BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

10 lata 1 miesiąc temu #947171 przez PolaL
No i doczekałyście się, jak na razie zdjęcia pokoju Szymka :laugh: a jutro już dostawa mebli Gabi :woohoo: nie mogę się doczekać aż je będziemy skręcać ;)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=51996
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 1 miesiąc temu #947173 przez PolaL
Sorki za jakość zdjęć :whistle:

10 lata 1 miesiąc temu - 10 lata 1 miesiąc temu #947476 przez kasia7775
Pola mebelki fajne :P a ile puzzli :) Może i mam fajnie, bo mogę rano poleżeć, ale za to czasem muszę potem siedzieć do nocy :P tak to jest jak się ma nienormowany czas pracy :P

Ania schudł i to bardzo. Wszystkie spodnie na nim wiszą. A pampersy nosił 6, teraz spokojnie w 2 wchodzi. Robiłam mu badania i niby wszystko jest ok. Po prostu się wyciągnął. No i niejadek też się trochę z niego zrobił.

Dzisiaj porobiłam większość zakupów na imprezę :) ciągle się boję, że za mało jedzenia zrobię...

10 lata 1 miesiąc temu #947535 przez Sandra85
Witam :) Ania gratulacje!!!Jak tam bratowa i malenka sie czuja???Duza dziewczynka ;) A wiesz jak bedzie miec na imie?U mnie tez ja jestem policiantem,ale raczej dlatego,ze jestem wiecej czasu z Brunem,moj M to raczej do zabawy z malym,ale zeby na cos zwrocic uwage,no to powie,ale Bruno nie slucha...Np. kiedys sie smialismy bo ja bylam w lazience,Bruno w kuchni sie bawil i zdjal sciereczke i rzucil na podloge,wujek mu 5razy powtarzal,zeby podniosl ta sciereczke,a on udaje ze nie slyszy i dalej sie bawi,jak uslyszal drzwi od lazienki,to stanal szybciutko,mowi: uj mama i zanim zdazylam dojsc do kuchni sciereczka juz wisiala na swoim miejscu :cheer: Kasia zdjecia Oliego super,cudny jest :kiss: :kiss: A zlobka tez Ci zazdroszcze,widac,ze fajnie sie zajmuja dzieciaczkami,nie to co u mnie-przechowalnia.No i faktycznie widac,ze schudl,ale tez chyba sporo urosl????A z imprezka sie nie martw,wiesz na pewno z doswiadczenia,ze zostaje mnostwo jedzenia,wiec i tym razem nie braknie ;) A Oli ma juz te 5tki? Pola fajne te mebelki,lubie ciemne kolory :) A kto malowal sciane?Fajny efekt :) No i fakt,gier i puzzli to Sebie nie brakuje :P Justys przykro mi,normalne,ze tak to przezywasz w koncu to ktos znajomy :kiss: :kiss: :kiss: Czajusiatko nic nie piszesz...Testowalas jeszcze raz?Jak sie czujesz? :kiss: :kiss:

10 lata 1 miesiąc temu - 10 lata 1 miesiąc temu #947544 przez kasia7775
Sandra a wiesz, że nie wiem czy piątki już wyszły :P nie mogę Oliwierowi palca wsadzić do buzi, bo mocno gryzie :P a zajrzeć też się nie da, bo nie usiedzi spokojnie :) A z Bruna niezły cwaniaczek :P
Żłobek jest naprawdę super, zawsze byłam przeciwna, żeby dawać dziecko tak szybko do obcych. No ale to dla Oliwiera raj, nawet w nocy coś mi o kolegac opowiada, np : Miłosz bije :) A ostatnio Oliwier z roczną koleżanką Tolą zalali całą łazienkę :P i siebie przy okazji :)
W złobku mają naprawdę fajne pomysły i nie boją się pobrudzić sali i dzieci :P Zresztą musiałam podpisać zgodę na brudne ubrania :)

Załączniki:

10 lata 1 miesiąc temu #947567 przez PolaL
Kasiu widać że zabawa przednia :)

Sandra pokój Szymka malowałam sama - jak jeszcze miałam czas :blush: wstyd przyznać że Gabi ma nie pomalowany przez mnie pokój :unsure: ale jakoś za dużo rzeczy chciałam jej namalować a potem pomyślałam że może taki naciapany nie jest fajny. i na razie mam naszykowane naklejki ścienne. Jak już poukładam meble to zaczynamy oklejanie i zobaczę efekt. W razie co zawsze mogę coś namalować. Choć przyznam się że u niej to kusił mnie sufit :P

10 lata 1 miesiąc temu #947622 przez chasiami
Dzisiaj zastała mnie kontrola z ZUSu,
Na dodatek wyszło mi badanie GBS pozytywne (mam paciorkowca)
Brzuch już mnie boli i chcę urodzic :(
Ala bawi sie w łóżeczku z kotkiem (maskotką) codziennie po obiadku :P I to tyle zameldowałam się :P

Nic ponarzekałam i uciekam

10 lata 1 miesiąc temu #947839 przez Ania14.09
polal ja widziałam ten pokój szymka, masz talent,bo ja maluję jak dziecko z przedszkola

kasia tylko chwawilić przedszkole Oliwiera,nawet układy mają skoro był tam sam prezydent :blink:

sandra to gratuluję, bo Bruno słucha cię bardziej niż mnie filip,ale i tak jak kogoś słucha to mnie i niańkę

A moja bratanica będzie miała na imię Paulina, bo urodziła się w Pauliny 2 grudnia, ważyła 4580 :woohoo: więc kawał babki, bratowa miała cc, więcej nie wiem w weekend zadzwonię na skypa, więc będę miała więcej informacji, mam na smsa zdjęcie małej, widać, że grubasek ;) ale mam starą komórkę więc wam nie wrzucę foty, czekam aż brat się pochwali na fb, to może udostępnię :)
A moja Madzia też chyba będzie miała cc, bo mały ułożył się pośladkowo, raczej się nie przekręci :dry:

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

10 lata 1 miesiąc temu #947952 przez PolaL
Aniu u mnie Szymek też leżał pośladkowo ale sama nie wiem kiedy w ostatnim miesiącu się przekręcił. Więc oby ...

Chasiami pozytywny GBS to nic strasznego ja miałam przy Szymku też pozytywny i po prostu podczas porodu podają Ci w wenflon dodatkowo lek. Trochę jak pamiętam taki dziwny posmak ma się w ustach ale to przez 5 sek. więc wytrzymasz. Potem jak byłam w ciąży z Gabi to już nie miałam pozytywnego testu.

10 lata 1 miesiąc temu #948148 przez czajusiątko
Zaczelam do Was pisac, ale ten lump znowu mi sie wylaczyl i post poszedl w piguly :angry: na tel to nie mam tyle nerwow :angry:
Moze jutro sprobuje jeszcze napisac i zdaze dodac post zanim lump sie wylaczy B)

10 lata 1 miesiąc temu #948392 przez kasia7775
Ania Oliwier też był długo pośladkowo ułożony, ja miałam stracha, bo przy trzecim dziecku w takim przypadku nie robią cc. Ale na szczęście się przekręcił głową w dół :)

A ja już po 18-nastce córki. Impreza się udała, jedzenia nie zabrakło :) Tylko mega zmęczona jestem :P Pochwalę się tortem :)

Załączniki:

10 lata 1 miesiąc temu - 10 lata 1 miesiąc temu #948420 przez Ummi
ja tutaj jak zwykle tylko przelotem wiec prosze mi wybaczyc, ze nie odpisze wszystkim ...
bo ja tu przychodze z OGROMNYMI GRATULACJAMI !!! jako sierpniowka 2014 (mimo, ze Zuczek ostatecznie wybral lipiec;)) do sierpniowki 2015 :woohoo: gratuluje i magicznego czasu zycze :* (ciesze sie jakbym to ja byla, bo widze siebie rok temu ;))

Kasia - kocham przedszkole Olego (i nie przez tego prezydenta, a przez te zabawy gdzie sie mozna brudzic :D), (mozesz mnie zapisac:P), uwielbiam jak z dziecmi pracuja ludzie z pasja :)
a torcik bardzo ladny :) sama pieklas ? :D pochwal sie jaki smak :) choc ja musze sie przyznac, ze ja tam od tortu wole te sledzie po prawej :whistle:
Aniu- przykro mi, ze corke spotyka tyle dolegliwosci ciazowych, a teraz jeszcze to ulozenie... oby sie jednak przekrecil, mam nadzieje, ze bedzie juz tylko lepiej -wrzesniowki czekaja na pierwszego wnuka :):):) duzo sil!
Chasiami to juz koncowka - ale zlecialo szybciutko :) mysl pozytywnie - juz niedlugo wielkie spotkani, trudny ale cudowny czas :kiss:

a ja sie zastanawiam co u Karolak ? mam nadzieje, ze wszytsko dobrze! mam nadzieje, ze bedziesz miala dobry porod - bardzo Ci tego zycze po tym co musialas przejsc za pierwszym razem - pamietam dobrze, bo teoretycznie mialysmy bardzo podobne pierwsze porody, ale konsekwencje i przezycia zupelnie rozne niestety :(

kolorowych snow !!!

10 lata 1 miesiąc temu #948477 przez kasia7775
Ummi sama piekłam :) Przełożony 6 razy: bita śmietana z marcscapone, bita śmietana z galaretką oraz dżem malinowy (swojski). Wszystkim smakował. A ojej ex teściowej szczęka opadła, jak usłyszała, ze to ja robiłam :P zobaczyć jej minę bezcenne :)
Karolak urodziła 4 listopada synka Jasia. ale długo się do nas nie odezwała :(

10 lata 1 miesiąc temu #948710 przez Ummi
Kasia - Jesli pieklas tort bedac jednoczesnie przy Olim-tornadzie to naleza Ci sie podwojne brawa :) a ta masa to marcepanowa ? bo myslalam, ze cukrowa, ale skoro piszesz, ze przelozony warstwami ze smietana to by Ci sie cukrowa rozplynela
Ja wlasnie pamietalam, ze Karolak miala termin cos na koniec roku, ale dokladnie nie pamietalam :blush: pewnie nie ma czasu - sama z dwojka dzieci - poczatki nie sa latwe zwykle, a z czasem jest coraz lepiej.

10 lata 1 miesiąc temu #948720 przez kasia7775
Ummi masa cukrowa, tylko pod nią krem maślany :) Masz rację, przy Olim nie dałabym rady :) sernik i biszkopty upiekłam w czwartek wieczorem, dekorowałam tort w piątek bardzo późnym wieczorem :) Na szczęście był w żłobku w dzień i mogłam spokojnie zrobić zakupy i przygotować resztę menu :)

Haloooo mamusie a gdzie wy? Już mi z tego fejsbuka zmykać i chociaż coś skrobnąć, bo nie mam co czytać :P

Oliwier znów w domu siedzi, katar i kaszel się nasiliły. Mam nadzieje, że syropki pomogą, bo lekarz na bank znów jakiś antybiotyk da. A co za dużo to niezdrowo :P
Wieczorem jakby lepiej było już :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka