliśmy do żłobka była mega mgła. Oli powtarzał co chwilę: nie ma widać
A teraz ulubione słowo to: "duża" duża mama, duża Oli itd.
- czajusiątko
- Wylogowany
- gadatliwa
Kasia nie mow mi nic o tej mgle ja wczoraj wieczorem ja k jechalam to musialam sie co jakis czas zatrzymywaczeby wypatrzec droge, bo na 5 metrow nic nie bylo widac... A tym nocnikiem sie nie martw, u nas na ogol po regresie nastepowal duzy postep
Ania i ja sie dolaczam do grona osamotnionych zon. W zeszlym tyg nawet mowilam, ze dobrze, ze odwoze go rano do pracy to chociaz te 20 minut mozemy pogadac
Sandra no i co tam znow z ta baba?
Szkida, ze juz tak malo nas aktywnych zostalo
- makrelcia
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jurek 25.08.2012
- agnesssa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
- Otrzymane podziękowania: 42
Może jutro coś więcej będę mogła napisać
Miłej nocki
- Ania14.09
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
makrelcia f=mi też żal, że coraz rzadziej piszemy
agnessa masz piękne foty na fb, nie widać, że chorzy jesteście
kasia to mamy tak samo z pieluchami i kupą
A filip pokochał Maję, uwielbia oglądać i mówić Maja i śpiewać, a to mój maluch z weekendu
[
- chasiami
- Wylogowany
- gadatliwa
- 21.08.2012 - Alicja i czekamy na Paulinkę :)
- Otrzymane podziękowania: 19
Dzidziuś ma prawie 2 kg
Ania to już nie maluch strasznie szybko rosną nam te dzieciaczki
A ja jestem na etapie prania i prasowania tych najmniejszych ubranek, ale jakoś nie dochodzi do mnie świadomośc ze już niedługo będzie z nami malutka
Dobrej nocki
Pozdrawiamy
- czajusiątko
- Wylogowany
- gadatliwa
Nam padl laptop. Niestety jest podejrzenie, ze siadla matryca w zwiazku z tym dogladam forum tylko z telefonu, wiec z gory przepraszam za wszelkie bledy i brak polskich znakow
- toska
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 8
Czytam Was ale nie mam siły pisać o 21 padam jak mucha razem z Dominikiem.Samopoczucie tez średnie bo mdłości mnie męczą non stop.W pierwszej ciąży mnie ominęły te "przyjemności" to teraz mam.Wczoraj byłam na usg i z maluchem wszystko dobrze,, bardzo ruchliwy jest wyniki ok tylko anemia oczywiście się przyplątała.U nas ładna jesień cieplutko bo 25 stopnie wiec korzystamy z pogody.
Zdrówka dla wszystkich chorowitkow.
Czajusiatko trzymam kciuki
Postaram sie znalesc w końcu trochę czasu i byc na bieżąco.
Milego dnia
- agnesssa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
- Otrzymane podziękowania: 42
Chasiami Ciesze się, że jest dobrze u Ciebie, a raczej bez zmian Tylko się nie przemęczaj z tym praniem i prasowaniem
Czajusiątko To nie fajnie z tym laptopem Przem kiedyś naprawiał matrycę, ale chyba nie da rady do Was zajechać Oby szybko Wam to naprawili, ja na telefonie mogę tylko czytać, nie znoszę pisać, zawsze jak już coś naskrobię to mi się kasuje A łóżeczko śliczne, też mi się marzy u Maksia przemeblowanie, ale jeszcze chwilę poczekamy
Toska Przynajmniej wiesz, że w ciąży jesteś Fajnie, że z maluszkiem wszystko dobrze Wrzuć sobie suwaczek, żebyśmy mogły śledzić wiek Twojego maleństwa
Karolak Ciekawe jak tam u Ciebie, mam nadzieję, ze wszystko Ok z Wami
Siteczko I u ciebie jak tam z brzusiem ?
A właśnie dziewczyny, byście wrzuciły zdjęcie brzucholków
Sandra Co tam znowu ta kobieta wymyśliła? Mam nadzieję, że udało Ci się znaleźć chwilkę dla siebie
Kasia No to jak Maksiu u niego, żadne kary nie skutkują, ale zamiast śmiechu jest płacz i wycie w takich sytuacjach A z nocnikiem, to Maks ma co chwile regres, jak już znowu zawoła kilka razy za chwilę przestaje w ogóle i wali wszytsko w gacie Mam wrażenie, że moje dziecko się nigdy nie nauczy na dobre
Makrelcia Gratki dla Jerzyka za nocnik, oby już Wam tak zostało Ja w tygodniu nie mam w ogóle czasu na sprzątanie chaty więc tylko sobota mi zostaje, ale uwijamy się z mężem do południa i reszta weekendu jest dla Maksia
Moje dziecko wytańczyło się za wszystkie czasy na imprezie urodzinowej A że impreza trwała dwa dni to i tańcowania było dużo
Ja po antybiotyku (prawdopodobnie) co wieczór dostawałam ataków astmy tak okropnych, że traciłam przytomność z wycieńczenia, byłam na wizycie u pulmonolog i dostałam prykas że na nowo muszę te pieprzone sterydy brać codziennie i do tego dostałam jakieś na dokładkę, bo przecież dwa to za mało
Na dodatek torbiel ani myśli zniknąć więc muszę się faszerować tabsami antykoncepcyjnymi, terapia potrwa przynajmniej pół roku, jak nie poskutkuje to operacyjnie, tak mi wczoraj ginka powiedziała, pewnie przy tabsach zejdzie, ale ja już chciałam w ciążę w tym czasie zachodzić a nie bawić się w antykoncepcję, zresztą jestem przekonana, że po tych hormonach znowu będę miała problem z zajściem w ciążę
Mam mega doła i jestem zła jak osa, że na nowo muszę się faszerować tymi wszystkimi lekami, już nie mówię o tym, ze po tej dawce sterydów i anty znowu pewnie przytyję i cała moja walka tegoroczna na nic Już Wam nie truję