BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

10 lata 3 tygodni temu #946592 przez Ania14.09
czajusiątko wielkie gratulacje!!!!!
to się sypią dzieciaczki :))
aż zapomniałam z wrażenia, co jeszcze napisałyście!

U nas poza tym, że Filipa rozpiera energia, to nic konkretnie się nie dzieje.

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 3 tygodni temu #946644 przez makrelcia
czajusiątko no tak ! Oliwke wygoniliście do nowego łóżka i od razu efekty są. Dziecko nie przeszkadza to rodzice szaleją :D
GRATULUJE !! Oby Cię tym razem ominęły mdłości :)

10 lata 3 tygodni temu #946645 przez czajusiątko
Dziekuje kobietki :kiss: co prawda jeszcze zostawiam sobie troche dystansu do ewentualnej pomylki, ale wydaje mi soe, ze ta kresecza licha bo licha, ale nie wziela sie znikad ;) jutro chyba zatestuje jeszcze raz.
Agnessa Senastian jest doslownie wniebowziety. W kolko chodzi i powtarza, ze jest z siebie dumny :laugh: a co do tych tabletek to wiesz tak wlasnie moze byc, ze sa dodatkowe plamienia. Ja w sumie po porodzie probowalam 3 roznych rodzajow tabletek i we wszyrkich na ulotkach bylo napisane, ze zanim organizm sie przyzwyczai to moga byc dodatkowe plamienia. U mnie w sumi konczylo to sie tak, ze w cyklu wiecej mialam dni z plamieniami niz bez :unsure:

Makrelcolia mam nadzieje, ze jednak uda Wam sie zalatwic ten kredyt, malo tego- intuicja mi to podpowiada B)

10 lata 3 tygodni temu #946664 przez toska
Jeju siedze w pracy, zagladam na forum i buzka mi sie cieszy do monitora.Jak fajnie sie czyta takie wiadomosci. :)
czajusiątko ogromniaste gratulacje, spokojnej ciazy i bez nudnosci, niech fasolka rosnie zdrowo.
No nic zmykam reszte doczytam pozniej.

10 lata 3 tygodni temu #946665 przez Jussstyś
Hej :-)
Nie odzywam się, ponieważ jestem strasznie rozdarta w srodku :-(
w weekend dowiedziałam się że mój ginekolog zginął w wypadku. Wjechał w drzewo i samochód się zapalił. Nie mogę przestać o tym myśleć. Przepraszam ze wam smuce, ale mój mąż nie potrafi mnie zrozumieć.

Czajusiątko gratulacje :kiss:

10 lata 3 tygodni temu - 10 lata 3 tygodni temu #946693 przez kasia7775
Czajusiątko wieeelkie gratki :) Spokojnej ciąży, zeby nudności i inna paskudztwa cię ominęły :)

Justyś tak już jest, jak zginie ktoś przez nas znany :( i pewnie lubiany. Masz prawo się i nam smucić.

Ania jak mogę chcieć od Mikołaja orzechy, jak mi w ogrodzie rosną :P

Oliwier trochę jeszcze churchla, ale mam nadzieję, ze przejdzie. Dzisiaj w żłobku robiliśmy, piekliśmy i dekorowaliśmy ciasteczka. Chciałam zostawić do dekoracji na święta, a mój starszy syn je zeżarł :P

Załączniki:

10 lata 3 tygodni temu #946752 przez toska
czajusiątkowez nie strasz mnie tymi mdlosciami do konca, mam nadzieje ze wkrotce mina i ze twoja ciaza tym razem obejdzie sie bez nich :)
Sandra85dobrz ze w koncu te choroby mijaja i zeby nie wrocily.He he powiedzmy ze mnie ciaza odchudza z Dominikiem serio nic nie przytylam a nawet schudlam, ale i tak nadrobilam po niestety, a ja problemy z nadwaga mam od dawna, a teraz niby waga w miejscu ale brzuch juz wiekszy :) A co do nocnika to Dominki chetnie siada i jak dostanie ksiazke to i pol godz. potrafi wysiedziec.23 no fajna pora na nocnikowanie nie ma co, te dzieciaki to maja pomysly.
PolaLna pewno do swiat sie wyrobisz z meblowaniem i porzadkami.No mysle ze maluch nie bedzie wstydkiem i pokaze co tam ma miedzy nogami :laugh:
agnesssa na pewno sie Maksiowi odmieni i bedzie ladnie korzystal z nocnika, no ale fakt te dwulatki uparte sa.No to tabletki ci troche namieszaly w organizmie, oby szyko wszystko wrocilo do normy.
Ania14.09jak Filip ma nadmiary energii to na pewno sie dzieje i to duzo :laugh: :laugh:
Jussstyśto normalne ze jak nagle odchodzi ktos kogo znamy to ciezko sie z tym pogodzic.
kasia7775 o widze ze maly ckiernik ci rosnie, super :)
U nas lepiej po goraczce ani sladu na szczescie.Niestety do anginy dolaczyly tez piatki 2 naraz i biduek co chwile palec w buzi i mowi zabek boli, ale wczoraj patrzylam i juz je widac wiec mam nadzieje ze dadza mu spokoj.

10 lata 3 tygodni temu #946761 przez czajusiątko
Teraz widzę jakie byki napisałam w poprzednim poście :laugh: wybaczcie mi ale tak to się właśnie pisze na telefonie :evil:

Toska przepraszam nie chciałam nastraszyć ;) ale na pocieszenie mogę Ci powiedzieć, że im bardziej ciąża zaawansowana tym rzadziej się to zdarzało. To były naprawdę epizodyczne przypadki, no ale jednak były :) ale może u Ciebie już niedługo skończą się te :sick:

Makrelcia no patrz jak nas rozszyfrowałaś :) :P

Kasia w tym Waszym przedszkolu to zawsze coś się dzieje, naprawdę super trafiliście :)

10 lata 2 tygodni temu #946843 przez PolaL
Justyssś na pewno bardzo przeżyłaś taką wiadomość. Ja sama ostatnio zastanawiałam się (mój ginekolog to Pan tak po 50-ce bliżej 60-tki) że jakby coś mu się stało to normalnie aż strach pomyśleć bo nie mam do kogo pójść. Do babeczki już nie pójdę bo właśnie mam porównanie jak bada Pan a jak Pani. A u mnie w mieście same babeczki. W Szczecinie znam tylko mojego ginekologa a tak trochę się wstydzę :blush: pójść do młokosa :) U mnie nadzieja byłaby ewentualnie jeszcze w Ani bo ona jest ze Sz-na ;)

Kochane na pewno jak przyjdą mebelki i już je poskręcam, poukładam, posprzątam itd. to cyknę zdjęcie i wam pokażę. Na razie zrobiłam zdjęcie "nowego" starego pokoju Szymka - wyślę Wam jak już będę w domu. Bo zapomniałam zabrać aparatu do pracy :woohoo:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=51996

10 lata 2 tygodni temu #946844 przez kasia7775
POla ale chyba anie nie będzie cię badać? :woohoo: :woohoo: U mnie odwrotnie wszyscy ginekolodzy to faceci :) Najstarszy ma chyba ponad 80 lat :P Najmłodszy 45.

Toska u Oliwiera do zębów też się angina przyplątała. Biedny mówił, że go zęby bolą, a to gardło było. Zdrówka :)

10 lata 2 tygodni temu #946926 przez siteczko
Witam Kochane!
Czarusiątko
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

U nas wszystko ok :) Dzidzia rośnie, nadal jest dziewczynką ;) ja się dobrze czuję, czasami tylko brzuch i krzyże doskwierają, ale do wytrzymania :) jeszcze 4 miesiące i bąbel będzie z nami :) już myślimy jak zmienić nasze mieszkanie dla rodzinki 2+2 bo pod koniec stycznia planujemy remoncik ;)
Tymuś jest przesłodki, już bardzo dużo mówi, co raz częściej siada na nocnik i rozumie, gdy źle się czuję ;)
PolaL gratki że udało się odstawić cyca :) i tak podziwiam że tak długo karmiłaś! No i czekamy na fotki umeblowanego pokoiku :)
Toska ciekawe kto u Ciebie kryje się w brzuszku :) Fajna niespodzianka będzie na święta :)
Kasia super to przedszkole macie! śledzę fotki na FB :) no i Oliwier świetnie się tam odnajduje i bawi :)

10 lata 2 tygodni temu #946999 przez Ania14.09
kochane, kochane, właśnie się chwalę, bo moja bratowa dzisiaj urodziła zdrową córeczkę waga 4,5 kg!!!!! :woohoo: Nic więcej nie wiem, ale się dowiem

10 lata 2 tygodni temu #947079 przez kasia7775
Ania super wiadomość :) gratulacje dla cioci :) Spora dziewczynka

A ja wyszykowałam Oliwiera do żłobka, mąż go zabrał i idę jeszcze poleżeć. A co :P

10 lata 2 tygodni temu #947133 przez Ania14.09
mogę dzisiaj odpisać, bo wczoraj byłam bardzo przejęta moją nową bratanicą.
kasia Oli jak zwykle słodki na fotach,ale jakby schudł?
polal jest na słonecznym na ul. kostki napierskiego na NFZ bardzo dobra lekarka nazywa się Strojny. Pracuje też w szpitalu w Zdrojach Idę do nie w styczniu, bo cytologię mam ostatnią z początku ciąży.
a co do ginów kobieta, czy mężczyzna, to mnie już tylu badało, że mam różne wrażenia, nie rozgraniczam, to na chłop-baba, tylko to zależy od człowieka, choć też skłaniałabym się ku mężczyźnie, raczej w wiekszości są delikatniejsi
tosca masz rację. Filipa jest wszędzie pełno, potrafi z uśmiechem na ustach rozrabiać, tulić się, skakać, czasami nie nadążam za nim. Jakoś nie piszę o szczegółach, bo to nic takiego ;) zwykłe zachowania dwulatka
Martwi, mnie, że to ja muszę być złym policjantem, bo Filip wyczaił tatę, i jak zaczyna się śmiać, to ojciec mu wszystko odpuszcza. Tłumaczę mężowi, że jak będzie taki niekonsekwentny, to Filip wejdzie nam na głowę za parę lat. :blink: Jakaś masakra. Jak filip rozrabia, to zabawiam go czym innym,ale jak rzuca piłką przez stół 10-ty raz i zwracanie uwagi nie pomaga, to ja biorę go do konta, a ojciec sobie, gada, gada, i on sobie nic z tego nie robi.....więc Filip na razie słucha jedynie mnie. Inna sprawa, że jest taka pora roku, że to dziecko nie ma gdzie się wyżyć

10 lata 2 tygodni temu #947137 przez PolaL
No i stało się - właśnie zaczął u nas padać śnieg ;) No to się dzieciaki zdziwią jak wyjdą z babcią do sklepu ( mówię o dzieciach z Irlandii) :woohoo:

Aniu gratulujemy i faktycznie spora dziewczynka :D

Kasiu ale Ty to masz dobrze ... ja już od 7:30 w pracy :blink: zaczynam zaglądac na zegarek czy nie stoi :evil:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=51996

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka