- Otrzymane podziękowania: 9
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- czajusiątko
- Wylogowany
- gadatliwa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- czajusiątko
- Wylogowany
- gadatliwa
Karolak czyli Twoja godzina zero juz tak niedlugo. Skoro tak ma byc lapiej to dobrze ze leekarz zadecydowal o cc
Ania zaintrygowalas mnie tym nanosrebrem, musze o nim poczytac
Kasia uroczy Oli. On jest taki pomocny, ze pewnie polowe roboty odwala za Ciebie, co?
Chasiami jak Ala?
- trufla
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 2
Ale się rozpisałyście doczytam was póżniej. My od wczoraj jesteśmy w domu. Podstawowe badania wyszły nam dobrze a na kolejne musimy poczekać około 3 tygodni.
Najgorsze było wkucie wenflonu i pobranie krwi bo Ala strasznie się wyrywała. Tak płakała że było ją słychać na całym oddziale Mam nadzieję że już tam nie wrócimy bo się wystarczająco napatrzyłam na chore dzieci To na razie tyle bo idę ogarnąć chatę puki Ala śpi i podpisuję wieczorem.
- Sandra85
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 2
- makrelcia
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jurek 25.08.2012
- Otrzymane podziękowania: 7
- makrelcia
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jurek 25.08.2012
- makrelcia
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jurek 25.08.2012
- agnesssa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
- Otrzymane podziękowania: 42
Makrelcia Jerzyk jest superaśny Pięknie śpiewa, no i jestem w szoku jak grzecznie siedzi jak czytasz mu bajkę Maks nie jest w stanie usiedzieć tak jak próbuję mu czytać, on wszystko sam musi robić, a jak już czytam to nie jest zainteresowany, bardziej mu się podoba opowiadanie co widzi na obrazkach A Jerzyk bardzo zdolny chłopczyk, zresztą widać, że ma po kim, bo mamusia też ma talent
Sandra No właśnie to rozbraja, jak Ty się użerasz z zachciankami dziecka i walczysz o bycie konsekwentną, gdzie nie jest łatwo słuchać jak Ci dziecko płacze w niebogłosy, a przyjdzie osoba trzecia i cała nasza praca się marnuje My tak samo mamy z dziadkami i wujkami Chociaż ja nie mogę narzekać na moją mamę i mojego brata, też są konsekwentni, tylko że mój tata znowu ma takiego "jobla" na punkcie Maksia że i tak zawsze jest katastrofa, ostatnio jak z Bydgoszczy wyjeżdżaliśmy, to Maks nie chciał od dziadka się odlepić i płakał że nie jedzie do domu, że zostaje tutaj Ale w sumie najważniejsze, żeby to rodzice byli konsekwentni, widać jakieś efekty przynajmniej, u nas skończyła się walka o spanie, teraz Maksiu sam do łóżeczka wchodzi i ładnie zasypia a jakiś czas temu potrafił dwie godziny wyć, że nie idzie spać u siebie w pokoju. Takie małe sukcesy cieszą
Trufla To na pewno nie jest fajne, patrzeć na chore dzieci Dobrze, że chociaż te wyniki co macie są dobre, teraz tylko trzymać kciuki za pozostałe, faktycznie bardzo długo musicie czekać A Ala i tak dzielna, mimo że trochę pokrzyczała
Czajusiątko No tak a u mnie może się trafić drugi synek, to mam lepszy pomysł na imprezki zawsze razem Maksiu z Oliwcią będą tańcować a my odzyskamy mężów Hhehe z tymi genami to nie przesadzaj Ale spotkać się na innym wątku byłoby super
Ja się cieszyłam, że Maks w końcu zdrowy, ale dzisiaj mąż do mnie dzwoni (bo ja w pracy jestem od 6 więc rano nawet nie widzę Maksia), że Maks ma katarek i kaszel i że nie wie czy do żłobka go dawać, ale że do pracy i tak musi jechać to go zaprowadził i stwierdził, że najwyżej po mnie będą dzwonić Czasami mnie to rozwala, zawsze jego praca jest ważniejsza A że dla mamy dziecko jest na 1 miejscu to moja praca wiecznie leży Dobra bo ja nie o tym chciałam pisać Oglądali bajki jeszcze przed wyjściem do żłobka i Przem nagrał Maksia, który wyjątkowo miał dobry humor i taki o to filmik dostałam z rana, dobrze, że jeszcze nikogo nie było bo się rozryczałam jak głupia
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Słychać jaki ma katar więc pewnie niedługo po mnie zadzwonią ze żłobka, chociaż mąż mówił, że to przez to że najpierw płakał 20 min za mamą, no ale zobaczymy
- Ania14.09
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Istniejąc tyle robisz dla mnie" Magda i Filip
- Otrzymane podziękowania: 6
czajusiątko bardzo polecam nanosrebro, ma działanie anty bakteryjne i zabija, praktycznie wszystkie bakterie, gorzej jak masz wirusa. Może dzięki temu Filip uchował się jeszcze bez antybiotyku, poza tym na siusiaka w maści.
agnessa co do konsekwencji, to miałam problem z dziadkiami przy Magdzie, a teraz się nauczyli, tylko mam nadzieję, że ja będę normalną babcią
a z chłopami i ich pracą , to tak jest, norma
a tak poza tym sandra bunt dwulatka, to normalny, etap rozwojowy, grunt nie przejmować się i robić swoje,
ale źle mi się pisze z "laptoka" ciągle się przestawiają litery i słowa
[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png
- makrelcia
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jurek 25.08.2012
Nie wiem skąd sobie Jurek to wziął i mówi " matko boska bałagan" Chyba Panie w żłobku tak mówią
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- czajusiątko
- Wylogowany
- gadatliwa
Filmiki obejrze i skomentuje w domu, bo na tel niestety mi sie nie otwieraja. Chcialam tylko napisac ze u nad dzis okropny dzien. Oliwia obudzila sie 3 minuty przed moim budzikiem ( to akurat cale szczescie bo budzik nyl nastawiony, a nie dzwonil, nie wiem czemu), byla strasznie marudna, a na brzuchu i za uchem miala takie czerwone plamy, jak ogien. Myslalam na poczatku ze ja cos pogryzlo, ale w swietle dziennym juz bardziej wygladalo to na jakies uczulenie. Zniknelo po 2 godz i juz myslalam, ze z gliwy, ale zrobilo sie pozniej za drugim uchem. Tak wiez czeka nas popoludniu wizyta u lekarza. Do tego jest dzisiaj w niezwykle bojowym nastroju. Emilka ma jakies piatkowe apogeum tesknoty za mama, caly czas chce na rece i wywalila namnie caly kubek jogurtu
- makrelcia
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jurek 25.08.2012
Zabawkami w domu wcale się nie bawi. Chodzi z książkami i przewraca kartki. No i kto przyjdzie to jest zaraz atakowany przez niego, zaciągnięty do pokoju i pada milion razy dziennie słyszane słowo " citaj" :D:D
Cieszę się, że lubi książki, i ile radości można mu sprawić nową książką za 4 zł Na ostatniej stronie zawsze są "polecane z tej serii" i pokazuje mi, którą mam mu kupić Jedyne co to do księgarni nie ma wstępu bo bez płaczu jeszcze nie wyszedł
- chasiami
- Wylogowany
- gadatliwa
- 21.08.2012 - Alicja i czekamy na Paulinkę :)
- Otrzymane podziękowania: 19
Teraz spi ale boje sie ją na seknude zostawic bo mam strach ze sie zachłyśnie bo już 2 razy brało ją na wymioty
Mam wrażenie ze ten antybiotyk jakos słabo działa. Ale dopiero 3 dzień wiec czekamy,
odezwe sie jak bedzie lepiej.
- Ania14.09
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Istniejąc tyle robisz dla mnie" Magda i Filip
- Otrzymane podziękowania: 6
czajusiątko u nas chyba też wraca apetyt, bo zaserwowałam ogórkową, Filipowi zjadł ponoć dwie nogi z kurczaka,
[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png
- czajusiątko
- Wylogowany
- gadatliwa
Makrelcia Jurek to dopiero fenomen. Jak pięknie śpiewa Oliwia zna bardzo dużo piosenek, ale czasem muszę jej podpowiadać chociaż jednym słówkiem, a Jurek sam bezbłędnie- super i książeczki już na pamięć zna
Oliwia po drzemce wstała z wielkimi, ognistoczerwonymi plamami na całym ciele. Byliśmy u lekarza, wychodzi na to, że coś ją uczuliło, tylko w sumie nie wiem co, bo nic nowego nie jadła podejrzewam, że jakiś owoc albo warzywo musiało być czymś mocno spryskane, a może sierść kota bo są u Emilki?? Niestety musiała dostać zastrzyk w pupke- bidulka moja, do tego leki na uczulenia i maść, a jak jutro jeszcze będą plamy to kolejny zastrzyk