- Otrzymane podziękowania: 19
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- chasiami
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- 21.08.2012 - Alicja i czekamy na Paulinkę :)
Ja już jestem po

Poród trwał 40 min. Mała się ma bardzo dobrze, ja jestem bardzo szczęśliwa, mimo że rozeszło mi się spojenie łonowe i czeka mnie bardzo długa rekonwalescencja. Nie moge chodzic, musze lezec na wznak z pasami które z boku łóżka robią obiciązenie po bokach ściągając mi biodra do środka, nawet 4-6 tyg moge tak leżec.
A tu relacja z naszego porodu

O godzinie 21 coś zaczęło mnie ciągnąc ale było to nieregularne tak więc zrobiłam sobie kolacje mężusiowi i tak sobie chodziłam znów wszystko minęło. Ale zadzwoniłam po sąsiadke (tak jak wam wspominałam Położna co pracuje w szpitalu)
Przyszła ta sąsiadka i obserwowała ze mną ten brzuch, ale powiedziała ze to są nieregularne skurcze wiec poród to nie będzie, ale z ciekawości powiedziała ze zbada mi rozwarcie - i w tym momencie szok!!! rozwarcie 6-7 cm.
W tempie ekspresowym pakowaliśmy się do szpitala, ta położna jechała z nami w razie czego miała nawet rękawiczki ze sobą (bo niby jakby mi odeszły wody to mogłabym w każdym momencie urodzic)
O 22.10 byliśmy w szpitalu - od razu do góry (nie przechodziłam przez IP) - dodam ze dalej miałam takie nieregularne ciągnięcia brzucha.
Pod KTG jednocześnie podłączali mi kroplówke, antybiotyk, wywiad - skakały przy mnie 3 położne żeby wszystko zdążyc.
Przy oksytocynie przyszły troszke mocniejsze skurcze wtedy przebili mi wody płodowe, potem 5 skurczy i mogę przec.
Parłam 5 razy, lekko mnie nacieła bo malutka urodziła się z twarzą do góry (niby powinien byc trudniejszy to poród, bo prawidłowy i łatwiejszy jest jak dziecko rodzi się z twarzą do odbytu skierowaną).
I 22.50 malutka na brzuchu

Jedynie mam wszędzie siniaki bo żyły nie szlo znaleśc a i nie wiadomo skąd ciśnienie mi skoczyło 140/90 ale było wszystko ok

To chyba na tyle

Tak więc było bardzo ciekawie

Pozdrawiamy

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Ania14.09
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- "Istniejąc tyle robisz dla mnie" Magda i Filip
- Otrzymane podziękowania: 6
MAKRELCIA to się świat [poprzewracał, psy łapią myszy, koty, niekoniecznie

tosca dziękuję za życzenia, a co do mieszkania, to raczej życzenie na 2016, bo musimy najpierw sprzedać jedno mieszkanie żeby coś kupić, a wiadomo jak teraz się sprzedają

agnessa piękne życzenia, wzruszyłaś mnie

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png
- agnesssa
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
- Otrzymane podziękowania: 42

A my w trasie od 2

Dziękuję Aniu :*
- toska
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 8
agnesssatez sie podpisuje pod Ania wzruszajace zyczenia.Udanego pobytu w gorach.
A gdzie reszta?Jak tam po swietach?u nas spokojnie w sumie to tylko 1 dzien wolnego mialam bo w wigilie tez w pracy a 26 tu nie ma swieta.Wigilia z rodzicami potem w Boze Narodzenie obiad z nimi a po poludniu pojechalismy do siostry meza i tak zlecialo.A mnie jakas infekcja pecherzowa wziela i mialam noc nieprzespana a teraz lece do lekarza zobaczymy co powie.
- kasia7775
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- nasz skarb Oliwier
- Otrzymane podziękowania: 5

U nas święta spokojnie, ja mam znowu problemy z żołądkiem

- czajusiątko
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 9

Agnessa odpoczywajcie sobie. :* gdyby jednak plany mialy sie zmienic to czekam na telefon

Toska oj nie maja te chorobska litosci nad Toba w tej ciazy. Oby szybko przeszlo
Chasiami gratuluje coreczki, super ze tak szybko poszlo
- czajusiątko
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- chasiami
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- 21.08.2012 - Alicja i czekamy na Paulinkę :)
- Otrzymane podziękowania: 19

kasia powinnam tylko wstac do toalety ale coś tam musze sie przejsc zeby nie dostac zakrzepów w żyłach w nogach.
A co do grypy żołądkowej to właśnie w nocy mnie złapała

Moja mama zeby mi pomóc to też leży plackiem wymiotuje i ma biegunkę.
A do tego wszystkiego Alicja mi się rozchorowała

masakra
Dziewczyny trzymajcie kciuki zeby Paulinę to ominęło. Ale słyszałam ze jak karmie to przekazuje jej przeciwciała. Mam taką nadzieje
Mam nadzieje ze u was jest lepiej. Pozdrawiamy
- czajusiątko
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

My w swieta mowiliamy rodzinie o ciazy

- Ania14.09
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

a z newsów, to niańka odchodzi. Znalazła lepiej płatną pracę, i powiedziała, że nie da rady z dwiema i góra do końca stycznia będzie, więc jesteśmy w czarnej d........, ani jeden żłobek nie zadzwonił do mnie, więc zaczynam poszukiwania, bo do końca sierpnia do przedszkola jakoś musimy wytrwać.
chasiami karmienie piersią na pewno chroni. mam przykład Filipa, który odpukać jeszcze się uchował bez antybiotyku, miał pare razy katar, i dwa wirusy jelitowe, ale cycysia ciągnie do dzisiaj, niektórzy patrzą na mnie jak na wariatkę, że daję mu cyca, ale ja mam to gdzieś. tzn.nie daję mu cyca przy kimś, tylko wieczorami do spadnia i w nocy
tosca to zdrówka życzę, napisz co lekarz mówi
kasia ja się zastanawiam czy księdza przyjmę w tym roku, bo mam tyle wydatków, że nie dam mu 10 zł? ale jak to wyszło naturalnie, to masz do przodu
- Ummi
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 2

oby szybko sie u Was poprawilo, poczatki czesto nie sa latwe... u nas tez poczatkowo bylo ciezko - ja z anemia, Yasinko chory i pierwszy antybiotyk, nawet w nocy spac nie umial, Zuczek codziennie do szpitala na badania krwi - mial zoltaczke fizj., do tego duzo plakal, ale potem bylo coraz lepiej - moj maz mowil nawet, ze dobrze, ze tak na poczatku bylo ciezko, bo lepsze to niz poczatkowa sielanka a potem nagle kumulacja nieszczesc

- PolaL
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 2

Oby szybko się wszystko pogoiło

Aniu czy czasem nie wysyłałaś mi sms-a na święta

Melduję się po świętach. Ja jeszcze na dietę nie wskakuję

- kasia7775
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- nasz skarb Oliwier
- Otrzymane podziękowania: 5

Ania dobrze, że chociaż do koca stycznia niania będzie, macie trochę czasu na poszukiwania. A diete mam przymusową, tak mnie żołądek boli, że tylko płatki owsiane na wodzie mi wchodzą

Pola mi się na szczęście imprezy skończyły, ale październik, listopad, grudzień były zawalone...
Chasiami karmienie piersią powinno Paulinkę ochronić. Chociaż ja Oliwiera mało karmiłam, a na szczęście jelitówka go ominęła. Wszyscy w domy rzygali, a on nic. I nie był szczepiony.
Czajusiątko teściowie faktycznie jacyś dziwni. Ale z teściami chyba tak już jest

- Ania14.09
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

polal to byłam chyba ja

a co do niańki, to wczoraj wstawiłam ogłoszenie już parę osób sie zgłosiło, ale chyba nie chcemy niani, mamy już dość kogoś obcego w domu. Zaczęłam obdzwaniać przedszkola i żłobki i okazało się, że 2,5 latek już kwalifikuje sie do przedszkola, więc może się uda. od marca, Do końca stycznia jakoś przetrzymamy nianię, w lutym, jakoś przemęczę dziadka, ciocię, a od marca byłby w przedszkolu, tzn, na publiczne raczej nie mam szans do września, ale takie niepubliczne z dofinansowaniem, chyba tak, 5 stycznia mam mieć odp. więc trzymajcie kciuki
- toska
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 8

czajusiątkofajnie ze rodzice sie ucieszyli a tescie coz moze sa troche inni i potrzebuja wiecej czasu zeby sie ucieszyc tak czy siak nie ma sie co przejmowac.A ty do kiedy myslisz pracowac, musi ci byc ciezko ogarnac 2 dwulatki.No niestety w tej ciazy co chwile latam do lekarza z czyms oby do maja

chasiamiale was wziely chorobska oby szybko przeszlo, ciezkie masz poczatki oby potem bylo lepiej.Fajnie ze Ala nie jest zazdrosna i tak opiekuje sie toba, zuch dziewczyna.Oby tylko Paulinka ci sie nie rozchorowala.
Ania14.09oby sie udalo jak najszybciej rozwiazac problem opieki dla Filipa, trzymamy kciuki.
PolaLno to rzeczywiscie cie jeszcze imprezki czekaja, ja o kilogramach nie chce myslec ale w piatek mam polozna to pewnie pogrozi palcem

A u mnie pani doktor stwierdzila niestety infekcje i mam jeszcze zrobic dodatkowo analize moczu, na razie poki co jest juz lepiej.W sobote lecimy do Polski na 2 tyg. i tylko mam nadzieje ze zadne chorobsko sie do nas nie przyczepi.A tak w ogole to nie wiedzialam polskiej zimy od 10 lat oby byl snieg.
Zycze Wam wspanialego Sylwestra a na Nowy Rok duzo zdrowka, pociechy z dzieciakow, spelnienia marzen, dwoch kreseczek dla tych ktore marza o powiekszeniu rodziny i szybkich, bezbolesnych porodow dla brzuchatek.