- Otrzymane podziękowania: 7
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- makrelcia
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Jurek 25.08.2012

O ruchy już czujesz..... też bym chciała

polaL ale Gabi ma fajne oczka

czajusiątko ciężarnej się nie odmawia podobno

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Sandra85
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 2

- czajusiątko
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 9
Toska to chociaż siostra Cię troszkę odciąży przy Dominiku, jak on tylko za nią

Makrelcia garaż świetny

Sandra a co u Was?? wszyscy już zdrowi??
- PolaL
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Pisałam w nocy ze ogarnęłam pokój Gabi i mam zdjęcia jak zgram to wrzucę - tyle że mi posta zżarło

- Ania14.09
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- "Istniejąc tyle robisz dla mnie" Magda i Filip
- Otrzymane podziękowania: 6
Ja ostatnio mało pisałam, bo robiłam kalendarze, a miałam do zrobienia 3 i każdy inny (oby zadowolić wszytkich) i trochę zeszło dobrać foty kolaże itp. a ze świętami, to poza zakupami gdzie w weekend zostawiliśmy w markecie przeszło sześć stów, jeszcze uzupełniliśmy prezenty. To nic nie zrobione, czekam do wiosny z remontem kuchni, a reszte mieszkania ogarniam w miarę na bieżąco. Cóż mój mąż zawsze dzieciom swoich siostrzyczek robi wypasione paczki ( a Filip w tamtym roku od jednej nie dostał nawet czekolady-po prostu nic, bo jest biedna) nie wspomnę o Madzi, która nigdy nic od nich nie dostała,ale ja już przestałam walczyć, nie mam na to siły, jeszcze w pracy miałam trochę ciężko więc wyluzowałam z tą walką, poza tym mam jakieś problemy z żołądkiem i muszę iść na tzw. "rurę do buzi", a to straszne badanie. Tyle co pomarudziłam,

makrelcia podpisuję się pod dziewczynami, masz talent kobitko

sandra nic nie napisałaś, co u was.
polal ja przed spaniem mam to samo,Filip wpada w amok szaleństwa, skacze, piszczy, biega, rzuca zabawkami i się śmieje, wszelkie próby dyscyplinowania nie pomagają, jesteśmy bezradni. Raz rzucił [piłką w telewizor, dobrze, że nic się nie stało. W końcu wszyscy w trójkę padamy ze zmęczenia
[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png
- kasia7775
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- nasz skarb Oliwier
- Otrzymane podziękowania: 5

Ania nienawidzę gastroskopii, współczuję. Chociaż najgorszy jest pierwszy raz

Toska u nas ze spaniem różnie jest. Czasem o 20 już śpi, a czasem do 23 wytrzyma. Wczoraj poszedł spać dopiero z mężem, a tak to co chwilę wychodził z pokoju.
Ale za to ostatnio spał do 9.30

Dzisiaj Oliwier nie chciał w żłobku zostać, płakał. A na ogół po weekendzie szczęśliwy tam biegnie.
A w sobotę wzięliśmy się za ciasteczka

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- PolaL
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Aniu u mnie zasypiania zaczęło ostatnio wyglądać tak. W piżamkach leżymy i mama (czyli JA

Co do przygotowań świątecznych to zostało mi:
- pościerać z mebli w dużym pokoju
- pomyć okna w dużym pokoju (zagonię męża).
- ogarnąć kuchnię
- ogarnąć łazienkę i wc
- zmienić pościel
- poodkurzać mieszkanie i pomyć podłogi - na samym końcu
No i mogę zabierać się za pichcenie. A że dużo nie robimy bo jesteśmy na wyjściu to w sumie nie narobię się

- kasia7775
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- nasz skarb Oliwier

u mnie przygotowania do świąt hmm może na Wielkanoc się wyrobię

jak do tej pory umyłam jedno okno, a dzisiaj pucuję łazienkę. Za pralką, szafkami itd.
Ponieważ we Wigilię i 1 święto będziemy u moich rodziców, to nie będę dużo jedzenia robić. Rybę po grecku, śledzie pod pierzynką i jakieś ciasto. Chodzi mi po głowie takie:
Ponoć łatwe i mało pracochłonne

- makrelcia
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Jurek 25.08.2012
- Otrzymane podziękowania: 7

Dziękuję za komplementy. Garaż co prawda jeszcze nie skończony bo nowy właściciel się już nim zajął

Moje przygotowania kulinarne będą mało wigilijne

A z ciast to wszyscy robią serniki i makowce a u nas będzie jakiś z masą i czekoladą

Zostało mi jeszcze kilka prezentów do kupienia. Muszę tylko dziecku koszulę przymierzyć czy się zmieści

- Sandra85
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

- chasiami
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- 21.08.2012 - Alicja i czekamy na Paulinkę :)
- Otrzymane podziękowania: 19
Ja tylko na chwile byłam u gin:
- mam 5 cm rozwracia ale szyjka całkowicie nie jest zgładzona, moge urodzic w każdej chwili, a moge urodzic za 2 tyg

- mała waży 3200 albo 3500 gram (miałam robione 2 pomiary)
Jeszcze troszke musze wytrzymac bo wcześniak będzie.
A byłam też z Alicją u okulisty:
- robi zeza obydwoma oczkami (co oznacza poprawe)
- i w okularkach nie robi zeza wogóle co też jest plusem

Tak więc dziwczynki trzymajcie za nas kciuki

Pozdrawiamy
- kasia7775
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- nasz skarb Oliwier

Super, ze Alicji wzrok się poprawia. Z doświadczenia wiem, ze dzieci, które nosiły okulary od małego, potem ich nie potrzebują i nie maja problemów ze wzrokiem.
Sandra Mikidor to mikołaj?
A pierniczki po całości pokrywałam lukrem królewski zabarwionym barwnikami do jajek. A dekoracje robiłam pisakami lukrowymi dr Oetkera, perełkami srebrnymi, maczkiem i posypką.
Gwiazda drożdżowa z nutellą.
Składniki:
500 g mąki
2 jajka
180 ml mleka
60 g cukru
30 g masła
30 g świeżych drożdży
ponadto:
1 rozmącone jajko
nutella
Sposób wykonania:
Mleko podgrzać do temperatury pokojowej. Drożdże i 1 łyżeczkę cukru rozpuścić w 2 łyżkach mleka. Odstawić, by zaczęły pracować.
Mąkę przesiać przez sitko. Jajka ubić z pozostałym cukrem. Masło roztopić i dodać do mleka (mieszanina ma mieć temp. pokojową)
Do mąki dodać ubite jajka, drożdże i masło z mlekiem. Wyrabiać ciasto.
Wyrobione, elastyczne ciasto odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Powinno podwoić objętość.
Ciasto wyłożyć na stolnicę. Podzielić na 4 równe części. Każdą część cienko rozwałkować. Powinna mieć śr. ok 24 cm.
Pierwszy placek ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia formie do tarty. Posmarować go nutellą, pozostawiając nieco wolnej przestrzeni od brzegu.
Czynność powtórzyć z drugim i trzecim plackiem.
Na wierzch ułożyć ostatni krążek drożdżowy. Brzegi ciasta lekko docisnąć.
Ciasto pokroić jak tort, na 16 kawałków, pozostawiając nie naciętą część od środka. Każdy wycięty kawałek przekręcić 2 razy. Jeden kawałek w prawo, drugi w lewo, trzeci w prawo, czwarty w lewo itd. Przekręcone kawałki połączyć po dwa brzegami. Przykryć ciasto i pozostawić do napuszenia.
Wierzch ciasta posmarować rozmąconym jajkiem. Piec w nagrzanym piekarniku (180C) ok 20 minut.
P.S.Nutellę można zastąpić marmoladą,twarogiem,masą makową...Komu co do głowy przyjdzie
P.S.2 Wbrew pozorom,jest to bardzo łatwe ciasto
- Ummi
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Czajusiatko -Tak na szybko, bo na stronke malo czasu przy dwojce – Yasinek to sie ostatnio urwis zrobil

Makrelcia – swietny garaz!!! I szczegoly jakie dopracowany – sliczny! Az by mi go zal bylo dac mojemu urwisowi w tej chwili, bo on ostatnio jest na etapie „ ciekawe czy jak tym rzuce, pogne, zegne itp. i bedzie popsute to da sie naprawic czy nie?”

Ania ja na mojego mam sposob taki – jak czyms rzuca to mu zabieram i mowie, ze jak chce rzucac to balonem, jak pluje to zabieram do lazienki i mowie, ze ma pluc do wanny, jak rozlewa to zabieram kubek i kaze poscierac itp.
Polal ja niedawno robilam z tej stronki makowiec przelozony masa jablkowa i byl pyszny

Sandra85 – mokidor to pomidor ? wiem wiem banalne skojarzenie, dzieci maja bujniejsza wyobraznie

Chasiami w koncu wyczuwam w Twoich slowach optymism :* tak trzymac

Kasia sliczne pierniczki i fajnie widziec dzieci wspolpracujace razem

- PolaL
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Kasiu przepis skopiowany choć nie wiem czy się wyrobię

Chasiami 5cm

No w końcu przesyłam zdjęcia pokoiki Gabi trochę ciężko było zrobić bo pokój nie za duży i ciężko uchwycić całość mebli
Łóżeczko

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
mebelki
- PolaL
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-