BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

10 lata 2 miesiąc temu #955427 przez PolaL
Aniu no to dobrze że szybko Madzia poszła na stół :huh: i że już wszystko ok. Mam nadzieję że młodzi rodzice zmienią zdanie i wkrótce zobaczymy Arturka :kiss:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=51996

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 2 miesiąc temu #956331 przez czajusiątko
Noo nie :angry: dziś poniedziałek, a tu nadal cisza jak makiem zasiał :angry:

Makrelcia termin mam na 07.08, a według USG na 09.08 :) wiesz z tą dodatkową kasą to ostatnio właśnie różnie bywa bo właściwie od miesiąca albo jedna choruje, albo druga i Oliwia musi zostawać w domu z tatą. W związku z tym, on mało zarabia, bo do warsztatu idzie dopiero jak ja wrócę i wraca późnym wieczorem jak ja kładę się spać. To też w tyg praktycznie się nie widzimy.
Od 9 lutego mają powoli przystosowywać Emilkę do przedszkola, ale mama Emilki mówi, że nie wie czy Emilka da radę. W razie W umówiłyśmy się, że będę ich deską ratunkową, jakby się jednak nie udało. Zobaczymy jak to będzie... mam nadzieję, że Emilka wszystkich pozytywnie zaskoczy i będzie dzielnie się spisywała w przedszkolu.

Ja powoli wracam do świata żywych, bo od jakiegoś czasu totalnie obrzydziło mnie na jedzenie. Nie mogłam nic jeść, bo wszystko dosłownie rosło mi w buzi. W efekcie w przeciągu 2 tyg straciłam prawie 5 kg :blink: ale teraz już powoli można wracać apetyt, a przynajmniej wczoraj i dziś zjadłam normalnie obiad :)

10 lata 2 miesiąc temu #956366 przez agnesssa
Czajusiatko Dobrze, że apetyt Ci wraca, bo musisz wykarmić siebie i maleństwo :kiss: Mam nadzieję, że z pracą ułoży się jak najlepiej dla Ciebie

Ania Artur piękne imię :) Mam nadzieję, że Twoja córcia szybko wróci do zdrowia i formy :kiss:

Makrelcia U nas bardzo podobnie to wygląda, Maks przez bite dwa tygodnie ze mną wstawał, zasypiał i cały dzień był dla niego, a tu nagle powrót do żłobka, strasznie mamusiowy się zrobił, tylko mama może cokolwiek przy nim zrobić, a o zasypianiu beze mnie to już w ogóle nie ma mowy :unsure: Mój mąż podłamany chodzi, bo ja wieczorami na tą siłownię biegam więc ma krzyk płacz i generalnie masakre :dry:

Kasia Jak tam spotkanie z córką i jej chłopakiem ;)

Toska Jak podróż minęła, Dominikowi się podobało?

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

10 lata 2 miesiąc temu #956415 przez makrelcia
Czajusiątko w poniedziałek cisza bo ja miałam urlop :D:D:D
Dobrze, że wróciłaś już do świata żywych. Z Oliwką też tak ciężko przechodziłaś początki ? A ten suwaczek w niebieskim kolorze to ma jakieś znaczenie, pragnienie ? podejrzanie niebieski :D
Zostało Ci coś po Oliwi z ciuszków itp... Czy od nowa wszystko będziecie kompletować ? Ja większość sprzedałam, wydałam. Jedyne co to łóżeczko kazałam zostawić :)

Ania ja się czujesz w roli babci ? Madzia już doszła do siebie ? No i jak wujek Filip ?

Agnessa a jak z Twoją wagą ? Daje coś ta siłownia ?

10 lata 2 miesiąc temu #956421 przez agnesssa
Makrelcia Od września chodziłam bardzo w kratkę, przez różne wyjazdy, choroby, torbiele i święta a do tego zdrowa dieta poszła w łeb więc waga nic a nic się nie rusza, ale ciało bardziej sprężyste, chociaż przy mojej nadwadze ciężko o sprężystości mówić :P Mam nadzieję, że teraz znowu się coś ruszy ;)

10 lata 2 miesiąc temu #956456 przez Ania14.09
ja jakoś przez te wszystkie zmiany nie miałam jak pisać. Mi rola babi komplenie nie przeszkadza, nie czuję się stara, bo babci wszędzie jest przedstawiana taka w chuście starowinka :laugh:
Filip był dzisiaj drugi dzień w przedszkolu na adaptacji, przedszkole na razie bardzo mi się podoba, Filip wczraj był dzielny,a dzisiaj wiedział co go czeka więc płacz. Panie twierdzą , że ładnie je, a na mój widok płakał, co najdziwiejsze, jest jeden z najwyższych w grupie, sorki, za chaos w pisaniu, ale mam dużo roboty odpiszę może w czwartek

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

10 lata 2 miesiąc temu #956478 przez PolaL
Ja właśnie zaczynam realizować postanowienie noworoczne tzn. biorę sie za siebie :) zaczęłam od zdrowego odżywiania się - czyli juz jem zdrowo drugi dzień :woohoo: nie kupuję już w pracy śniadania tylko przygotowuję je sobie w domu, do tego jak już puszczam Szymka na naukę pływania to i ja zaczęłam chodzić i pływać aktywnie bo do tej pory było to żółwicze tempo :blush: no i obiecałam sobie że 2 razy w tygodniu znajdę chociaż 30 minut na pobieganie na stadionie. Zagadajcie mnie pod koniec miesiąca co zrealizowałam :P

10 lata 2 miesiąc temu #956479 przez PolaL
Aniu strasznie dużo widać Arturka na FB :lol: :blink:

10 lata 2 miesiąc temu #956662 przez czajusiątko
Makrelcia z Oliwką też męczyly mdłości, ale że tak powiem był :sick: i spokój. A teraz to tak nieraz mdli cały dzień, a na :sick: się nie zanosi, no chyba, że po myciu zębów to wtedy automatycznie :evil: a suwaczek tak jakoś odruchowo wpadł mi w oko, jak będzie chłopczyk to oczywiście fajnie bo parka, a jak dziewczynka to też super bo będą z Oliwką fajne siostrzyczki :) Co do ubranek to jeszcze nie wiem bo kuzynka prosiła mnie żebym pożyczyła jej sąsiadce, bo kobita zaszła w ciąże po 50 i muszę się o nie upomnieć i sprawdzić ile z nich zostało i w jakim są stanie. A jak będzie chłopczyk to i tak większość trzeba będzie dokupić, bo w różowym może być mu nie do twarzy. Wózek sprzedałam, ale będę chciała kupić używana z TAKO, na razie z ciekawości przeglądałam ogłoszenia to za 500 zł można kupić 3 w 1 w bardzo dobrym stanie :) No a łóżeczko czeka na strychu, tylko materacyk wymienię na nowy. Reszta pierdółek jak np. kocyki, pościele, wanienka to Oliwii odziedziczy maleństwo ;)

Agnessa nie ma co się dziwić Maksiowi jak tyle czasu był z Tobą. Oliwia w sumie ostatnio już przywykła, ze mamy nie ma, a ona zostaje w domu z tatą, ale wczoraj mówi mi, że jutro mama będzie w domu, a tatuś pojedzie do Emilki :blush:

Ania fajnie, że jednak udało się z przedszkolem. Czekamy na relację jak Filipek sobie radzi :)

Polal powodzenia w postanowieniach. Za miesiąc zapytam :)

Moja córcia powoli dorasta :laugh: dzisiaj wyjęła z szafy mój stanik i mówi "mama kup mi taki zielony biustonosz" :laugh:
Ze złych słowek to dzisiaj po kąpaniu chciałam ją ubrać,a ona do mnie "no kulwa mać ja nie chcę się ubrać" :ohmy: tata już dostał reprymendę,a jutro dostanie dziadek, chociaż i tak pewnie nie dojdę komu się wymsknęło w jej obecności :P

10 lata 2 miesiąc temu #956825 przez makrelcia
Czajusiątko mała kobietka Ci rośnie :)
To szału nie będzie z zakupami dla Malucha. Z pierwszym to tak jest, że wszystko musi być. Dzisiaj to też bym, połowę mniej kupiła niż z pierwszym. Do dzisiaj cały sudocrem jeszcze nie otwarty leży. Ach ale to fajne czasy kompletowanie wyprawki.

Co tak cicho dzisiaj ?

PolaL no dwa dni to już całkiem sporo ;) Ja zazwyczaj dwa tygodnie wytrzymuję po czym jak się dopadnę do jedzenia to nadrobię wszystko z nawiązką.

10 lata 2 miesiąc temu #956844 przez PolaL
Ja melduję się że jestem ale jak to przed 20-tym zajęta :huh: najgorsze że zaczynają sie rozliczenia więc mogę trochę mniej zaglądać.

Jak tam zima ? bo u nas bardzo wiosenna :unsure:

10 lata 2 miesiąc temu - 10 lata 2 miesiąc temu #956857 przez makrelcia
PolaL u nas zima taka że śniegu nie widzieliśmy wcale. Znowu nie kupiłam w tym roku sanek i raczej ich nie kupię. Słońce przez okno tak daje, że razi po oczach :D Ale zimny wiatr jest. Ale słonecznie to jakoś tak lepiej :)

U mnie też same rozliczenia. W tym miesiącu nie skończy się na 20 bo mam "milion" pitów do zrobienia !! A jeszcze muszę rozszyfrować jak to się teraz wysyła przez internet. Jaki ten program ma być itp. Perspektywa koszmarna :D

10 lata 2 miesiąc temu #956966 przez kasia7775
Witajcie :)

u nas wszystko ok, choroby na chwilę dały nam spokój :)

Pola u na zima taka sama, ciekawe, kiedy się drzewa zazielenią :P Trzymam kciuki, żeby postanowienie noworoczne sie spełniło :P

Ania jak Filipek dalej w przedszkolu? A jak zareagował na siostrzeńca?

Czajusiątko ale się uśmiałam z Oliwki :) najbardziej z tego ubierania :P Z zakupami to jest tak, ze się wydaje, ze wszystko jest, a co do czego to masę rzeczy brakuje :) a jak coś wpadnie w oko w sklepie to już nie ma siły :) Co do Tako to wie, ze są to bardzo ciężkie wózki. Ja osobiście polecam ci Mutsy, też można w dobrej cenie dostać :)

Agnessa jeszcze córka nie była z chłopakiem, on pracuje za granicą i za 2 tyg. przyjedzie

10 lata 2 miesiąc temu #957063 przez makrelcia
DZIEŃ DOBRY !
Co dziś u Was ciekawego ? jeszcze 5,5 godz i do domu :D Ależ ostatnio nie chce mi się siedzieć w pracy.
Nie zalega komuś czasami jakaś luteina ? Chętnie odkupię :)

10 lata 2 miesiąc temu #957078 przez agnesssa
Makrelcia mam podobnie, nie chce mi się w pracy siedzieć :P A teraz aktualnie oczy mi się zamykają i najchętniej bym się przytuliła do biurka i zdrzemnęła ;) Ja mogę mieć jeszcze luteinę, zobaczę i dam Ci znać. A już wiesz, że potrzebujesz B) ? ?

PolaL Kibicuję w trzymaniu się postanowień :)

Kasia Dobrze, że choroby odpuściły :)

Czajusiątko Oliwcia nie dość, że już chce biustonosz to już wie jaki kolor ją interesuje :D Jest świetna :cheer: Maks czasami mówi :ja pierdziele" no i było szukanie kto tak mówi, okazało się, że oboje tak mówimy a nawet o tym nie wiemy :P A tak to jeszcze mówi " o Jezusie" ale to chyba w żłobku bo my akurat tak nie mówimy :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka